Бета-версія NVIDIA App принесла підтримку Dynamic Multi Frame Generation та MFG 6x. Але тільки для GeForce RTX 50‑ї серії

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

leif: 01.04.2026 12:27
byaka: 01.04.2026 12:13прискiпливо шукати рiзницю.
нічого там не потрібно прискіпливо шукати. 100 чи 200 кадрів це величезна різниця, яка одразу помітна і грати на 200-240 фпс куди приємніше хоч 5 хвилин хоч 50 годин
Потрiбно шукати якщо нема швидких обектiв на екрані .Око передає не кадри, а постійний потік світла, який мозок обробляє нерівномірно, фокусуючись на об'єктах, що рухаються.
Не всi грають в динамiчнi шутери,де дiйсно для натренованого "ока" буде рiзниця.
leif
Member

byaka: 01.04.2026 12:30Потрiбно шукати
ні, не потрібно. принаймні мені, може у вас мозок підгальмовує чи зір такий, то вже індивідуально. перехід з 120 на 240 кадрів відчувається одразу, просто побігаєш-поїздиш-постріляєш по локації і це все видно. в сінглах.

а про дуже швидкі змагальні ігри і мови нема, там після 240фпс 100 кадрів на секунду відчуваються тепер як колись давно відчувались 30фпс :gigi: але фреймгени і длсс там вмикати звісно не потрібно, це тільки для сінглів штуки
byaka
Member

leif: 01.04.2026 12:38
byaka: 01.04.2026 12:30Потрiбно шукати
ні, не потрібно. принаймні мені, може у вас мозок підгальмовує чи зір такий, то вже індивідуально. перехід з 120 на 240 кадрів відчувається одразу, просто побігаєш-поїздиш-постріляєш по локації і це все видно. в сінглах.

а про дуже швидкі змагальні ігри і мови нема, там після 240фпс 100 кадрів на секунду відчуваються тепер як колись давно відчувались 30фпс :gigi: але фреймгени і длсс там вмикати звісно не потрібно, це тільки для сінглів штуки
Якщо не всi помiчають ,то це не всiм i потрiбно.Якщо не мотати камерою дуже швидко, то i рiзницi нуль, тому що як я вже писав мозок відстежує саме швидкi об'єкти яких просто не буде в кадрi.
Filabatya
Member

Помічали би всі, якби відухи мали топові :lol:
leif
Member

byaka: 01.04.2026 12:55то це не всiм i потрiбно
не посперечаєшся. якщо ви не помічаєте і вам не потрібно -- не купуйте 240гц монітор і залізо під нього, лише марна витрата грошей.

але спробувати рекомендую всім, аби зробити свої висновки щодо того, до якої категорії юзерів ви відноситесь: тих, хто бачить різницю, чи тих, кому більше 60 чи 100 фпс не потрібно.

Відправлено через 4 хвилини 53 секунди:
якщо ж ви граєте в змагальний мультиплеєр хоч і на любительському домашньому рівні, але ставитесь до цього мінімально серйозно, то вибору у вас звісно немає ніякого.

я ось граю на 240гц моніторі і розумію, що з радістю поміняв би його і на 360 і на 500гц, але не хочу злізати з 4к/32"

з.і.
в своєму поважному пенсійному для гамінгу віці 36 років в OW граю в даймонді
byaka
Member

leif: 01.04.2026 13:05
byaka: 01.04.2026 12:55то це не всiм i потрiбно
не посперечаєшся. якщо ви не помічаєте і вам не потрібно -- не купуйте 240гц монітор і залізо під нього, лише марна витрата грошей.

але спробувати рекомендую всім, аби зробити свої висновки щодо того, до якої категорії юзерів ви відноситесь: тих, хто бачить різницю, чи тих, кому більше 60 чи 100 фпс не потрібно.

Відправлено через 4 хвилини 53 секунди:
якщо ж ви граєте в змагальний мультиплеєр на любительському домашньому рівні, але ставитесь до цього хоч трохи серйозно то вибору у вас звісно немає ніякого.

я ось граю на 240гц моніторі і розумію, що з радістю поміняв би його і на 360 і на 500гц, але не хочу злізати з 4к/32"

з.і.
в своєму поважному пенсійному для гамінгу віці 36 років в OW граю в даймонді
Менi ще пощастило, я бачу рiзницю мiж 60hz та 120hz :D
Blind Test: 86% of gamers prefer 120Hz over 60Hz
https://blurbusters.com/blind-test-of-1 ... rsus-60hz/
leif
Member

byaka: 01.04.2026 13:07я бачу рiзницю мiж 60hz та 120h
нє, ну між 60 і 120гц це взагалі прірва, як її не бачити це взагалі не уявляю. між 120 і 240 не аж настільки потужна різниця, але тим не менш, вона є і вона доставляє
byaka
Member

Filabatya: 01.04.2026 12:57 Помічали би всі, якби відухи мали топові :lol:
я запускав квейк 3, у мене там бiльше 300фпс було ще рокiв 10 назад :D
taras_cs
Member

bes: 31.03.2026 23:26Загугли что такое afr
"AFR" most commonly refers to the Air-Fuel Ratio in engines (mass ratio of air to fuel), the Applicable Federal Rate for IRS interest rates on loans, or an Annual Financial Report. It is also used in technology (Adaptive Flow Repathing) and as an abbreviation for Automatic Facial Recognition.

Відправлено через 7 хвилин 39 секунд:
kairo: 31.03.2026 22:01 Люди не обирають, більшість навіть не в курсі про уплавнялки. Просто вони по дефолту увімкнені майже на усіх ТВ. Я так роками на міг зрозуміти, чому в мене фільми на моєму ТВ погано виглядають, поки не дізнався про ефект мильної опери.
Можливо, в дешевих ТВ погана "уплавнялка"?
Коли в мене був Philips я теж помічав цей ефект мильної опери, а на дорогому LG OLED 65" я сам ввімкнув "уплавнялку" на максимум, бо слайд-шоу жахливе і ні я, ні мої рідні ніколи на ефект мильної опери не скаржились, навіть коли приїжджали у гості ненадовго, а фільмів ми дивимось багато.

Відправлено через 4 хвилини 35 секунд:
Scoffer: 01.04.2026 02:14Час від часу пробують знімати кіно в 48/60Гц і людям в кінотеатрах це НЕ заходе. Таких ітерацій з відкладанням герцьовки в довгий ящик в історії кінематографа було зо три як мінімум.
Мені, чомусь, заходить. Я і з генератором дивився і кіно, в якому вже ШІ нагенерував доп-кадрів - все норм виглядає. Менш голівудскім, ніби фільтр якийсь прибрали, але цілком норм.

Відправлено через 5 хвилин 41 секунду:
Изображение
bes
Member

taras_cs: 01.04.2026 14:43
bes: 31.03.2026 23:26Загугли что такое afr
"AFR" most commonly refers to the Air-Fuel Ratio in engines (mass ratio of air to fuel), the Applicable Federal Rate for IRS interest rates on loans, or an Annual Financial Report. It is also used in technology (Adaptive Flow Repathing) and as an abbreviation for Automatic Facial Recognition.
я понял тебя, включай дальше генератор кадров для контента на телевизоре
erkins007
Member

Bukakanga: 01.04.2026 09:40выдыхай, на 7000-й серии фреймдеген изначально был
Не было.
Софтовый фреймген, как и софтовый апскейлер это хрень собачья. Иначе бы владельцы старых радеонов щас не ныли бы "где фср4?" Под каждым видео АМД на том же Ютубе.
GRISHMAN88
Member

denizen: 01.04.2026 12:07
byaka: 01.04.2026 12:05
Про яку плавнiсть ви говорите,я 100фпс не вiдрiзню вiд 200фпс,можливо тiльки по затримцi мишi.
це не так, будь-хто відрізнить 100Гц від 200Гц, особливо, на динамічних сценах. У Вас є монітор з 240Гц?
Поддерживаю. Но лично меня больше впечатлила скорость матрицы oled в динамичных сценах, чем переход с 144 Hz іps на 240 Hz oled. :gamer:
Вот после этой новости, посмотрев первые обзоры, начал задуматься о переходе с 7900xtx на 5080 :think:
Kullerok
Member

leif: 01.04.2026 12:27
byaka: 01.04.2026 12:13прискiпливо шукати рiзницю.
нічого там не потрібно прискіпливо шукати. 100 чи 200 кадрів це величезна різниця, яка одразу помітна і грати на 200-240 фпс куди приємніше хоч 5 хвилин хоч 50 годин
Ну если сравнивать чистые 100 и 200 на глаз сильно не видно. Но по ощущениям 200 намного лучше.

Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
leif: 01.04.2026 13:09
byaka: 01.04.2026 13:07я бачу рiзницю мiж 60hz та 120h
нє, ну між 60 і 120гц це взагалі прірва, як її не бачити це взагалі не уявляю. між 120 і 240 не аж настільки потужна різниця, але тим не менш, вона є і вона доставляє
Пфф я всё ещё помню разницу когда игра вывозила 60 ФПС а не 30-40. Это щас уже зажрались с этими длсс всякими. Раньше или играешь с пикселями и лесенками или терпит лаги :gigi: :gigi: на ультрах
kairo
Member

Scoffer: 01.04.2026 02:14Час від часу пробують знімати кіно в 48/60Гц і людям в кінотеатрах це НЕ заходе. Таких ітерацій з відкладанням герцьовки в довгий ящик в історії кінематографа було зо три як мінімум.
Бо кіно, це ілюзія. 24 кадри дають легке розмиття, яке наш мозок асоціює з мистецтвом. 60 кс виглядають гіперреалістично. В кіно це вбиває атмосферу, роблячи декорації схожими на картон, а акторів на людей, які просто бігають перед камерою.

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
taras_cs: 01.04.2026 14:43Можливо, в дешевих ТВ погана "уплавнялка"?
Коли в мене був Philips я теж помічав цей ефект мильної опери, а на дорогому LG OLED 65" я сам ввімкнув "уплавнялку" на максимум, бо слайд-шоу жахливе і ні я, ні мої рідні ніколи на ефект мильної опери не скаржились, навіть коли приїжджали у гості ненадовго, а фільмів ми дивимось багато.
В мене був ТВ Соні. Проблема не в марці ТВ, а в тому, що 60кс руйнують атмосферу фільмів. Єдине більш менш нормальне рішення, це гібридна частота, як в Аватарі 2.
Scoffer
Member

kairo: 04.04.2026 23:10Бо кіно, це ілюзія.
Ато ігри реальність :D
Кіношні це радикально не те що 24 кадри ігрові. І от тут постає питання: коли нарешті ігроділи почнуть показувати кіно, а не набір фотографій з наносекундною витримкою?
kairo
Member

Scoffer: 05.04.2026 00:16Ато ігри реальність
В кіно ти глядач, а в іграх керуєш процесом. Це різні формати.
Ответить