Новости
Последние статьи и обзоры
Helldivers 2 повністю перейде на «стиснуту» версію 23 ГБ замість 154 ГБ уже в березні
-
mgerchik
Member
Предлагаю обсудить Helldivers 2 повністю перейде на «стиснуту» версію 23 ГБ замість 154 ГБ уже в березні
А чи не буде із цією стислою версією ситуації подібної до стислого клієнту NMS ?
А чи не буде із цією стислою версією ситуації подібної до стислого клієнту NMS ?
-
kyon
Member
Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр, ускорение от перехода на ССД не такое уж значительное для многих игр, но есть даже более старые игры которые грузятся с ССД чуть не в разы быстрее как например Prey. У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением и 1 Тб отведен на игры + 2Тб ССД, хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
-
FarCry
Member
Граю на стиснутій версії вже 2 місяця. Все чудово. 
-
kak_tak
Member
1% и 0.1% low на ssd кратно лучше чем на hdd, мелкие данные он не умеет подкидывать мгновенноkyon: ↑ 08.03.2026 11:26 Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр, ускорение от перехода на ССД не такое уж значительное для многих игр, но есть даже более старые игры которые грузятся с ССД чуть не в разы быстрее как например Prey. У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением и 1 Тб отведен на игры + 2Тб ССД, хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
-
DolfDolfi
Member
Нормальний ссд 5-6 років спокійно прослужить а далі говорять про якесь зношення
Це ж не БД чи торренти крутити )
Це ж не БД чи торренти крутити )
-
yurarad
Member
ADATA Gammix S5 на 256 Гб уже седьмой год "снашивается" 39 ТБ записи ресурс еще 81%, износ 29%, крутится по 15+ часов в сутки на нем система стоит, даже до резерва еще не добрался, не понимаю такой вот паранои, да еще и с объемом в 2 ТБ, там же ресурс кратно выше, жизнь можно до смерти прожить а SSD целым будет... Зачем вообще брать SSD если так за него боишься?kyon: ↑ 08.03.2026 11:26 Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр, ускорение от перехода на ССД не такое уж значительное для многих игр, но есть даже более старые игры которые грузятся с ССД чуть не в разы быстрее как например Prey. У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением и 1 Тб отведен на игры + 2Тб ССД, хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
-
DolfDolfi
Member
Мабуть ще так автомобіль купують і тримають в гаражіyurarad: ↑ 08.03.2026 11:54ADATA Gammix S5 на 256 Гб уже седьмой год "снашивается" 39 ТБ записи ресурс еще 81%, износ 29%, крутится по 15+ часов в сутки на нем система стоит, даже до резерва еще не добрался, не понимаю такой вот паранои, да еще и с объемом в 2 ТБ, там же ресурс кратно выше, жизнь можно до смерти прожить а SSD целым будет... Зачем вообще брать SSD если так за него боишься?kyon: ↑ 08.03.2026 11:26 Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр, ускорение от перехода на ССД не такое уж значительное для многих игр, но есть даже более старые игры которые грузятся с ССД чуть не в разы быстрее как например Prey. У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением и 1 Тб отведен на игры + 2Тб ССД, хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
-
gregory_amd
Member
850 сосунг уже вот 10+ лет как пытается износитьсяkyon: ↑ 08.03.2026 11:26 Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр, ускорение от перехода на ССД не такое уж значительное для многих игр, но есть даже более старые игры которые грузятся с ССД чуть не в разы быстрее как например Prey. У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением и 1 Тб отведен на игры + 2Тб ССД, хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
Corsair force ls 120gb В 2012 году купленный вот все никак не износится
Msi spatium 4 года юзаю без выключения в качестве буферного ссд для захвата видео с экрана, последний раз смотрел было 272тб total host written И порядка 700тб На самсунге..
А корсар 2012 года вообще на сенд форс контроллере..
Эхх вот бы ещё чуток побыть свидетелем износа ссд уххх
-
Васильович
Member
Не розумію, чому так часто люблять торентами лякати?DolfDolfi: ↑ 08.03.2026 11:51чи торренти крутити )
Там основне споживання - це читання, якщо залишатися на роздачі. А читання ресурс SSD не вбиває ж...
А якщо мова про "просто звантажити файл", то яка різниця - через торент чи в браузері? Всеодно на диск запишеш той самий об'єм даних
-
tornadox
Member
в мене 3 ссд (nvme під ос, sata ssd під ігри та ще один nvme ssd під ігри)kyon: ↑ 08.03.2026 11:26хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
вгадай на якому ссд більш циклів запису? на тому що система, там десь 20-30, а на тому що ігри (так він новіший, взагалі лише 2 чи 3).
Між NVMe та SATA SSD в іграх не бачу різниці, не думаю що для ОС було помітно різницю. А от після ХДД помітно, тому що ХДД спить, і коли щось запускаєш чути як він розкручується, ну і час запуску довший, але на настільки, от шум мішає. Бо нові ХДД мають велику швидкість читання.
-
DolfDolfi
Member
Торренти можна крутить по різному. Якщо товкти рейтинг на закритих ресурсах, і постійно залітати на щось свіже і треба бігти на інше а об'єм уже не дозволяє:) то запис працює аж гай гудить. Але для звичайних користувачів які щось колись вантажать це не є проблема. А якщо це "піратські ігри" які важуть як коні і з кожним оновленням треба більшу частину вантажити то і тут теж ресурс не вічнийВасильович: ↑ 08.03.2026 12:18Не розумію, чому так часто люблять торентами лякати?DolfDolfi: ↑ 08.03.2026 11:51чи торренти крутити )
Там основне споживання - це читання, якщо залишатися на роздачі. А читання ресурс SSD не вбиває ж...
А якщо мова про "просто звантажити файл", то яка різниця - через торент чи в браузері? Всеодно на диск запишеш той самий об'єм даних![]()
-
erkins007
Member
kyon: ↑ 08.03.2026 11:26Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр
Не путайте линейку и мелкоблочку. В играх в основном именно вторая, а мелкоблочка у жестких в несколько раз хуже чем даже у сата ссд.kyon: ↑ 08.03.2026 11:26У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением
Жесткие щас для архивов и файлов, но не для игр и програм
-
Васильович
Member
Ах, за піратські ігри погоджуюся. Упустив цей момент, так як сам я "консолехолоп".DolfDolfi: ↑ 08.03.2026 12:25А якщо це "піратські ігри" які важуть як коні і з кожним оновленням треба більшу частину вантажити то і тут теж ресурс не вічний
Навряд чи творці репаків паряться, щоб статичні дані з попередньої роздачі перехешовувалися з максимально корисним коефіцієнтом.
-
daesz
Member
Контролер ж в будь-якому випадку "зношується", і він точно швидше від'їде за ресурс TDWВасильович: ↑ 08.03.2026 12:18Там основне споживання - це читання
-
DolfDolfi
Member
То вже лотерея, мабуть якісний бп додасть + в довговічністьdaesz: ↑ 08.03.2026 12:36Контролер ж в будь-якому випадку "зношується", і він точно швидше від'їде за ресурс TDWВасильович: ↑ 08.03.2026 12:18Там основне споживання - це читання![]()
-
Васильович
Member
Так і у вінчестерів такожdaesz: ↑ 08.03.2026 12:36Контролер ж в будь-якому випадку "зношується"
Причому, там і читання - це більш тяжка задача, бо ж механічна частина ще присутня. Тому відповідь на питання "який тип накопичувача надійніший" - в даному випадку не таке очевидна.
-
daesz
Member
Вінчестери значно дешевші в наш часВасильович: ↑ 08.03.2026 12:45в даному випадку не таке очевидна
-
Васильович
Member
Поки щоdaesz: ↑ 08.03.2026 13:02Вінчестери значно дешевші в наш час
-
Li
Member
Плюсую. У самого, уже 8 лет, Самсунг 850 ево для винды, ранее и файл подкачки дикий был на нём. Ни как не износится. А вот MLC Hynix hfs256g39tnd n210a уже несколько раз отваливался, требуя полную форматировку прогой, что бы снова работать, хотя его я не изнашивал так сильно, как 850ево.gregory_amd: ↑ 08.03.2026 12:12850 сосунг уже вот 10+ лет как пытается износитьсяkyon: ↑ 08.03.2026 11:26 Современные жесткие диски достаточно быстрые для тяжелых игр, ускорение от перехода на ССД не такое уж значительное для многих игр, но есть даже более старые игры которые грузятся с ССД чуть не в разы быстрее как например Prey. У меня 18Тб тошиба с 270 мб\с чтением и 1 Тб отведен на игры + 2Тб ССД, хотя конечно на винте я ставлю старые игры чтобы не снашивать ими ССД.
Corsair force ls 120gb В 2012 году купленный вот все никак не износится
Msi spatium 4 года юзаю без выключения в качестве буферного ссд для захвата видео с экрана, последний раз смотрел было 272тб total host written И порядка 700тб На самсунге..
А корсар 2012 года вообще на сенд форс контроллере..
Эхх вот бы ещё чуток побыть свидетелем износа ссд уххх
-
daesz
Member
Ну ок
- спойлер
- Маю ці 3 додані в закладки на розетці, таке час від часу ціни глянути, були минулого року всі 3 по 3.5-3.7к, потім зникли з наявності, а нещодавно появились на пару днів по 5.7-6.4к