Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

QFlash: 06.03.2026 12:30О так, я познущаюсь над стереосистемою як тільки можна в тестах, після цього можна говорити про якість звуку.
Всі біди від неробства
Z440_User
Member

Radio Bay: 06.03.2026 11:24
Z440_User: 05.03.2026 18:5615 метрів міжблочника
Випадково згадав про цю "дрібницю". 15 метрів межблоку з Одеса-кабеля, це щось новеньке у Хай-енде. Тут народ на 2 м напружується, а там 15. Вот такими дрібницямми і вбивається звук
Чим вам ОдесаКабель не вгодив?
https://odeskabel.com/ua/products/kabel ... j-kmm.html

І 15 метрами у мене прив'язаний лише комп, бо системника вигнано з житлового приміщення, хай гудить собі тех.приміщенні, а я буду в тиші.
Блоки в стійці звісно якомога коротшими прив'язані один до одного. Від 0,5 до 1,5-2,0м.
А з компа у мене 98% часу кіно-іграшки, 1% ютуб під пилосос зі шваброю, 1% щось фоном бубонить під сімейне застілля.
Radio Bay
Member

Z440_User: 06.03.2026 13:16Чим вам ОдесаКабель не вгодив?
Я нічого про нього не знаю. Звісно, марка викликає скепсис, але залишу його при собі. Я казав про довжину, там буде, як в анекдоті про кота, коли до батареї одні вуха доїхали )
спойлер
-Ты чё такой замученый?
-Кот у меня падла, насерет посреди ковра, потом ещё, с.ка, разгонится и жопой едет по де*ьму, размазывает по ковру. Не могу отучить
-А ты вместо ковра положи наждачку нулёвку
...
-Ну как, отучил?
-Отучил... Нулёвку не нашел, положил 10-ку, до батареи одни уши доехали..
QFlash
Member

В мене була можливість працювати звукооператором. Озвучення сцени, виступів, заходів, концертів тощо, в міському будинку культури.
Там від мікшерного пульта (preamplifier) розміщений в центрі залу до кінцевого УНЧ десь буде 15м. Використовувався екранований кабель.
Кабелі на акустику теж були екрановані.
Памятаю ще купляв ці кабелі по кіньским цінам в Музшопі. Особливо кабелі для мікрофонів переставали контачити.
Z440_User
Member

Radio Bay: 06.03.2026 13:29
Z440_User: 06.03.2026 13:16Чим вам ОдесаКабель не вгодив?
Я нічого про нього не знаю. Звісно, марка викликає скепсис
Виробник спеціалізується на кабельнопровідниковій продукції, в тому числі і на спецкабелях, в тому числі і для спецзв'язку. Існує багато років. Циферки в паспорті відповідають реальним якостям виробу. Часто навіть з запасом.
Radio Bay: 06.03.2026 13:29 одни уши доехали..
так і запишемо: В студіях від слаботочних мікрофонів маленькі сигнали (0,2-2мВ) доїжджають в повному обсязі по значно довших кабелях, а вдома в десятки раз вищий сигнал звукової карти (250-500мВ) не може доїхати. Угу.
Radio Bay
Member

QFlash: 06.03.2026 13:45Там від мікшерного пульта (preamplifier) розміщений в центрі залу до кінцевого УНЧ десь буде 15м. Використовувався екранований кабель.
Кабелі на акустику теж були екрановані.
Перше правило, яке треба запам'ятати: концертний та побутовий звук — різні речі. Тут можна забути все, що знав, бульшість. Особливо стосовно комутації. Екрановані акустичні кабелі? У побуті ніхто не ставить. Різні вимоги. Здається, тільки Supra робить екрановані акустичні кабелі, і то 1–2 моделі, може навіть одну, не полізу шукати. От екранування міжкомпонентних кабелів — інша тема, у побуті вітається теж, але дехто не паяє екран зі сторони приймача сигналу — є така тема. Це у виробах
Z440_User
Member

Radio Bay: 06.03.2026 13:57 От екранування міжкомпонентних кабелів — інша тема, у побуті вітається теж, але дехто не паяє екран зі сторони приймача сигналу — є така тема.
Це окрема тема і екран-екрану рознь.
але дехто не паяє екран зі сторони приймача сигналу
Тому що в деяких випадках це призводить до земляної петлі.

А ще кабелі з подвійним екраном існують, і навіть кабелі в яких кожна жила в екрані + весь кабель в екрані.
Але екранування повинно бути з мізками, а не "чим більше- тим краще".
Для кожного виду є окремий сценарій під який воно розроблено.

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Radio Bay: 06.03.2026 13:57 концертний та побутовий звук — різні речі
А студійний?
QFlash
Member

Radio Bay: 06.03.2026 13:57але дехто не паяє екран зі сторони приймача сигналу
Це як?
У мене мініджек припаяний екранованим проводом до роз'єму 5DIN, екран на загальний провід/Це вхідний кабель.
Також в середині корпуса УНЧ екрановані сигнальні провода, але там є нюанси з розводкою землі. Є земля силова і земля сигнальна.
До речі якщо буде неправильна розводка землі - піде фон, це спотворить звучання.
В цілком справному і налаштованому УНЧ не повинно бути ніякого фону при min і max положеннях ручки гучності.
Тільки білий шум та власний шум УНЧ/Легке шипіння, якщо піднести вухо впритул до колонки.
Може я помиляюсь. Зразу вибачаюсь, якшо шо.
Radio Bay
Member

Z440_User: 06.03.2026 14:10А студійний?
Звісно, теж. Найбільша різниця у тому, що у студії ти можеш коригувати записане, а в побуті, що приїхало, то приїхало. Тим більш студії — то сферичний кінь у вакуумі. Вони дуже різні, є топові, а є при ДК, одні зводять і мастерять на моніторах M-Audio у ближньому полі, інші пропонують парк моніторів ближнього поля на свій смак, а мастерять на топових ATC з двома сабвуферами. Тому, а от ми у якійсь студії щось робили — це взагалі не рівень.
Побутовий звук - це окрема тема

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
То я о межблоках RCA, Van den Hul не паяє, згадав, більш того, в мене два таких
Z440_User
Member

Radio Bay, ок. поміркуємо.
В студії є ПК, вдома є ПК? В студії є ЗК/Інтерфейс, вдома є? А підсилювачі+АС/активні монітори? А вуха? А чим воно все з'єднано? повітрям? А чим виконано з'єднання плат всередині апаратури? І не тільки плат...
А кабелі у навушників які?

І це я про фінальний етап, коли вже все записано і робиться остаточний мастеринг готового стерео РСМ файла.
Тобто коли чувак сидить в навушниках слухає та підкручує умовні вч-нч готового файлу на самому останньому етапі виробництва матеріалу. От так само як ви дома тембра крутите поки не сподобається.

Чи ви думаєте що на постпродакшине там якесь космічне обладнання стоїть? І більшості з меломанів та любителів хорошого звуку такі ж самі вуха вдома, багато хто дома слухає музику з таких самих інтерфейсів, хтось дома користується такими самими моніторами.
Але на студії з кабелями не морочились і все чутно, а от дома кудись сигнал тікає чомусь і треба кабелі за 100500 денег ... :think:

Ми не беремо всю ту комутацію кілометри кабелів та іншого на етапі від запису до зведення.

Відправлено через 20 хвилин 32 секунди:
https://www.littlebigbeat.com/studios
https://www.animallanestudio.com/about
https://pyramixstudios.com/gear (одна з небагатьох яка повністю працює в форматі DSD/DXD)
https://www.sunstudio.com/_files/ugd/f0 ... eb8ccb.pdf
https://www.thisismetropolis.com/mastering/equipment/
https://www.capitolstudios.com
І так далі...
Можна полазити і подивитися на чому створюють ту музику, яку ви вдома слухаєте... Посилання на сторінки з обладнанням.
Последний раз редактировалось Z440_User 06.03.2026 15:48, всего редактировалось 1 раз.
Ostin
Member

Навіщо кабелі екранувати, якщо кинув баланс та й слухаєш спокійно? Ну якщо комусь треба довгі кабелі вдома.
Z440_User
Member

Radio Bay Yamaha NS-10 MT , хороші АС чи ні? :spy:
Radio Bay
Member

Z440_User: 06.03.2026 15:34Можна полазити і подивитися на чому створюють ту музику, яку ви вдома слухаєте... Посилання на сторінки з обладнанням.
Та я знаю, який рівень обладнання у гарних студіях. Також знаю, що коротший кабель працює ліпше довгого, тому мені усі ці бла-бла-бла без сенсу. Беремо 1м акустичного кабелю та 10м, тестуємо. Робили. Я практик. Модна подовжувач для навушників стаяти, 1м та 10м. Конектори ті самі.
Ostin: 06.03.2026 15:46Навіщо кабелі екранувати, якщо кинув баланс та й слухаєш спокійно? Ну якщо комусь треба довгі кабелі вдома.
Для цього потрібен повністю балансний тракт.

Відправлено через 25 секунд:
Z440_User: 06.03.2026 16:00хороші АС чи ні
Гадки не маю
QFlash
Member

У них завал по НЧ на 85Hz. якщо 1978р.
Radio Bay
Member

Так собі реклама для побуту https://ldsound.club/threads/yamaha-ns-10.2850/
Z440_User
Member

QFlash вони майже в кожній студії, навіть світового рівня, в якості моніторної акустики стоять ;)
Radio Bay
Member

Винос вух, terrible

Хай-файний тракт, жах
Z440_User
Member

Radio Bay o-o-ops? :horror:
Radio Bay
Member

Z440_User: 06.03.2026 16:18вони майже в кожній студії, навіть світового рівня, в якості моніторної акустики стоять
На них не мастерять, а випілюють лайно, мастерять на усяких Дженелах, ATC, PMC, навіть на B&W :)

От приклад повного не розуміння що де використовується, Yamaha NS-10 MT вдома - лютий трешак, між ними та Едіками я обрав би Едіки, мені музику слухати, а не у лайні колупатися :D
QFlash
Member

Z440_User
Не хочу "поличкових", я за "напольники".
Ответить