Зараз є 15 тисяч, за потреби можу продовжити збирати, але маю надію, що не треба, якщо вийде взяти дешевше - ще краще
Який монітор потрібен? Універсальний 27” 2k, який підійде і щоб з табличками/кодом працювати, і щоб в ігри грати. В більшості випадків користуюсь Linux із KDE (зараз Федора, може буде Кубунта), ніякими фрісінками не користувався (зараз просто 60 герц, від яких не страждаю), але сподіваюсь, із фрісінком на Лінуксі буде все ок (ну і поки не впевнений, де його включати).
Думаю, що в мене не дуже високі вимоги до монітора. Трохи деталей під спойлером, щоб не навантажувати всіх)
- спойлер
- Кіно/серіали майже не дивлюсь на комп’ютері.
Система: Ryzen 5700X + RX 9070, багато років користуюсь Dell 2209WA (e-IPS, 1680:1050), але і таблиці нормально не влізають, і в іграх хотілось би більшої роздільної здатності. Бачив у друга ASUS 249QE5A (24”, Full HD), навіть він значно більше сподобавася, ніж мій (і діагональ, і роздільна здатність ближчі до того, що я хочу, і кольори приємніші)
Але буває, ввечері поскручую яксравість/контрастність, то після того тиждень-другий може залишатись так, без моїх претензій до картинки. Також ходив дивитись на монітори по Фокстроту з Комфі. Порівнюючи різні IPS 27” 2k і OLED 2k/4k, просто не бачу якоїсь суттєвої різниці. Не знаю, чи вони погано налаштовують, чи в мене просто зір такий
, але з огляду на це, не бачу сенсу дотягуватись до OLED. Щодо чорного, то мені і на e-IPS він підходить, засвіти - і в друга, і у старого Dell бачу тільки якщо спеціально включити чорну картинку і придивлятись. Основне, що може не подобатись - биті пікселі, тому думаю купляти в розетці з послугою перевірки. Ну і буду готовий перезамовляти монітор кілька разів
Між якими варіантами зараз вибираю?
1. ASUS TUF Gaming VG27AQMLA. Бачив, що тут недавно радили, огляди (перший, другий) і відгуки позитивні, 10 біт (не обов’язково, але най буде, може подивлюсь, що таке той HDR), ціна прийнятна. Нога ніби ок, функцій у неї не менше, ніж у теперішнього Dell. В ціну більш-менш влізаю, але може мені підійде і якась із дешевших моделей?
2. ASUS VG27AQ5A. Можливо, логічніший варіант, бо все ще ніби покриває мої запити, подібна до попередньої, але влізає в 10 тисяч.
3. Gigabyte M27Q2 QD. QD-плівка (ну, хай би була), плюс є USB, але бачив неоднозначні висновки щодо кутів огляду (хоча з другого боку, я переважно сам користуюсь монітором), думаю, що не критично.
Отже, основне питання, зважаючи на мої (здається, не дуже високі) запити, який із цих моніторів (чи інший) краще взяти?