Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 21.03.2026 11:09ви завжди переводите розмову - і на брехні мене не спіймали. Був пару раз не прав - спокійно визнав що не прав.
Ану надай нам пруфи коли ти був не прав :rotate:
yuriy_dd
Member

ronemun: 21.03.2026 14:07Або придумати якийсь свій оптимізований алгоритм з:
це я не зрозумів. Я придумую алгоритми до своїх задач. Може озвучити одну з найважчих.
ronemun: 21.03.2026 14:07 1. самому на асемблері прикинути на різних операціях зсуву + арифметика
таке досить часто використовую - бо память дорога і повільна, тому оптимізації збереження структур на рівні бітів.
ronemun: 21.03.2026 14:07 2. виокремити групи і обробляти на векторах
це теж не зрозумів. Код має бути простим і легко переносимим між х86 та АРМ, між Лінукс, Віндовс та МакОС
dext: 21.03.2026 14:18ігри - приклад комплексного навантаження
на маках працюють погано, питань нема. Якщо для вас ігри дуже важливі - купуйте х86 або приставку
скільки можна те саме писати, питати, і мені казати?
dext: 21.03.2026 14:18ну і 8ГБ у 2026 це відвертий сором або сеча в очі - обирайте, що краще
ви пробували особисто?

Відправлено через 52 секунди:
LVladislavchik: 21.03.2026 18:17 Ану надай нам пруфи коли ти був не прав :rotate:
ви як дитина. Спробуйте знайти самі. Або посперечатись зі мною на гроші що такого не було - і тоді я вам знайду сам.

я впевнений у своїх словах, і спокійно пропоную опонентам сперечатись на гроші, але чомусь вони відразу зливаються
вони не звикли так, вони просто звикли брехати і не відповідати за свої слова, звикли хамити, ображати, говорити про все, окрім теми розмови

Відправлено через 12 хвилин 6 секунд:
Google тестує версію свого додатка Gemini для macOS
Зараз Gemini доступний через веб і, за повідомленнями, macOS-додаток пропонуватиме ті самі функції: відповіді на запити, пошук у вебі та генерацію тексту, зображень і коду

https://mezha.ua/news/google-testuye-za ... ac-309572/

за віндовс - ні слова. Невже Гугл не цікава на порядок більша аудиторія?
kabostebeztak
Member

dext: 21.03.2026 15:58
Demedik: 21.03.2026 15:23 Ну вот к Вашим словам тест Нео и ноутов на винде(один из них на арм) с 16гб по +- одной цене...
Тести RAM - передбачувано, комплексних (ігр) я там не побачив, бо SN/SB це тести виключно GPU, windows ноут на ARM будь-який це такий самий одноразовий вироб, без нормальної підтримки GPU або інших ОС, погратися/доторктутися до "емейзінгу" - підійте, але далі тільки на смітник або таким самим фанатам на олх
Да на маку навіть кс2 не запускається, літераллі найпопулярніша гра в стімі!!!

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
yuriy_dd: 21.03.2026 21:11 Відправлено через 12 хвилин 6 секунд:
Google тестує версію свого додатка Gemini для macOS
Зараз Gemini доступний через веб і, за повідомленнями, macOS-додаток пропонуватиме ті самі функції: відповіді на запити, пошук у вебі та генерацію тексту, зображень і коду

https://mezha.ua/news/google-testuye-za ... ac-309572/

за віндовс - ні слова. Невже Гугл не цікава на порядок більша аудиторія?
На x86 просто не так багато дебілів сидить яким можна впарювати цю сцяну бульбашку, через яку (та жадібність епл) на нео 8гб оперативи в 2026 році
yuriy_dd
Member

Mac
Apple explains why M5 chips have three different core types in new interview

https://9to5mac.com/2026/03/20/apple-ex ... interview/
beeeeeeee
Member

Вот это срач растянулся. Да признайте вы уже что АРМ крутые процы и завтра все переедут на мак, пускай он успокоится. Всё равно от этого ничего не поменяется.
yuriy_dd
Member

порівняння нового ноута від Самсунг з старим макбук ейр на М4 - буквально в кожній деталі він лайно сильно гірше ніж макбук, ще й дорожчий

ну чесні фанати х86 - дайту свою експертну думку. Особливо поціновувачі продукції Самсунг
beeeeeeee: 22.03.2026 09:55Вот это срач растянулся. Да признайте вы уже что
а з Інтел чи АМД - що робити? А Нвідіа з .. - що?
dext
Member

yuriy_dd: 21.03.2026 21:11 ви пробували особисто?
- їсти відверте лайно якось не дуже...
- ви пробували особисто? (с)
:gigi:
AntonyKandaurov
Member

beeeeeeee
Це безглузде заняття, людина живе тим що заходить сюди - ковтає негатив і йде далі вар роботси ганяти та на хоботах кацапською спілкуватись.

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
yuriy_dd: 22.03.2026 16:47Особливо поціновувачі продукції Самсунг
Ну якщо ти олігофрен і береш продукцію тих хто більше 14 років тому просрав своє виробництво ноутбуків то бог тобі суддя, що ще сказати.
yuriy_dd
Member

dext: 22.03.2026 16:48- їсти відверте лайно якось не дуже...
ваші аналогії вкрай погані - я отримав би дуже багато негативу якби робив подібне

ноутами з 8 Гб - користується дуже багато людей, а от лайно їсть - ну не знаю, може ви знаєте раз такі аналогії вам на думку приходять
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 16:54ноутами з 8 Гб - користується дуже багато людей
Бог їм суддя, якщо подобається хавати 8гб - ми просто не будемо їм заважати насолоджуватись.
dext
Member

yuriy_dd: 21.03.2026 21:11 на маках працюють погано, питань нема. Якщо для вас ігри дуже важливі - купуйте х86 або приставку
скільки можна те саме писати, питати, і мені казати?
якщо ви тут просуваєте "емейзінг" рішення з (вочевидь) обмеженною функціональністю/застосуванням і на будь-яке незручне запитання кажете докупити ще купу заліза - може тоді до ціни вашего "емейзінгу" варто додати ціну+розміри+споживання цього заліза? ось це було би 100% справедливим, інакше вам потрібно чесно дописувати "емейзінг всього за $999, не є заміною x86, бо підійде лише подивитись 1 (одне) фото в 1 (одній) вкладці браузера одночасно"

Відправлено через 5 хвилин 9 секунд:
yuriy_dd: 22.03.2026 16:54 ноутами з 8 Гб - користується дуже багато людей
дуже багато людей не мають доступу до якісної питної води, коли ви кажете, що продовжувати пити з калюж це нормально :dontknow:
beeeeeeee
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 16:47а з Інтел чи АМД - що робити? А Нвідіа з .. - що?
Не знаю. Ти і напиши свої прогнози. Я тобі вірю. Ти розбираєшся в цій темі.
yuriy_dd
Member

dext: 22.03.2026 17:10якщо ви тут просуваєте "емейзінг" рішення з (вочевидь) обмеженною функціональністю/застосуванням
для роботи там все добре
dext: 22.03.2026 17:10і на будь-яке незручне запитання кажете докупити ще купу заліза
але всі макбуки такі, і люди купують приставки - які якраз і є для ігор, чи ви по форумах приставок - теж бігаєте з цими гаслами?
на самсунгу що я дав вище - теж погано грати, і що?
розвиньте думку
dext: 22.03.2026 17:10дуже багато людей не мають доступу до якісної питної води, коли ви кажете, що продовжувати пити з калюж це нормально
від лайна ви вже відстали. Тепер - скільки в розвинених країнах типу США людей пють воду з калюж?
пс: ваші аналогії вкрай погані, думайте хоч трішки, чим там у вас є

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
beeeeeeee: 22.03.2026 17:14Не знаю. Ти і напиши свої прогнози
я обираю краще, у мене і Інтел був - зараз практично нема - лише АМД, але явно зажрались і не в ту сторону йде
добре що є Епл - який поверне на правильний шлях і не дасть так обдирати людей
а те що ноути на х86 - вже стали кращими завдяки конкуренції з Епл - так це ж добре - чи ви проти?
beeeeeeee
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 17:18я обираю краще
Ти наш герой. Будемо на тебе рівнятись.
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 17:18добре що є Епл - який поверне на правильний шлях і не дасть так обдирати людей
Епл
не дасть
обдирати людей :laugh:
новий день - новий анекдот :up:
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 16:54
dext: 22.03.2026 16:48- їсти відверте лайно якось не дуже...
ваші аналогії вкрай погані - я отримав би дуже багато негативу якби робив подібне

ноутами з 8 Гб - користується дуже багато людей, а от лайно їсть - ну не знаю, може ви знаєте раз такі аналогії вам на думку приходять
я сьогодні французькою займався з репетитором
браузер + лібреофіс імпресс + вайбер з трансляцією екрану + ще якась мєлочь
5 гіг оперативи
5 гіг
на лінуксі
waryag
Member

AntonyKandaurov: 22.03.2026 17:49Епл
не дасть
обдирати людей :laugh:
Епл не дасть так обдирати людей... іншим компаніям! Все сама! :rotate:
beeeeeeee
Member

kabostebeztak: 22.03.2026 18:315 гіг оперативи
А вот тебе детский мак, используется для школы. Открыты браузер с 1 вкладкой, телега, вайбер, и PDF вьювер.
Изображение

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
waryag: 22.03.2026 19:35Епл не дасть так обдирати людей... іншим компаніям! Все сама!
Не-не, каждый шаг по наращиванию распаянной оперативы и ссд плюс пару президентов. Слався апле.
Евгений King
Member

beeeeeeee: 22.03.2026 19:48
kabostebeztak: 22.03.2026 18:315 гіг оперативи
А вот тебе детский мак, используется для школы. Открыты браузер с 1 вкладкой, телега, вайбер, и PDF вьювер.
Изображение
Ого, а що воно так жере пам'ять, як не в себе
З таким жором їм в ноути треба 32Гб пхати, а не 8 :facepalm:
У мене клієнт ТГ жере 400Мб озу
WindowServer (аналог explorer в шинді) це взагалі якийсь прикол...
beeeeeeee
Member

Евгений King: 22.03.2026 20:03Ого, а що воно так жере пам'ять, як не в себе
Не знаю, у меня ПК на винде. Это у детей сейчас мода на апле, как у нас когда-то на нокию. Айфон у них предел мечтаний.
Ответить