Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 02.03.2026 17:02приклад? з доказами. Те що у вас макбук ейр живе менше ніж х86 на тих же навантаженнях на опимізованому софті - незалежні докази, хоч по одній з програм
Ви дурко чи прикидаєтеся? Я не казав що ейр м4 живе менше x86, я казав що він не живе в рази довше як я очікував і Ви тут піарите, максимум на 10-15% довше порівняно з xps на і7 1360р і я навіть розписав Вам чому на мою думку він живе не так довго, на тому ж notebook-check видно як автономність на ютубі падає до 7 годин з яскравістю 100%, я 100% юзаю рідко, 60-80 десь більшість часу, але й навантаження в мене трішки побільше ютуба, я ж розжував Вам, як хороша енергоефективність м4 розбивається об яскравість вище 150 ніт, в яких базово тестує епл, Ви й далі будете заперечувати це? Чи ноут у Вашому розумінні тільки однопотік крутити чи ютуб на мінімальній яскравості?
yuriy_dd: 02.03.2026 18:08Барбарис: ↑ 02 березня 2026 18:02
таблички в екселі вже освоїв?
шановний LVladislavchik - ви скажете щось проти цього персонажу?
чому ні?
тому що він також за х86?
Так він адекватний і не зливається з незручних питань, нічого проти нього не маю і проти арм не прям щоб маю, просто я не отримав те, про що Ви так розпинаєтеся та купа блогерів, а саме автономність та продуктивність, про автономність вище, продуктивність я вже теж казав, відсутність вентилятора сильно душить цей ноут, приїхали прокладки, буду пробувати покращувати тепловий режим та відтерміновувати тротлінг :rotate:

Більше того, Ваші оці таблички в ворді тільки в Вас туплять на х86, а на м4 літають, то мож Ви щось не так робите? Досвіду не вистачає механізувати ворд?

Згадаємо ще Ваші гучні заяви про найшвидший телефон в цьому топіку, який прошитий на кастом і точно що в режимі максимальної продуктивності тестувався і як же красиво він злив моєму в режимі енергозбереження з купою відкритих програм :rotate:
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 02.03.2026 19:07Ви дурко чи прикидаєтеся?
це ваш рівень - без образ ви не можете
LVladislavchik: 02.03.2026 19:07на тому ж notebook-check видно як автономність на ютубі падає до 7 годин з яскравістю 100%, я 100% юзаю рідко, 60-80 десь більшість часу
в домашніх умовах навіть в день більше 30% мені не потрібно
LVladislavchik: 02.03.2026 19:07просто я не отримав те, про що Ви так розпинаєтеся та купа блогерів
якщо у всіх добре, а у вас погано - то який висновок? При чому - інші (і я) можемо це довести на основі індустріальних тестів, якими в першу чергу користуються Інтел та АМД.
LVladislavchik: 02.03.2026 19:07 Більше того, Ваші оці таблички в ворді тільки в Вас туплять на х86, а на м4 літають, то мож Ви щось не так робите? Досвіду не вистачає механізувати ворд?
той самий софт від Майкрософт. Ще маю ідею протестити на LibreOffice - заодно і протестую його, бо дуже мало досвіду маю з ним. Але виглядає що вони змогли розробляти софт під всі платформи і ОС одночасно. Не те що багато інших.
LVladislavchik: 02.03.2026 19:07Згадаємо ще Ваші гучні заяви про найшвидший телефон в цьому топіку, який прошитий на кастом і точно що в режимі максимальної продуктивності тестувався
в мене нема такого режиму. Є лише режим "Batery Saver" - але там частота кадрів падає менше 60 Гц - і дуже не комфортно використовувати
так само нема ніяких нечесних методів на яких був зловлений OnePlus - коли бачить що запущений тест - то сам включає режим макс швидкості
LVladislavchik: 02.03.2026 19:07і як же красиво він злив моєму в режимі енергозбереження з купою відкритих програм
ви так і не дали результати на вашому смарті з вимкненим режимом енергозбереження, чому?
і чому ви думаєте що у мене на 12 Гб оперативки мало програм висить?

визнати що чистий андроїд - реально значно швидший, і все там працює як задумав розробник - ви звичайно не можете. Те що інші на ноути ставлять прошивки з ОС не від вендора - ви підтримуєте, а якщо таке саме на смарт - то це погано?

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
LVladislavchik: 02.03.2026 19:07Так він адекватний і не зливається з незручних питань
так я його запитав навіщо є підтримка таблиць у ворді? - думаєте він дав відповідь?

я ще попросив у Екселі дати простий приклад де на одному аркуші 2 незалежні таблиці, думаєте він дав відповідь?

але ж ви не вважаєте що він злився з незручних питань. Може ви дасте відповіді на ці прості питання?
waryag
Member

yuriy_dd: 02.03.2026 15:07я не маю жодного пристрою з вбудованим аком на такій хімії. Колись дуже давно мав шуруповерт, але вже давно перейшов на Li-ion, конткретно систему Макіта
Клоуне, не набридло вертіти сідницями? Ти писав не за свої, а за
yuriy_dd: 23.02.2026 20:36щось пропустив вашу маячню - якраз будь які батареї люблять заряджаня слабким струмом
Чи вже деградував до стану, коли втрачаєш розуміння мови на базовому рівні?
yuriy_dd: 02.03.2026 15:07у вас є пристрої на літієвій батареї який в щоденій роботі 10+ років? і щоб батарея була і досі в доброму стані. У мене є і не один, і всі заряджаю слабким струмом
Як показати, що ти тупий, але не зізнаватися в цьому відверто? Посібник від yuriy_dd:
1) Для оцінки темпів деградації потрібно порівнювати однакові пристрої, що експлуатувалися в одних умовах, але з різними варіантами зарядки.
2) У 10-річних пристроїв зазвичай невеликі акуми, так що навіть зарядні зі слабкими на сьогодні 0,5-1А забезпечували їм відносно високі струми заряджання.
3) "Добрий стан" це що? Повірити на слово записному маніпулятору і брехуну? :lol:
yuriy_dd: 02.03.2026 15:07якщо ак справний і до нього підключене зарядне з напругою більше ніж напруга ака - то він буде брати заряд
я не знаю про яку ситуацію ви кажете, але підозрюю що у вас брак знань не лише в процах
:facepalm:
По-перше, читай, як працює зарядка.
По-друге, Якщо погано доходить мій камент - перечитай. Або попроси допомоги у ЛЛМ. Взагалі, пробуй зростати над собою, це нескладно.
І задрав ти своїми "ви". Хочеш виказати повагу співбесідникам - перестань тупити і нести маячню.
Бо ти підриваєш мою віру в людство, на рівні з найбільш кричущими проявами людської тупості. А я її і так бачив набагато більше, ніж бажав би...
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 02.03.2026 20:46якщо у всіх добре, а у вас погано - то який висновок? При чому - інші (і я) можемо це довести на основі індустріальних тестів, якими в першу чергу користуються Інтел та АМД.
Йдем на редіт, там у багатьох погано :rotate:
yuriy_dd: 02.03.2026 20:46в домашніх умовах навіть в день більше 30% мені не потрібно
По ходу в Вас штори засунуті та свічками користуєтеся, зараз он сонечко вийшло і в мене в офісі 50% маловато.
yuriy_dd: 02.03.2026 20:46той самий софт від Майкрософт
Тикніть пальцем в того в кого тупив в цьому топіку.
yuriy_dd: 02.03.2026 20:46в мене нема такого режиму. Є лише режим "Batery Saver" - але там частота кадрів падає менше 60 Гц - і дуже не комфортно використовувати
так само нема ніяких нечесних методів на яких був зловлений OnePlus - коли бачить що запущений тест - то сам включає режим макс швидкості
В мене в енергозбереженні 120гц (вимкнув 60гц), покажіть мені ті нечесні методи, коли в браузері тестується бенчмарк і смарт щось там бачить? Та й сам бенч якби був толковий, на таблицю результатів гляньте, цього достатньо, якщо це для Вас орієнтир, то мені шкода Вас.
yuriy_dd: 02.03.2026 20:46ви так і не дали результати на вашому смарті з вимкненим режимом енергозбереження, чому?
і чому ви думаєте що у мене на 12 Гб оперативки мало програм висить?
Не бачив що Ви просили.
Ваш результат я думаю що спецом все закрили для максимальної кількості папуг, може навіть спроба не одна була.
На рахунок кількості запущених то тут все індивідуально від планувальника та кількості озу залежить, на 1+13 я ніколи не закривав нічого та не турбуюся про батерейку чи якісь лаги, тел швидкий як з магазину.
yuriy_dd: 02.03.2026 20:46визнати що чистий андроїд - реально значно швидший, і все там працює як задумав розробник - ви звичайно не можете.
Тобто щоб телефон нормально працював треба ставити сторонню прошивку? А чому з коробки нормально не працює? То Ви й не знаєте на кастомі як там задумав виробник телефону :rotate: А розробник кастома навряд може все протестувати.
yuriy_dd: 02.03.2026 20:46Те що інші на ноути ставлять прошивки з ОС не від вендора - ви підтримуєте, а якщо таке саме на смарт - то це погано?
Ну й тупий Ви :rotate: Вінда та лінукс це легасі ос, ставляться на будь-яке залізо з біосом чи uefi (і деколи навіть без них), далі доставляються драйвери, фірмові програми та все працює як задумано.
На рахунок смартфонів, то я сам сидів на кастомах, навіть сам прикладав руку до них, але з часом виробники все більше пхали палки в колеса щоб люди помучилися з розблокуванням бултлоадера та встановленням кастомів. Одночасно з цим в смартфони ставили все швидші процесори, а прошивки ставали дедалі стабільнішими, вилизанішими та з більшою кількістю унікальних функцій, які на кастомах просто відсутні або в кращому випадку максимально криво портовані. Банальний приклад gcam, це ж не універсальна програма що поставили і все працює, під кожен телефон і навіть буває що під кожну прошивку збирається свій apk зі своїми лібами і дуже часто буває що фоткає то воно краще за сток, але зум з переключеннями між модулями кривий, фото робить, а відео не пише, для відео треба інший gcam, який фотографує криво, і це лише маленький приклад. Наступний приклад це Ваш gateway, по факту це смартфон зі всіма його нюансами, ну то ж виробник не даремно заблокував бутлоадер щоб Ви нічого не зламали ненароком, але він не врахував що Ви спеціально будете ламати :rotate:

Відправлено через 9 хвилин 3 секунди:
LVladislavchik: 02.03.2026 19:07Ви дурко чи прикидаєтеся? Я не казав що ейр м4 живе менше x86, я казав що він не живе в рази довше як я очікував і Ви тут піарите, максимум на 10-15% довше порівняно з xps на і7 1360р і я навіть розписав Вам чому на мою думку він живе не так довго, на тому ж notebook-check видно як автономність на ютубі падає до 7 годин з яскравістю 100%, я 100% юзаю рідко, 60-80 десь більшість часу, але й навантаження в мене трішки побільше ютуба, я ж розжував Вам, як хороша енергоефективність м4 розбивається об яскравість вище 150 ніт, в яких базово тестує епл, Ви й далі будете заперечувати це? Чи ноут у Вашому розумінні тільки однопотік крутити чи ютуб на мінімальній яскравості?
Ну а далі yuriy_dd все пропустив мимо вух, тільки образи бачить :rotate:
yuriy_dd
Member

waryag: 02.03.2026 21:57 якраз будь які батареї люблять заряджаня слабким струмом
Чи вже деградував до стану, коли втрачаєш розуміння мови на базовому рівні?
звичайно що я маю на увазі сучасні батареї які використовуються в мобільніх пристроях - смарти, планшети, може ще щось є
і ніде нема - Ni-Cd - хоча ви можете спробувати показати свої знання і навести приклад чогось сучасного на такій старій хімії
зможете? чому знову ні? чому ви буквально нічого не можете?
waryag: 02.03.2026 21:57 1) Для оцінки темпів деградації потрібно порівнювати однакові пристрої, що експлуатувалися в одних умовах, але з різними варіантами зарядки.
я заряджав низьким струмом, ви високим - ось і порівняємо
все просто, якщо вміти швидко думати, і мати бажання тестувати і прагнути щось покращувати
waryag: 02.03.2026 21:57 2) У 10-річних пристроїв зазвичай невеликі акуми, так що навіть зарядні зі слабкими на сьогодні 0,5-1А забезпечували їм відносно високі струми заряджання.
до прикладу у мене є перший Xiaomi Mi Max, спробуйте пошукати який там невеликий ак
waryag: 02.03.2026 21:57 По-перше, читай, як працює зарядка.
і це все. На цій фразі ваші знання зупиняються. Заперечити що я сказав - ви не можете. Фізику ви не знаєте. Може ви маєте практичний досвід? Як мавпа - нажати кнопку дадуть банан, а як воно працює - ?

Відправлено через 22 хвилини 25 секунд:
LVladislavchik: 02.03.2026 22:12 Йдем на редіт, там у багатьох погано :rotate:
не сумніваюсь. І люди не знайдуть причину але будуть хейтити Епл, бо так простіше
LVladislavchik: 02.03.2026 22:12По ходу в Вас штори засунуті
саме так - жалюзі. Не переношу пряме сонячне світло.
LVladislavchik: 02.03.2026 22:12 Тикніть пальцем в того в кого тупив в цьому топіку.
писали що тормозив
LVladislavchik: 02.03.2026 22:12Та й сам бенч якби був толковий, на таблицю результатів гляньте
це самий простий тест, нічого не потрібно встановлювати.
LVladislavchik: 02.03.2026 22:12то тут все індивідуально від планувальника та кількості озу залежить, на 1+13 я ніколи не закривав нічого та не турбуюся про батерейку
але якщо ваша прошивка має значно більше сторонього від вендора - то як ваш смарт буде працювати у порівнянні з чистим андроїдом?
LVladislavchik: 02.03.2026 22:12Тобто щоб телефон нормально працював треба ставити сторонню прошивку?
саме так. Виробник не зацікавлений щоб ваш смарт довго і добре працював. Вони хочуть щоб ви купили новий за 2 роки.
Ще можна порівняти розмір прошивки - щоб зробити висновок скільки лайна вони туди напхали.
LVladislavchik: 02.03.2026 22:12Ну й тупий Ви
ще одна образа в мою сторону - я вас заблокую ..
LVladislavchik: 02.03.2026 22:12Вінда та лінукс це легасі ос, ставляться на будь-яке залізо з біосом чи uefi (і деколи навіть без них), далі доставляються драйвери, фірмові програми та все працює як задумано
точно? на лінуксі все працює як задумано на всіх сучасних ноутах?
пс: приклади я вже наводив що багато чого не працює. В той час як у мене на кастомі - працює все
LVladislavchik: 02.03.2026 22:12Одночасно з цим в смартфони ставили все швидші процесори, а прошивки ставали дедалі стабільнішими, вилизанішими
а ще швидший проц на прошивці яка має в 3 рази менше лайна - як буде працювати?
саме потужніший проц і дає можливість смарту притомно працювати, бо я чудово памятаю як тупили самсунги навіть на потужному залізі
пс: якщо що - я мав 3 samsung серій galaxy S - і всі вийшли з ладу. І ні один Сяомі - крім розбитих екранів.
LVladislavchik: 02.03.2026 22:12та з більшою кількістю унікальних функцій, які на кастомах просто відсутні
ще раз - на вашій прошивці є елементарна можливість перенести годину:хвилину в статусі (зверху) направо?
Барбарис
Member

Смішний :lol: :lol:
yuriy_dd: 02.03.2026 20:46 так я його запитав навіщо є підтримка таблиць у ворді? - думаєте він дав відповідь?
Ти ж це спитав лише тоді, коли я назвав способи як зробити бажані тобою таблиці. Відповідно й немає сенсу відповідати на такі маніпулятивні питання.

yuriy_dd: 02.03.2026 20:46 я ще попросив у Екселі дати простий приклад де на одному аркуші 2 незалежні таблиці, думаєте він дав відповідь?
Якщо не здатен загуглити, от тобі перше відео, що трапилось. З 2 хвилини там таблички. Воно німецькою, але на це можна не зважати, бо ти все рівно проігноруєш.
https://www.youtube.com/watch?v=0XW6JNrwD7o
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 02.03.2026 22:35ще одна образа в мою сторону - я вас заблокую
Так воно так і є - вміння тестувати "індустріальними" тестами, пєрдолитись з прошивками в смартах за 212 доларів і сидіння за жалюзями в сонячний день аби витиснути з батарейки заявлені години автономності не робить автоматично людину вумною. В сучасному світі і тупі так можуть ;)

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Барбарис: 03.03.2026 06:33проігноруєш
Але образиться :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 42 секунди:
yuriy_dd: 02.03.2026 22:35ще раз - на вашій прошивці є елементарна можливість перенести годину:хвилину в статусі (зверху) направо?
Оооооо, кіллєрфіча, якщо телефон так не вміє то це всьо, це дно :laugh:

Боже, Юра, який ти низький, маленький дурник, з усіх аргументів ти причепився до того що годинничок по іншому працює бо тобі "невдобно". Ти досі за своє безглузде життя так і не зрозумів просту істину що не все те що тобі треба - треба всім, але тужишся тут на популярному у вузькому колі форумі аби щось довести.. :laugh:
Хоча тобі напевне подобається як над тобою знущаються, ну бути плюватєльніцей теж треба комусь бути тож успіхів ;)
waryag
Member

Пишу не просто для тупих і тугих, а для тебе особисто. Коли ти думаєш про мобільні акумулятори, а пишеш "всі акумулятори", сторонні люди не знають про рух тарганів в твоїй голові і читають "всі акумулятори".
А що ти при написанні уявляв: всі, мобільні, чи великого чорного члена - нікого не хвилює.
yuriy_dd: 02.03.2026 22:35звичайно що я маю на увазі сучасні батареї які використовуються в мобільніх пристроях - смарти, планшети, може ще щось є
і ніде нема - Ni-Cd - хоча ви можете спробувати показати свої знання і навести приклад чогось сучасного на такій старій хімії
зможете? чому знову ні? чому ви буквально нічого не можете?
:facepalm: Яблучний фанатик не в курсі існування нікель-метлагідриду і його LSD варіантів?
yuriy_dd: 02.03.2026 22:35я заряджав низьким струмом, ви високим - ось і порівняємо
все просто, якщо вміти швидко думати, і мати бажання тестувати і прагнути щось покращувати
Що ти намагаєшся довести порівнянням різних пристроїв з різними акумами, можливо на різній хімії, у хтозна-якому стані, після невідомої експлуатації, з вимірами різними приладами? :facepalm:

Клоуне, я ж писав тобі, що для нормального порівняння потрібні два однакові акумулятори з однаковим початковим станом, підтвердженим вимірами на одному й тому ж приладі.
Потім проводиться визначена кількість циклів заряд-розряд з відповідними умовами та порівнюється кінцевий стан. І тоді можна робити якісь висновки.
І такі тести є у відкритому доступі.
yuriy_dd: 02.03.2026 22:35 до прикладу у мене є перший Xiaomi Mi Max, спробуйте пошукати який там невеликий ак
Телефону менше 10 років. :-P
Рідна зарядка давала трохи менше 0,5С - оптимум, максимально швидка - трохи менше 1С, що знову-таки, цілком прийнятно з точки зору ресурсу.
Чи ти спеціально заряджав його блочком від нокії на півампера? :lol:
yuriy_dd: 02.03.2026 22:35і це все. На цій фразі ваші знання зупиняються. Заперечити що я сказав - ви не можете. Фізику ви не знаєте. Може ви маєте практичний досвід? Як мавпа - нажати кнопку дадуть банан, а як воно працює - ?
Заперечувати твої потоки маячні безглуздо, швидкість їх генерування апріорі вища, ніж в осмислених відповідей на них :laugh:
А всі незручні моменти ти просто ігноруєш, у що тебе постійно тикають. :facepalm:
yuriy_dd
Member

Барбарис: 03.03.2026 06:33Якщо не здатен загуглити, от тобі перше відео, що трапилось. З 2 хвилини там таблички
ще раз - простий приклад - вам це займе пів хвилини, і відправити додатком до повідомлення
коли спробуєте - тоді зрозумієте про що я
waryag: 03.03.2026 09:17Коли ти думаєш про мобільні акумулятори, а пишеш "всі акумулятори"
є таке поняття - як розмова в контексті, де я не повинен повторювати всю розмову у кожному повідомлені
waryag: 03.03.2026 09:17 :facepalm: Яблучний фанатик не в курсі існування нікель-метлагідриду і його LSD варіантів?
звичайно що в курсі, маю, і користуюсь теж. І теж слабким струмом заряджаю. І є старі яким може років 15+
для вас також окремо - ще одна образа - блокую
waryag: 03.03.2026 09:17 Чи ти спеціально заряджав його блочком від нокії на півампера? :lol:
заряджаю потужністю 3-5 Вт
Барбарис
Member

yuriy_dd, :lol:
Що і не треба було доводити. В наявності лише ігнор з маніпуляціями
yuriy_dd
Member

waryag: 02.03.2026 21:57І задрав ти своїми "ви"
колись був нарваним і сварився. Зробив висновки. Буде як соціальний експеримент - яле не лише тут. Поки результат позитивний. При мені не матюкаються.
waryag: 02.03.2026 21:57Хочеш виказати повагу співбесідникам - перестань тупити і нести маячню
я ж можу сказати аналогічне про вас.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
Барбарис: 03.03.2026 10:04Що і не треба було доводити. В наявності лише ігнор з маніпуляціями
що досі файла нема?
є лише якесь відео на німецькій мові - на таку популярну тему
ви не можете нічого зробити, ви просто генетично не здатні, брак знань, але дуже багато пихи
Барбарис
Member

yuriy_dd, тобто ти в гугл так і не зміг зайти? Там англійською з головою.
yuriy_dd
Member

yuriy_dd: 15.02.2026 17:57 можете потестити в себе
протестив у LibreOffice - на М4 та на х86 - курсор вгору/вниз бігає терпимо

перевірив ще раз у Word - на х86 - тормозить, але у мене Word версія х64 - може це на щось впливає

Відправлено через 53 секунди:
Барбарис: 03.03.2026 12:10тобто ти в гугл так і не зміг зайти?
я ж кажу - ви ні на що не здатні
Барбарис
Member

yuriy_dd, нікчемно зливаєшся, але доволі вперто :lol:
Alexsandr
Member

Там писали в играх тесты сделали бюджетных моделей яблока на 16гиг ОЗУ, не тянут игры, памяти мало. Все же 8 гиг как 16 так и не заработало.
Если все еще решаете вопрос того документа в Word, то в последнем таблицы по жизни тормозят. Скорее всего политика фирмы, есть Excel мол.
По скорости вроде бы выяснили же давно, все зависит от конкретной задачи. одно и тоже приложение но с разными исходными данными може быть быстрее и медленнее конкурентов.
Автономность, тоже вроде бы выяснили, без использования ускорителей яблоко садится за считанные часы. Что ближе к реальным задачам. Тесты браузера на скорость, много вопросов к самим тестам, в реальности это так не работает и разница с корости рендера картинки везде минимальна.
Z440_User
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 12:15
yuriy_dd: 15.02.2026 17:57 можете потестити в себе
протестив у LibreOffice - на М4 та на х86 - курсор вгору/вниз бігає терпимо
Відео на надсучасному та блискавичному Е5-2690v4 в LibreOffice я декілька сторінок назад викладав.
перевірив ще раз у Word - на х86 - тормозить, але у мене Word версія х64 - може це на щось впливає
1. Також викладав декілька сторінок назад на тому ж надсучасному Е5-2690v4 в офісі 2019_х64 на він10_х64.
2. Також викладав відео на мегасучасному, блискавично швидкому, мегапотужному Х3470 в офісі 2019_х64 на він10_х64.

Що ж пішло не так що в мене воно не тормозить?
yuriy_dd
Member

Z440_User: 03.03.2026 12:501. Також викладав декілька сторінок назад на тому ж надсучасному Е5-2690v4 в офісі 2019_х64 на він10_х64.
2. Також викладав відео на мегасучасному, блискавично швидкому, мегапотужному Х3470 в офісі 2019_х64 на він10_х64.
ваші обидва проци - це щось дуже повільне, в мене таких нема, і ваші я не взяв би навіть безкоштовно, без образ
Z440_User: 03.03.2026 12:50 Що ж пішло не так що в мене воно не тормозить?
може є якась причина, але на всьому що я мав можливість протестити - воно тормозить

реальний документ який в мене - це більше 100 сторінок

Відправлено через 5 хвилин 45 секунд:
Alexsandr: 03.03.2026 12:43Там писали в играх тесты сделали бюджетных моделей яблока на 16гиг ОЗУ, не тянут игры, памяти мало. Все же 8 гиг как 16 так и не заработало.
не оптимізовані ігри. Кому треба ігри - або консолі, або х86
Alexsandr: 03.03.2026 12:43 Если все еще решаете вопрос того документа в Word, то в последнем таблицы по жизни тормозят. Скорее всего политика фирмы, есть Excel мол.
не підходить Ексель. Таблиці у ворді використовуються в тому числя для форматування - коли текст треба наприклад поставити зліва, поцентру та справа. Таблиці навіть без border
Alexsandr: 03.03.2026 12:43Автономность, тоже вроде бы выяснили
на автономність напряму впливає енергоефективність - яка по тестам в 3-5 разів краща у АРМ
Alexsandr: 03.03.2026 12:43без использования ускорителей яблоко садится за считанные часы
тільки ці прискорювачі в тесті Cinebench 2024 - не використовуються, як і у GB

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
очікується М5 Про та Мах - можливо завтра

буде черговий значний приріст, в той час як у х86 - застій, і відкладання нових моделей на значний час
artko
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 15:04на автономність напряму впливає енергоефективність - яка по тестам в 3-5 разів краща у АРМ
ви знов про своє, прям як в анекдоті про китайців, які ламали пентагон, а раптом з вами погодяться?
вже неодноразово вам доводили як тестами, так і є тут користувачі, які особисто перевіряли - що ні, це не так.
Барбарис
Member

yuriy_dd: 03.03.2026 15:04
не підходить Ексель. Таблиці у ворді використовуються в тому числя для форматування - коли текст треба наприклад поставити зліва, поцентру та справа. Таблиці навіть без border
:lol: :lol: :lol:

https://support.microsoft.com/uk-ua/off ... c287aa71ea
artko
Member

Барбарис: 03.03.2026 15:49
yuriy_dd: 03.03.2026 15:04
:lol: :lol: :lol:

https://support.microsoft.com/uk-ua/off ... c287aa71ea
не кажучи вже про те, що ексель теж чудово автоматизується тим же vba etc. :)
Ответить