Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Походу Drop - все.
спойлер
Screenshot 2026-03-27 145728.jpg
Но мне вроде все отправили. Успел :gigi:
StTechnik
Member

Ну вообщем.
Neo98 от Кукеев.
Собрали.
Тезисно по фактам.
1. Качество уже как бы ожидаемое на фоне остальных продуктов этой студии.
2. Продукт явно по проще чем их серия Cu. Наверно первое в чем это проявляется - это в весе и отсутствии меди либо латуни в основании. После того как ты к такому привык - невольно обращаешь на это внимание. Хотя друг (владелец клавиатуры) сказал - пипец она тяжелая (2.1 кг примерно).
3. Сборка полностью идентичная любому их продукту. Плату они немного проапгрейдили помоему. Она себя чуть чуть по другому ведет.
4. Товарищ по звуку выбрал вариант с pcb фоамом (ота тонкая пленка + шумка). Плейт РР и свичи HMX XinHai. Бахает прилично, звук такой себе немного сдержанный клаки. Сфокусированый что ли. Без лишних призвуков. Главное - ему зашел, а мне особо все равно. Попробовали совсем без шумки - я бы не сказал что прям сильно как то лучше. Наверно из за материала корпуса.
5. Главная ошибка - он кейкапы покупал сам. От Кейрона. Там как бы так сказать - отсутствуют модификаторы под правую сторону Альт и Фн. Они побольше. Ниже на фото будет видно. Я ему поставил с другого набора пока - потом решим вопрос. И Fn такого размера я не увидел ни в каком наборе. Но Контрол подходит.
6. Для любителей нум блока - клавиатура - агонь. Очень класная, компактная, качественная. От сборки получил удовольствие. :D

Кстати подумал может супруге такую куплю попозже.
Фото будет всего одно.
спойлер
IMG_4342.jpg
StTechnik
Member

Скажите кто нибудь - вот эти две клавиши справа от пробела - это 1.50U или 1.75U?
7mindfields
Member

StTechnik: 29.03.2026 11:24 Скажите кто нибудь - вот эти две клавиши справа от пробела - это 1.50U или 1.75U?
Якщо зір не підводить, з лівого боку модіфаєри - 1.25u, з правого боку -1.5u
StTechnik
Member

7mindfields: 29.03.2026 11:41з правого боку -1.5u
Да, вот я тоже так подумал. Слева - там стандартная история. А справа они как то странно - там у них 3U места получается - могли бы сделать 3 клавиши по 1U, но видимо им чет захотелось иначе и пожертвовать Контролом. Правда его там мало кто юзает.
Спасибо. Тогда понятно как мы решим вопрос :)
leif
Member

StTechnik: 28.03.2026 21:20Фото будет всего одно.
колір корпусу прикольний і кейкапи підібрано непогано :up: звісно, краще було б щось подорожче взяти, але це на мої вже смаки :D як для пересічного юзера, то дуже найс.
7mindfields: 29.03.2026 11:41Якщо зір не підводить, з лівого боку модіфаєри - 1.25u, з правого боку -1.5u
не підводить, все так.

Відправлено через 17 хвилин 46 секунд:
я тут спробував напередодні потицяти трохи світчі 43studio Popu (реколор OP Black), які багатьма вважаються найкращим світчем, який випускали durock/jwk (в даному випадку навіть молди були кастомні, не їхні, але матеріали і потужності jwk). поміняв я в них пружини на ТХ 57гр 16мм, зафілмив ТХ 0.125мм, змащені вони 3204 і 105 на пружини вручну, все по моєму стандарту. але...

що вам сказати, для мене це просто ще один пункт в списку клавіатурних дизлайків, до яких я з часом дійшов, як і всі решта світчів durock/jwk. за пару років буквально не залишилось жодного світча від них, який би мені хоч трохи подобався станом на зараз :-/ це все звісно preference, але в моєму випадку отака хурма :write:
спойлер
Изображение
Изображение
Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
взагалі через те, що купив собі хот-свап машину для солдер клавіатур desoldering gun, перепаяв за останній час більшість своїх клавіатур. де просто щось підкрутив (додав таки філми в HASRO вінтаж блеки на сем3 в глейрі) десь замінив світчі (в ф2 поставив ніксі HG на плейтлес) десь поміняв світчі місцями (гатерони Х переїхали в сайкл7), короче розважаюсь як можу :lol:

Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
от що не чіпав, так це ф1 з mx1a black (lfss) на фулл алю, солдер h87, cherry + geon стабами та HASRO dye sub ог черрі кейкапами. ідей щодо покращень або зміни цього білда у мене просто досі так і не виникло) навіть нічого спробувати не хочеться, аж так мені цей конфіг зайшов наразі

Відправлено через 12 хвилин 12 секунд:
поки чекаємо зелень надворі, на глейр заїхав ботанікл, нехай хоч десь буде (айфон сильно покрутив кольори, ірл не зовсім так):
спойлер
Изображение
StTechnik
Member

leif
колір корпусу прикольний
Там просто тяжелый случай. Я уговаривал друга взять серый. Он у них очень прикольный и сложный. Нет, хочу черный и хоть умри. Ладно, на тебе черный. Он действительно очень глубокий. Да и по сути универсальный.
Заказал сегодня этому чудику полный набор капов. Только модификаторы будут темносерые. Тоже от кейрона (на али ему ничо не зашло, а для правильных сетов он не готов еще :D
Там уже будет законченный вид и по красоте.
leif
Member

це чорний кейс?) хехе, а я подумав, що темно-сірий такий. ох вже ці фотки
StTechnik
Member

leif: 29.03.2026 20:06це чорний кейс?) хехе, а я подумав, що темно-сірий такий. ох вже ці фотки
Да, это черный. Просто у меня над столом две ленты освещения горело на потолке когда собирал, поэтому он такой....

А еще я сегодня вернулся обратно на PEI плейт и понял что в варианте клаки - он у меня самый любимый из всех. Веселый такой )))
leif
Member

https://omnitype.com/products/bauer-65

ого тіпи упоролись) алю/алю-пц клавіатуру 65% (нехай і досить симпатичну), без якого би там не було складного дизу/обробки/конструкції/матеріалів продавати по 400 баксів по ГБ :eek: при такій-то кількості куди більш (на мій погляд) цікавих клавіатур, що релізяться/групбаяться/продаються ін-сток.

а потім ці потужні бізнесмени будуть знову влаштовувати абсолютно дикі розпродажі "ааа, купіть хоч щось, врятуйте наш магазин, ми на межі закриття" як в 2024.

там новелкейс офігєнно напродавали алю/алю-пц кейкульти, вже з 30% знижкою віддають і ніхто не хоче брати. і тут те саме... чуваки чи забули, що нині не 2020 рік :gigi:

Відправлено через 8 хвилин 4 секунди:
я б за сабж віддав би мааааксимум і скрєпя серце $200. чисто за непоганий зовнішній вигляд. звісно, це включаючи плейт і солдер пцб. і то думав би, що переплатив :) :shuffle:
leif
Member

leif: 10.12.2025 21:47як я і думав, доведеться окремо засилати ще плейт на церакот
заслав)
було:
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
стало:
спойлер
Изображение
Изображение
в зборі без капів:
спойлер
Изображение
як і з попередніми роботами цих майстрів зроблено все ідеально

чи вартувало це 2500грн (церакот плейту 2200 і дорога 300)? особисто для мене -- поза будь-якими сумнівами

тепер для фіналізації білда залишається лише знайти сірий кабель міні юсб (sic!) :D

Відправлено через 7 хвилин 32 секунди:
StTechnik: 24.03.2026 14:48ну конечно интересно
по перших враженнях жодних змін по звуку внаслідок церакотінгу плейту я не почув :write: на якомусь атомарному рівні вони то, мабуть, десь є, але проявляються настільки мінімально-мікроскопічно, що в сліпому тесті, я думаю, навіть умовний Микола Віталійович Лисенко їх не почує :gigi:
StTechnik
Member

leif
Микола Віталійович Лисенко
Ахаха :D
А тем временем у меня новости существенно по прозаичнее. DHL потеряли мои «апельсинки» от Дропа. Отпралены были 26 марта и…. Тишина. :spy: Причем потеряли внутри сша. Я три дня переписывался с поддержкой Дропа. И надо отдать им должное - парни внимательно отнеслись к проблеме. Свершилось какое то почтовое чудо и час назад посылка уже у USPS. Двигается вроде :super:

Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
Втора новость - друг которому собрали Нео98 уже четвертый день в состоянии перманентного оргазма. Звонит мне каждый день и благодарит на открытие мира нормальных клавиатур. Из китая уже едет к нему нормальный набор кейкапов - будем переодевать. По цвету будет ляля.
maroders2
Member

Вітаю,
Яку клаву взяти для дому за 100 баксів?
Дуже довго сидів на hyperx alloy fps pro, потім спробував aula f75 і зрозумів, що пора оновлюватись;)
Зараз дивлюсь в сторону Womier sk75, як альтернативу розглядаю Irok MG75 pro(max), але не знаю чи треба мені ті магнітки. Особливих критеріїв вибору нема, просто хочеться приємну якісну клаву. Використання буде змішане, іграшок не більше 30% часу, без шутерів

Ще думав погратися і взяти основу Leobog Hi75C, купити окремо свічі і окремо кейкапи. Вийде в ті самі гроші, але чи варте воно того?
спойлер
https://drive.google.com/file/d/1qWXOaJ ... p=drivesdk
Kosdnepr
Member

maroders2
В мене є Womier RD75 Pro. Я ним правда не користувався (ще чекає на свій час.. може колись), але враження від якості клавіатури вцілому дуже приємні.
Стосовно вашого скріну: TTC беріть тут, разом з монетами та промокодами (візьміть тут) вийде дешевше:
спойлер
Изображение
maroders2
Member

Kosdnepr
З промокодами особливо не грався, там дійсно можна отримати дошку+свічі+кейкапи менше ніж 85 баксів.
Питання чи Leobog Hi75C це нормальна основа до 50 баксів чи є щось краще в цьому бюджеті?
Хочеться чорну алюміньку, можна бездротову, з підсвіткою
leif
Member

StTechnik: 01.04.2026 21:44DHL потеряли мои «апельсинки» от Дропа.
ну тобі щастить з цим, слухай, це ж буквально недавно щось подібне було з клавіатурою твого друга?
StTechnik: 01.04.2026 21:44друг которому собрали Нео98 уже четвертый день в состоянии перманентного оргазма.
:laugh:

класика)

а сам то ти як? вже звик до клавіатури чи ще продовжуєш кайфувати?
StTechnik: 01.04.2026 21:44Из китая уже едет к нему нормальный набор кейкапов - будем переодевать. По цвету будет ляля.
а шо їде? де купували?
StTechnik
Member

leif: 02.04.2026 18:26ну тобі щастить з цим, слухай, це ж буквально недавно щось подібне було з клавіатурою твого друга?
Да у меня случаются приколы. То посылку в почтомат засунут вместо склада Миста, то мист на складе потеряет посылку на 3кг (иголка блин), то перевозчик тупит. Благо что пока все эти кейсы заканчиваются благоприятно. :D
leif: 02.04.2026 18:26а сам то ти як? вже звик до клавіатури чи ще продовжуєш кайфувати?
Если совсем точно - я привык получать удовольствие от нее. По факту - эндгейм. Попозже может сделаю другой звуковой профиль, но меня реально прет клаки на PEI плейте. Не уверен что он мне когда нибудь надоест. :D
leif: 02.04.2026 18:26а шо їде? де купували?
Ну по факту - ему бы подошел любой более менее приемлемый сет с Али, но уже имея такой - я против шрифов, которые там. Поэтому не долго думая - взял ему прямо у Кейрона на сайте вот такой.
спойлер
photo_2026-03-29_11-06-48.jpg
По качеству он как для клаки профиля окей, шрифт четкий, цвета под его черную доску норм, ему тоже понравилось. Акценты есть, и модификаторы на 1.5U присутствуют. Даже Fn. Да и вообще не дорого. Будет красиво я думаю.
leif
Member

заздрю білою заздрістю)

я ось вирішив, що таки долучусь до ГБ seal80, залишилось визначитись лише з кольором. обираю між коричневим анодом та vintage grey коатінгом. вінтаж грей, звичайно, більш надійний і match-friendly вибір, але коричневий прикольно метчиться з patina-brass вагою, яку я хочу взяти а також декоративною стрічкою на нав-кластері та бейджем на вазі :insane: :think: :puzzle:

ділєма
коричневий
Изображение
Изображение
вінтаж сірий
Изображение
Изображение
Відправлено через 48 секунд:
вага, яку я хочу взяти:
спойлер
Изображение
Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
ну і так, чи брати пцбшкі під альпс та інші екзотичні світчі теж поки не вирішив. заполучити cамі світчі orange ALPS в цілому не проблема зараз, це далеко не квест рівня "знайти гарні ТІ САМІ вінтаж блеки". єдине, що стаби доведеться юзати костар, як на разері :gigi:

Відправлено через 14 хвилин 38 секунд:
а ще прикольно, що ці пцб на seal80 вони h87 compatible, тобто їх можна юзати і на геонах ТКЛ (f1, f2, glare) і на біасі

тобто якщо знайти файли плейтів і нарізати під ALPS, то можна спробувати ці світчі втулити на будь-яку з них. на ф1 та ф2 точно були alps сумісні плейти під хайнівські ж alps сумісні пцб, яких якось було мало і давно. під глейр не бачив

щодо іншої екзотики типу Alps SKCP + Omron B3G + NMB Hi-Tek 725, під яку пропонується також пцбшка для seal80, то це я точно пас наразі :lamer: не доріс ще :baby:
StTechnik
Member

leif
обираю між коричневим анодом
очень сложный, красивый и необычный цвет. Я бы брал его. :up:
leif
Member

StTechnik
Теж наразі схиляюсь до brown, але ще остаточне рішення не ухвалив :write:
Ответить