Серійне вбивство: три екземпляри Ryzen 7 9800X3D вийшли з ладу на одній платі ASRock

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Devijack: 30.03.2026 16:59 Дим над сокетом.
енд фаєр ін зе скай
Reinmar
Member

dfcz: 30.03.2026 18:22 у Intel 13900/14900 процессоры нестабильны были
Новость про год горящие один за одним Райзены - писать про проблемы у Интел :rotate:
Dilfin
Member

Vpupkin: 30.03.2026 18:30 Шось вже не смішно.
Так, колись процесори мали запас міцності для розгону, одні розганялись менше, другі більше, виникла група людей, оверклокерів, які підходили до цього серйозно, з відповідальністю, щоб не палити плати, процесори, а тепер процесори розігнані по максиму з заводу, по специфікації він має витримувати такі навантаження, які виставлені в біос, а на практиці не витримує і дуже важко доказати, що то не материнка винна в виході процесора з ладу, а сам процесор, бо материнка подає на нього навантаження, як в специфікації... от такий от бардак.

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Reinmar: 31.03.2026 09:46
dfcz: 30.03.2026 18:22 у Intel 13900/14900 процессоры нестабильны были
Новость про год горящие один за одним Райзены - писать про проблемы у Интел :rotate:
Прсто Інтел перша почала гратися з максимальним розгоном процесорів з заводу, а потім АМД її наздогнала.
Filabatya
Member

Dilfin
Техпроцес був значно більший, легше тепло було відвести і охолодити. Це вже не кажучи про кришку ам5 броньовану :lol:
Dilfin
Member

Filabatya: 31.03.2026 11:10 Dilfin
Техпроцес був значно більший, легше тепло було відвести і охолодити. Це вже не кажучи про кришку ам5 броньовану :lol:
Так, процес зараз став тоншим, а яка товщина кришки в процесора не дуже грає роль, головне що між кришкою і кристалом, от Intel Core i7-2600K наочний приклад, до тепер трудиться, до тепер в строю, навіть після жорсткого розгону, 15 років працюють і не деградують.
Filabatya
Member

Dilfin
Коли нема припою як в сандалі, то товщина грає роль :D
Dilfin
Member

Filabatya: 31.03.2026 11:59 Dilfin
Коли нема припою як в сандалі, то товщина грає роль :D
Ну так, якщо жувачка замість якісного припою, то товщина щей як грає роль, товщина грає роль.))
erkins007
Member

А он упорный. Видать истинный фанат асрока
n+gibat[]r
Member

ASSRock вірний традиціям :laugh:
vdemeshko
Member

меня в таких новостях удивляет другое - ну ок.. первый раз сгорел проц и мог еще и не знать про ситуацию... но после второго сгоревшего проца какой уровень отваги и слабоумия надо иметь что бы ставить третий раз :insane:
n+gibat[]r
Member

vdemeshko: 31.03.2026 14:31 меня в таких новостях удивляет другое - ну ок.. первый раз сгорел проц и мог еще и не знать про ситуацию... но после второго сгоревшего проца какой уровень отваги и слабоумия надо иметь что бы ставить третий раз :insane:
Так проц по гарантии бесплатно меняют же наверное :laugh:
Opteron
Member

vdemeshko: 31.03.2026 14:31 меня в таких новостях удивляет другое - ну ок.. первый раз сгорел проц и мог еще и не знать про ситуацию... но после второго сгоревшего проца какой уровень отваги и слабоумия надо иметь что бы ставить третий раз :insane:
Ну, мабуть в нього офіційно куплені процесори були, а не з аліка :laugh:
Oleh_Vasylovych
Junior

Я як користувач Ryzen 7 9800X3D читаючи такі новини хотів би розуміти це горять проци від перегріву чи від струмів які на них подається неправильно чи все таки брак процесора.
Процесор в мене три місяці як і від початку користування я виставив ліміт на волтьтаж та частоту в ручному режимі в біосі оскільки в іграх мене лякають високі температури.
Наразі максимальні температури в іграх які я бачу це 56градусів літом звісно таких температур не буде... В Аіда64 навантаження на все максимально стрибає до 74 градусів. Ну а в браузері це 46 градусів.
Материнська плата Asus ROG STRIX B650E-F
Dilfin
Member

Oleh_Vasylovych: 31.03.2026 15:56 Я як користувач Ryzen 7 9800X3D читаючи такі новини хотів би розуміти це горять проци від перегріву чи від струмів які на них подається неправильно чи все таки брак процесора.
Процесор в мене три місяці як і від початку користування я виставив ліміт на волтьтаж та частоту в ручному режимі в біосі оскільки в іграх мене лякають високі температури.
Наразі максимальні температури в іграх які я бачу це 56градусів літом звісно таких температур не буде... В Аіда64 навантаження на все максимально стрибає до 74 градусів. Ну а в браузері це 46 градусів.
Материнська плата Asus ROG STRIX B650E-F
Я думаю, що це напруга, от чуйка в мене така, не витримують вони високу напругу, мабуть андервольт врятує процесори від згорання, щоб це перевірити шкода процесора.
vdemeshko
Member

Opteron: 31.03.2026 15:55
Ну, мабуть в нього офіційно куплені процесори були, а не з аліка :laugh:
ну а тратить время на замену по гарантии ))) просто уже бы материнку сменил после второго случая
Nutbar
Member

Oleh_Vasylovych: 31.03.2026 15:56 Я як користувач Ryzen 7 9800X3D читаючи такі новини хотів би розуміти це горять проци від перегріву чи від струмів які на них подається неправильно чи все таки брак процесора.
Відповідь на це питання шукають вже другий рік. І якби вона була, то ні в кого проци вже б не виходили з ладу :) Жодної залежності від налаштувань чи конфігурації пк не прослідковується. Єдине що точно можна сказати - з платами від асрок таких випадків найбільше.
Filabatya
Member

vdemeshko
В нього два ассроки :lol:
erkins007
Member

Oleh_Vasylovych
Не должно быть напряжение. Оно ещё с момента когда 7950х3д горел на всех ам5 для х3д процов ограничено в 1.3 и не больше.
Alexsandr
Member

Nutbar: 31.03.2026 18:51 Єдине що точно можна сказати - з платами від асрок таких випадків найбільше.
Можно предположить, что какие-то базовые напряжения выставлены с запасом для стабильности.
kabostebeztak
Member

erkins007: 01.04.2026 04:20 Oleh_Vasylovych
Не должно быть напряжение. Оно ещё с момента когда 7950х3д горел на всех ам5 для х3д процов ограничено в 1.3 и не больше.
1.3 це з врахуванням ллц чи ні?
Ответить