yuriy_dd: ↑
29.01.2026 08:30
мій мак міні якщо підключатись і працювати по ssh без монітора в режимі спокою споживає 1 Вт, в режимі сну 0 Вт
як це може бути якщо енергоефективність М у 3-5 разів вища, тобто для виконання тої самої роботи йому треба в 3-5 разів менше енергії
але реальний прогрес у x86 ви бачите?
тоді давайте будемо порівнювати - беремо x86 note без активного охолодження і подивимося за скільки він буде тротлити
1. Тоді по цій логіці макбук з вимкненою підсвіткою має споживати +- стільки ж, перевірю від станції по type-c щоб не було втрат на блочок живлення;
2. Ну ось так, на скільки вистачало dell xps на i7 1360p, на стільки й вистачає ейра на м4 з 10 ядрами, ейр можливо на процентів 10-15 автономніший, але всерівно зранку в мене повністю заряджений ноут і до кінця робочого дня один раз я мушу його зарядити, об'єм роботи +- той же, якщо ютуби ганяти то питань нема, тримає як заявлено, але й х86 останні дуже достойно себе показують;
3. Звичайно бачу, я з 2019 апгрейдив домашній комп r5 2600->r6 3600xt->r5 5600->r7 5700x->r5 7500f->r7 7700->r7 9700x, практично у всіх випадках доволі суттєвий приріст продуктивності, при цьому на момент апгрейду скільки доплатив в процентах то +- стільки ж % приросту отримав;
4. Я не знаю ноутів на х86 з чимось потужнішим за пентіуми без активного охолодження, напевно даж з і3 знайти ще той квест, бо виробники шарять що воно буде тротлити, та й для прикладу можна взяти макбук про чи мак міні з аналогічною конфігурацією м4 на 10 ядер і там є активне охолодження, в зумі не тротлить, проблема вирішена, але це +30% вартості за аналогічні 16/512 тільки щоб воно могло виконувати базові офісні задачі, бо еір м4 не може повноцінно виконувати базову офісну задачку, мій дуже гарячий стає знизу та зверху біля шарніру та відразу відео ривками, буду пробувати фіксити це термопрокладками між кришкою та охолодженням.