MqM: ↑
28.03.2026 04:11
Georgin: ↑
27.03.2026 19:42
dead_rat
У Doom постійний біг вперед працює тому, що там фактично все складається з аренок, на яких досить мало ворогів і вони не становлять якоїсь небезпеки та вбиваються з півплювка (якщо це не найвищій рівень складності).
Це не фішка, це лажа дизайну, бо челенджу немає. Я пройшов Doom 2016 на ultra-violence і там взагалі не було ніякого виклику. Гра красива але дуже легка, казуальна.
Наступний Doom з платформінгом і вогняними обертаючимися палицями, зідраними з Super Mario я пропустив - немає сенсу заставляти себе грати в те, що викликає огиду. Така еволюція це фактично деградація.
В останню частину не грав, але подивився огляди - та ж сама казуальщина, фонтани райдуги з ворогів і атмосфера, яка немає нічого спільного з true-Думом. Навіть Doom 3, який напівхоррор, а не чистий м'ясний шутер, ближче до оригіналу.
Цікаво скільки по вашому це мало ворогів.
Платформінг і вогняні кільця на любителя.
Фонтани радуги, та це зроблено не стільки для того, що хтось любить кольори, а тому, що так легше орієнтуватися де які припаси, хілки і тд. Тоді Квейк 3 теж дитяче шоу по вашому

Зробили би все похмурим був би вже стогін на весь інет, що при такому темпі гри не встигаєш зрозуміти де що є.
А що з атмосферою? Мені тільки о цей фентезі дизайн частин монстрів з мечами, якимись псами, та драконом бісить
1. Достатньо ворогів - це от якраз у Семі на високих складностях, весело і челендж є. Мало - це у Doom 2016 і подальших, де на маленьких аренках вони з'являються малими порціями по 4-6 мобів і дохнуть від кожного чиху главгероя.
2. Я саме так і сказав, що
мені дуже не сподобались оці "платформінг і вогняні палки", я абсолютно не любитель такого цирку в сінгловому продовженні легендарної серії з похмурою атмосферою.
3. Цікаво, і як раніше люди грали у шутери без таких от "райдужних фонтанів для кращого орієнтування"? Та все просто - тотальне оказуалювання ігор і мобільний геймінг призвели до деградації нового покоління геймерів. І у чому там взагалі орієнтуватися? Там з кожної тушки після розпилу майже завжди вилітає відразу весь набір, немає там ніякої необхідності у мікроменеджменті ресурсів, там завжди радість казуала. Тепер тупе рішення геймдизанерів Doom Eternal "зробимо боєзапас у всієї зброї настільки малим, щоб протагоніст був ВИМУШЕНИЙ ломити у "press X to win" режим добивання у контактному бою, бо тільки так з ворогів вилітають фонтани хілок та патронів" радісно втілюється у гру незважаючи на логічне запитання "але ж це шутер, а з таким нововведенням пів ігрового процесу перетворюється на недослешер, можливо не варто безальтернативно примушувати гравців діяти виключно по одній і тій же схемі".
4. Про Quake 3 Ви сказали правильно але тільки підтримали мої думки. Ви грали у 1-у, 2-у та 4-у частини серії? Хоч у якусь з них Ви точно грали і скажіть як воно, чи схожа атмосфера гри та геймплей цих частин (про сюжет взагалі мовчу, бо Q3 його не має) на атмосферу та геймплей Q3? Коли Q3 вийшов - його сприйняли як окрему від серії гру, яка не має нічого спільного з оригіналом. І стилістика Q3 повністю протилежна іншим частинам серії - неон та "кислота". Гра хороша але повноцінною частиною серії її не вважає взагалі ніхто, навіть на спін-офф вона не тягне, бо сінглу немає. У Doom Eternal все ж таки сінгл є, але атмосфери оригіналу вже немає. Вона по геймплею та стилістиці якраз ближче до того самого Quake 3, ніж до попередніх частин серії.
5. Якщо Вас сеттінг "монстрів з мечами, якимись псами, та драконом бісить" - це ж саме той випадок, про який Ви самі сказали "на любителя". Не подобається - не треба себе заставляти грати, як я і зробив з Eternal та Dark Ages.
До речі, де там дракони у перших двох частинах Сема (First Encounter, Second Encounter), я такого не пам'ятаю.
Відправлено через 1 годину 52 хвилини 59 секунд:
P.S. Я допустив неточність: у всіх моїх постах цієї теми я неправильно згадував Serious Sam 2 - я мав на увазі Serious Sam: Second Encounter, а не мультяшну Serious Sam 2 (якраз ця частина мені зовсім не до вподоби, занадто пластиково-мультяшна).