S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

Барбарис
Бінокль дуже допоміг би мені, щоб я бачив ворогів ще до того як вони мене побачать. А враховуючи, що вони стріляють через кущі 360 no scope :gigi: я хотів би отримати хоч якусь тактичну перевагу.
Може якщо відразу піти забрати Дніпро і вкладаттсь тільки в нього, то грошей вистачить. Але якщо пробувати різні стволи - ні.

Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
mycolaevich
Та я і не проти великих локацій, але ж не топати це все пішкодрала :gigi: . Було б хоча б швидке переміщення вже було б легше.
MAKKACIN
Member

Agoris
Я згадую першу химеру чи шо то було коли йшов за фаустом на болота в релізі ше коли та байда важила 12кг а там лут мандрівника, я майже все викинув, перегружений, топав напевно годину реального часу ато й більше шоб то згрузити... а там ше кабани напали.. потім зомбаки... ото я там просрався з тим квестом... :D
Барбарис
Member

Agoris, зараз знову повернувся спавн ворогів поруч, тому бінокль не потрібен :lol:
Без модів ніяк не виправиш. Мене через кущі не бачили, якщо спереду не пертись - норм все. І в грі така кольорова гама місцевості та комбезів, що нікого не побачиш без автонаведення. Спеціально робив сейви часто і засікав в якій точці вороги з'являються - так от навіть коли вони були далеко, то їх фіг побачиш. Сидів довго в приціл розглядав доки рух не побачиш. Так що це все рівно буде несподіванкою. Простіше обирати маршрути, де менше шансів зустріти когось та бути напоготові, щоб сховатись в укриття та відбуватись проти всіх по черзі.
mycolaevich
Member

Agoris: 14.03.2026 10:06 Та я і не проти великих локацій, але ж не топати це все пішкодрала :gigi: . Було б хоча б швидке переміщення вже було б легше.
Власне, що я і мав на увазі: завдання соїть "зробити побільше", а чи буде воно цікаво гратися - питання другорядне.
І так майже у всьому, "хрестові походи" на 1+км до квестового маркера просто найочевидніше.
Striker
Member

Я собі ставив мод на кращий ліхтарик і з другої половини гри Fast Travel. З другим модом гра розкривається по-іншому. Тапаєш Ctrl + Mouse в будь-яку відкриту локацію і ти там. B-)
Дивно читати коменти про симулятор бомжа. Вам же розробники прямо в грі в підказках пишуть, що не треба тащити все підряд. Я також з початку гри тягав весь лут, пам'ятаю як повз до Залісся не один раз, а потім пізніше зрозумів, що все дарма. Ближче до завершення гри в мене було просто неймовірна кількість набоїв, стволів, артефактів. Купував тільки декілька пушок і робив апгрейди, ремонт само собою. Крім цього більше-то і немає на що витрачати. Якщо лазиш по ничкам, то всього в достатку.
Барбарис
Member

Striker, як це не треба все підряд? Тащу все, потім коли не вміщається викидаю алко, хавку та стволи. За перше проходження грошей і снаряги - нема куди дівати. Вже на друге проходження поставив фасттревел, такий що антирадів вимагає - класний мод.
Striker
Member

Барбарис: 15.03.2026 08:33викидаю алко, хавку
Алко і хавку збирати хіба тільки в першій половині гри, щоб трохи заробити на ремонт. З другої половини гри вони тупо непотрібні, я вже під'їдав ковбаску прямо зі схронів. На стволах більше всього заробіток. Але не треба тягати червоні стволи, крім дійсно хороших, які потім продаємо Лахмітнику.
Ekz0rcyst: 12.03.2026 17:37От мені не сподобалось, що є ключові точки із вибором сторони, типу Варта або Іскра, дичина одним словом. Чому я маю обирати між покидьками?
Для вас зробили кінцівку за Скіфа (Кайманова). З Вартою, Іскрою все одно постійно по-сюжету, тому деякі вибори дійсно вимушені, але в підсумку можна скіпнути всіх.
Барбарис
Member

Striker, це ж сталкер. Я тут все тягаю, до бази не дотягую - просто розкидаю полянами :lol: . Чисто щоб мітки сховків з карти прибрати :gigi:
Striker
Member

Барбарис: 15.03.2026 09:59Чисто щоб мітки сховків з карти прибрати
Тю, витягнув все і викинув зайве.
possum
Member

Striker: 15.03.2026 09:53 Для вас зробили кінцівку за Скіфа (Кайманова). З Вартою, Іскрою все одно постійно по-сюжету, тому деякі вибори дійсно вимушені, але в підсумку можна скіпнути всіх.
Конечно, о вкусах не спорят, но концовку "за Скифа" сделали для идиотов. Кем можно назвать человека, который пошел в Зону за поисками компенсации своего разбитого жилья после того, как артефакт разнес у него кухню, а закончил в итоге тем, что превратил в такую же Зону всю планету? Здесь любой психиатр скажет, что это клинический идиот, жертва собственной фиксации на травме, ненавидящий всех за то, что у них есть то, чего он лишился, и поэтому желающий "устроить всему миру апокалипсис". Скиф в этой концовке выглядит самым большим ублюдком и конченым психопатом - куда худшим, чем тот же властолюбивый генерал Варты или зомбированный Шрам. К сожалению, все концовки современных игр страдают от логических нестыковок и психопатических искажений у главных действующих лиц - без них сюжет завершить не получается ни у кого (будь то Масс Эффект, Сталкер или прочие монстры игростроя). Единственная приемлемая по логике игрового мира концовка - за Стрелка. К сожалению, Стрелок со своим доктором уже настолько надоели своими постоянными "роялями в кустах" и "внезапными поворотами", что эта парочка уже больше напоминает не двух взрослых людей, а двух уродливых контролеров с детской психикой (и подростковым интеллектом), которые забавы ради манипулируют сотнями наивных дураков, попавшими под их влияние на территории Зоны - стравливают их, водят за нос, развлекаются, а затем уходят обедать теми, кто уцелел в перестрелках.

В текущем виде концовка "за Скифа" - это отличный тест на интеллект и незрелость психики. Если человеку уже больше 16 лет, но он выбрал эту концовку - ему нужно к врачу. В этом плане концовка "за Стрелка" несколько лучше - для окружающего мира, но не для Скифа - в ней он тоже выглядит полным кретином, ибо в итоге он добился того, что его заперли внутри Зоны навечно. За что боролся этот идиот? За право бегать до конца своих дней с калашом наперевес, выискивая недопитую бутылку водки в очередной нычке? Это вы считаете здоровой психикой и логичным поведением? Варианты выбора концовок "за Варту" или "за Шрама" не рассматриваю, ибо считаю одинаково неприемлемым как авторитаризм тупой военщины, так и "идеалы" психопата, у которого отформатировали мозги циркулем.

До тех пор, пока GSC не даст возможность творить сюжетные моды, игра Сталкер 2 будет оставаться гротескной сатирой на то, до чего может дойти тысяча шизофреников и параноиков, если их лишить надзора санитаров и выпустить на волю, предоставив доступ к оружию. Те, кто видели сумасшедших, отлично знают, что психопат способен обычный шприц с транквилизатором воспринимать как "бесценный артефакт", а собственную больничную койку - как "капсулу погружения в О-Сознание".
Последний раз редактировалось possum 19.03.2026 02:43, всего редактировалось 1 раз.
0kie
Member

possum: 19.03.2026 02:30В текущем виде концовка "за Скифа" - это отличный тест на интеллект и незрелость психики. Если человеку уже больше 16 лет, но он выбрал эту концовку - ему нужно к врачу.
Это применимо не только к игрокам, но и к создателям игры. Их умственным способностям. :laugh:
possum
Member

0kie: 19.03.2026 02:43
possum: 19.03.2026 02:30В текущем виде концовка "за Скифа" - это отличный тест на интеллект и незрелость психики. Если человеку уже больше 16 лет, но он выбрал эту концовку - ему нужно к врачу.
Это применимо не только к игрокам, но и к создателям игры. Их умственным способностям. :laugh:
Видите ли, игровое пространство они создали впечатляющее. Первый Сталкер тоже не был шедевром сюжетных задумок, но он стал костяком, на который смогли навесить мясо тысячи талантливых мододелов. Так что я не требую от GSC невозможного - хрен с ним с сюжетом. Вы создали мир, а теперь дайте инструмент для того, чтобы думающие люди смогли привести его наполнение в порядок. К сожалению, надежд на это все меньше - судя по всему, уровень модифицируемости второго Сталкера будет на порядок меньше первого, а это значит, что мы обречены блуждать по одним и тем же сюжетным рельсам с одними и теми же психопатами.

Все, что позволят сделать мододелам - раскрашивать калаши и броньку в веселые цвета или в розовый горошек. Ну, может быть еще позволят ежиков добавить (как добавили белочек). Но это - максимум.

Я бы в игру добавил ослов. Символично.
VovaII
Member

possum
Ні, ну ви реальності дотримуйтесь: осли тільки у військових. І щоб сіно їм косити, а то в кровососа перетворяться.
Eduard1980
Member

Нарешті пройшов перший раз))
Вийшло 165 годин і, майже, півтора роки. Ніфіга по сюжету не зрозумів, але і в попередніх частинах не особо розумів шо там відбувається :gigi: Атмосфера і графоній на висоті. Багато чого не дослідив, кучу побічних завдань не проходив, артефакти цілеспрямовано не збирав, а ще ж DLC :rotate: Буде чим занятись далі :shuffle:
Як на мене - гра варта того, 8-9 з 10 :up:
possum
Member

Eduard1980: 01.04.2026 16:50 [...]
Ніфіга по сюжету не зрозумів
[...]
Як на мене - гра варта того, 8-9 з 10 :up:
Вы правильно уловили подход к играм. Это самое главное в современном кинематографе и игрострое: ни в коем случае не включать логику и критическое осмысление.
Иначе оценка продукта никогда не поднимется выше 1...2. Поклонники "Аватара" поймут.
Eduard1980
Member

possum: 01.04.2026 16:54 игрострое: ни в коем случае не включать логику и критическое осмысление.
А нафіга тут логіка і, тим паче, критичне мислення, якшо гра не про це? В elden ring я теж ніфіга не зрозумів, але це не завадило мені двічі її пройти і для мене вона 10 з 10. Чи ото аби шо ляпнуть?
WhoAmI
Junior

Сюжет, як і головний герой, цілком відповідають тому, що коїться у світі. Депресивна атмосфера в цілому, жодного насправді позитивного героя, жодного "світлого" чи радісного завершення сюжету. Якщо у попередніх частинах був таких-сякий наліт романтизму чи загадковості, то тут автори просто і чесно розвертають нас до реальності, яка на різні лади каже, що люди - такі, які вони є, і кращими не будуть. Мотиви прості, вчинки безглузді та загалом часто не мають логіки, всі намагаються використати усіх - така от цілком українська гра вийшла, дуже життєва, так би мовити.
Барбарис
Member

WhoAmI: 01.04.2026 17:10 Мотиви прості, вчинки безглузді та загалом часто не мають логіки, всі намагаються використати усіх - така от цілком українська гра вийшла, дуже життєва, так би мовити.
А до чого тут українська? Всі перераховані речі не є ознаками лише українців, це загальнолюдські «якості».
Robostyle
Member

Сколько тут кровосись?
Изображение
WhoAmI
Junior

Барбарис: 01.04.2026 17:55
WhoAmI: 01.04.2026 17:10 Мотиви прості, вчинки безглузді та загалом часто не мають логіки, всі намагаються використати усіх - така от цілком українська гра вийшла, дуже життєва, так би мовити.
А до чого тут українська? Всі перераховані речі не є ознаками лише українців, це загальнолюдські «якості».
Так, погоджуся. Просто я через свою "призму" дивлюся.
Але ігра мені при тому сподобалася. Чекаю на ДЛС з нетерпінням, хочу перепройти з початку.
Ответить