у меня на работе сотрудникам раздавали некоторое количество таких элитбуков, только на прошлом поколении, ничего из описанного за пол года с ними не произошлоGrey_ukr: ↑ 13.04.2026 15:16Элит буки - это кусок какашки с отпадающими кнопками. Батареей, которая под небольшой нагрузкой сливается за 3 часа и шумными кулерами, которые орут уже от того, что ты открыл тимс и аутлук.
Новости
Последние статьи и обзоры
Apple розпродала запаси базової версії MacBook Neo й тепер поспіхом нарощує виробництво
-
DDt
Member
-
waryag
Member
Маркетологи епла не дарма їдять свій хліб. Терміново купуй, поки не закінчилися завезли нових партій чи модифікацій!Creature4O: ↑ 13.04.2026 14:58 згідно інформації з гуглу, єпл наштампувала біля 100 Мільйонів чипів А18 загалом. Тому я дуже сумніваюсь, що все прямо розпродали і вигрібли усі запаси. Більше того, довіряти усим оцим статтям, аналітика, та маркетологам - це взагаллі
-
Grey_ukr
Member
Я за ними работаю 6 лет.DDt: ↑ 13.04.2026 21:07у меня на работе сотрудникам раздавали некоторое количество таких элитбуков, только на прошлом поколении, ничего из описанного за пол года с ними не произошлоGrey_ukr: ↑ 13.04.2026 15:16Элит буки - это кусок какашки с отпадающими кнопками. Батареей, которая под небольшой нагрузкой сливается за 3 часа и шумными кулерами, которые орут уже от того, что ты открыл тимс и аутлук.
Как и вся фирма.
Эти болезни через одного.
-
FastBullet
Member
А чим ми гірші за інших )?
Отправлено спустя 6 минут 23 секунды:
Я б чекав на друге пришестяbeeeeeeee: ↑ 13.04.2026 19:16Bloodfallen: ↑ 13.04.2026 13:47Ось що значить випустили імбуВполне может быть. Что делать, если не покупают? Написать, что гребут как горячие пирожки и сразу все захотят себе.Creature4O: ↑ 13.04.2026 14:58я дуже сумніваюсь, що все прямо розпродали і вигрібли усі запаси.
Хотя, не удивлюсь, если действительно разгребли. Сейчас кризис, да и без него люди любят сэкономить.
Но, уже сейчас 8 Гб мало, а что будет через год, когда они выпустят новую ось?
Наприклад, ютуб гарно їде навіть на айфоні XR де 3 Гб рами. Та й жили ми якось коли вінда була 32 бітна і не мало сенсу мати більш як 4 Гб ОЗУ )
Хоча звісно , повторюся, краще почекати на Нео 2
-
tablestikus
Member
Хочемо все топове і подешевше)
-
Nehrk
Member
Ну вот теперь надо поднапрячься чутка и mac mini или там meow какой-то на a18pro лол с 12гб ОЗУ как айфон 17про и большинство NUC можно в помойку отправлять

-
VovaII
Member
FastBullet
FastBullet
У нас зарплатня значно менша.А чим ми гірші за інших )?
FastBullet
Там відяха слабша буде. Для ютубу і 8 достатньо.Я б чекав на друге пришестятобто на 12 Гб ОЗУ
-
FastBullet
Member
1. Я думаю в нас не набагато меньше зарплатня ніж в Індії )) а там точно великий ринокVovaII: ↑ 14.04.2026 00:07 FastBulletУ нас зарплатня значно менша.А чим ми гірші за інших )?
FastBulletТам відяха слабша буде. Для ютубу і 8 достатньо.Я б чекав на друге пришестятобто на 12 Гб ОЗУ
2. Слабша ніж де ? Як на мене в цих машинках найголовніше це battery life
Отправлено спустя 4 минуты 37 секунд:
Це не має сенсу . Бо топових речей в світі ПК не існує, бо ті ж маки виходять кожен рік і тому , як на мене, треба орієнтуватися на ціна/якість або на дисконти та життєвий цикл продукта
-
erkins007
Member
От сяоми линейка редми стоит 500$ глобально и 23к у нас - восьмиядерный 7735 с 680м у которой 3.4 тфлопса. 16гб оперативки. 512 Гб ссд, алюминий, зарядка по usb, полноценный HDMI и 3.5 порт. Батарейка держит 12 часов в работе и полноценный x86Bloodfallen: ↑ 13.04.2026 13:47Хто ставить мінуси, чекаю від вас ноут краще за таку ж ціну і не з фольги
Нео с 8 Гб и 256 памяти хорош только если вам нужен именно именно мак.
-
yurius_r
Member
А де можна глянуть ту статистику? Виглядає що в Apple була якась кількість чіпів від iPhone 16 Pro (я не вірю у відбраковку, скоріш за все дуже оптимістичний план щодо випуску iPhone) які не дешеві і їх вирішили таким чином утилізувати. Знову не вгадали із попитом, але в інший бік. Все це результат поганого планування, а не якісь там супер успіхиbig_bang: ↑ 13.04.2026 13:53можна по різному ставитися до цього ноута, але проти статистики не попреш
-
big_bang
Member
частково з вами згоденyurius_r: ↑ 14.04.2026 08:20 Все це результат поганого планування, а не якісь там супер успіхи
Відправлено через 52 секунди:
от тут точно маркетологи попрацювали)beeeeeeee: ↑ 13.04.2026 19:16 Написать, что гребут как горячие пирожки и сразу все захотят себе.
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
я так зрозумів, що самі яблука про це говорили і більше немає інфи...yurius_r: ↑ 14.04.2026 08:20 А де можна глянуть ту статистику?
-
yurius_r
Member
Тоді звісно вірю (звичайно ж ні)big_bang: ↑ 14.04.2026 08:25я так зрозумів, що самі яблука про це говорили і більше немає інфи...
-
waryag
Member
Це нормальне планування. Краще потім довипустити, ніж оптимістично планувати, а потім тримати на складах мільйони одиниць товару, нікому не потрібних. Колись це ледве не вбило АМД.yurius_r: ↑ 14.04.2026 08:20А де можна глянуть ту статистику? Виглядає що в Apple була якась кількість чіпів від iPhone 16 Pro (я не вірю у відбраковку, скоріш за все дуже оптимістичний план щодо випуску iPhone) які не дешеві і їх вирішили таким чином утилізувати. Знову не вгадали із попитом, але в інший бік. Все це результат поганого планування, а не якісь там супер успіхи
-
Kib
Member
Поясніть мені одну річ про початкові макбуки. Як так, що більшість звертає увагу на мінімальний обсяг оперативної пам'яті, але не звертає уваги на 256Гб вільного місця, які після встановлення мінімального набору софту перетворюються в менш ніж 200Гб? Люди які користуються макбуками настільки звикли до використання хмарного сховища чи зовнішніх дисків, що їм на це пофіг?
-
big_bang
Member
там usb 2.0Kib: ↑ 14.04.2026 09:25 чи зовнішніх дисків, що їм на це пофіг?
так що або пофіг, або хмара
-
tablestikus
Member
А як користуються люди не макбуками з 256Гб ссд в комплекті на інших ноутах?Kib: ↑ 14.04.2026 09:25 Поясніть мені одну річ про початкові макбуки. Як так, що більшість звертає увагу на мінімальний обсяг оперативної пам'яті, але не звертає уваги на 256Гб вільного місця, які після встановлення мінімального набору софту перетворюються в менш ніж 200Гб? Люди які користуються макбуками настільки звикли до використання хмарного сховища чи зовнішніх дисків, що їм на це пофіг?
-
VovaII
Member
FastBullet
2. Ніж у «папіредніка». У поточного 6 КЮ, а на наступний рік 5 КЮ.
1. Нехай(припустимо) зарплати у нас однакові, але населення там в 100(сто) разів більше. Відповідно і ринок в сто разів більше. — Таке будь-який маркетолох порахувати зможе.1. Я думаю в нас не набагато меньше зарплатня ніж в Індії )) а там точно великий ринок
2. Слабша ніж де ? Як на мене в цих машинках найголовніше це battery life
2. Ніж у «папіредніка». У поточного 6 КЮ, а на наступний рік 5 КЮ.
-
yurius_r
Member
waryag
Перша половина мого припущення де чіпів забагато як раз про цю саме ситуацію
Перша половина мого припущення де чіпів забагато як раз про цю саме ситуацію
-
Kib
Member
Про юсб 2.0 який всюди є надіюсь рофлbig_bang: ↑ 14.04.2026 09:41там usb 2.0Kib: ↑ 14.04.2026 09:25 чи зовнішніх дисків, що їм на це пофіг?
так що або пофіг, або хмара
-
tablestikus
Member
Kib
Навряд люди купляють нео для роботи у відеоредакторах.
Навряд люди купляють нео для роботи у відеоредакторах.