Кароч є у мене другий сет вінтаж блеків 5-піновий, але він потрапив до мене буквально на халяву, в подарунок, і в ньому було 82 світча. Ці 82 світча з 1 партії, ставлю навіть 15 гривень, що захарвещені з однієї дошки, але прикол в тому, що коли я їх заполучив ще в 24 році я був молодий гарячий недосвідчений в питанні черрі блеків і докинув до вінтажів 8шт черрі блеків мх2а, ну щоб повний 90шт сет був

А потім трохи згодом, коли я вирішив перезмастити ці світчі я щось забув про це додавання в процесі і перемішав стеми і хаузінги
Відкладав-відкладав, але сьогодні я нарешті виправив цю прикру помилку, перебравши всі 90 світчів і виокремивши 8 топів, 8 боттомів і 8 стемів від мх2а) виявилось, що зробити це дуже просто: на топі відрізняється шрифт, на ботомі маркування, а стем взагалі конструктивно інший
Відправлено через 39 хвилин 1 секунду:
надихнувшись враженнями від пом'якшеного топ-маунту глейру з халф плейтом і маючи під рукою пурифікований і змащений сет вінтаж блеків я вирішив зробити наступний експеримент:
- дістав свій матрац 2.0адд
- взяв пцб завтовшки 1.2мм, яку я купив з австралії за мілйон долларів, старожили топіку можливо згадають про таку
(потім ще була 1.6мм з китаю за 2 мільйони доларів)
- розміллмаксив цю пцб
( гроші в трубу
) шкода але що поробиш, вподобання еволюціонували. оплата за навчання в клавіатурному університеті
- відшукав полікарбонатний плейт, який теж замовляв з китаю у того ж таки продавця з дискорду матрікслаб
- і таки запаяв вищезгадані блеки на цю пцбшку з пц плейтом
матркіс 2.0адд, як і не менш класичні матрікси 1.2og і 2.0og взагалі проектувались насамперед під 1.2мм пцб, це штатна товщина для них. тут накладається з одного боку вподобання китайців і азіатів по звуку, а з іншого -- дуже цікавий підхід інженерів матрікслаб
(так так, колись у них були дуже круті дизайнери, але це вже давно). існуює думка, що це мало не єдині клавіатури, які справді дуууже добре звучать без фоамів з 1.2мм пцб. як їм вдалось цього досягти одному Богу відомо, але особисто я також поділяю цю думку, принаймні зі свого дуже обмеженого досвіду.
отже, що вийшло в сумі:
- топ маунт
- пцб 1.2мм (faye)
- PC плейт
- вінтаж блеки за класичним рецептом: hand lubed 3204, TX 0.125mm PC films, TX 57g 16mm springs lubed 105 gpl
(+2шт мх2а на scroll lock та pause)
я взагалі надаю перевагу алюмінієвим плейтам для вінтажів практично в 100% випадків, але поклавши руку на серце...цей білд вийшов просто топовий. по-перше він реально м'який завдяки полікарбонатному плейту і тонкій пцб! ну наскільки може бути м'який топмаунт, офк. але. при цьому завдяки
магії інженерії маткрікслаб зразку 2020 року звучить це все пречудово завдяки характеру самого бербоуну. це інша історія ніж з 1.6мм пцб, незалежно сем3 чи фр4, адже тут пцбшка гнучка і м'який плейт натягнутий топ маунтом разом з нею це як шкіра на барабані дозволяє досить круто цьому всьому сендвічу резонувати зі звуком вінтажних блеків яким ти б'єш по цьому "барабану". так, звісно, це полікарбонатний плейт, і тому звучок дещо брудний і немає різкості атаки і фокусу алю плейтів, але хто сказав, що всі вінтаж блеки треба причісувати під один канон?!

саме в форматі матрацу 2.0адд це не те що має право на життя, а 10/10
кілька фоток з процесу і фінальний вигляд:
- спойлер