Apple MacBook Neo став шоком для всієї галузі, вважає ASUS

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Grey_ukr: 12.03.2026 11:29
Kruler: 12.03.2026 11:13
фанат эпла? :-/
чром браузер/эксель/ворд в макоси потребляет меньше озу чем в винде/линуксе? :laugh:

для теста открыл xlsx размером ~50 мб - потребление озу экселем ~1.1-1.2 гига. ага, 8 гигов в эпле хватит всем :lol:
"офисное использование" это не когда у вас открыто 2-3 вкладки в браузере, сапер и 3 строки в экселе, а эксели по 10+ мегабайт, здоровенные пдфы и т.д.
так если ты знаешь, что тебе нужно минимум 16 Гб ОЗУ, а берешь 8, то виноват эпл?
да, епл должен ставить 16 гб, просто должен! даже в ущерб прибыли
MqM
Member

KimRomik: 12.03.2026 19:02
Grey_ukr: 12.03.2026 11:29

так если ты знаешь, что тебе нужно минимум 16 Гб ОЗУ, а берешь 8, то виноват эпл?
да, епл должен ставить 16 гб, просто должен! даже в ущерб прибыли
Куди там Епл з політикою Соні до приставок Плейстейшен)
Наче екосистема Епл менше витягує грошей
Classique
Member

DDt: 12.03.2026 12:07
alexeygalas: 12.03.2026 10:53
Але вони вже намагаються на ньому в кіберпанк грати з усіх сил

в 360p
я конечно не знаю, но имхо этими тестами как раз пытаются показать что этот мак НЕ для игр, или какие игры на нём МОЖНО запустить

он по цене ПРИБЛИЗИТЕЛЬНО уровня Lenovo V15 G5 IRL с Intel Core i3-1315U, встройка 1315 сможет потянуть Киберпанк?

думаю эта встройка должна переварить что-то типа Hades/Hollow Knight или старые эмуляторы
большего от него требовать глупо

Год назад в Комфи купил родителям v14 lenovo на 1315 с 8 Гб за 12 800 грн. - были скидки и какие-то акции при расчете визой. 12 800.

Без ОС правда. Ставил сам.

8 Гб на расширяемые одним допмлотом. Внутри нвме + сата.

Дле мелких офисно- развлекательных и учебных работ этого ноута вполне достаточно.

V15 стоил вроде на 1000 дороже.

Альтернатив этому ноуту год назад за эту цену нового с гарантией Я не нашел

Думаю и сейчас не будет.
Grava
Member

Inqizitor2022: 12.03.2026 18:541300*768 вполне достаточно для ноута.
На 12.5 воно вже жахливо, а там 15.6 :-/
Целерон этот на 4 ядра, 10 ватт жрёт всего, холодный.
В мене э ноут з і5 7200u, глянув бенчмарки він кращій за той целерон. Так ноутом з тим і5 вже складно користуватися з він11, якщо ще оновлення вінди пішло фоном - ютуб починає фрізити.
schpermuller
Junior

DEVES: 11.03.2026 22:41 Почему про экран никто не говорит? Предложите новый виндоноут с аналогичным экраном за $600-$650 в магазине.
100%.
Екран бомба по параметрам.
Деяких час працював на середнього бюджета около 1000 баксів віндоноутах 15.6" full hd з охватом srgb 62.5%. Після мака це був повний попуск. Тут мак нео має значну перевагу, передача кольорів, якість картинки загалом топчик. Корпус і автономність теж перевага. Якість звуку з динаміків і запис з вбудованих мікрофонів солідна. Фулл шд камера.
Єдиний недолік озу.
Для лайтової роботи ноута вистачає.
Єдине мені оперативи буде мало, мені для роботи на мак необхідно мінімум 16 для фото і відео. Тому купив мак міні і монік qd oled 2к з охватом 99% dci-p3
SeptemberVibe
Junior

Fozie: 11.03.2026 15:19 да он очевидно будет стоить 1000+, чего им шокироваться
818 на розетке

Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
Bloodfallen: 12.03.2026 18:40 За ту ціну, за яку він продається в США, це — суперпропозиція. Потужний процесор, автономність, якість збірки та екрана, трекпад, який все одно кращий за віндовсбуки. Ультимативне рішення для навчання / офісної роботи та портативу. Але у нас він коштує 800 доларів… :lol: :lol:
Який іще трекпад? Там галімий тачпад без вібрика, автономність гірше ніж у 5 річного М1 Ейр, який на Ебей стоїть 300 баксів
Pushkinyan
Junior

Apple може випустити продукт з 8 гігами озу а другі ні, і не знаю коли зможуть, вінда на арм л@но повне
Rolexandr
Member

Demedik: 11.03.2026 15:56 Для меня шоком стало - 8 гб оперативы в 26 году... Для всей системы, включая видео ядро. Да, файл подкачки спасет это мракобесие... но за счет срока жизни ссд.
Ну так на айфоні вистачає, чому тут має не вистачати? Якщо ще й функціонал дзвінків відключено
VovaII
Member

Demedik
Для меня шоком стало - 8 гб оперативы в 26 году... Для всей системы, включая видео ядро. Да, файл подкачки спасет это мракобесие... но за счет срока жизни ссд.
Ви хочете сказати що під вінду не продають ноутів із 8Гб ОЗУ?
Demedik
Member

VovaII: 19.03.2026 12:58 Ви хочете сказати що під вінду не продають ноутів із 8Гб ОЗУ?
Под винду в большинстве случаев можно добавить оперативу.

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Rolexandr: 19.03.2026 11:58 Ну так на айфоні вистачає, чому тут має не вистачати? Якщо ще й функціонал дзвінків відключено
Так там по лучше реализована гибернация программ, да и вкладок в браузере. На ноутах - это должно работать постоянно, разве что браузер будет гасить вкладки через какое-то время. Но это все равно хуже, чем на мобильных телефонах.
VovaII
Member

Demedik
Але ж не завжди? І доводиться обирати ту модель де є вільний слот, а не брати що найдешевше.
Demedik
Member

VovaII: 19.03.2026 15:09 Demedik
Але ж не завжди? І доводиться обирати ту модель де є вільний слот, а не брати що найдешевше.
Ну это да, но на маке и такой возможности нет. У меня мак для работы(специфика заказчиков) уже лет так 8, поэтому знаю ощущение когда упираешься в оперативу и/или размер ссд... а выход - только менять.
VovaII
Member

Demedik
А як на віндовому ноуті Ви впираєтесь в ОЗУ і ссд, і слотів для ОЗУ вільних нема, то що робите?
Demedik
Member

VovaII: 19.03.2026 16:35 Demedik
А як на віндовому ноуті Ви впираєтесь в ОЗУ і ссд, і слотів для ОЗУ вільних нема, то що робите?
Просто не покупать такие. Я ж говорю, что в 26 году - 8 гб это очень(тут должно быть другое слово) мало. Лучше б/у даже взять.

Притом, мы говорим про ноут за 599 и 499 в США... но это до налогов(как и любая цена в США). Т.е. цена которую заплатит человек буде - 700+- и 600+-. А за эту стоимость можно уже взять обычный ноут с 16 гб оперативы и 512 гб винтом.
Yaroslav308
Member

Ага, особливо шокувало виробників те, що можна зекономити й взагалі не ставити охолодження — навіть термопрокладки на корпус. Ну а що, хай собі тротлить і гріється до 100 градусів.
Bloodfallen
Member

Yaroslav308: 19.03.2026 17:09 Ага, особливо шокувало виробників те, що можна зекономити й взагалі не ставити охолодження — навіть термопрокладки на корпус. Ну а що, хай собі тротлить і гріється до 100 градусів.
У вас телефон теж з активним охолодженням? А то, не дай бог, буде грітись до 100 градусів :lol:
DuckRider
Member

7mindfields: 11.03.2026 16:10
1234waltz: 11.03.2026 15:50 Я так розумію, що ASUS в шоці, що можна продати несвіжий iPad
Який несвіжий айпад, тут стоїть сок від попереднього флагмана 16 pro :facepalm:
Це той на якому томб райдер 2013 працює? Тоді не розумію ниття. Ноут на мак ос (відповідно з оптимізацією), з нормальним процом, нормальним екраном і гарною автономністю. Не знаю чи є в мак ос зтиснення файлів у рам, але виглядає все як мінімум нормально
Yaroslav308
Member

Bloodfallen: 19.03.2026 19:35 У вас телефон теж з активним охолодженням? А то, не дай бог, буде грітись до 100 градусів :lol:
Де я щось казав про активне охолодження?
В останній iPhone вони ж умудрилися поставити випарну камеру, а тут навіть термопрокладку не змогли покласти. Ви думаєте, це випадковість? :rotate:
У телефоні чип застаріє раніше, ніж помре від періодичних перегрівів, у ноутбуці — швидше за все теж, хоча інтенсивні навантаження там частіше. А що скажете про сильніший тротлінг на рівному місці? Дуже «амейзінг» бачити такі повідомлення?
IMG_1895.png
Demedik
Member

VovaII: 19.03.2026 16:35 Demedik
Попалось видео в тырнете как раз по теме. Это обзор на сравнение Нео 8гб с Вин 16гб по той же цене.
спойлер
Ответить