S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

Vlasov_s, перевстановити драйвери, оновити вінду.
Спробувати залочити частоту на 90/120 в адреналіні.
Скинути частоту.
В HWiNFO64 перевірити хотспот, температуру пам'яті .
Vlasov_s
Member

MAKKACIN: 17.02.2026 15:08 Vlasov_s
окремо 2 лінії від бж чи 1 кабель 2 живлення?
2 окремих кабеля 6+2пінових
Zigrig
Junior

Товариство, підкажіть по такому питанню.
Збираюсь перший раз пройти. Чи варто зараз встановлювати якісь моди? Памятаю на початках люди сильно страждали і ставили якісь моди на перегруз та інші штуки, які розробники зробили не зовсім вдало. Чи зараз проблема зберіглась? Які моди порадили б встановити?
destructX
Member

Zigrig: 26.02.2026 19:11 Товариство, підкажіть по такому питанню.
Збираюсь перший раз пройти. Чи варто зараз встановлювати якісь моди? Памятаю на початках люди сильно страждали і ставили якісь моди на перегруз та інші штуки, які розробники зробили не зовсім вдало. Чи зараз проблема зберіглась? Які моди порадили б встановити?
Рекомендую, як мінімум, дочекатись патчу який повинен бути десь в березні. В даний момент, із критичного, поломані спавни і мутанти/нпс спавняться в дурній кількості та в всюди де тільки можна.

По модам можу порекомендувати:
1. Оптимізаційний мод без погіршень візуалу https://www.nexusmods.com/stalker2heart ... byl/mods/7
2. Людський ліхтарик https://www.nexusmods.com/stalker2heart ... /mods/1450
3. Довший день https://www.nexusmods.com/stalker2heart ... yl/mods/35 (хоча це обіцяють в патчі зробити, півтори роки не можуть пару значень в тексті змінити :gigi: )
Інше на свій смак, ніяких "проблем" з перегрузом нема (і не було)
Zigrig
Junior

дочекатись патчу який повинен бути десь в березні.
А вже є якийсь патчноут?
На який складності проходити? В шутери не грав років 10 :)
destructX
Member

Zigrig: 26.02.2026 19:51
дочекатись патчу який повинен бути десь в березні.
А вже є якийсь патчноут?
На який складності проходити? В шутери не грав років 10 :)
Ні, ще нема
Рекомендую нову, майстер. Але поставити мод на сейви, бо деякі моменти на цій складності не в балансі, від слова зовсім (привіт діалоги з початком файту в кінці, скриптові кровосісі у вузьких приміщеннях по 2шт й т.д.) Перегравати якось западло, бо мапа автосейвів крива, а бігати з кемпів по пустій зоні - таке собі задоволення, краще сейв-скамити.
А так в цілому цікаво, з середини гри становиться майже казуально. На інших рівнях взагалі робити в грі буде нічого, та й лутінг/апгрейд/ремонт втрачає сенс, мастер це хоч частково фіксить. Але в деяких моментах буде важко, особливо в аномаліях, вони гвалтують нещадно ;)

Хоча після десятирічного простою може й не треба, але очі бояться - руки роблять (пам'ятають) :lol: :laugh:
mycolaevich
Member

destructX: 26.02.2026 20:07 Рекомендую нову, майстер. Але поставити мод на сейви
А чим "Ветеран" не підходить? Там же здається все те саме, лише в збереженнях різниця?

Я трохи бігав на ветерані - ІМХО складніше не треба, бо геймплей перетвориться в поїдання атечок.

І чекати патч в надії на фікси :dontknow: навіть якщо полагодять одне то щось інше зламається.
possum
Member

Zill0: 13.12.2025 19:19 Може, хтось зможе мені, 40-річному геймеру з 30-річним стажем пояснити: навіщо на рівні геймдизайну планувати такий гівняний геймплей?
[...пропущены страдания молодого Вертера и причитания на тему плохой экономики шутера...]
Судя по всему, этот "40-летний геймер с 30-летним стажем" все свои годы играл только в Lines и Тетрис (может быть - в подкидного дурака). Потому что крик души, которым он делится, свидетельствует о том, что мимо его игрового опыта прошла вся серия Фаллаут, Скайрим, Dragon Age и куча других игр, в которых награда за квесты никогда не могла сравниться с объемом выгоды от собранного во время их выполнения лута. Экономика всех этих игр ничуть не лучше экономики Сталкера, однако они заслуженно носят звания шедевров жанра. Так было всегда, так есть и так будет, и ни одному еще не удавалось избежать убитого баланса "расходы/награда", не превращая игру в строгие рельсы типа Half-Life или Mass Effect. Если вам хочется играть в открытом мире, вашей основной наградой ВСЕГДА будет то, что вы собрали с трупов и нычек. И если в этих нычках будет лежать что-то побогаче трех палок колбасы и недопитой бутылки водки, уже через полчаса блуждания по игровому миру ваша мотивация к дальнейшим поискам будет напрочь уничтожена потому, что ваш инвентарь будет забит всеми самыми крутыми стволами, а кошелек - миллионами купонов, а на ваших плечах будет висеть вся броня, которую можно купить у торговцев. Хотите реальной экономики, а не условностей игрового мира? Играйте в реальную жизнь. Ваш скулеж выдает абсолютное непонимание того, что в открытом мире иначе быть не может. Почему вас не беспокоит то, что аптечка лечит любое огнестрельное ранение, позволяя вам через 10 секунд перестрелять тех, кто только что закидал вас гранатами в погребе? Вы принимаете эту условность, потому что иначе игра была бы невозможной. Хотите "реализьма"? Выключите комп и выйдите на улицу.
irynavesna
Junior

треба спробувати гру. сталкер, я походу єдина, хто не шарить
Vpupkin
Member

irynavesna: 11.03.2026 19:07 треба спробувати гру. сталкер, я походу єдина, хто не шарить
Починати треба з Тіней Чорнобилю, але вже може не зайти, молодше покоління вже не так преться по сталкеру як пукани типу мене.
Барбарис
Member

Vpupkin, та є пристойні графічні моди і покращене видання.
Zigrig
Junior

Таке питання. Якщо переїжати на іншу систему, то для відновлення сейвів достатньо підкинути стару папку з ними чи потрібні якісь додаткові маніпуляції?
Agoris
Member

Зараз проходжу сталкер2 і щось так тяжко йти по сюжету. Особливо після того, як пів року тому пройшов трилогію без усіляких модів. Не розумію, чому вони не ввели шикарну систему швидкого переходу з поклику Прип'яті: зустрів чуваків, спитав куди йдуть, пішов з ними(тобто фаст тревел), або спитав чи за гроші відведуть тебе туди то(фаст тревел за гроші). А тут 2 обісцяних провідника на всю Зону.

А економіка з постійним перевантаженням взагалі добиває. Чому не зробити як з того ж поклику Прип'яті. Там я пам'ятаю дуже класно заробляв на замовленнях артефактів. Тут же через дикі ціни гра перетворюється в симулятор бомжа.

І останнє що напевно бісить не менше ніж все попереднє це ієрархія стволів. Я граю на ветерані і отримав ствол G37. Легендарна пушка з попередніх частин. 5.56 калібр, має зручний приціл, кілька режимів вогню, купу обвісів. АЛЕ, до того як я встиг купити всі потрібні обвіси і прокачати її вона вже "стала слабкою". Трохи погуглив і вияснив що дійсно тепер вона не така сильна як раніше, і що з нею можна грати максимум до середини гри. Дуже засмутило це. Хоча думаю що це через те що вони зробили ворогів губками для демеджу. В попередніх частинах на високій складності попадання в голову було більш смертельним.

І зрозумійте мене правильно, серію ігор я обожнюю. Я виріс на сталкері. І можливо те, що мене бісить в грі через те, що я бачив в попередніх сталкерах, а тут не побачив цього(привіт бінокль :gigi: ). Сподіваючись, колись, коли я захочу перепройти С2, це буде дійсно гра мрії.
destructX
Member

Zigrig: 12.03.2026 14:25 Таке питання. Якщо переїжати на іншу систему, то для відновлення сейвів достатньо підкинути стару папку з ними чи потрібні якісь додаткові маніпуляції?
вони повинні самі підтягнутись з steam cloud
Барбарис
Member

Agoris, та в оригінал теж той бінокль не треба був. Як так грати бомжом? У мене в грі бабла повно.
Натовські стволи понерфили зі старту - рулять, на жаль, ак та інший совок.
Hotspur
Member

Барбарис: 12.03.2026 16:50Натовські стволи понерфили зі старту - рулять, на жаль, ак та інший совок.
важкі варіанти типу дніпра
Ekz0rcyst
Member

Agoris
В попередніх частинах фарм грошей теж часто зводився до забігів від місця перестрілки до торговця, окрім квестів звісно. Думаю тут питання у балансі, - коли ти в одній і тій же ситуації маєш або не маєш вибору у розвитку подій. От мені не сподобалось, що є ключові точки із вибором сторони, типу Варта або Іскра, дичина одним словом. Чому я маю обирати між покидьками?, - з обох сторін маргінальні божевільні виродки, у кожного завжди є пояснення свого божевілля яке підійде хіба, що відбитим фанатикам або вірунам. От це дійсно "проблема" сюжету.
Барбарис
Member

Hotspur, та все рівно москальським валам програє.
mycolaevich
Member

Agoris: 12.03.2026 14:55 чому "стало гірше"?
В двох словах - тому що, разом з рештою індустрії, був взятий курс на філософію "quantity over quality".
Тому "великий відкритий світ" замість кількох щільних локацій, тому 40-50 годин "ОК" сюжету замість 15-20 годин крутого сюжету.
Через відкритий світ страждає баланс, також через сучасних "геймерів" які не оцінять гру що не нагороджує їх лутом кожні 30сек.
Геральт
Member

Zigrig: 26.02.2026 19:11 Товариство, підкажіть по такому питанню.
На першому проходженні ставив косметику (ліхтарик, піктограмки інвентаря, типів набоїв тощо) і пропуск прогріву шейдерів. Рішейд на свій смак. Ну і конфіг файл трохи правив по рецептах з Nexus. Моди, які міняють баланс (вантаж, економіка, тощо) не ставив.
Грав на макс складності. Але можна й на середній, мало б бути легше/швидше.
Ответить