За останній рік ринкова частка AMD у сегменті відеокарт скоротилася втричі

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Entar: 06.03.2026 16:44имеет ли смысла для наилучшего качества в режиме качество ставить пресет М
Смотря в каком разрешении. В 4к однозначно нет. В 2к зависит от игры. В 1080р однозначно да.
Nouriel: 06.03.2026 17:06шо твоя відеокрта вийде в інтернет і її взламають?
Мда, не зря говорят что самые счастливые люди это дети и идиоты.
Аціо
Member

Yurius: 06.03.2026 17:08
Аціо: 06.03.2026 16:42те що я на вашу думку вигадую, через пів року-рік потім бачу в новинах як вже подію
Тимай в курсі :lol:
Дякую вам володарю що дозволили, одразу вам доповім, ви натхнення всесвіту та взірець!
Nouriel
Member

erkins007: 06.03.2026 17:13Мда, не зря говорят что самые счастливые люди это дети и идиоты.
а ти хто з цих двох? хоча здається два одночасно
erkins007
Member

Nouriel
Я тот кто различает игровые оптимизаци и новые функции от обновлений безопасности.
Entar
Member

erkins007: 06.03.2026 17:13
Entar: 06.03.2026 16:44имеет ли смысла для наилучшего качества в режиме качество ставить пресет М
Смотря в каком разрешении. В 4к однозначно нет. В 2к зависит от игры. В 1080р однозначно да.
А в чем разница? Вы о том что пресет М жрет больше ресурсов чем К?
Filabatya
Member

Аціо
якщо самсунг за ціну 5060ті то топ жир на 50% потужніший :rotate:
vsx
Member

Alekss: 06.03.2026 17:02 ехнологии которые заложены в RDNA4 еле дотягивают до RTX 4000. AMD стабильно отстает от Nvidia на 1 поколение GPU.
забыл дописать что драйвера плохие
Spurt
Member

erkins007: 06.03.2026 15:11
Spurt: 06.03.2026 12:14Path Tracing з FSR 4 (Quality) та FG - видає ~60-70 фпс у бенчмарку.
Для фг родной фпс должен быть 60+, а не 30. Там же будет инпутлаг дичайший, тем более на фг АМД, который программный
Це ж не онлайн гра, де важливий високий фпс. "Рідний" фпс десь 35-40. Це ж самий важкий пресет, понятно, шо високого фпс там не буде при такому розширенні, та й відеокарта не позиціонує себе флагманом для трасування променів чи трасування шляху. Спробував на звичайному Рейтрейсінгу, то без ФГ видавало десь 80-90. Ну і ще є ж Анті-лаг 2.0
За ті кошти, шо за неї просять, з урахуванням ціноутворення після подорожчання опєратівки, то зараз це дійсно гідний варіант.
Sanьka
Member

Ну головне щоб було що безпосередньо під свої потреби обрати, а там АМД чи НВ пофіг.
Я продав НВ в основному і другом ПК, купив за класну ціну 6800ХТ 16гб і 6800 16гб у форумчан. Граю і горя не знаю :super: (привіт власникам 8-12гб карт які здулись, а 6800хт рулить і бібікає) . Для моїх потреб з головою, а нове аналогічне чи трохи швидше коштує в 2-2.5 раза дорожче.
erkins007
Member

Entar: 06.03.2026 17:57А в чем разница? Вы о том что пресет М жрет больше ресурсов чем К?
В том что М жрет больше ресурсов и лучше работает с низкими разрешениями.
Entar
Member

erkins007: 06.03.2026 19:22 В том что М жрет больше ресурсов и лучше работает с низкими разрешениями.
Это общеизвестно... я про то, есть ли смысл его включать в режиме "качество"
Аціо
Member

Filabatya: 06.03.2026 18:02 Аціо
якщо самсунг за ціну 5060ті то топ жир на 50% потужніший :rotate:
Пам'ять якраз пощастило що Хайнікс, бо швидша за Самсунг та не сильно гарячіша, якщо системі охолодження додати 15% по дельті обертів. Але це стосується Sapphire pulse, яке у інших охолодження не знаю.
Людям я вже скидав покази з ОССТ та КП77, там пару градусів різниці, а швидкодія у 4к +2% +3% з Хайнікс.
MaxNew
Member

vsx: 06.03.2026 18:11
Alekss: 06.03.2026 17:02 ехнологии которые заложены в RDNA4 еле дотягивают до RTX 4000. AMD стабильно отстает от Nvidia на 1 поколение GPU.
забыл дописать что драйвера плохие
Там чоловік не разу не користувався червоними.
А драйвера да, з зеленими біда, боюсь оновлюватись і спалити карту))
Soulwatcher
Member

Ничего удивительного - амд выезжали за счёт кол-ва vram. Стоило цене памяти поднятся, как амд стало нечем крыть. Вот и весь сказ.
Из последних были интересные варианты - 6600 и 7900, показывая отличные результаты по чистой производительности. Но как уже начала показывать история- никому не нужна чистая производительность, а нужны фэпэсэ в играх. А оно зависит от драйверов, оптимизации и инноваций виртуальных кадров, в чём амд как хвост у осла.
dead_rat
Member

Soulwatcher: 06.03.2026 22:27 Ничего удивительного - амд выезжали за счёт кол-ва vram. Стоило цене памяти поднятся, как амд стало нечем крыть.
А чому тоді подорожчали карти НВ, а не АМД?
Soulwatcher
Member

dead_rat: 06.03.2026 23:52 А чому тоді подорожчали карти НВ, а не АМД?
Потому что они на коне по длсс, лучах и репутации. И потому что их "девелепоры" сразу отгружали своё железо по цена на память на данный момент. А амд отгружала тогда, когда требовалось, в итоге залежались железки с ценами закупки на паять, которые были до поднятия. Подожди немного и цены на амд сравняются относительно производительность/память/сегмент
Очень глупый вопрос
Аціо
Member

Soulwatcher: 06.03.2026 23:54
dead_rat: 06.03.2026 23:52 А чому тоді подорожчали карти НВ, а не АМД?
Потому что они на коне по длсс, лучах и репутации. И потому что их "девелепоры" сразу отгружали своё железо по цена на память на данный момент. А амд отгружала тогда, когда требовалось, в итоге залежались железки с ценами закупки на паять, которые были до поднятия. Подожди немного и цены на амд сравняются относительно производительность/память/сегмент
Очень глупый вопрос
Ну по перше у АМД та Нвідії різна пам'ять, по друге я бачив накопичення одного з більших постачальників у регіоні, якщо коротко на Румунію, Угорщину, Словаччину, Чехію, Польщу та Україну, і так усі накопичення я не перевіряв, але те що повз бачив там 42 тиждень+ партії (в мене взагалі 49 тиждень), тобто накопичень за минулий рік немає, все продається ну точніше продавалось до здорожчення, просто переміщують кількість до попиту та потрохи коригують вартість щоб купували, тому як приклад 9070хт спочатку стрибнули до 40000, потім знизились до 38, потім до 37 та 36 і от наче знов почали купувати, АМД просто не може собі дозволити те що Нвідія, хоч вони і намагаються, але виходить це в них недуже, адже якщо хочеш як Нвідія то ти не тільки маєш носом крутити як Нвідія, але і дати покупцям що дає Нвідія, а це тривала підтримка, ГДДР7 пам'ять та робоче ПЗ хочаб на рівні середовища КУДИ. Може це АМД? - Ні, от тому і не варто було крутити АМД носом, от тому і втратили за останні 2 роки в кілька разів об'єм ринку. Стів Берк доречно казав роки три тому - "АМД ти не Нвідія, ти не можеш себе поводити як Нвідія, а якщо станеш - втратиш значну долю ринку, адже якщо на ринку умовно буде дві Нвідії то 95%+ людей придбають ту яка справжня Нвідія".
BoKl
Member

Моя перша відеокарта була від нвідії, якась 7хх серія, на бекплейті дівчина з мечем була намальована, сконала, причини не знаю. Потім перейшов на амд, щось з приставкою HD. Останні карти - 6600 XT у 2021 та 9070 XT у 2026. Хотів перейти на бік зелених, придивлявся на 5080 та 5070 TI, але коли дійшов час купувати, цінники на нвідія взлетіли у космос. 37к проти 60к (5070 TI), про що тут розмовляти? Буде цікаво переглянути статистику за перший квартал 26, бо навіть на амазоні 5070 ti має неадекватний цінник.
WWQ
Member

Все обсуждают драйверы, апскейлеры... поддержку старых моделей, лучи... забывают про такую киллер-фичу как CUDA...
Пару лет назад, время бежит, на релизе rx 4ххх мы пилили оптимизон под них для PaaS и тестили его... так вот, в один момент времени мы уперлись в то что нужен видик с CUDA ибо некотрые тулзы тупо не стартовали :rotate:

На выхлопе имеем - Чтоб запилить поддержку красных - нужен зеленый видик.
Earanak
Member

WWQ, я когда начинал работать в ~2012 году, некоторые программы просто не работали на Радеонах, они вообще в принципе даже не запускались. Такие как Foundry Mari. С тех времен как то люди уже попривыкли что если не хочешь проблем в работе - бери Нвидию. Если экономишь и игрульки играешь - можно и Радеон затерпеть.

Впрочем и до сих пор встречаются относительно популярные софтины которые не умеют в Радеоны. Например популярный GPU-Рендер FSTORM, это я даже не копал и не вспоминал про всякие там nVidia денойзеры и прочий мелкий софт. То что из памяти сразу всплыло. Ну там еще в всяких нейронках есть нюансы, но я не вникал.

Еще забавно сколько траблов у UE5 редактора, я имею ввиду не игры на UE5 а сам редактор где... То на радеонах не едет SM6.0 то HW-Люмен не едет, и вот смотришь с 2020 года UE5.0 и по крайней мере до 5.6 версии 2025 года до сих пор есть траблы (как в 5.7 не в курсе). Так что да... Как вы и сказали, порой что бы делать игры (или приложения) под Радеоны нужна видеокарта от Нвидии :gigi: И недавное дэбильное заявление Хуанга что за счет Нвидии все эти игрульки делались в последние годы, на самом деле если так подумать не такое уж и дэбильное :think:

К сожалению тут на форуме много поехавших на Радеонах, достаточно агрессивных, которым все эти размышления и выводы неинтересны. У них там новый коннектор на Нвидии горит и Драйвера портят FPS, что конечно я не оспариваю но больше ничего адекватного они не выдают на форуме. Только ругаются с людьми выставляя себя идиотами. Судя по недавним новостям они так и останутся 5-ти процентными отщепенцами. И это грустно, монополии радоваться я бы не стал, но AMD сами виноваты.

Сорян за приступ графомании :laugh:
Ответить