Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

orange_deer: 04.04.2026 14:18p.s і це тільки в одному повідомленні
ви готові що хоч робити, але щоб не по темі обговорення
denon312
Member

yuriy_dd: 04.04.2026 10:18 я запитав конкретне питання на йоку фразу. Він чомусь замовк.
може тому що це питання саме по собі максимально дебільне?
в FPV дронах використовують MCU мікроконтроели по типу STM32, так вони мають Cortex-M ядро, але там нема ОС яка має крутити вікнами як на АРМи які ти дивишся на Ютубі. Головне задача це смикати ногами-контактами щоб керувати дроном. Крім того FPV дрон це камікадзе, основне завдання влучити в ціль, тому там має бути все просто, дешево і легко масштабуємо.
Ти взагалі покидаєш свою конуру, там в парк погуляти, в магазин сходити? Бо таке враження що окрім ютуба, і форумів по прошивам ти нічого в житті не бачиш більше.
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 04.04.2026 10:18
orange_deer: 04.04.2026 01:41 а) бенчмарки часто не враховують тротлінг бо тестують перші 5-10 хв на максимальних частотах
ви запускаєте важки задачі на ноуті? може покажете свій графік завантаження проца?
Я запускав. Forza Horizon 5 - достатньо важка задача для нашого юри?
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 04.04.2026 14:35
orange_deer: 04.04.2026 14:16 Про сутність покупок в сірому імпорті вам вже писав LVladislavchik.
якщо лоха з села розведуть в магазині - це не означає що в магазині не можна купувати
orange_deer: 04.04.2026 14:16о вас не намахали на сірому імпорті (де обшуки за контрабанду проводять)
мене дуже мало обходить як товар попав в Україну. Саме завдяки такому товару - великі мережі не можуть гнути величезну суму
може скажіть ще на Алі не можна купувати?
шо, правда? а в європі що? а в америКККанців?
ну добре я своїми 100 євро з обідів ризикую на бв, але ти що робиш?
0F
Member

kabostebeztak: 04.04.2026 15:29 Я запускав. Forza Horizon 5 - достатньо важка задача для нашого юри?
Мабуть що ні, бо я граю на інтеграшці 680М, яка суттєво слабше 5090, а так як в М5 iGPU обганяє 5090, то там взагалі ФПС має бути десь 500+.
orange_deer
Member

yuriy_dd: 04.04.2026 14:35
orange_deer: 04.04.2026 14:16не кожен день звісно, але запускаю. Наприклад, коли треба затестувати код локально, перед тим, як його на кластері запускати. Чи коли в MATLAB працюю або тестовий датасет генерую
підозрюю що ви не правильно обрали ноут, краще десктоп для такого
Ок. Буду з собою системник возити на роботу чи коли їду кудись на кілька днів-тижнів. Вам вже здається GreenMile писав про перевагу ноута в мобільності і про те, що на робочому місці завжди є розетка, тому 20 годин від батареї не потрібні. Ви ігноруєте.
yuriy_dd: 04.04.2026 14:35 сумісність софта? що ігри не йдуть? це очевидні проблеми, які будуть з будь якою новою архітектурою
наприклад на нових Віндовс у мене перестали працювати багато програм, і що?
не подобається віндовс - ставте лінукс. Problem solved. Мені в плані софта x86 ідеально підходить, по роботі часом треба скомпілювати код з dependencies, які давно не оновлювалися, і він хоч на 10-річному комп'ютері буде працювати, хоч на новому.
kabostebeztak
Member

orange_deer: 04.04.2026 16:13
не подобається віндовс - ставте лінукс. Problem solved. Мені в плані софта x86 ідеально підходить, по роботі часом треба скомпілювати код з dependencies, які давно не оновлювалися, і він хоч на 10-річному комп'ютері буде працювати, хоч на новому.
х86 машини знову показують свою універсальність в порівнянні з вінслопом он арм та огризками
yuriy_dd
Member

denon312: 04.04.2026 15:25в FPV дронах використовують MCU мікроконтроели по типу STM32, так вони мають Cortex-M ядро
АРМ чи х86?
denon312: 04.04.2026 15:25але там нема ОС яка має крутити вікнами як на АРМи які ти дивишся на Ютубі
я свій мак міні використовую як сервер - доступають до консолі через SSH
denon312: 04.04.2026 15:25Крім того FPV дрон це камікадзе, основне завдання влучити в ціль, тому там має бути все просто, дешево і легко масштабуємо
я так розумію автономність - не важлива. Тобто х86 можна використовувати?
denon312: 04.04.2026 15:25Ти взагалі покидаєш свою конуру, там в парк погуляти, в магазин сходити? Бо таке враження що окрім ютуба, і форумів по прошивам ти нічого в житті не бачиш більше
ви навіть не уявляєте скільки у мене інтересів. Просто не граю і маю багато часу
yuriy_dd
Member

orange_deer: 04.04.2026 16:13тому 20 годин від батареї не потрібні
або явно Інтел - не слідує вашим порадам, і Делл випустили ноут у якого автономність 43 год Ютюба
або ви написали маячню
я ставлю на Інтел
orange_deer: 04.04.2026 16:13не подобається віндовс - ставте лінукс. Problem solved. Мені в плані софта x86 ідеально підходить, по роботі часом треба скомпілювати код з dependencies, які давно не оновлювалися, і він хоч на 10-річному комп'ютері буде працювати, хоч на новому
ви ставите завідомо річ яку поточні Епл не підтримують. Невже ви думаєте що користувачі відмовляться від макбуків - через мізерну к-ть користувачів типу вас? Вас заставляють купувати АРМ? Спокійно користуйтесь х86
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 04.04.2026 16:46я свій мак міні використовую як сервер - доступають до консолі через SSH
Ти взагалі маєш розуміння що таке сервер? Я по SSH можу на свій роутер зайти, то це, згідно твоєї логіки, також сервер. В твоєму випадку - це просто шлакміні, до якого ти конектишся через консоль. Я так розумію, що здобувши вміння конектитись до будь чого через shell, в твоєму світі, робить тебе автоматично гуру по ойті.
:lol: :laugh:
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 04.04.2026 17:02, всего редактировалось 6 раз.
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 04.04.2026 16:50
orange_deer: 04.04.2026 16:13не подобається віндовс - ставте лінукс. Problem solved. Мені в плані софта x86 ідеально підходить, по роботі часом треба скомпілювати код з dependencies, які давно не оновлювалися, і він хоч на 10-річному комп'ютері буде працювати, хоч на новому
ви ставите завідомо річ яку поточні Епл не підтримують. Невже ви думаєте що користувачі відмовляться від макбуків - через мізерну к-ть користувачів типу вас? Вас заставляють купувати АРМ? Спокійно користуйтесь х86
якщо воно щось не підтримує - нахрін воно тоді треба?
якщо ти як я любиш макбуки - так, змушують + ти 150+ сторінок доводиш що всім треба терміново переходити на арм, бо воно в сінебенчі тащить
beeeeeeee
Member

Він промайнув, видатна фігура
Юра, Юра, Юра.
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 04.04.2026 16:50Вас заставляють купувати АРМ? Спокійно користуйтесь х86
Ти , наприклад, постійно л'єш бруд на інтел процесори і щось намагаєшься довести? Навіщо? Щоб що?
kabostebeztak
Member

beeeeeeee: 04.04.2026 17:56 Він промайнув, видатна фігура
Юра, Юра, Юра.
оголошую конкурс на найкращу розшифровку літер дд в нікнеймі юри

головний приз: перманентний бан за образу учасника
друге місце - 10 років бану
третє місце - рік бану
четверте - місяць бану
п'яте - день бану
шосте - година бану
сьоме - півгодини бану
восьме - 10хв бану
дев'яте - 5хв бану
десяте - 1 хвилина бану
beeeeeeee
Member

kabostebeztak: 04.04.2026 18:42оголошую конкурс на найкращу розшифровку літер дд в нікнеймі юри
Шо за детский сад
kabostebeztak
Member

beeeeeeee: 04.04.2026 18:46
kabostebeztak: 04.04.2026 18:42оголошую конкурс на найкращу розшифровку літер дд в нікнеймі юри
Шо за детский сад
Overclockers.ua
AntonyKandaurov
Member

Там зашифровано прізвище
denon312
Member

kabostebeztak: 04.04.2026 18:42 оголошую конкурс на найкращу розшифровку літер дд в нікнеймі юри
ти не уважний, подивися повідомлення LVladislavchik і мої попередні, там є ніки, а ніки це абревіатура ПІБ + року народження

Відправлено через 21 хвилину 13 секунд:
вирішив зайти для лулзів на ixbt
1. Якщо включити перекладач і порівняти коментарі yuriy_dd з overів та yd77 з ixbt - таке враження що воно просто має блокнот з готовими копіпастами
2. Його теж макають в поросяче лайно по тим самим аргументам що і тут
3. Таке враження що це одні і ті самі люд :laugh:
Порівняйте коментарі:
yd77 з IXBT:а я ведь предупреждал еще во времена 9900К - что АМД лучше
Пруф
yuriy_dd: 15.09.2025 10:42 колись в далекому 2019 - я також аналогічно виступав що Зен2 - краще за Інтел - конкретно 3700Х проти 9900К
beeeeeeee
Member

denon312: 04.04.2026 21:21а я ведь предупреждал
Ну вот, не слушали пророка, а он говорил. Будете ещё все на маках сидеть и вспоминать как не верили Юре.
Ответить