Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 24.04.2026 20:32
orange_deer: 24.04.2026 18:21на підтвердження своїх слів я надав достатньо посилань. те що ви не вмієте їх читати не моя проблема
я не зобовязаний читати всю маячню на яку ви даєте посилання. Особливо автора який хвалиться що ChatGPT йому написав простий код, чи статті з 2018 року
FYI: пишу не для продовження дискусії з вами. Ви свій рівень вже показали тим, що навіть статтю в Вікіпедії прочитати уважно не здатні. продовжуйте позоритись і далі ;)

ви або не вмієте читати англійською, або не можете жити без маніпуляцій практично на пустому місці. оригінальна цитата:
I wrote the benchmark in C, but the actual C compiler is unlikely to be relevant. The original code was in Go and I got the same results, but I switched to C to make sure I avoided Go-specific issues. Interestingly, ChatGPT converted the Go code to C code automatically for me, with just a couple of small mistakes. Mind you, it is deliberately simple code.
переклад на українську:
Я написав цей тест на продуктивність на C, але конкретний компілятор C, мабуть, не має особливого значення. Спочатку код був написаний на Go, і я отримав ті самі результати, але перейшов на C, щоб уникнути проблем, пов’язаних саме з Go. Цікаво, що ChatGPT автоматично перетворив для мене код Go на код C, причому з лише кількома дрібними помилками. Зауважте, що це навмисно спрощений код.
p.s. людина що підтверджує свої слова ютуб відео, оглядами ноутбуків та жовтушними статтями буде говорити про маячню :lol:
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 24.04.2026 20:392 - тест що я викладав скріни де мало сідало (щось типу 6 год 15%) - нормальне домашнє освітлення
2.5% або 1,345вт в годину, тобто 40 годин автономності і це ти працював і яскравість не мінімальна, тебе самого не дивує що це сильно більше чим твій ейр м1 в ютубі з мінімальною яскравістю? :rotate: Він 28 годин ніби протримався :rotate:
Ти просто маніпулюєш, бо розрядка в маків не завжди лінійно йде, особливо 100% може дуже довго висіти, тому вимикай режим клоуна, тим більше що тут є люди з маками і це легко верифікується :rotate:
yuriy_dd: 24.04.2026 20:39пс - а коли був тест автономності Інтел що показав 43 год - всі ж відразу повірили, ніхто не перепитував чи піддавав сумніву.
А чому б і ні? Там велика заслуга ltpo дисплея, який до цього в смартфонах себе показав дуже добре, тому дуже навіть схоже на правду :rotate:
yuriy_dd: 24.04.2026 20:40шукайте в темі, будь що про що я казав
Ну йди поплач чи що, як мала дитина, ти ж хоч доказати що я написав щось конфіденційне, тільки я ші не скормлював твій номер чи ініціали, тільки логін з оверів щоб було чесно, тому не вважаю що порушив обіцянку, чи може мені заборонено тепер взагалі про макбуки та х86 говорити, бо ми про них спілкувалися по телефону? :rotate:
Нагадаю, що ші знайшов твої хвости тільки на 4пда та іхбт, те що їх так легко знайти винен тільки ти, бо ти специфічна людина зі своїми дурними тезами і скрізь однаково пишеш, ші прям так і написав це :rotate:
AntonyKandaurov
Member

Є доступ до мака який в режимі роботи, колли ексель та браузер тримає десь 11-12 годин. Але ніяк не 28 як тут затирає Юра. І власник мака зробив круглі очі коли почув від мене про такі цифри. Цитата: було б добре якби воно було так але це фантастика.
yuriy_dd
Member

orange_deer: 24.04.2026 23:28Ви свій рівень вже показали тим, що навіть статтю в Вікіпедії прочитати уважно не здатні
що саме я не зміг прочитати уважно?
orange_deer: 24.04.2026 23:28ви або не вмієте читати англійською
не бійтесь за мене
orange_deer: 24.04.2026 23:28 p.s. людина що підтверджує свої слова ютуб відео, оглядами ноутбуків та жовтушними статтями буде говорити про маячню :lol:
я вам нагадаю питання тому що і досі ви не дали відповіді - канал памяті (чи контролер) на 16 біт - скільки він читає за раз?
ви можете попросити про допомогу у місцевих фанатів х86. А особливо у тих кого ви називали експертами - хоча дивно що вони так довго сидять і мовчать, може тому що як тільки вони відкриють рот - то відразу виявиться яку маячню ви писали. І підтримувати таку маячню ніхто в здоровому глузді не хоче і не буде.

пс: зауважте - я нічого не кажу про те як ядро проца взаємодіє з кешем, ви прослідкуйте - я постійно кажу про швидкість роботи з памятю, і про велику к-ть каналів

коли ви дасте питання скільки канал читає за раз, вам буде наступне питання - а як ці канали працюють в паралель, можете відразу готувати відповідь
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 24.04.2026 23:282.5% або 1,345вт в годину, тобто 40 годин автономності і це ти працював і яскравість не мінімальна, тебе самого не дивує що це сильно більше
я ж вам дав скріни розряду а також яскравість, крім того дав середні дені показники які отримує дружина
ви мене хочете на чомусь підловити?
вам не подобається що у вас сідає швидко, а у нормальних звичайних людей - працює довго? у вас заздрість?
LVladislavchik: 24.04.2026 23:28Ти просто маніпулюєш, бо розрядка в маків не завжди лінійно йде, особливо 100% може дуже довго висіти
це може мати місце, але ніби не стоїть довго на 100
LVladislavchik: 24.04.2026 23:28А чому б і ні? Там велика заслуга ltpo дисплея, який до цього в смартфонах себе показав дуже добре, тому дуже навіть схоже на правду
але коли якісь інші були навантаження - то ноут сідав швидко, в той час як мак працював значно довше. Як так може бути?
kabostebeztak
Member

Я ПІЗНАВ ЕМЕЙЗІНГ!
МАКБУКИ ЦЕ КРУТО

(щасливий власник мбп 2015 15 дюймів)
pelia
Member

AntonyKandaurov: 25.04.2026 13:23 Є доступ до мака який в режимі роботи, колли ексель та браузер тримає десь 11-12 годин. Але ніяк не 28 як тут затирає Юра. І власник мака зробив круглі очі коли почув від мене про такі цифри. Цитата: було б добре якби воно було так але це фантастика.
абсолютно те саме пишуть реальні користувачі (серед яких був і я колись), макбук сідає доволі швидко, коли його навантажити. Білдити і ранити важкий проект на Next.js і годин 5 максимум буде :rotate:
kabostebeztak
Member

pelia: 25.04.2026 23:37
AntonyKandaurov: 25.04.2026 13:23 Є доступ до мака який в режимі роботи, колли ексель та браузер тримає десь 11-12 годин. Але ніяк не 28 як тут затирає Юра. І власник мака зробив круглі очі коли почув від мене про такі цифри. Цитата: було б добре якби воно було так але це фантастика.
абсолютно те саме пишуть реальні користувачі (серед яких був і я колись), макбук сідає доволі швидко, коли його навантажити. Білдити і ранити важкий проект на Next.js і годин 5 максимум буде :rotate:
да в такому режимі ніщо довго не працюватиме
kabostebeztak
Member

З задоволенням потестив би той емейзінг сам
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 25.04.2026 14:28я ж вам дав скріни розряду а також яскравість, крім того дав середні дені показники які отримує дружина
ви мене хочете на чомусь підловити?
вам не подобається що у вас сідає швидко, а у нормальних звичайних людей - працює довго? у вас заздрість?
Може ти просто прибріхуєш? Посуди сам, епл заявляє до 18 годин роботи, notebookcheck зафіксували 16 годин ютубу на яскравості 150 ніт, а ти працював, перемикався між програмами, яскравість ± як в тестах notebookcheck і вішаєш нам тут лапшу що 15 процентів за 6 годин всього витратив :rotate:
Скоріш за все там була мінімальна яскравість, звідси й автономність, ти можеш розказувати нам що це не мінімальна яскравість, але тобі ніхто не повірить, бо екран ейра в плані автономності дуже слабке місце і є багато доказів цього в оглядах, в прошці з цим сильно краще за рахунок мінілед дисплею і можна як на оледах економити чорними темами :rotate:
Хоч нам довести свої 40 годин автономності? Зроби стрім чи відео зніми, можеш на ніч залишити просто робочий стіл, тоді ми повіримо, а поки ти просто балабол :rotate:
Я в перші дні користування отримував 15-18 годин автономності, коли ввечері з низькою яскравістю просто вивчав макос і ютубчик дивився, тобто ± як заявляє епл та в оглядах :rotate:
yuriy_dd
Member

pelia: 25.04.2026 23:37абсолютно те саме пишуть реальні користувачі (серед яких був і я колись), макбук сідає доволі швидко, коли його навантажити. Білдити і ранити важкий проект на Next.js і годин 5 максимум буде
звичайно якщо вантажити то сяде швидше. Але за рахунок в рази кращої енерго-ефективності на ту саму роботу мак витратить в рази менше енергії. Відповідно на тій самій роботі х86 витратить в рази більше і сяде в рази скоріше.
LVladislavchik: 26.04.2026 09:31Може ти просто прибріхуєш?
тобто я підробив скріни?
LVladislavchik: 26.04.2026 09:31Скоріш за все там була мінімальна яскравість
я дав скрін яка була виставлена яскравість
я вчора спробував на більшій яскравості - там воно буквально очі випалює
ще перевірив як у жінки тижневі графіки - як було приблизно так і є
LVladislavchik: 26.04.2026 09:31Хоч нам довести свої 40 годин автономності?
у мене не було 40 годин. Навіщо ви знову брешите?
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 26.04.2026 09:31Я в перші дні користування отримував 15-18 годин автономності, коли ввечері з низькою яскравістю
скоріше за все - з автоматичною яскравістю достатньою у квартирі ввечері, як і всі інші користувачі дома

ніхто не включає велику яскравість, і навіть в офісі для цього є жалюзі проти сонця
Filabatya
Member

Просто в підвал спуститися за 4.32грн :D
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 26.04.2026 11:50у мене не було 40 годин. Навіщо ви знову брешите?
Ну ти ж кажеш про 15% за 6 годин, виходить 2.5% в годину, виходить 100/2.5=40 годин автономності :rotate:
yuriy_dd: 26.04.2026 11:36я дав скрін яка була виставлена яскравість
А де гарантії що ти не користувався мінімальною яскравістю 6 годин, а потім для скріну її просто підняв? :rotate:
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 26.04.2026 12:50 Ну ти ж кажеш про 15% за 6 годин, виходить 2.5% в годину, виходить 100/2.5=40 годин автономності :rotate:
це ви зробили такий розрахунок. Тепер потрібно його підкрипити практикою
але не приписуйте мені того що я не казав - це називається брехня - свідомо казати не правду
LVladislavchik: 26.04.2026 12:50 А де гарантії що ти не користувався мінімальною яскравістю 6 годин, а потім для скріну її просто підняв? :rotate:
та напевне бо я би не зіг користуватись коли темний екран
або ви мене можете звинуватити що мені нема довіри бо я брехав, але поки ніхто мене на цьому ще не підловив, на відміну від вас - я вже не один раз надав докази що особисто ви брехали
isusik63
Member

yuriy_dd: 26.04.2026 13:20
LVladislavchik: 26.04.2026 12:50 Ну ти ж кажеш про 15% за 6 годин, виходить 2.5% в годину, виходить 100/2.5=40 годин автономності :rotate:
це ви зробили такий розрахунок. Тепер потрібно його підкрипити практикою
але не приписуйте мені того що я не казав - це називається брехня - свідомо казати не правду
LVladislavchik: 26.04.2026 12:50 А де гарантії що ти не користувався мінімальною яскравістю 6 годин, а потім для скріну її просто підняв? :rotate:
та напевне бо я би не зіг користуватись коли темний екран
або ви мене можете звинуватити що мені нема довіри бо я брехав, але поки ніхто мене на цьому ще не підловив, на відміну від вас - я вже не один раз надав докази що особисто ви брехали
:lol: :lol: :lol: вас ловили на лжи и не раз , листайте назад и опять детально прочитайте всю , тему . Вам кидают пруфы , вы игнорируете и переводите разговор .
Тема тупо сюр "шизофреника" вещяещего с трибуны :ИГРИ НЕ ЦІКАВЛЯТЬ МЕНЕ (после того как не смог поставить на епл-арм любимую игруню) , АЛЕ Ж ОДНОПОТОК!!!! ОДНОПОТОК!!!
АААА ТОП СІНЕБЕНЧУ !!! МАЛО ЖРЕ УУАА!!
ТУПІ ФАНАТИ х86 ААА ...
Для консилиума врачей . :-/
orange_deer
Member

isusik63: 26.04.2026 13:30 :lol: :lol: :lol: вас ловили на лжи и не раз , листайте назад и опять детально прочитайте всю , тему . Вам кидают пруфы , вы игнорируете и переводите разговор .
Тема тупо сюр "шизофреника" вещяещего с трибуны :ИГРИ НЕ ЦІКАВЛЯТЬ МЕНЕ (после того как не смог поставить на епл-арм любимую игруню) , АЛЕ Ж ОДНОПОТОК!!!! ОДНОПОТОК!!!
АААА ТОП СІНЕБЕНЧУ !!! МАЛО ЖРЕ УУАА!!
ТУПІ ФАНАТИ х86 ААА ...
Для консилиума врачей . :-/
я чомусь зразу про цю картинку подумав :laugh:
спойлер
schizo.jpg
А далі вже нехай консиліум форуму вирішує чи віпдповідають брєдові ідеї вєлічія нашому пацієнту :rotate:
orange_deer
Member

до теми про arm vs x86 недавно знайшов цікаву статтю якраз про:
1) те що різниця між ARM та x86 в плані інструкцій ISA вже мало чим відрізняються (ARM став ближче до CISC ніж RISC)
2) про декодери і те як сильно вони насправді впливають на performance+power efficiency
3) про легасі код і чому обидві архітектури стають роздутими з часом

все як треба з валідними посиланнями і при цьому досить зрозуміло написано. кому цікаво дивіться: https://chipsandcheese.com/p/arm-or-x86 ... irect=true
yuriy_dd
Member

isusik63: 26.04.2026 13:30вас ловили на лжи и не раз
я не раз питав доказу де мене упіймали на брехні. Ще досі ніхто не дав.
тобто ви тут збрехали
isusik63: 26.04.2026 13:30после того как не смог поставить на епл-арм любимую игруню
якщо ви про War Robots - то я давно поставив її через Андроїд емулятор, і працювало все добре
тобто ви в одному повідомлені - вже збрехали двічі - десь собі занотуйте

я підозрюю що ви не можете нічого довести, нема аргументів - починаєте маніпулювати, переходити на особистості, ображати. Писати про все, окрім теми розмови.
isusik63: 26.04.2026 13:30Вам кидают пруфы , вы игнорируете
що саме я проігнорував?
orange_deer: 26.04.2026 15:09 А далі вже нехай консиліум форуму вирішує чи віпдповідають брєдові ідеї вєлічія нашому пацієнту :rotate:
я не втомлюсь повторювати для вас своє просте запитання - канал памяті (чи контролер) на 16 біт - скільки він читає за раз?
чому ви не даєте відповідь? ви ж стільки про це писали? І давали посилання на статті, та на авторитетів.
чи правильно вважати - що ви зрозуміли що писали маячню, і тепер вам соромно за це?
просто визнайте, і підемо вчитись далі
заодно про ваші брєдові ідеї вєлічія можемо поговорити.
orange_deer: 26.04.2026 15:53все як треба з валідними посиланнями і при цьому досить зрозуміло написано. кому цікаво дивіться: https://chipsandcheese.com/p/arm-or-x86 ... irect=true
ви змогли перекласти висновок Conclusion: Implementation Matters, not ISA?

а на відповідь - чому АРМ в 3-5 разів більш енерго-ефективний ніж х86 - ви знайшли відповідь у статті?
orange_deer
Member

yuriy_dd: 26.04.2026 17:14 я не раз питав доказу де мене упіймали на брехні. Ще досі ніхто не дав.
тобто ви тут збрехали
те що вас неодноразово тикали носом у вашу брехню/маніпуляцію, а ви відмовлялись це визнавати не означає що ви не збрехали/зманіпулювали ;)
це тільки підтверджує вашу манію величі та категоричну відмову від визнання своїх помилок :rotate:
yuriy_dd: 26.04.2026 17:14 я не втомлюсь повторювати для вас своє просте запитання - канал памяті (чи контролер) на 16 біт - скільки він читає за раз?
чому ви не даєте відповідь? ви ж стільки про це писали? І давали посилання на статті, та на авторитетів.
у вас гугл вдома заблокований? не можете самі пошукати? :D
пошукайте про burst length, зокрема BL32 і зможете почитати що 16бітний канал при виклику даних з RAM (а саме LPDDR5X/LPCAMM2, бо DDR5 працює лише з 32бітними каналами) буде працювати протягом 32 циклів щоб перенести у кеш 64 байти. незалежно від того чи процесор попросив про 2 байти, 10 байтів, чи 32. тому ваші аналогії з вантажівками чи листоношами тут до одного місця.
наступні питання задавайте пошуковику або ШІ чатботу, в мене немає бажання та часу пояснювати вам базові речі
yuriy_dd: 26.04.2026 17:14 чи правильно вважати - що ви зрозуміли що писали маячню, і тепер вам соромно за це?
просто визнайте, і підемо вчитись далі
заодно про ваші брєдові ідеї вєлічія можемо поговорити.
мені щось підказує що це вам (з величезним негативним рейтингом) потрібно тут за свою репутацію хвилюватись, а не мені ;)
а що там про брєдові ідеї вєлічія? зачепило? :laugh: когось з дзеркала впізнали? :rotate:

p.s. ця дискусія про канали пам'яті почалась з ось цього:
yuriy_dd: 19.04.2026 23:31 якщо з точки зору архітектури АРМ:
- сильно більше каналів памяті
всі архітектурні недоліки х86 - не виправити, саме тому архітектура тупикова
ви так і не надали жодних підтверджень того що кількість каналів пам'яті обмежена вибором архітектури х86 замість арм, а не вибором модуля пам'яті (LPDDR5X/LPCAMM2 vs DDR5).
так от, пошукайте скільки каналів пам'яті у AMD Ryzen AI 395+
зможете знайти? зможете порівняти ціни з відповідними ноутбуками на М чипах?
Ответить