У статистиці Steam уперше з’явилася відеокарта AMD RDNA 4‑го покоління

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Junior

Я думав що першими з'являться у цій статистиці Steam 9060 XT 16GB або 9070 XT :-/
phobosse
Member

думав, що я унікальний, а нас аж 0.16% :weep:
Polaris
Member

phobosse
Не серед 0.16% втикнули таку карту в китай матиринку-мутант мало хто додумався ;)
IronWithin
Member

Polaris: 02.02.2026 17:06 Enjthesilence
Я купив, і знаю деяких людей які купили через це Nvidia. Хоча в ігрових сценаріях немаю нічого проти AMD, у них там все чудово
Вибірка вогонь, «я та пара хлопців» :insane: , і ніфіга у в «ігрових сценаріях» у них не «чудово»!
Polaris
Member

IronWithin
де в них проблем?
erkins007
Member

Enjthesilence: 02.02.2026 16:58як на мене, маркетинг блеквелів в суху програв рдна4, коли кожен блогер розповідав, яке нвідія випустила лайно, як всі верещали, коли побачили мсрп на нове покоління червоних, що нарешті з'явився нормальний апскейлер у червоних і тд, але ж вийшло що вийшло)
поки радеон не зробить аналог своїх райзенів, х3д кеш, одна материнка на декілька поколінь, подібного рівня речі тільки для гпу, вони й далі будуть сидіти з мізером, копіюючи технології конкурента
Потому что люди же не идиоты. Они прекрасно видят и уровень технологий и уровень их имплементации играх и уровень и длительность поддержки.
0.16% фанатиков нашлось и на этом все.

Отправлено спустя 1 минуту 57 секунд:
Polaris: 02.02.2026 17:44де в них проблем?
Что вы понимаете под проблемами? Могут ли карты амд запускать игры? Да, могут.
Будут ли они это делать лучше карт Нвидиа? Нет.
Piter Cantrope
Member

Завтра буде квартальний звіт AMD. Подивимось який у них дохід в ігровому секторі, до якого вони відносять ці відеокарти.
Мені здається, що їх передусім цікавить дохід, а не відсоток у Steam.
man1242
Member

Polaris: 02.02.2026 17:02 Enjthesilence

Статитистика стім думаю враховує всі компьютери де встановлений клієнт, а не тільки ті де тільки граються в іграшки
про яких спеціалістів і cuda йде мова?
Ті що праюцють з
✔︎ Глибоке навчання та AI: TensorFlow, PyTorch, JAX
✔︎ 3D-графіка / відео: Blender (Cycles/OptiX), Adobe Premiere/After Effects, Octane Render
✔︎ Чисельні/наукові бібліотеки: CuPy, ArrayFire
✔︎ Професійні рендерери та інші системи з CUDA-оптимізацією
:lol: :lol: :lol:
erkins007
Member

Piter Cantrope: 02.02.2026 18:41ігровому секторі, до якого вони відносять ці відеокарти.
У них в игровом секторе основной доход формируют чипы для консолей
man1242
Member

Piter Cantrope: 02.02.2026 18:41 Завтра буде квартальний звіт AMD. Подивимось який у них дохід в ігровому секторі, до якого вони відносять ці відеокарти.
Нічого окрім шаленого успішного успіху там бути і не може, бо якщо буде не рентабельно закриють підрозділ або заморозять, а людей що залишатся відправлять на галери софт під ші полірувати.
Gil_gamesh
Junior

І я також доклався до тієї статистики :)
Страшно подумати, купував комплект z690 + 64гб ддр4 за 150$, зараз сама лише оперативка коштує 2x, якщо не більше.
9070 теж додала в ціні добряче. І, судячи з усього, буде тільки дорожчати.
tornadox
Member

erkins007: 02.02.2026 18:20Потому что люди же не идиоты.
Якби не були б ідіотами, Епл би не витрачав майже 2 мільярди доларів на маркетинг. Юрчик в сусідній темі дуже гарний приклад.
KepleR
Member

bes: 02.02.2026 16:39 вообще довольно странно было отказываться от выпуска топов и говорить что все силы пойдет средний сегмент - что бы завладеть 0,16% стима спустя год после релиза
Так 90% стима сидит на мусоре по типа 1660
vsx
Member

erkins007
Срочно нужен дебильный комментарий в стиле "никто из разработчиков не будет внедрять fsr 4 ради 0.16% рынка". Странно что такого еще нет.
erkins007
Member

vsx
Ага, а вода мокрая. Зачем напоминать об очевидном? Вот она мизерная доля рынка и вот оно черепашье внедрение технологий у АМД. Выводы все сами уже давным давно сделали. Именно поэтому там и жалкие 0.16%
bes
Member

KepleR: 02.02.2026 21:15
bes: 02.02.2026 16:39 вообще довольно странно было отказываться от выпуска топов и говорить что все силы пойдет средний сегмент - что бы завладеть 0,16% стима спустя год после релиза
ну это понятно что 90% но есть еще те 10% которые сидят на конкурентах типа 5070 2,87%, 5060 2,5% и 5070ti 1,5 %
waryag
Member

Polaris: 02.02.2026 17:06Хоча в ігрових сценаріях немаю нічого проти AMD, у них там все чудово
Як подивитися. Карти нормальні, і технології нормальні, а з їх поєднанням та підтримкою - проблеми.

Розробникам ігор було цікаво вводити ФСР2, яку, попри недоліки, підтримували консолі і практично будь-які карти.
А коли почали розділяти версії і не дали підтримку ФСР4 абсолютній більшості продуктів - якось не дуже.

І в результаті у минулорічному тріумфанті - експедиції33, є ДЛСС, є ХеСС, але немає ФСР. Ніякого.
Enjthesilence
Member

5070 2.87%
5060 2.50%
5060 Ti 1.57%
5070 Ti 1.50%
5080 1.25%
RX 9070 0.16% :lol: :lol: та навіть 5090 більше 0.39%
це фіаско для всіх
Earanak
Member

waryag: 02.02.2026 23:45не дали підтримку ФСР4 абсолютній більшості продуктів - якось не дуже.
Конкретно с FSR4 была интересная история. По какой то причине AMD разрешали интегрировать FSR4 в игры ТОЛЬКО если написать им, попросив плагин, подписать NDA и согласиться быть 'партнером' AMD. И вот только совсем недавно эта ситуация изменилась и теперь такой духотой не нужно заниматься.

https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... y_and_nda/
waryag: 02.02.2026 23:45експедиції33, є ДЛСС, є ХеСС, але немає ФСР. Ніякого.
По крайней мере FSR4 - есть, его в патче добавили, когда уже вышеупомянутая ситуация решилась в пользу разработчиков...
https://store.steampowered.com/news/app ... 7311596633
Added FSR 4 support, including AMD temporal upscaling for sharper visuals and Frame Generation for smoother gameplay on compatible GPUs
S0N1C
Member

Enjthesilence: 03.02.2026 00:03
5070 2.87%
5060 2.50%
5060 Ti 1.57%
5070 Ti 1.50%
5080 1.25%
RX 9070 0.16% :lol: :lol: та навіть 5090 більше 0.39%
це фіаско для всіх
не знаю на скільки то правда але чув напів анекдотичні стредження шо власникам рдна4 стім не шле опитування :rotate: :lol:
але то таке казав якийсь дядечка здається з сапфіру на якомусь подкасті, чи то hardware unboxed чи ще десь і враження було шо він трохи :lamer:

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... am_survey/
Ответить