MSI випустила дві нові microATX-плати для процесорів AMD AM4

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити MSI випустила дві нові microATX-плати для процесорів AMD AM4

Зекономили 0.5$ на радіаторі VRM? Навіть дірки є.
hohlid19
Member

yurius_r
Этот варик под офисы всякие. Правда почему Б550 чипсет так и остаётся в тайне
yariksom
Member

yurius_r
То для провітрювання дірки, повітряні потоки будуть не гірше радіатора, розуміти треба :idea:
Artem_K
Member

hohlid19
Офісний що я збираю, та офісний, що мені за чиїсь кошти збирають, то два різні офісні
Здуру (з користі) щось як поставлять ... в мене є 4 системника отриманих, зібрані в консервних коробках, там Н510-ті плати та і7 проци. В межах використання добре щоб на 5% завантажені були.
leks
Junior

Artem_K: 04.05.2026 11:49 hohlid19
Офісний що я збираю, та офісний, що мені за чиїсь кошти збирають, то два різні офісні
Здуру (з користі) щось як поставлять ... в мене є 4 системника отриманих, зібрані в консервних коробках, там Н510-ті плати та і7 проци. В межах використання добре щоб на 5% завантажені були.
А як Вам вимога головного бухгалтера: "Усім хай будуть звичайні, а мені поставте самий великий!"?
Artem_K
Member

leks: 04.05.2026 12:59А як Вам вимога головного бухгалтера: "Усім хай будуть звичайні, а мені поставте самий великий!"?
А про головних бухгалтерів на підприємствах, де я працював, взагалі стільки історій, що можно книгу видати :)
Georgin
Member

leks
Я теж так чув колись - просто поставив йому монітор більших розмірів, а системники всі однакові.
Ці "акули офісу" під комп'ютером зазвичай мають на увазі саме монітор і на цьому "нагріло руки" вже не одне покоління постачальників.
big_bang
Member

ахахахаха

теж таке робили колись)))
а, ще можна якусь картинку поставити на робочій стіл відмінну від звичайної і теж виходить норм)
gregory_amd
Member

Am4: Long live the king
Devijack
Member

Не знаю що за стьоб над бухгалтерами, були старенькі i3 у помічниці і i5 у головної, хоч убий не загадю моделі, старі на ддр3 короче. Вони захлиналися від екселів понад 5тис строк, ледве тягнули велитеньскі бази 1С, страшні тупняки весь день (добре що їх вкрали) :D збирав тоді на райзенах їм заміну, одній на 2600 іншій на 2700 видихли з полегшенням.

А з приводу нових плат, насправді було би чудово якби АМД відреагували на застій і почали штампувати нове покоління під абгрей ам4 якісь умовні R5 6600X3D
бо ддр4 ще жива, а швидких проців вже нема.
FunnyBear
Member

Главбухг главбухгу різниця.
В нас держустанова. Періодично купуємо через тендери компи.
Найстаріші з використовуваних в нас - моноблоки "27 на r5 5500u або десктопи на i7 11700.
Всюди від 16 до 32 ГБ озп, ссд по 512 ГБ і.
У випадку з десктопами, використовуються монітори по "32 або 1 чи 2 по "27 - залежно від потреб.
Коротше у нас актуальне залізо і актуальне ПЗ.
Разом з тим, тут тендерник вирішує що купити. Бухгалтерія тільки гроші відраховує :)
XAMCTBO
Member

hohlid19: 04.05.2026 11:21 yurius_r
Этот варик под офисы всякие. Правда почему Б550 чипсет так и остаётся в тайне
В мене подібна МСІ на В550, без радіаторів, в парі з R5 3600, куплялася за дуже смішний прайс рочків 5 назад. Працює і більшого шестиядерникам і не треба. Мабуть не повіриш, але грати можна і на цьому.
Artem_K
Member

FunnyBear: 04.05.2026 18:35В нас держустанова. Періодично купуємо через тендери компи.
Найстаріші з використовуваних в нас - моноблоки "27 на r5 5500u або десктопи на i7 11700.
В мене держустанова. в підрозділі найстаріший комп це s478 та Win 98 (бо там прилад з іншим не працює), з новими приладами i7-10700 та монітори 24'', для документів 2 компа з ХР, 1 з сімкою й відносно сучасний ноут 10-кою. Кожного року пишемо потреби на оновлення цього зоопарку ...але ...
AssayMAS
Member

Artem_K: 04.05.2026 11:49там Н510-ті плати та і7 проци
так сча любой проц ужимается в любой теплопакет - главное что бы биос умел... хоть 35Ватт, хоть 65, хоть 105, а вот если больше 100Ватт то надо особенные матеря, охлад на теплотрубках или водянку = любой каприз для "особенных" людей.
И это давным давно ай семь был топ процом, сча топ это ай девять или "ультра" "нано"... а ай семь чутка лучше ай пять и значительно хуже ай девять...по по былой памяти пипл хавает.
Artem_K
Member

AssayMAS: 04.05.2026 22:13так сча любой проц ужимается в любой теплопакет - главное что бы биос умел...
Там головний посил, що той і7 у цих компах не потрібен взагалі, й коштував мабуть більше, ніж все інше разом узяте. Просто комусь треба було їх продати.
AssayMAS
Member

Artem_K: 04.05.2026 22:42Там головний посил, що той і7 у цих компах не потрібен взагалі,
не скажи - вот во времена 1155 в один офис ПК сунули селерон, а в другой i7 2600... и спустя 10+- лет селерон "дно" ряд ПО не запускает, а ай-7 норм винду 10 и браузер тащит (даже офис в браузере)...
И у новых i7 пропускная способность памяти из за кэша и контролера памяти выше и версия писи может быть быстрее.
Вот писи 3 версии на ай3 и ай7 совсем совсем разное вплоть до 30% попугаев на современном СДД...
Вот автобуст у ай3 и ай7 - в ай3 менее минуты, а в ай7 менее 10 минут... и при запуске ПО сильно решает по времени.
И как писал выше ай7 десятилетиями был ТОП (круче только сервера), это сча сдвинули названия на ступень и ай7 стал серединкой... но народ то помнит ай7=топ.
Artem_K
Member

AssayMAS
Для звичайного офісника то так, але коли задача компа все своє життя запускати ПО прилада та word/excel, й більше там ніколи нічого не з'явиться, то я би вкладався в надійність - умовний і3/і5 та надійний БЖ з гарантією 10 років там краще, ніж і7 (працюючий на 5%) та коробка зі цвяхами від GameMax.
AssayMAS
Member

Artem_K: 05.05.2026 09:58коробка зі цвяхами від GameMax
кучу этого разбирал - тама аж 18Ампер на 12 вольт это 216Ватт пик и 170Ватт номинал...
То есть в ПК до 170Ватт норм блоки - лучшая замена древнего зла типо Codegen...
Ответить