Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
QFlash
Member

Hotspur
я це саме кажу про останні ріалтеки а мені не вірять :weep:
Нє, там обязка вирішує питання у сучасних матплатах
vdemeshko
Member

Hotspur
в любом макбуке про (мак студио и тд) есть эта опция при покупке - не неси чушь и пруф выше с базового макбук про скриншот :rotate: ты как обычно дупля не отбивашь в предмете разговора :lol: ты там разобрался уже с тем за что давали нобелевку в экономике ? :laugh:
спойлер
Screenshot 2026-04-22 at 00.15.55.png
Screenshot 2026-04-22 at 00.27.25.png
Screenshot 2026-04-22 at 00.28.08.png
Практически ВСЯ (ну кроме телефонов и планшетов наверно) продукция эпл продается как DAW (digital audio workstation) с такой опцией в виде Logic Audio (уже давно как Logic Pro - это один из старейший в истории программно аппаратных(как часть экосистемы эпл с ее железом и операционкой) комплекс DAW на рынке) при заказе в эпл стор )) вся линейка macbook pro 14\16, iMac, mac mini, mac studio )) с 2023 они на айпад стали ее предлагать, но при покупке отдельно, а не при заказе на сайте в комплекте с предустановленной Logic Pro как с теми девайсами из списка выше ;) это истории уже не один десяток лет
Последний раз редактировалось vdemeshko 22.04.2026 00:49, всего редактировалось 12 раз.
QFlash
Member

На сучасних матплатах ще конденсатори впихнули електроліти «золоті» це дало буст.
Твердотільні конденсатори не для звуку, в плані надійності та витривалості це +.
Нормальний електроліт для звуку саме то.
Хіба пленку по космічним цінам :D

Відправлено через 28 хвилин 45 секунд:
У мене в УНЧ по ООС торчав конденсатор твердотільний 470μ, потім переставив на довбаний електроліт (полярність у відповідності до конфігурації дифкаскада) - мякість по НЧ.
По входу елетроліт (впливає на пропускну здатність НЧ), точніше 2 зустрічних (імітація неполярного) і ніяких хитрощів не треба.
Звісно має бути збалансованість та узгодженість.
Hotspur
Member

vdemeshko: 22.04.2026 00:20 ты как обычно дупля не отбивашь в предмете разговора
для тебе мак і мак про це одна модель :lol: йди вчи сайт скільки в них моделей ноутбуків :lol:

Відправлено через 47 секунд:
vdemeshko: 22.04.2026 00:20вся линейка macbook pro 14\16
боже мій аж 2 моделі

Відправлено через 37 секунд:
QFlash: 22.04.2026 00:19Нє, там обязка вирішує питання у сучасних матплатах
+ - . там багато моментів крім плати обвязки і чіпсета. ще БЖ :gigi: наводки корпуса :gigi:
tablestikus
Member

vdemeshko: 21.04.2026 23:43
tablestikus: 21.04.2026 16:56 Глянув K13 R2R що хочу на алі - з Україною різниця 50 баксів яке з'їсть розмитнення. Схоже по місцю треба брати)
да в принципе такую бюджетную реализацию R2R вполне можешь скипнуть K11\13 R2R плюс минус тот же самое :shuffle: реальный R2R это Schiit Yggdrasil или Holo Audio, Denafrips Ares II / Enyo ну или старшие Fiio )) это вообще не про бюджеты 200 уе )) K13 больше про RGB подсветку чем "реальный" R2R ))
А мені цікаво спробувати.
Z440_User
Member

QFlash: 22.04.2026 00:56 На сучасних матплатах ще конденсатори впихнули електроліти «золоті» це дало буст.
........
Нормальний електроліт для звуку саме то.
....
У мене в УНЧ по ООС торчав конденсатор твердотільний 470μ, потім переставив на довбаний електроліт (полярність у відповідності до конфігурації дифкаскада) - мякість по НЧ.
По входу елетроліт (впливає на пропускну здатність НЧ), точніше 2 зустрічних (імітація неполярного) і ніяких хитрощів не треба.
.....
А ви знаєте що електроліти бувають різних серій та різних завдань?
Nichikon - гарні конденсатори?
UPW / UPA серії для БЖ якось не дуже будуть в аудіотракті.
Як і аудіосерії FA / FS / FM / FX / ... не дуже себе покажуть в блоках живлення.
Навіть в рамках лінійки для БЖ, одні для імпульсних, інші для лінійних використовуються.

І така історія у інших виробників присутня, як то Panasonic, Jamicon, Samwha.
;)
QFlash
Member

Z440_User: 22.04.2026 10:27А ви знаєте що електроліти бувають різних серій та різних завдань?
Nichikon - гарні конденсатори?
Так знаю. Nichikon - якраз для аудіо, але там дивитися треба є повно підробок, і підробки підробляють.
Там треба мати тестер конденсаторів, який показує асі характеристики, я не маю такого тільки ємність міряв. Та я з тим не заморочувався.
Rubycon по моєму ставив, а звуковому тракті (preamp) стоять ніобієві капельки - от вони не дуже, але шо є то є.
Hotspur
Member

Z440_User: 22.04.2026 10:27А ви знаєте що електроліти бувають різних серій та різних завдань?
до різної температури :rotate:
QFlash
Member

Z440_User: 22.04.2026 10:27UPW / UPA серії для БЖ якось не дуже будуть в аудіотракті.
Як і аудіосерії FA / FS / FM / FX / ... не дуже себе покажуть в блоках живлення.
Там треба обережно - були у мене БЖ і я спеціально перевіряв конденсатори ті що згладжують пульсації, так от їх ставлять у 2 рази нижчого номіналу (новий БЖ) хоч пише на ньому 470μ - а насправді 220μ або 330μ і так багато випадків. От і маєте шуми і наводки.
Буває що в середині корпуса конденсатора стоїть менший розміру і номіналу. :mad:

Fake capacitors
спойлер
494718360_10226548843058537_6533699228217075160_n.jpg
Крім мульта треба брати з собою ваги в магазин :gigi: :laugh: :lol:
Последний раз редактировалось QFlash 22.04.2026 12:02, всего редактировалось 1 раз.
Ortyomko
Member

tablestikus: 21.04.2026 16:56 Глянув K13 R2R що хочу на алі - з Україною різниця 50 баксів яке з'їсть розмитнення. Схоже по місцю треба брати)
да в принципе такую бюджетную реализацию R2R вполне можешь скипнуть K11\13 R2R плюс минус тот же самое :shuffle: реальный R2R это Schiit Yggdrasil или Holo Audio, Denafrips Ares II / Enyo ну или старшие Fiio )) это вообще не про бюджеты 200 уе )) K13 больше про RGB подсветку чем "реальный" R2R ))
давай, давай, крути його, хай екофло продає свої і бере Denafrips Ares II :rotate:
tablestikus: 22.04.2026 08:54

Denafrips Ares II ще цікавіша ;) :-P
QFlash
Member

І буває так, що не провіреш звичайним мультом ємність впаяної деталі (залежить від його позиціонування), треба випаювати конденсатор, чого Вам ніхто не дасть зробити при покупці такої техніки.
Последний раз редактировалось QFlash 22.04.2026 12:10, всего редактировалось 1 раз.
Z440_User
Member

Ок, наприклад конденсатори Panasonic серії FR, в аудіотракті так собі, бо вони для живлення.
Отже відкинемо аудіо і підберемо в живлення щось із серії FR.
Беремо на приклад самий ходовий 100мФх63В.
Який з Панасоніків серії ФР на 100мкФх63В брати? Магазин пропонує варіанти з імпедансом 63 Ом, 68 Ом... Також з різним ESR.

А якщо мені не треба в пульсуючий БЖ, а треба в більш лінійний, то туди краще серія FC.
А що тут взяти в FC серії зі 100мФх63В? Магазин пропонує на вибір варіанти цього конденсатора в рамках однієї серії з імпедансом від 0,256 Ом до 256 МОм, Також різний ESR.

Тож який краще?
vdemeshko
Member

Hotspur: 22.04.2026 01:39йди вчи сайт скільки в них моделей ноутбуків
ну так сам посчитай сколько там осталось без опции DAW при покупке с сайта - ОДНА (1) Sic модель макбук Neo на телефоном процессоре? и та появилось то недавно на сайте (до ее появления ВСЕ модели были с опцией DAW) :laugh: macbook pro 14, macbook pro 16, mac mini, mac studio, iMac и чьорт побери они даже Macbook не про (AIR) продают как DAW c Logic Pro (приятель музыкант много лет на Air M1 работает в домашней студии)
спойлер
Screenshot_526.png
:laugh: ты когда утвреждаешь что то на публичном форуме ну хотя бы разберись минимально в вопросе :lol: а то не выиграл, а проиграл, не в карты а в спорт лото (с) и так в любой теме на форуме где с тобой пересекаюсь :laugh:
Последний раз редактировалось vdemeshko 22.04.2026 12:19, всего редактировалось 6 раз.
QFlash
Member

Z440_User: 22.04.2026 12:10А якщо мені не треба в пульсуючий БЖ, а треба в більш лінійний, то туди краще серія FC.
А що тут взяти в FC серії зі 100мФх63В? Магазин пропонує на вибір варіанти цього конденсатора в рамках однієї серії з імпедансом від 0,256 Ом до 256 МОм, Також різний ESR.

Тож який краще?
Та кажу, що особливо не заморочувався з цим питанням. Як правило беруть з низьким ESR і тангенсом втрат. Запитайте краще Гугла.
Якщо зачепити тему конденсаторів в аудіо то можна голову зламати. Кожен тобі буде доказувати що саме той кращий, я не слухаю конденсаторів :laugh: - слухаю музику.
Последний раз редактировалось QFlash 22.04.2026 12:25, всего редактировалось 1 раз.
vdemeshko
Member

Ortyomko: 22.04.2026 11:56давай, давай, крути його, хай екофло продає свої і бере Denafrips Ares II
тут скорее надо будет второй экофлоу покупать к нему, а еще усилок и колонки )) ну шо звуку стоять то без дела во время отсутсвия света :gigi: и ты подожди - мы еще с тобой не закончили.... что там у тебя по наушникам к K11? :gigi: как на счет планаров? :gigi:

Отправлено спустя 4 минуты 1 секунду:

тогда можно не переплачивать за K13 R2R если не нужен блутуз :shuffle: а для своих новых наушников ты врядли захочешь по блутузу музыку то транслировать :) K11 R2R плюс минус та же схема реализаци R2R и в старшей улучшения ну крайне минорные что бы почти в 2 раза перелачивать за них :shuffle: для попопробовать R2R это (K11 R2R) почти одно и тоже
Hotspur
Member

vdemeshko: 22.04.2026 12:13ну так сам посчитай сколько там осталось без опции DAW при покупке с сайта - ОДНА (1) Sic модель макбук Neo на телефоном процессоре? и та появилось то недавно на сайте (до ее появления ВСЕ модели были с опцией DAW) macbook pro 14, macbook pro 16, mac mini, mac studio, iMac и чьорт побери они даже Macbook не про (AIR) продают как DAW c Logic Pro (приятель музыкант много лет на Air M1 работает в домашней студии)
як Workstation вони продають буквально пару моделей. все
Ortyomko
Member

vdemeshko: 22.04.2026 12:27
Ortyomko: 22.04.2026 11:56давай, давай, крути його, хай екофло продає свої і бере Denafrips Ares II
тут скорее надо будет второй экофлоу покупать к нему, а еще усилок и колонки )) ну шо звуку стоять то без дела во время отсутсвия света :gigi: и ты подожди - мы еще с тобой не закончили.... что там у тебя по наушникам к K11? :gigi: как на счет планаров? :gigi:
у мене АТН-М50ХБТ2. Блутусні + по проводу під'єднуються і стають звичайними М50Х, в обхід вбудованого ЦАП. Дуже зручно. Мені вони дуже подобаються і нічого іншого не треба)
Z440_User
Member

QFlash: 22.04.2026 12:14
Z440_User: 22.04.2026 12:10А якщо мені не треба в пульсуючий БЖ, а треба в більш лінійний, то туди краще серія FC.

Тож який краще?
Та кажу, що особливо не заморочувався з цим питанням. Як правило беруть з низьким ESR і тангенсом втрат. Запитайте краще Гугла.
Якщо зачепити тему конденсаторів в аудіо то можна голову зламати. Кожен тобі буде доказувати що саме той кращий, я не слухаю конденсаторів :laugh: - слухаю музику.
От і я не заморочувався з цим питанням, доки працював відповідний магазин у моєму місті. Прийшов, номіналів продиктував, жменю запчастин забрав.
А потім власник помер, магазин закрився і довелося лізти в інтернет.
А там... :facepalm:
"- Ось є в нас з десяток різних серій вашого номіналу, вам яку?
....
- А ось в цій серії їх ще з десяток різних варіантів вашого номіналу, вам який?
- А-а-а-а!!!" :banghead:
tablestikus
Member

Ortyomko: 22.04.2026 11:56

давай, давай, крути його, хай екофло продає свої і бере Denafrips Ares II :rotate:
Denafrips Ares II ще цікавіша ;) :-P
Та я поки такий бюджет виділив невеликий, бо на дачу дейя їде)

Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
тогда можно не переплачивать за K13 R2R если не нужен блутуз :shuffle: а для своих новых наушников ты врядли захочешь по блутузу музыку то транслировать :) K11 R2R плюс минус та же схема реализаци R2R и в старшей улучшения ну крайне минорные что бы почти в 2 раза перелачивать за них :shuffle: для попопробовать R2R это (K11 R2R) почти одно и тоже
Звісно я не буду нічого по блутузу слати.
Я надивився-начитався оглядів-порівнянь К11-К13 то я розумію що різниці не те що дуже багато між ними, але є. І коли вже брати - то напевно візьму посвіжіше версію. Але ще подумаю, час є.

Відправлено через 51 секунду:
Ortyomko: 22.04.2026 12:35
у мене АТН-М50ХБТ2. Блутусні + по проводу під'єднуються і стають звичайними М50Х, в обхід вбудованого ЦАП. Дуже зручно. Мені вони дуже подобаються і нічого іншого не треба)
Зараз ми тобі нові вуха оберемо) Як щодо баєрів 1990?

Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
До речі щодо К13 - я не знайшов нормально опису щодо оцих 4 аналогових виходів в Line Out - це тіпа два однакових вихода що можна підключити до двох підсилювачів чи дві пари колонок?

Изображение
vdemeshko
Member

там есть линейный и пре амр выходы - как вариант активные мониторы подключить если надо + еще на усилок внешний сигнал
Последний раз редактировалось vdemeshko 22.04.2026 15:31, всего редактировалось 1 раз.
Ответить