Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
VovaII
Member
QFlash
Тю? А на перемикання усих транзисторів, через які проходить «звук», часу не потрібно? — Тоді б усі процесори працювали б нескінченно швидко. Не?
Тю? А на перемикання усих транзисторів, через які проходить «звук», часу не потрібно? — Тоді б усі процесори працювали б нескінченно швидко. Не?
-
Radio Bay
Member
Я мав на увазі відсутність затримки у студії: ти граєш та чуєш звук того, що граєш, без затримки.Z440_User: ↑ 05.03.2026 18:56Саме так
От для студій відсутність затримки і важлива, інакше в тебе в вуха йде мінус, ти шпілиш соляк на гитарі, а він приходить у вуха з запізненням. Нехай мене виправить, хто має більше досвіду у студійній роботі та запису звуку.
Слухати музику — затримка пофіг, але обійти мікшер Вінди — то + до якості.
Вже не пам'ятаю, коли я музло по DirectSound слушав.
Музику по ASIO, а от радіо по васпі, бо пом’якше звук тут на мій вух для МП3 приємніше.
- !00% ліпше по ASIO, перевірив (Jriver) ))
То не ті затримки, тут річ про те, що сигнал приходить з запізненням, у ASIO затримка нульова, чи коло тогоQFlash: ↑ 05.03.2026 19:32Всякі ефекти затримки,
-
QFlash
Member
Ну йо-майо, я ж говорив про перехідні процеси. Від того нікуди не дінешся.VovaII: ↑ 05.03.2026 19:41А на перемикання усих транзисторів
До речі в цьому якраз має велике значення використання високоякісних радіодеталей, та ЦАП.
Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
Ну ось що означає HI-FI/
Це передача звукової інформації як є. Що на вході - та має бути на виході. Окраску звучання Ви самі налаштовуєте.
-
Z440_User
Member
Це суто особисті забаганки кожної окремо взятої людини.QFlash: ↑ 05.03.2026 19:32 Передача звукової інформації повинна наблизитись до першоджерела, не спотворюючи картини, стереосистемою ви на свій смак накручуєте тембри, тональність, ехо, тонкомпенсацію тощо.
Це все повинно працювати синхронно.
Я меломан та маю за плечима 10 років гри в метал-гурті який я створив і для якого писав музику. Тож для мене головне щоб живі інструменти, або ті які я знаю - в запису звучали як живі акустичні. Враховуючи що я також маю поняття як воно все пишеться, тож допускаю похибку на "положення купи крутилок" на мікшерному пульті-комбіках-пост обробці... Але все одно є деякі незмінні ознаки. Для мене в першу чергу це барабани+я маю свою установку і можу нагадати собі її справжній звук при бажанні, сам я гітарист, тож для мене це другий орієнтир в звуці (звісно що мій інструмент нікуди не дівся).
Тембра та оцінку звуку я спираюсь на живу музику і звучання інструментів і намагаюсь відтворити цей звук в апаратурі.
А який справжній звук у DJ Tiesto був при запису, коли він зводив проект в своїх навушниках/моніторах? Ви впевнені що у вас воно звучить саме так? (згадайте фото моїх клавіш і кількість ручок на них, якими можна абсолютно в будь який спосіб змінити будь яким чином, будь який звук)
П.С. Tiesto то я так, хто перший на ум з "електронщиків" прийшов...
П.П.С. Тащуся від проекту Schiller, але лише від їх живих виступів. Пару концертів записав на котушки.
В першу чергу MIDI інструменти. Наприклад синтезатор можна використовувати із вбудованим генератором звуку - нульова затримка між натиском на клавішу і звуком з колонки, а можна клавішу використовувати лише як контролер для програмного забезпечення в ПК (нажимаєш на клавішу, комп реагує, програма створює звук, комп видає звук, ти його чуєш з колонки)Radio Bay: ↑ 05.03.2026 19:57 Я мав на увазі відсутність затримки у студії: ти граєш та чуєш звук того, що граєш, без затримки.
От для студій відсутність затримки і важлива, інакше в тебе в вуха йде мінус, ти шпілиш соляк на гитарі, а він приходить у вуха з запізненням. Нехай мене виправить, хто має більше досвіду у студійній роботі та запису звуку.
Тобі як барабанщику: уяви гру на електронній ударній установці, ти вдарив робочий, по таймінгу вже б'єш хайхет, а ось тільки чуєш свій робочий...
Гітарна тема: GuitarRig, захват звуку з аналогового входу карти, оцифровка, обробка софтом, видача на колонки.
Запис проекту з умовного десятка дорожек, DAW-студія і так вже повитягувала всі перекоси-затримки, в реалтаймі обробляє навішані ефекти, а тут ще вокал падає на це діло
Якось так...
-
QFlash
Member
Знаєте, я сміявся з того що хтось говорить що транзистори чи мікросхеми з позолотою "звучать краще".
Au аж ніяк не "співає", цей благородний метал чудово протидіє корозії та є відмінним провідником.
Ag ще вища провідність (у нього показники найвищі з металів), проте срібло швидко окиснюється.
А ще все залежить від якості виготовлення кристала (в нашому часі кристали на основі Si), техпроцесу, чистоти виробничої лінії.
Ок.
Відправлено через 5 хвилин 51 секунду:
Z440_User
Це Ваші там відео вище посилання/
Якщо так, то я щось не зовсім зрозумів що на останніх відео, ті що на Youtube/
Якийсь бінарний код прошивки? Цікаво?
Au аж ніяк не "співає", цей благородний метал чудово протидіє корозії та є відмінним провідником.
Ag ще вища провідність (у нього показники найвищі з металів), проте срібло швидко окиснюється.
А ще все залежить від якості виготовлення кристала (в нашому часі кристали на основі Si), техпроцесу, чистоти виробничої лінії.
Ок.
Відправлено через 5 хвилин 51 секунду:
Z440_User
Це Ваші там відео вище посилання/
Якщо так, то я щось не зовсім зрозумів що на останніх відео, ті що на Youtube/
Якийсь бінарний код прошивки? Цікаво?
Последний раз редактировалось QFlash 05.03.2026 20:44, всего редактировалось 1 раз.
-
Filabatya
Member
В золота ще висока теплоємкість, макларен ф1 той шо на 3 місця спереді, не плутати з фіатом мультіпла, має навколо двигуна золоту ізоляцію на 16 грам 
-
Z440_User
Member
QFlash, які саме? Там де в пості 4 відеоролика прикладено?
Якщо так, то там приклад того як звучав мій сетап в період 2013-2019 рік. Там навіть наче як прокоментовано.
Сьогодні у мене дещо інший сетап (описано в моєму профілі).
Якщо ні, то тоді я не зовсім зрозумів ваше питання.
Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
Якщо так, то там приклад того як звучав мій сетап в період 2013-2019 рік. Там навіть наче як прокоментовано.
Сьогодні у мене дещо інший сетап (описано в моєму профілі).
Якщо ні, то тоді я не зовсім зрозумів ваше питання.
Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
??? ніпанятна...
-
QFlash
Member
Z440_User
Я про ці
Я про ці
- спойлер
-
Z440_User
Member
QFlash, то з теми ARM-срачу. Показую як мегасучасні та надшвидкі Е5-2690v4 та Х3470 опрацьовують наданий надважкий та мегакритичний до святого однопотоку вордівський файл, який тупить amazing М4 від apple.
Коротше, то з окремої психіатричної палати
Коротше, то з окремої психіатричної палати
Последний раз редактировалось Z440_User 05.03.2026 21:21, всего редактировалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
І де люди це лайно викопують? От я ніколи такого не чув, навіть краєм вуха, засміють же. Менше дивись ЮТ.QFlash: ↑ 05.03.2026 20:39Знаєте, я сміявся з того що хтось говорить що транзистори чи мікросхеми з позолотою "звучать краще"
От запустити музон по АСИО замість цих ютьюбчиків — реальна корисна справа.
Навигадують усякого, потім транслюють, і їх це бавить.
У середовищі так званих аудіофілів вже багато людей з ВО по РЕ, які знають, як користуватися осцилографом, тому вже давно на форумах, наприклад, є гілки на зразок "Обираємо імпульсний БЖ" із вимірами на приладах з особистого господарства. Я у цьому не шарю, тому юзаю імпульсні БЖ iFi, немає бажання тестувати дивних китайців
-
QFlash
Member
Z440_User
Зрозуміло.
Відправлено через 17 хвилин 26 секунд:
В мене є дрова ASIO для Raчка, але я точно не знаю чи сам кодек містить апаратну підтримку. Воно працювало але якось криво.
Тим більше заважало знімати дані з програми Rmaa/
Потім видалив їх. На сайті Raчка немає цих дров. Я навіть не памятаю де їх взяв.
Останні дрова по звуку для Z370, та і не тільки, беру на сайті Gigabyte для материнських плат серії Z890/працює чудово
А то інженери Gygabyte болт забили на старі матплати.
Памятаю на Asus Xonar DS було апаратне ASIO 2.0 і якщо через них пускати, тоді не було затухання звуку при різких атаках.
Плеер також має мати підтримку ASIO.
Зрозуміло.
Відправлено через 17 хвилин 26 секунд:
В мене є дрова ASIO для Raчка, але я точно не знаю чи сам кодек містить апаратну підтримку. Воно працювало але якось криво.
Тим більше заважало знімати дані з програми Rmaa/
Потім видалив їх. На сайті Raчка немає цих дров. Я навіть не памятаю де їх взяв.
Останні дрова по звуку для Z370, та і не тільки, беру на сайті Gigabyte для материнських плат серії Z890/працює чудово
А то інженери Gygabyte болт забили на старі матплати.
Памятаю на Asus Xonar DS було апаратне ASIO 2.0 і якщо через них пускати, тоді не було затухання звуку при різких атаках.
Плеер також має мати підтримку ASIO.
-
Radio Bay
Member
Трешак якийсь, ніколи не чув такого )QFlash: ↑ 05.03.2026 21:39Памятаю на Asus Xonar DS було апаратне ASIO 2.0 і якщо через них пускати, тоді не було затухання звуку при різких атаках
А бувають інші? Нормльні , я маю на увазіQFlash: ↑ 05.03.2026 21:39Плеер також має мати підтримку ASIO
-
QFlash
Member
Ага, точноRadio Bay: ↑ 05.03.2026 22:24Трешак якийсь, ніколи не чув такого )
-
Z440_User
Member
Radio Bay, дивися який псих:
Я фігію з його координації, це ж як треба володіти своїми кінцівками
В принципі вони всі в трьох не з цієї планети...
Обережно, музика для музикантів:
Я фігію з його координації, це ж як треба володіти своїми кінцівками
В принципі вони всі в трьох не з цієї планети...
Обережно, музика для музикантів:
-
Radio Bay
Member
Дуже крутий та технічний чувак, дуже дрібно вміє грати і це його фішкаZ440_User: ↑ 05.03.2026 23:13дивися який псих
-
QFlash
Member
До речі це хибне твердження. Немає нескінчено швидко, все впирається в фундаментальну швидкість поширення інформації - швидкість світла.VovaII: ↑ 05.03.2026 19:41 QFlash
Це своєрідний бар‘єр, захист системи від хаосу. Наслідок не може випереджати причини.
В ідеалі так, без затримок та перехідних процесів CPu мав би працювати зі швидкістю світла, аж ніяк не швидше.
-
Radio Bay
Member
Випадково згадав про цю "дрібницю". 15 метрів межблоку з Одеса-кабеля, це щось новеньке у Хай-енде. Тут народ на 2 м напружується, а там 15. Вот такими дрібницямми і вбивається звукZ440_User: ↑ 05.03.2026 18:5615 метрів міжблочника
-
QFlash
Member
Вітання!
Якщо 15 метрів кабелю, так розумію в високоомних колах між preamplifier та кінцевим УНЧ (amplifier), тоді варто екранувати кабель/також екранують мажблочні сигнальні провідники пезпосередньо в середині корпуса повного УНЧ (система що поєднує preamplifier і amplifier в одному корпусі).
Це для того, щоб на дифкаскад кінцевого УНЧ не потрапляли шуми, які потім підсилюються УН (підсилювачем напруги). Як наслідок високий % THD/
А ось виходи на колонки можна не екранувати (виходи з підсилювача струму). Їх довжина прямо-пропорційна втратам потужності бо зростає опір повідника (кілометрові ніхто не використовує).
PS/ У мене виходи на колонки, два мідні проводи покручені, переплетені з мережевим і інтернет кабелем і хоть би шо.

Якщо 15 метрів кабелю, так розумію в високоомних колах між preamplifier та кінцевим УНЧ (amplifier), тоді варто екранувати кабель/також екранують мажблочні сигнальні провідники пезпосередньо в середині корпуса повного УНЧ (система що поєднує preamplifier і amplifier в одному корпусі).
Це для того, щоб на дифкаскад кінцевого УНЧ не потрапляли шуми, які потім підсилюються УН (підсилювачем напруги). Як наслідок високий % THD/
А ось виходи на колонки можна не екранувати (виходи з підсилювача струму). Їх довжина прямо-пропорційна втратам потужності бо зростає опір повідника (кілометрові ніхто не використовує).
PS/ У мене виходи на колонки, два мідні проводи покручені, переплетені з мережевим і інтернет кабелем і хоть би шо.
-
Radio Bay
Member
От не треба фантазувати. Є загальне правило, переварене часом: чим коротше кабель, тим ліпше. На оптику, здається, це не розповсюджується. Її особливо ніхто й не застосовує, як бюджетне рішення на Едіках, там норм.QFlash: ↑ 06.03.2026 12:13Якщо 15 метрів кабелю, так розумію в високоомних колах між preamplifier та кінцевим УНЧ (amplifier), тоді варто екранувати кабель/також екранують мажблочні сигнальні провідники пезпосередньо в середині корпуса повного УНЧ (система що поєднує preamplifier і amplifier в одному корпусі)
Просто треба це правило запам'ятати й усе.
І ця людина що там бумбонькає про якість звукуQFlash: ↑ 06.03.2026 12:13У мене виходи на колонки, два мідні проводи покручені, переплетені з мережевим і інтернет кабелем і хоть би шо
-
QFlash
Member
О так, я познущаюсь над стереосистемою як тільки можна в тестах, після цього можна говорити про якість звуку.Radio Bay: ↑ 06.03.2026 12:26І ця людина що там бумбонькає про якість звуку