alexeygalas: ↑
28.04.2026 20:07
FastBullet
Вони ротом говорять що так це енергоефективні ядра. Але тип їх і розміщення це чітко - LPe. Щоб не вимовляти постійно low power efficiency cores. Тобто говорю е-ядра - иаю на увазі lpe. e-ядра сидять четвірками поряд з P біля шини даних та L3. LPe сидять поза плиткою з ядрами, щоб вимикати ту плитку. Як власне і зроблено в lunar lake. У мене він в лептопі, я мабуть тямлю про говорю. Відео з балачками було до їх виходу. А тепер є оф спеки на сайті інтел і даташити. Де чітко написано 4P 4LPe. Тому щоб вони там не говорили - факт є факт
Відправлено через 37 хвилин 33 секунди:
- спойлер
- lpe.jpg
Ну і власне бенефіт їх на e-ядрами. Проц жере 2вт а весь лептоп жере з акума 8вт. Причому це ютюбчик. Якщо читати з хрому овери - 5.5-6вт розряду
- спойлер
- Screenshot 2026-04-28 200917.pngScreenshot 2026-04-28 201023.png
Якщо екран в 60гц перемкнути і всістись просто відео дивитись то можна до 20год дивитись
Ну тоді вони самі заплутались з тими назвами, а потім щоб воно гарно було для мобільних девайсів, придумали нову назву, бо воно має в назві Low Power (мабуть це ще більш порізані Е-ядра). Але все ж таки наголошую що все ж таки там різні ядра в лунарлейку і вайлдкеті, навіть якщо вони називаються усі LPE.
По лептопу - все гарно, але думаю на вайлдкеті все гірше буде, бо інша архітектура та компоновка. Тому я б теж, обирав би, саме Lunar Lake. Добре що у вас є на руках "живий" екземпляр)
Отправлено спустя 5 минут 57 секунд:
P.S. Тепер би побачити ці ж дані (скільки ість від ютуба та окремо в браузері), але на Нео, бо як я бачу тут батарея 80 Wh, а на Нео якщо не помиляюсь 36 Wh