Western Digital готує 40-ТБ жорсткі диски з технологією HAMR та розробляє високошвидкісні накопичувачі для ШІ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Junior

Тим часом "неіснуючий" ШІ в дії.

гугл-переклад:
Тепер коли корпоративна платформа Atlas запрацювала на повну силу, дослідницька версія отримує останній шанс. Наші інженери за підтримки Інституту RAI зробили останню спробу перевірити межі можливостей управління всім тілом та мобільністю.

dead_rat
Member

slavon
Щоб він зробив цей трюк було сотні тисяч спроб в софтовій симуляції, потім сотні в фізичній і от в ідеальних умовах він це зробив. Це ж не робот адаптується до умов, а брутфорсом підбирається комбінація всіх моторів щоб от в цьому випадку воно спрацювало
slavon
Junior

Це ж не робот адаптується до умов, а брутфорсом підбирається комбінація всіх моторів щоб от в цьому випадку воно спрацювало
Робот падає, сенсори знімають дані, інженери вносять нові дані в модель (бо як видно робот розбивався в хлам, конкретний екземпляр/и), новий екземпляр робота з новою моделлю переходе на інший рівень (умовно), проходе один етап, знову розбиваєтся на іншому (ожеледиця), знову вносяться нові дані в модель і так далі.
Чи це банальний брутфорс? Невідомо, чи робот зможе зробити такий трюк в іншій локації (пісок, трава), побачимо.
waryag
Member

yariksom: 04.02.2026 18:23Раз ШІ такий розумний і так швидко розвивається, чому люди до цього часу самі щось розробляють?
Бо це маркетинговий трюк, до ШІ ще далеко, зараз є лише його елементи.
dead_rat
Member

slavon: 08.02.2026 20:56
Це ж не робот адаптується до умов, а брутфорсом підбирається комбінація всіх моторів щоб от в цьому випадку воно спрацювало
Робот падає, сенсори знімають дані, інженери вносять нові дані в модель (бо як видно робот розбивався в хлам, конкретний екземпляр/и), новий екземпляр робота з новою моделлю переходе на інший рівень (умовно), проходе один етап, знову розбиваєтся на іншому (ожеледиця), знову вносяться нові дані в модель і так далі.
Чи це банальний брутфорс? Невідомо, чи робот зможе зробити такий трюк в іншій локації (пісок, трава), побачимо.
Ні, не так. Конкретно цей робот в цих умовах зміг. Зміниться нахил підлоги на 1 градус - все розсиплеться, зміниться матеріал підлоги - розсиплеться, зміниться маса робота на 100 грам - знову сідайте, вносіть правки.

Бо якщо роботи такі круті, що аж сальтуху крутять, то де їхнє використання?
slavon
Junior

dead_rat, це невідомо, замало інформації робити будь які висновки, лише припущення (мої в тому числі).
Як думаєте, де буде їх використання?
Последний раз редактировалось slavon 08.02.2026 21:32, всего редактировалось 1 раз.
dead_rat
Member

slavon: 08.02.2026 21:23 dead_rat, це невідомо, замало інформації робити будь які висновки, лише припущення (мої в тому числі).
В ці презентації покладено ціну акцій і майбутнє компанії, в них презентується максимум максимуму. Якби робот реально міг адаптуватися чи виконувати роботу, про це б булу сто презентацій, і це лише до обіду.

По факту ж, той робот що продавався як помічник по дому, був куклою на керуванні і чувак мав сидіти десь і на ремоуті щось робити тим роботом.

Ми зараз по роботі займаємося роботизацією складу, то я плюс-мінус уявляю що реальна роботизація може: lokus robotics, autostore. Можете подивитися на ютюбі

Відправлено через 6 хвилин 37 секунд:
slavon: 08.02.2026 21:23 dead_rat, це невідомо, замало інформації робити будь які висновки, лише припущення (мої в тому числі).
Як думаєте, де буде їх використання?
Ніде не буде. Людиноподібний робот у мілтеку це брєд.

Почепити автомат на літаючого чи колесного дрона - звичайно, можливо ще зроблять його спроможним якось діяти при втраті звʼязку.
slavon
Junior

Ми зараз по роботі займаємося роботизацією складу, то я плюс-мінус уявляю що реальна роботизація може: lokus robotics, autostore. Можете подивитися на ютюбі
Восени 2025-го запустили пілотний проект в Ганновері автобус без водія, плюс на дорозі бачив їхали маленькі машини-роботи (малоймовірно що оператор ними керував), тому маю уяву на що здатні зараз і можу пофантазувати на що будуть здатні через рік, або два.
dead_rat
Member

slavon: 08.02.2026 21:39
Восени 2025-го запустили пілотний проект в Ганновері автобус без водія, плюс на дорозі бачив їхали маленькі машини-роботи (малоймовірно що оператор ними керував), тому маю уяву на що здатні зараз і можу пофантазувати на що будуть здатні через рік, або два.
Через рік-два, ага

1995 (Long-Distance Test): A re-engineered Mercedes-Benz S-Class drove autonomously from Munich, Germany, to Copenhagen, Denmark, covering 1,590 km at speeds over 175 km/h
slavon
Junior

Почепити автомат на літаючого чи колесного дрона - звичайно, можливо ще зроблять його спроможним якось діяти при втраті звʼязку.
Мілітарі-розробки це основний замовник ШІ в цілому, звісно, не маю ніяких цифр, але це - логіка, нехай це буде моє припущення, або фантазії, як завгодно. Зараз вже активно застосовується ШІ в системах наведення, розпізнавання цілей, спостереження. Але є законодавче обмеження (в Штатах у всякому випадку) - тільки людина має приймати рішення натискати на гашетку, або ні. Але, оскільки в тих же китайців нема таких заборон, то це питання часу коли все зміниться.
dead_rat
Member

slavon: 08.02.2026 21:54

Мілітарі-розробки це основний замовник ШІ в цілому, звісно, не маю ніяких цифр, але це - логіка, нехай це буде моє припущення, або фантазії, як завгодно. Зараз вже активно застосовується ШІ в системах наведення, розпізнавання цілей, спостереження. Але є законодавче обмеження (в Штатах у всякому випадку) - тільки людина має приймати рішення натискати на гашетку, або ні. Але, оскільки в тих же китайців нема таких заборон, то це питання часу коли все зміниться.
Не смішіть. Ви в реальному часі четвертий рік бачите пік мілтек роботехніки.
Якщо ви гадаєте, що є щось крутіше - ні не має, рузьке його б вже купили. Компʼютерний зір - так, рой дронів - так, можливість якось уражати цілі при втраті звʼязку - так, але вся ця фігня з гуманоідними дронами це чисто казки.

А китайцям взагалі побоку, в них нема ніякого цінування життя, то вони з легкістю виставлять 10 мільйонів піхоти і мільйон екіпажів дроноводів. Нащо ім роботи?
slavon
Junior

dead_rat, так я не стверджував що саме гуманоіди-роботи основна ціль мілітарі зараз, можуть бути і вони (в тому числі), але зараз звісно дрони (всіх видів).
Наприклад, орбітальний.

Alexsandr
Member

Dr_Werdenhoff: 04.02.2026 23:32
Нє. Навіть SATA SSD цього не зробили. Та й нахіба, якщо вже давно є U.2 з підтримкою NVMe.
Кількість дисків без SATA мала.
Ответить