RTX 5090 6GB Edition ласкво просимо в новий світ!
Новости
Последние статьи и обзоры
Партнери AMD поступово підвищують ціни на відеокарти та віддають пріоритет моделям із 8 ГБ відеопам’яті
-
KimRomik
Member
Предлагаю обсудить Партнери AMD поступово підвищують ціни на відеокарти та віддають пріоритет моделям із 8 ГБ відеопам’яті
-
Liam
Member
Тааак... Ну шош, писати не буду, почитаю...
-
n+gibat[]r
Member
Как-то так
- спойлер

Последний раз редактировалось n+gibat[]r 04.02.2026 11:53, всего редактировалось 1 раз.
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Світле майбутнє зі ШІ. Навіть не знаю як той ChatGPT працював до жовнтя 2025, коли ще не почався дефіцит пам'яті.
-
Dilfin
Member
Хто б сумнівався, що корпорація "бобра" також буде доїти шанувальників. І експерти, розкажіть мені детально про дуже, ну дуже великий дефіцит пам'яті для дата центрів з ШІ, про майнінг без якого було ніяк, про пожежі і потопи на фабриках виробників мікросхем, про майнінг на жорстких дисках...
-
DiSEqC
Member
А я переживав що моя мобільна 4060 то вже майже лоуенд хлам, а ні.
І що робити розробникам ігор\софта? Навчатись ефективно юзати ліміти пам'яті як предки, або змиритись з тим що всі їх проекти у більшості випадків будуть бачати у напівкартопляному режимі.
І що робити розробникам ігор\софта? Навчатись ефективно юзати ліміти пам'яті як предки, або змиритись з тим що всі їх проекти у більшості випадків будуть бачати у напівкартопляному режимі.
-
CADR
Member
Т.е. RX 580 с 8 ГБ в 2026 еще топчик?
-
Donate
Member
Да якось відьмаки та крайзіси гарно працювали на картках в 2 ГБDiSEqC: ↑ 04.02.2026 12:02 А я переживав що моя мобільна 4060 то вже майже лоуенд хлам, а ні.
Added in 45 seconds:
Чіп то дохлий, а ось памяті то взагалі ОК.CADR: ↑ 04.02.2026 12:07 Т.е. RX 580 с 8 ГБ в 2026 еще топчик?
Це привіт тим самим хто купував для іграшок 5060/16 замість 5070/12
-
AlcoRider
Member
Від того, що скоротився випуск high and middle GPUs твоя карта кращою не сталаDiSEqC: ↑ 04.02.2026 12:02 А я переживав що моя мобільна 4060 то вже майже лоуенд хлам, а ні.
-
Lustrator
Member
Заради дебільних ШІ відосиків ми охоче потерпимо.
-
STARL1GHT
Member
Негативна сторона капіталізму в усій своїй красі.
-
Dilfin
Member
А Ви що тоже в курсі, бо таке враження, що тут ніхто не знає точно чому ростуть ціни.)STARL1GHT: ↑ 04.02.2026 12:15 Негативна сторона капіталізму в усій своїй красі.
-
Enjthesilence
Member
запрошуються до обговорення теми червоні "нефанати", які істерили в аналогічні темі нвідії. викреслюємо послідовно: "логічне рішення", "реагування на ринок", "дядя попросіл", "надприбуток з рекордними $10,3 млрд виторгу за минулий квартал давить на тім'ячко", "конектор не горить"
-
Dilfin
Member
Надприбуток з рекордними $10,3 млрд виторгу за минулий квартал давить на тім'ячко, а оправдання, що вся пам'ять йде для ші, замилювання очей простим користувачам, маркетолухи на славу попрацювали над психікою покупців, що ті тепер біжать купляти товар по любій ціні і як в останній раз.Enjthesilence: ↑ 04.02.2026 12:20 запрошуються до обговорення теми червоні "нефанати", які істерили в аналогічні темі нвідії. викреслюємо послідовно: "логічне рішення", "реагування на ринок", "дядя попросіл", "надприбуток з рекордними $10,3 млрд виторгу за минулий квартал давить на тім'ячко", "конектор не горить"
-
vsx
Member
Конечно повысят, разница в цене между 9070ХТ и 5070Ті уже около 2х что схоже на безумие
-
erkins007
Member
Это явный фейк. Все же знают что АМД карты и дешевле и производительнее и памяти никогда не жалеют.
При социализме вы бы сидели на условной gt9800 которую достали по блату и считали бы ее вершиной технологий.STARL1GHT: ↑ 04.02.2026 12:15Негативна сторона капіталізму в усій своїй красі
Последний раз редактировалось erkins007 04.02.2026 12:52, всего редактировалось 1 раз.
-
Ektalion
Member
erkins007: ↑ 04.02.2026 12:28 Митя явный фейк. Все же знают что АМД карты и дешевле и производительнее и памяти никогда не жалеют.
- спойлер

-
Dilfin
Member
Так, божевілля, напевно все йде до того, щоб пк могли собі позволити купити тільки мільйонери і пк здавали в оренду як дорогі автомоболі, а хочеш пограти підписуйся на хмарний геймінг, купляй приставку до телевізора, яка також полетить в космос.vsx: ↑ 04.02.2026 12:28 Конечно повысят, разница в цене между 9070ХТ и 5070Ті уже около 2х что схоже на безумие
-
Enjthesilence
Member
а до чого тут тема переплати, якщо обговорюється збільшення ціни на карти радеон?Ektalion: ↑ 04.02.2026 12:34erkins007: ↑ 04.02.2026 12:28 Митя явный фейк. Все же знают что АМД карты и дешевле и производительнее и памяти никогда не жалеют.Для прикладу. Мені дуже цікаво, чим ти і твої дружбани зараз будуть аргументувати переплату.
- спойлер
замість того, щоб збільшити ринкову долю, коли очевидно, що переплата майже х2 за 5070ті - повний ідіотізм, фіксуючи ціну з мінімальною маржою, що робить амд? пральна, збільшує прайс.
одна карта з твого скріна вже збільшила прайс, інша збільшить. в однієї конторки 93% в іншої 7%)) чого ти не кидав скрін, коли ціни зрівнялись наприкінці літа-початку осені, коли різниця була 50 баксів в штатах і 5-6 к грн в нас (офіційні карти асус), між картами і тоді тільки червоному фанату було зрозуміло, навіщо брати 9070хт, а не 5070ті? та я знаю чому, тепер просто зручно, наче така різниця була завжди, в нас 5080 за 49к продавались в один момент) це як кидати прайс 9070хт на виході, коли він коштував дорожче 5070ті
Последний раз редактировалось Enjthesilence 04.02.2026 12:56, всего редактировалось 2 раза.
-
man1242
Member
Випередив