У бета-версії Steam до оглядів ігор тепер можна додати характеристики ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити У бета-версії Steam до оглядів ігор тепер можна додати характеристики ПК

После этой новости в лагере оптимизаторов начался сущий кошмар :D

Как же давно это было нужно, надеюсь спама на форумах будет поменьше теперь.
MqM
Member

CrypteX: 14.02.2026 11:50 Пропоную обговорити У бета-версії Steam до оглядів ігор тепер можна додати характеристики ПК

После этой новости в лагере оптимизаторов начался сущий кошмар :D

Как же давно это было нужно, надеюсь спама на форумах будет поменьше теперь.
О це почнеться! Дійсно корисне оновлення буде
Polyaan
Member

А что это даёт?
Вроде пользователь с недостаточным для игры по системным требованиям железом не сможет плохие отзывы писать?
Или какая причина ещё?
Earanak
Member

Polyaan, я недавно вот оставлял плохой отзыв к Half Sword, что там всратая оптимизация и просадки с 165FPS до 60FPS на некоторых картах. И мне пришлось прям в отзыве писать железо на котором я испытывал эту срань (как и большинство игроков). Так будет удобно когда кто-то срет на игру типа Oblivion Remaster-а и ноет что у него тормозит игра, смотришь а там комп за 4к баксов. Или пчел скулит как пёс в Киберсраке 2077 что у него просадки до 30FPS, а там Ryzen 1600AF с какой нить убогой RX570, ну, дык ясное дело что у него игра работает с задержкой в развитии как и его система. Или обратная ситуация, когда чел пишет - у меня мусор вонючий помойный на железе, но игра ничо так пыхтит, оптимизация окей ! В общем я одобряю такую штуку, будет полезно. Помимо этого, может они ее привяжут к Steam Survey, а то тут некоторые пчелы с шапочкой из фольги думают что Steam как то редко собирает инфу с их железа. Логично предположить что теперь эта инфа о железе будет как то подсасываться через эти самые отзывы, но это не точно.

Это еще с учетом того что дегенераты на разработчиках вообще порой пишут фулл-хрень в системных требованиях, хоть стой хоть падай :
viewtopic.php?p=4080766#p4080766
Последний раз редактировалось Earanak 14.02.2026 17:53, всего редактировалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Earanak: 14.02.2026 17:25 Polyaan, я недавно вот оставлял плохой отзыв к Half Sword, что там всратая оптимизация и просадки с 165FPS до 60FPS на некоторых картах. И мне пришлось прям в отзыве писать железо на котором я испытывал эту срань (как и большинство игроков). Так будет удобно когда кто-то срет на игру типа Oblivion Remaster-а и ноет что у него тормозит игра, смотришь а там комп за 4к баксов. Или пчел скулит как пёс в Киберсраке 2077 что у него просадки до 30FPS, а там Ryzen 1600AF с какой нить убогой RX570, ну, дык ясное дело что у него игра работает с задержкой в развитии как и его система. В общем я одобряю такую штуку, будет полезно. Помимо этого, может они ее привяжут к Steam Survey, а то тут некоторые пчелы с шапочкой из фольги думают что Steam как то редко собирает инфу с их железа. Логично предположить что теперь эта инфа о железе будет как то подсасываться через эти самые отзывы, но это не точно.
так тебе однаково замінусять і напишуть, що проблема в твоїй системі, бо в нього на пентюмі все літає :D в нас є подібні, особливо в іграх на юе5, який в них чомусь не статерить при компіляції шейдерів і має чудовий фреймрейт
Earanak
Member

Еще хохма была бы если Steam начал бы верефицировать системные требования. Ну типа, ок - тебя не заставляют прям проходить эту верефикацию. Ноу проблем. Но если хочешь получить условный значок рядом с системными требованиями, то - пройди. Запусти свою игру на указанном железе и покажи заявленный уровень производительности/настроек, и желательно не в главном меню или смотря в небо/пол в отшибе уровня :gigi: Разрабы так то платят за релиз игры в Стиме, немного но платят. Габен мог бы найти ресурсы для этой самой верификации, IMHO. Челы которые выпускают свои Monster Hunter Wilds или там Immortals of Aveum конечно афигели бы от таких приколюх ))

Enjthesilence, угу :up:
VovaII
Member

Enjthesilence
так тебе однаково замінусять і напишуть, що проблема в твоїй системі, бо в нього на пентюмі все літає :D в нас є подібні, особливо в іграх на юе5, який в них чомусь не статерить при компіляції шейдерів і має чудовий фреймрейт
— Можливо потім додадуть ще й інформацію про середньостатистичний фпс на подібній конфігурації, і хейтери потонуть в мінусах, бо їх буде видно іншим?
Kullerok
Member

Хуже от такого рода обновы точно не будет. Хоть посмотрю на всех этих комментаторов с каких вёдер они там набрасывают на вентилятор :gigi: ещё надо добавить что бы фотка с паспорта была :D и не пускать мелкую школоту в комменты.
waryag
Member

Polyaan: 14.02.2026 17:18А что это даёт?
Вроде пользователь с недостаточным для игры по системным требованиям железом не сможет плохие отзывы писать?
Или какая причина ещё?
Системные требования и раньше далеко не всегда соответствовали игровому опыту в игре вообще и отдельных локациях/сценах в частности. Тем более, что их часто подгоняют под условный вылизанный 2-часовой пролог (и точку невозврата).

А теперь, когда их стали разбавлять апскейлерами и фреймгеном - так тем более.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Kullerok: 14.02.2026 20:02ещё надо добавить что бы фотка с паспорта была :D и не пускать мелкую школоту в комменты.
Чем школота хуже великовозразных долбодятлов, подпивасов и прочих упоротых? :lol:
Kullerok
Member

waryag: 14.02.2026 20:46
Polyaan: 14.02.2026 17:18А что это даёт?
Или какая причина ещё?
Системные требования и раньше далеко не всегда соответствовали игровому опыту в игре вообще и отдельных локациях/сценах в частности. Тем более, что их часто подгоняют под условный вылизанный 2-часовой пролог (и точку невозврата).

А теперь, когда их стали разбавлять апскейлерами и фреймгеном - так тем более.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Kullerok: 14.02.2026 20:02ещё надо добавить что бы фотка с паспорта была :D и не пускать мелкую школоту в комменты.
Чем школота хуже великовозразных долбодятлов, подпивасов и прочих упоротых? :lol:
Ну подпивасам плевать в основном работает да и хорошо. Сопли в основном от недовольной школоты видимо мамка мало денег даёт не хватает на компухтеры и мужиков с пмс которые вечно всем недовольны.
waryag
Member

Kullerok: 14.02.2026 22:28Ну подпивасам плевать в основном работает да и хорошо.
Или не очень работает, но тоже хорошо. Пока не кончится пиво - тогда плохо. :lol:
Kullerok: 14.02.2026 22:28Сопли в основном от недовольной школоты видимо мамка мало денег даёт не хватает на компухтеры и мужиков с пмс которые вечно всем недовольны.
Впервые слышу, чтобы мамки давали деньги на мужиков с ПМС :lol:
destructX
Member

Тепер головне, щоб це не можна було сховати в налаштуваннях конфіденційності :up:
DuckRider
Member

Могли б ещё собирать значения среднего фпс в файл и добавлять их к комменту :D
Mozdev
Member

DuckRider: 15.02.2026 01:23 Могли б ещё собирать значения среднего фпс в файл и добавлять их к комменту :D
+
О так, я от залишу пост у грайці на приклад Elengard: Ascension, де в мене 30 фпс (Geforce 460), ото хохма буде :gigi:
MqM
Member

Enjthesilence: 14.02.2026 17:52
Earanak: 14.02.2026 17:25 Polyaan, я недавно вот оставлял плохой отзыв к Half Sword, что там всратая оптимизация и просадки с 165FPS до 60FPS на некоторых картах. И мне пришлось прям в отзыве писать железо на котором я испытывал эту срань (как и большинство игроков). Так будет удобно когда кто-то срет на игру типа Oblivion Remaster-а и ноет что у него тормозит игра, смотришь а там комп за 4к баксов. Или пчел скулит как пёс в Киберсраке 2077 что у него просадки до 30FPS, а там Ryzen 1600AF с какой нить убогой RX570, ну, дык ясное дело что у него игра работает с задержкой в развитии как и его система. В общем я одобряю такую штуку, будет полезно. Помимо этого, может они ее привяжут к Steam Survey, а то тут некоторые пчелы с шапочкой из фольги думают что Steam как то редко собирает инфу с их железа. Логично предположить что теперь эта инфа о железе будет как то подсасываться через эти самые отзывы, но это не точно.
Я тобі більше скажу я час від часу бачу статер в Пабзі, підзавантажееня моделей на льоту, а ще страшні лоди на фоні зі змазаними текстурами :weep:
Підозрюю там не сам рушій винен
Ekz0rcyst
Member

waryag: 14.02.2026 20:46 Чем школота хуже великовозразных долбодятлов, подпивасов и прочих упоротых? :lol:
На який відгук ви очікуєте від школоти? Мається на увазі змістовність. Це риторичне питання.
waryag
Member

Ekz0rcyst: 15.02.2026 05:39На який відгук ви очікуєте від школоти? Мається на увазі змістовність. Це риторичне питання.
Я про те, що і від школоти можуть бути цілком адекватні відгуки, і від дорослих людей такий треш, що краще б вони були школотою... Це при тому, що досвід гри в танки у свій час і так сильно опустив планку...
Ekz0rcyst
Member

waryag
Школота, це ж не тільки про вік, це більше про відсутність мізків як таких. Звісно є виключення з правил, але як правило здорового глузду в коментарях подібної аудиторії немає, що цілком логічно та очікувано.
Kassatka
Member

waryag: 14.02.2026 20:46Чем школота хуже великовозразных долбодятлов, подпивасов и прочих упоротых? :lol:
А що маєте проти підпивасів? Я от оцінюю в Стімі мій улюблений жанр ігор RTS у першу чергу саме з точки зору підпивасного геймплея, а саме розглядаю в першу чергу такі питання при написанні відгуку в Стім:

1. Чи можна ставити гру на паузу і під час паузи віддавати накази, щоб таким чином компенсувати нестачу мікроконтроля і гру перебушно мишкою без клавіатурних команд (окрім груп війск по цифрам, бо це я вмію) при грі проти бота. Якщо таке можливо, то це прям манна небесна, а не гра, але на жаль ігри орієнтують на мультиплеєр/кіберспорт (з яким у RTS новій грі злетіти майже неможливо), і тому цього не роблять.
2. Чи можна в грі проти бота змінювати швидкість гри прямо під час самої гри. Наприклад в найперші хвилини, коли маєш дуже мало юнітів і займаєшся лише економікою без війни, то є сенс грати на доробальній швидкості, щоб не набридало. А от коли потрібно багато мікроконтролю - складна економіка, а особливо намічається сутичка з ворогом, то потрібно поставить гру на мінімімальну швидкість. Якщо ж змінювати швидкість по ходу гри не можна, то чи можна її хоча б налаштовувати перед стартом гри, щоб знову ж таки поставити мінімальну й цим компенсувати нестачу мікроконтроля.
3. Наскільки широкі можливості налаштування складності бота та фори гандикапу, щоб тонко підлаштувати бота під мій поточний рівень майстерності у даній грі. У ідеалі режимів складності має бути не три чи два, а кілька, чим більше, тим краще, можна задавати плюсовий чи мінусовий у відсотках бонус до запасу здоров'я юнітів та будівель та/або кількості ресурсів, що добуваються.
4. Чи можна грати в режимі карта повністю відкрита без туману війни чи хоча б повністю розвідана карта. Мені так грати куди простіше й комфортніше в підпивасному режимі, ніж з туманом війни. Хоча якщо дуже сильний і досвідчений задр0т в якійсь грі, типу Emperor: Battle for Dune, то можу й агресивний туман війни спеціально вмикати.
5. Узагалі чи нормально пророблений режим гри скірмішу проти ботів. Мультиплеєр має значення лише, якщо гра претендує бути кіберспортивною, щоб дивитися по Ютубу/Твічу кіберспорт. А сам я в мультиплеєр НІКОЛИ не буду ним користуватися, бо там мене просто миттю рознесуть, тому нема сенсу навіть пробувати і мені на цей режим зовсім начхати. У той же час пророблений режим скірмішу проти ботів принаймні має означати більш-менш пристойний ШІ ботів. І зараз в епоху нейронок, які ніхто якогось біса не використовує для ШІ ботів у RTS, навпаки боти часто набагато тупіші, ніж у малобюджетних іграх 00-их років. А все тому, що занадто на мультиплеєр орієнтуються, а гру проти ботів роблять для галочки. Ну і ігровий баланс фракцій у грі, яка не злетіла в кіберспорті, мене цікавить виключно з точки зору, наскільки рівні сили ботів різних рас у сутичці між собою. А не баланс тих фіч, яких все одно бот майже не використовує в силу своєї обмеженості ШІ. А якщо в мене як гравця різні по силам фракції, то це навіть цікаво як різний рівень складності.
6. Ну і в загальному плані, наскільки гра дружня до казуальних гравців з поганим мікроконтролем. Наприклад Warhammer 40000: Dawn of War 1 з її аддонами найбільш дружня з усіх. Там потрібно керувати не окремими солдатами, а невеликою кількістю загонів, якщо в загоні залишився хоча б один живий солдат, то можна поповнити загін і найголовніше поповнювати можна прямо під час бою кнопкою плюсик, замість того, щоб відводити поранених у тил. Ну і економіка така, що зовсім мало мікроконтролю вимагає. У той же час Age of Empires чи моя улюблена Age of Mythology (надзвичайно атмосферна, красива й цікава) вимагає просто страшенного мікроконтролю в економіці, одночасно можуть бути задіяні сотня чи навіть більше робітників, які наймаються водночас з кількох ратуш, що просто не встигаєш на мінімальній швидкості розбудовувати економіку, не кажучи вже про те, щоб одночасно ще й воювати. Добре, що окрім мінімальної швидкості, ще можна грати на картах, де суперники відгороджені один від одного лісом і поки ліс облоговими знаряддями хтось не знесе, сутичка не розпочнеться.
7. Узагалі чи присутні всякі оригінальні механіки й прикольчики, які можливо і негативно вплинули б на баланс у мультиплеєрі, зате роблять гру дуже атмосферною і цікавою в одиночному режимі, чи у підпивасних матчах між друзями.
8. Чи можна задомінувати економічним бумом і перемогти, побудувавши більшу армію, чи просто швидко впрешся в ліміт юнітів, як у Warcraft 3, а там перемога вже за мікроконтролем і в тому, хто кращих контрюнітів побудує проти поточної армії ворога. Ігри без ліміту юнітів типу серії C&C узагалі найкращі - можна тупо сидіти на базі і відбиватися від атак ворога невеликими групами, сам розвиваєш економіку й накопичуєш армію, потім легко зносиш ворога за рахунок чисельної перебухи. Хоча можливість піднасрати економіці ворога чи просто вміло рознести/захопити його базу, поки він ще не набрав сили - теж ніхто не відміняв.
9. Чи можна натравити ботів самостійно битися між собою, бажано якомога більше гравців на якомога більшій карті, а самому лише спостерігати в режимі глядача. Далеко не в кожній грі є така чудова можливість.
10. Чи є можливість обмежити FPS до рівня 15 FPS прямо з налаштувань гри. У повільному підпивасному режимі все одно більше не надто й не треба, але може бути корисно для економії електрики з акумулятора. У деяких іграх, FPS можна обмежити лиши до 30 FPS, що дуже погано і не враховує моїх потреб.

Для підпивасів є сенс оцінювати ігри з точки зору підпивасів у своєму колі, а не з точки зору гуру задр0тів рейтингового мультиплеєру.
waryag
Member

Kassatka: 15.02.2026 09:04А що маєте проти підпивасів? Я от оцінюю в Стімі мій улюблений жанр ігор RTS у першу чергу саме з точки зору підпивасного геймплея, а саме розглядаю в першу чергу такі питання.
В тому сенсі, що надаєте терміну ви (казуальний геймінг) - абсолютно нічого.
Kassatka: 15.02.2026 09:04оцінюю в Стімі мій улюблений жанр ігор RTS у першу чергу саме з точки зору підпивасного геймплея, а саме розглядаю в першу чергу такі питання
Здається, ви намагаєтеся винаходити колесо.
Базова складність звичайно розрахована на гравців без видатних реакції, мікро та макро, в цілому слабким знанням механік гри та невеликим досвідом в РТС. Та й вищі рівні - не для кіберкотлетів, для них є мультиплеєр.
Kassatka: 15.02.2026 09:04Узагалі чи присутні всякі оригінальні механіки й прикольчики, які можливо і негативно вплинули б на баланс у мультиплеєрі, зате роблять гру дуже атмосферною і цікавою в одиночному режимі, чи у підпивасних матчах між друзями.
У тому ж СК2 сингл і мультиплеєр не пов'язані, у них не просто різний баланс, а й різні механіки та навіть набори юнітів не завжди співпадають.
Kassatka: 15.02.2026 09:04Чи можна задомінувати економічним бумом і перемогти, побудувавши більшу армію, чи просто швидко впрешся в ліміт юнітів
Наявність ліміту не значить, що не можна задомінувати економікою.
Kassatka: 15.02.2026 09:04І зараз в епоху нейронок, які ніхто якогось біса не використовує для ШІ ботів у RTS, навпаки боти часто набагато тупіші, ніж у малобюджетних іграх 00-их років. А все тому, що занадто на мультиплеєр орієнтуються, а гру проти ботів роблять для галочки.
ШІ для ботів в принципі мало хто використовує. Не бачать позитивного впливу на продажі.

Точно знаю, що сторонні ШІ боти є і розвиваються для старкрафту 2.
Kassatka: 15.02.2026 09:04Чи є можливість обмежити FPS до рівня 15 FPS прямо з налаштувань гри. У повільному підпивасному режимі все одно більше не надто й не треба, але може бути корисно для економії електрики з акумулятора. У деяких іграх, FPS можна обмежити лиши до 30 FPS, що дуже погано і не враховує моїх потреб.
Не впевнений, що обмеженням з 30 до 15 фпс ви щось суттєво зекономите, а от плавність ігрового процесу доб'єте точно.
Ответить