Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір роутера
-
Ekz0rcyst
Member
Свегер
Ключове тут на мою думку відсутність втрат на перетворенні, відповідно ККД вище і імовірно, як наслідок автономність.
Ключове тут на мою думку відсутність втрат на перетворенні, відповідно ККД вище і імовірно, як наслідок автономність.
-
vdemeshko
Member
как будут первые тесты так глянемPathfinder: ↑ 11.03.2026 17:22 vdemeshko
Китай, це в них завжди таке.
Але і проц новіший і опери більше і всілякі мло гмо може будуть ?
Отправлено спустя 5 минут 47 секунд:
BorisBrejcha
та я не вижу юзкейса для себя - был бы хотяб NAS (и планы его установки отвалились как блэкауты стали регулярные). Ну и разводку в стенах 5E категорию менять не буду )) так что мне 2.5Гбит пока с головой на такой тариф и буду переходить если станет не хватать гигабита. Главный "качальщик" в семье это я )) ребенок еще пока не в том возрасте - дошкольник. А так под 2.5Гбит тариф ничего менять не нужно. Роутер есть с 2 портами 2.5Гбит. Сетевая карта в десктопе тоже 2.5Гбит. Макбуки по воздуху вполне могу утилизировать 2.5Гбит тоже. В общем 10Гбит прикольно что предлагает провайдер но я даже на 2.5Гбит не перехожу так как хватает пока что текущего 1Гбита
да любой роутер (почти) на OpenWRT для port bonding можно, но опять же в возможности железки будет упор - офлоада там не будет скорее всего аппаратного (на свитчах реалтек вроде точно не будет)Кстати микротик 4011 для этого подходит
-
Свегер
Member
Ekz0rcyst
Але, всеодно дивно, чому ці всі повишайки роблять такі малопотужні... 1Aмпер - це якщо роутер з WiFi 6, якраз по мінімалці, а в більшості навіть і не вистачатиме потужності
З цим я згоден...Ekz0rcyst: ↑ 11.03.2026 17:53 Ключове тут на мою думку відсутність втрат на перетворенні, відповідно ККД вище і імовірно, як наслідок автономність.
Але, всеодно дивно, чому ці всі повишайки роблять такі малопотужні... 1Aмпер - це якщо роутер з WiFi 6, якраз по мінімалці, а в більшості навіть і не вистачатиме потужності
- спойлер
- PS. Доречі. У мого знайомого, про якого я вчора писав, роутер живиться від павера з павер делівері, але той парер не може видавати 12v. Його павер видає 5v/9v/15v/20v, а йому якраз потрібно 12-ти вольтове живлення для роутера. Тому, знайомий під цей павер використовує повишайку з 5v-12v, яка якраз і обмежує потужність, а роутеру її якраз і не вистачає
-
nam5580
Junior
Під тплінки 840Свегер: ↑ 11.03.2026 18:28 Але, всеодно дивно, чому ці всі повишайки роблять такі малопотужні...
-
Crong
Member
Є повербанки з безшовною наскрізною зарядкою, вони можуть працювати як UPS. При графіках типу 2+/12-, mini UPS не встигають заряджатися, на відміну від павербанків які з 0% до 100% заряджаються за 1.5-2 години на 65-100W.Bruno Banani: ↑ 10.03.2026 20:12 Свегер
Не проще ли взять нормальный мини упс под 9/12 Вольт для роутера, а не страдать фигнёй с передергиванием павербанка? Это же неудобно, не 2022 год на дворе
Бо Type-A має обмеження в 3А, і при 5V маємо всього 15W, але ці кабелі повишайки перегріваються і довготривало тримають 7-8W.Свегер: ↑ 11.03.2026 18:28Але, всеодно дивно, чому ці всі повишайки роблять такі малопотужні...
Є тригери які вміють запитувати напругу по протоколу Quick Charge.Свегер: ↑ 11.03.2026 18:28У мого знайомого, про якого я вчора писав, роутер живиться від павера з павер делівері, але той парер не може видавати 12v. Його павер видає 5v/9v/15v/20v, а йому якраз потрібно 12-ти вольтове живлення для роутера.
-
Свегер
Member
Crong
Зрозуміло. Дякую за роз'яснення
Поцікавлюсь більш детально про ці тригери... Значить, варіантів вистачає, просто вони менш відомі і менше розповсюджені в масах
Зрозуміло. Дякую за роз'яснення
-
SashkoS
Member
Як варіант використати PD трігер налаштований на 15В та DC-DC поніжайку на 12ВСвегер: ↑ 11.03.2026 18:28 видає 5v/9v/15v/20v,
використовує повишайку з 5v-12v, яка якраз і обмежує потужність,
-
LESHIY_ODESSA
Member
Powerbank Baseus PPBD30 PPDML-K01 Bipow 30000mAh / USB1+USB2+Type-C: 5V/3A (15W )Alexsandr: ↑ 11.03.2026 15:49 Интересно чем запитывали. Ибо 0,8-1А идет от производных 2А на повербанках. Если повер дает 2а 5В т.е. 10Вт, то это и будет 12*0,8+КПД 10ВТ. Ну и 1А (реально чуть меньше) выдаст если повер выдает 2,4А. Именно повер ограничивает повышайку, а сама она может больше.
Уже писали про этот кабель. Я его купил. По итогам он у меня не заработал, выдавал ошибку. Деньги стребовал назад. Так и не понял у меня брак или просто не завелось.Свегер: ↑ 11.03.2026 17:47 Ще я ось таку фішку помітив, що для живлення роутерів з більшим споживанням за допомогою павера, потрібен в першу чергу павер з функцією павер-делівері, який сам по собі вже може видавати 9v чи 12v, а не повишайка з 5v-12v. Заживити роутер тоді, можна буде за допомогою ось такого кабелю
Коротше, якщо хтось має павер з функцією павер делівері (і головне, щоб в характеристиках сам павер міг видавати потрібний вам вольтаж 9v чи12v), то можна не використовувати повишайку, а на пряму з павера брати потрібні 9v чи 12 вольт, маючи більший запас по потужності.
И главное что когда покупал в описании было совсем другое. Потом описание резко поменяли.
Сильно советую перед покупкой посмотреть отзывы с 1-2 звездочками.
Вот если совсем честно то эти всё кабели полная фигня. Покупайте повышайку на плате и будет всё прекрасно — DC-DC Step Up XL6019 Максимальный ток — 3 ампера. Converter 3.3V-35V ➜ 5V 6V 9V 12V 24V.
Хотя сейчас наверно взял бы что-то с индикатором.
-
Alexsandr
Member
Вот и ответ. повер выдает больше чем 10втLESHIY_ODESSA: ↑ 12.03.2026 14:23 Powerbank Baseus PPBD30 PPDML-K01 Bipow 30000mAh / USB1+USB2+Type-C: 5V/3A (15W )
Такие платки хороши, но питание не с повераLESHIY_ODESSA: ↑ 12.03.2026 14:23 Вот если совсем честно то эти всё кабели полная фигня. Покупайте повышайку на плате и будет всё прекрасно — DC-DC Step Up XL6019 Максимальный ток — 3 ампера. Converter 3.3V-35V ➜ 5V 6V 9V 12V 24V.
Хотя сейчас наверно взял бы что-то с индикатором.
-
vdemeshko
Member
проблема использования повербанка в том чтоСвегер: ↑ 11.03.2026 20:22 Crong
Зрозуміло. Дякую за роз'ясненняПоцікавлюсь більш детально про ці тригери... Значить, варіантів вистачає, просто вони менш відомі і менше розповсюджені в масах
1) не оптимально постоянное подключение к заряду через батарею и сквозную зарядку - ведет к быстрой деградации батарей
2) литий ионные батареи не любят буферный режим как в случае работы с роутером - ведет к ускоренной деградации батарей
То есть если блекаут 1 раз в неделю и там надо на 5-6 часов запитать роутер - то с переключением ручным сойдет. Если регулярные то надо брать ИБП на LiFePo батареях. Я думаю как блекаутов станет меньше - на них цена опять прийдет в норму и можно будет брать за что то аля 2К грн за 20Ah UPS на LiFePo. В общем резюмирую - шнурки повышайки далек от оптимального варианта как постоянное решение. Для того что бы 1-2 раза в месяц запитать роутер - сойдет.
Отправлено спустя 2 минуты 55 секунд:
с выводами соглсен - с решением предложенным не совсем ))) тогда уже или самому собирать ИБП или покупать готовое как выше написалLESHIY_ODESSA: ↑ 12.03.2026 14:23от если совсем честно то эти всё кабели полная фигня. Покупайте повышайку на плате
Отправлено спустя 1 минуту 58 секунд:
не могут - UPS подразумевает байпас батареи если есть питание и переключение если нет на батарею и обратно на сеть когда она есть. Это просто повребанк со сквозной зарядкой, когда постоянная нагрузка на батареюCrong: ↑ 11.03.2026 19:29Є повербанки з безшовною наскрізною зарядкою, вони можуть працювати як UPS.
-
Crong
Member
При під'єднанні-від'єднанні зарядки, навантаження не перезавантажується, що це як не режим UPS? Зношується акумулятор? Ну, чимось доводиться жертвувати.vdemeshko: ↑ 12.03.2026 15:56не могут - UPS подразумевает байпас батареи если есть питание и переключение если нет на батарею и обратно на сеть когда она есть. Это просто повребанк со сквозной зарядкой, когда постоянная нагрузка на батареюCrong: ↑ 11.03.2026 19:29Є повербанки з безшовною наскрізною зарядкою, вони можуть працювати як UPS.ну если разве что сказать "имитация UPS" - тогда да.. Нормальный UPS делает байпас батареи при наличии питания от сети.
При блекаутах цієї зими, в мене електроенергія була 4-6 годин в сутки, 90% часу все працювало від акумулятора, і на деградацію в буферному режимі не було часу.
У mini UPS'ах типу Marsriva, DC1018 і т.п. акумулятор під'єднаний паралельно блоку живлення і завжди тримається зарядженим, ніякого байпаса там немає. На Marsriva KP1 Plus акумулятор вмер через 1.5 роки в режимі 24/7/365 і цю зиму не пережив, Marsriva KP1 Ultra ще тримається, але при графіках 2+/8- не встигає заряджатися.
Блекаути цієї зими зміг вивести лише повербанк, бо тримає 16 годин і заряджається за 1.5 години. Додатково повербанк можна підзарядити від іншого повербанка не перериваючи аптайм, на відміну від більшості mini UPS'ів які заряджаються лише від 220V.
Маєте статистику за готові китайські mini UPS'и на LiFePO4? На ютубі достатньо відео із ремонтом зарядних станцій які втратили ємність із-за розбаланса LiFePO4.vdemeshko: ↑ 12.03.2026 15:56Если регулярные то надо брать ИБП на LiFePo батареях.
-
Bruno Banani
Member
Crong
А зачем упс было использовать 365 дней в году? Поставили на 2-3 месяца отключений, закончили отключать - переключили на БП
Вариант dc1018L - со временем заменить 4 аккума и все. Которые меняются за 1 минуту.
А зачем упс было использовать 365 дней в году? Поставили на 2-3 месяца отключений, закончили отключать - переключили на БП
Вариант dc1018L - со временем заменить 4 аккума и все. Которые меняются за 1 минуту.
-
Crong
Member
Щоб отримати скріншот з аптаймом.Bruno Banani: ↑ 12.03.2026 17:40А зачем упс было использовать 365 дней в году?

-
DEVES
Member
Первое, что пришло в голову:vdemeshko: ↑ 12.03.2026 15:56 не могут - UPS подразумевает байпас батареи если есть питание и переключение если нет на батарею и обратно на сеть когда она есть. Это просто повребанк со сквозной зарядкой, когда постоянная нагрузка на батареюну если разве что сказать "имитация UPS" - тогда да.. Нормальный UPS делает байпас батареи при наличии питания от сети.
Soshine E4S - повербанк на 2 акумулятора 18650
Soshine E3S - повербанк на 4 акумулятора 18650
Оба имеют режим UPS с соответствующей индикацией на экране. Для примитивных роутеров пойдёт
-
BorisBrejcha
Member
лучше взять AllPowers S300Crong: ↑ 12.03.2026 17:25 Маєте статистику за готові китайські mini UPS'и на LiFePO4? На ютубі достатньо відео із ремонтом зарядних станцій які втратили ємність із-за розбаланса LiFePO4.
проверено в течение 2 лет как ИБП для "роутера+ONU", никакого разбаланса.
Li-Ion
288 Вт*ч
Кстати, Golabs R300 тоже прекрасно работает в этой роли. Балансировка не ухудшилась.
-
Васильович
Member
Невеликий досвід експлуатації по супутньому обладнанню, раз така тема піднялася 
Трохи більше місяця як перейшов на DC UPS Full Energy BBGP-125LFP.
Акумулятор ще з січня 2023 використовую якийсь китайський LiFePO4, зібраний на 21700 елементах, "12В 12А"
Підключені профільний роутер та провайдерська ONU з живленням від 12В.
Повного заряду акумулятора на мій сетап вистачає трохи більше ніж на добу.
Старий мій безперебійник (Full Energy BBGP-125) вмів заряджати струмом 0,9А. Грубо кажучи, половину доби часу треба було на повний заряд
Новий може 3А на заряд давати і ще й правильну напругу 14,6В (здається) - до чотирьох годин з нуля до повного заряду.
Дуже виручало, коли графік був "2 з світлом/10 без світла".
Мінуси:
- неадекватно великі габарити
- доволі висока ціна
- потрібно окремо купувати акумулятор
- кабелі живлення виготовляти потрібно самотужки
Переваги:
- все решта (підключив і забув™)
Трохи більше місяця як перейшов на DC UPS Full Energy BBGP-125LFP.
Акумулятор ще з січня 2023 використовую якийсь китайський LiFePO4, зібраний на 21700 елементах, "12В 12А"
Підключені профільний роутер та провайдерська ONU з живленням від 12В.
Повного заряду акумулятора на мій сетап вистачає трохи більше ніж на добу.
Старий мій безперебійник (Full Energy BBGP-125) вмів заряджати струмом 0,9А. Грубо кажучи, половину доби часу треба було на повний заряд
Новий може 3А на заряд давати і ще й правильну напругу 14,6В (здається) - до чотирьох годин з нуля до повного заряду.
Дуже виручало, коли графік був "2 з світлом/10 без світла".
Мінуси:
- неадекватно великі габарити
- доволі висока ціна
- потрібно окремо купувати акумулятор
- кабелі живлення виготовляти потрібно самотужки
Переваги:
- все решта (підключив і забув™)
-
Bruno Banani
Member
BorisBrejcha
Тогда уже лучше allpowers r600
Тогда уже лучше allpowers r600
-
BorisBrejcha
Member
чем больше емкость - тем лучше.
-
Alexsandr
Member
UPS тоже разные. Те, что не прерывают питание работают с более низким напряжением, буферным, для сохранения емкости батареи.Crong: ↑ 12.03.2026 17:25 При під'єднанні-від'єднанні зарядки, навантаження не перезавантажується, що це як не режим UPS? Зношується акумулятор? Ну, чимось доводиться жертвувати.
Остальные питание прерывают.
а вот и ответ почему держится. "не встигає заряджатися".Crong: ↑ 12.03.2026 17:25 На Marsriva KP1 Plus акумулятор вмер через 1.5 роки в режимі 24/7/365 і цю зиму не пережив, Marsriva KP1 Ultra ще тримається, але при графіках 2+/8- не встигає заряджатися.
Думаю кому надо сильно соберет сам на таких батареях.Crong: ↑ 12.03.2026 17:25 Маєте статистику за готові китайські mini UPS'и на LiFePO4? На ютубі достатньо відео із ремонтом зарядних станцій які втратили ємність із-за розбаланса LiFePO4.
-
Crong
Member
Marsriva KP1 Ultra і KP1 Plus були куплені з різницею в місяць і працювали в парі, Ultra на маршрутизатор, Plus на ONU.Alexsandr: ↑ 12.03.2026 21:01а вот и ответ почему держится. "не встигає заряджатися".Crong: ↑ 12.03.2026 17:25 На Marsriva KP1 Plus акумулятор вмер через 1.5 роки в режимі 24/7/365 і цю зиму не пережив, Marsriva KP1 Ultra ще тримається, але при графіках 2+/8- не встигає заряджатися.