Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

dead_rat: 04.04.2026 15:33 Купив собі пенсіонерське сідло для довгих покатушок, побачимо

https://www.selleitalia.com/flite-boost ... superflow/
Ось це? Та в мене від них було товщиною сантиметра 4, але вузьке. Взагалі не знав тоді яке треба, але то більш пенсіонерське, хоча на мтб - норм.
KingofgamE
Member

Сап народ.

Є в кого досвід переробки "України" під кріплення педалей квадрат, або щось людське? Бажано заводським рішенням.
Те що знаходив в інтернеті виглядало якось дивно і колхозно.

Педалі на клинах виносять мені мозок :spy: , а людина на відріз відмовляється їздити на чомусь іншому.

Отправлено спустя 7 минут 47 секунд:
dead_rat: 04.04.2026 15:33 Купив собі пенсіонерське сідло для довгих покатушок, побачимо

https://www.selleitalia.com/flite-boost ... superflow/
У мене від цих маленьких оййййййй! болить :D
Купив собі таке як раніше були і норм
Hotspur
Member

KingofgamE: 05.04.2026 00:52Є в кого досвід переробки "України" під кріплення педалей квадрат, або щось людське? Бажано заводським рішенням.
купи на ОЛХ раму і не мучся
Барбарис
Member

KingofgamE, існують китайські комплекти, але їх якість не вартує ціни.
Дешевше купити нормальну раму. На олх вистачає і сталевих, і алю.
Hotspur
Member

Барбарис: 05.04.2026 07:04Дешевше купити нормальну раму. На олх вистачає і сталевих, і алю.
100%. якщо шось унікальне люди паяють сріблом :lol: але ж це не той випадок і не ті труби
hentakiboy
Member

ктото знает как подбирать пружину на пружинный амортизатор
есть Cane Creek/Öhlins Double Barrel когда я его покупал он был 230-240 продавец ляпнул что подстроит его под мою длину моей рамы 216 с тех пор он валялся и сейчас захотелось его поставить, подстраивал ли он его как-то из нутри непонятно точно помню что он был под раму 230-240 и на нем есть эдинственное обозначение vio238, то вроде да он стало короче примерно 210-220, как его проверить как его настроить а главное какая пружина нужна в идеале
hentakiboy
Member

походу буду продавать Cane Creek/Öhlins Double Barrel нешарю как его поставить идеально , кому нужно пишите отдам за 100уе
если что то Öhlins стоит на тюнингованых Lamborghini и многих других суперкарах с тюном от 1000 лошадей и в Formula 1
Hotspur
Member

hentakiboy: 08.04.2026 15:19походу буду продавать Cane Creek/Öhlins Double Barrel нешарю как его поставить идеально , кому нужно пишите отдам за 100уе
подзвони їм https://velosiped.com/maisternia
hentakiboy
Member

Даже стыдно когда неможешь обычный аморт вкрутить самостоятельно себе сам, по идее изза уменьшения аморта продавцом ход тоже уменьшился теперь не знаю какая пружина нужна , он наверное токены поставил, фотка аморта под спойлером
20231228_144053.jpg
спойлер
20231228_144117.jpg
Screenshot_1.jpg
KingofgamE
Member

Hotspur: 05.04.2026 03:23
KingofgamE: 05.04.2026 00:52Є в кого досвід переробки "України" під кріплення педалей квадрат, або щось людське? Бажано заводським рішенням.
купи на ОЛХ раму і не мучся
А є приклад що брати? Треба без передач, або 3 максимум

Отправлено спустя 49 секунд:
Барбарис: 05.04.2026 07:04 KingofgamE, існують китайські комплекти, але їх якість не вартує ціни.
Дешевше купити нормальну раму. На олх вистачає і сталевих, і алю.
Навіть не знаю на що дивитись. Для мене вєл завжди був звичайним транспортом :shuffle:
Последний раз редактировалось KingofgamE 09.04.2026 01:47, всего редактировалось 1 раз.
Hotspur
Member

hentakiboy: 09.04.2026 00:38Даже стыдно когда неможешь обычный аморт вкрутить самостоятельно себе сам, по идее изза уменьшения аморта продавцом ход тоже уменьшился теперь не знаю какая пружина нужна , он наверное токены поставил, фотка аморта под спойлером
вел гарний
hentakiboy
Member

Hotspur: 09.04.2026 01:42
hentakiboy: 09.04.2026 00:38Даже стыдно когда неможешь обычный аморт вкрутить самостоятельно себе сам, по идее изза уменьшения аморта продавцом ход тоже уменьшился теперь не знаю какая пружина нужна , он наверное токены поставил, фотка аморта под спойлером
вел гарний
все на том же олх брал и на электричьке за 100грн прокатился за ним поближе к ужгороду только война началась, больше всего понравилась вилка рокшок пайк с сумашедшей прогресией кажется она от порыва ветра начинает даже работать, поглащает любую вибрацию, только после покупки я узнал что прогресия и начинается с этой вилки это маст хев другой уровень, ну и сама посадка так как угол большой на стакане 66 вроде передок поднят и спина несогнута совсем поэтому едешь будто держась за уздечьку левой правой, с ровной спиной почти в 90 градусов. Подвеска плавающая 4х рычажка, и задний аморт упирается в плавающий линк снизу который крепиться между передним и задним треугольником давая чувство полета и невесомости, и при работе задней подвески колесо непросто подымаетсья вниз верх, а словно удлиняется сам вел так как плавающий линк треугольной формы и при заднем ударе колеса велосипед удлиняется так как более длиная база дает больше упора и стойцкости на поверхности, а когда ровная спокойная дорога он сокращается в длине
0trog0
Member

Хлопці, є задум купити пару велосипедів для їзди в сільскій місцевості. Типу як дачний варіант. Для чоловіка (180/80) і жінки (172/60). Ситуація така, що ніхто з сучасними велосипедами справ не мав. З досвіду старі типу Україна, де мінялись колеса, спиці, цеп, зірочки, втулки і все таке. Але виключно на отаких старих моделях. Майстерень там теж немає, тож самообслуговування. Дороги різні: грунтові степові-лісові, бруківка з каменю, несподівані ями та камені в комплекті. В принципі, оті всі старі лахи з сталевими рамами цілком там їздять роками. Ну так, буває погнув колесо, то спицями підтягнув. Пробої із поклейкою\заміною камер самостійно. А в іншому якось воно їздить, іноді цеп треба замінити чи зірочку, то раніше в продажу все цілком доступно було.
Тож задум має кілька питань:
- чи є сенс купити якісь +\- сучасні велики для таких потреб?
- якщо сенс є, на що звернути увагу при купівлі? Бо першочергово - це витривалість та невибагливість. Бо часу на них ніхто багато не виділятиме.
- який бюджет такого дійства та, можливо, якісь виробники чи моделі?
- там буває повно гразюки, то ж моделі повинні мати щитки на колесах або можливість їх туди поставити занедорого.
unique-neon
Member

Порадив би брати щось з підвіскою, хоча би з вилкою, але зважаючи що майстерень нема, то вже під питанням. Хоча можна вилку поштою відправити на обслуговування. Також є сенс на безкамерні колеса дивитись з вашими кам'янками.
Щодо болотників - ну якщо пересування в справах, то мабуть треба, а якщо активний відпочинок, то думаю воно там ні до чого.
Барбарис
Member

0trog0, щоб менше лазити то треба на якійсь планетарці типу ролоф, ремені або одному цепу. Якщо плоска місцевість, то можна сингл на товстому ланцюгу чи сремовські автомати на 2 передачі. Там часто влазять колеса до 28×2.4(сліки, зубаті мабуть до 2.25) або ж можна 27.5 ставити. Це зніме проблему амортизації. Планетарка, якщо масло раз в рік міняти довго служитиме, проблема якщо зламається. Крила типу скс мтб чи дешевші мають універсальні кріплення.
Що точно не варто брати, так це сучасні дорожники/україни - там відверте сміття.
Hotspur
Member

0trog0: 15.04.2026 13:04Тож задум має кілька питань:
- чи є сенс купити якісь +\- сучасні велики для таких потреб?
- якщо сенс є, на що звернути увагу при купівлі? Бо першочергово - це витривалість та невибагливість. Бо часу на них ніхто багато не виділятиме.
- який бюджет такого дійства та, можливо, якісь виробники чи моделі?
- там буває повно гразюки, то ж моделі повинні мати щитки на колесах або можливість їх туди поставити занедорого.
планетарка+ремінь на нормальній рамі. нічого не міняти 10 000 км. Шукати таке на ОЛХ їх там повно. Не дешево

Відправлено через 46 секунд:
Барбарис: 15.04.2026 14:19 Там часто влазять колеса до 28×2.4(сліки, зубаті мабуть до 2.25) або ж можна 27.5 ставити.
такі рами ідуть за дурні гроші типу 1000-2000 доларів б у :rotate: це ТОП туринги ти ще Сурлі порадь :lol: :lol: :lol:

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
0trog0: 15.04.2026 13:04Майстерень там теж немає, тож самообслуговування. Дороги різні: грунтові степові-лісові, бруківка з каменю, несподівані ями та камені в комплекті. В принципі, оті всі старі лахи з сталевими рамами цілком там їздять роками.
повірте новий турінг буде їздити сильно краще. погнути колесо неможливо якщо не пригати або не возити 4 мішка картоплі і 2 дівок одночасно
Барбарис
Member

Hotspur, та ні. Я коли собі пініон чи ролоф шукав, то безліч німців/голандців бачив на 2.4 швальбах. Тисяч по 20-25.
Hotspur
Member

Барбарис: 15.04.2026 16:57Я коли собі пініон чи ролоф шукав, то безліч німців/голандців бачив на 2.4 швальбах. Тисяч по 20-25.
ну це якесь виключення, там все дорого. Сурлі Кона Сальса Фуджи Бомбтрек і так далі

Відправлено через 12 хвилин 45 секунд:
https://www.bombtrack.com/my25/complete ... us-midtail

яка прелесть (с) :super:
Барбарис
Member

Hotspur, та ні, гарно, але я про звичайні міські\паркові вели типу куба, каньйона чи батавуса, динаміка чи профета. Вони і для важких райдерів підходять.
unique-neon
Member

Hotspur: 15.04.2026 16:51планетарка+ремінь на нормальній рамі. нічого не міняти 10 000 км. Шукати таке на ОЛХ їх там повно. Не дешево
А втулку\каретку\гальма обслужити на цих байках треба, чи також 10000 км?
Ответить