Опубліковано огляди AMD Ryzen 7 9850X3D: найшвидший у світі ігровий процесор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Nikoliasik_Zeus: 28.01.2026 17:27 в батле 6 тоже 140 будет есть?
Изображение
Майже 120 ват легко ;)

Відправлено через 8 хвилин 7 секунд:
Щось по оглядам в стоці той 9850X3D не тримає 5.6 в навантаженні, на відміну від 9800X3D який видає свої 5.2 по всім ядрам.
Він тримає 5.5 на 8 потоків і 5.4 на 16 потоків https://www.techpowerup.com/review/amd- ... 3d/25.html
З ПБО +200 мгрц 9800X3D практично є стоковим 9850X3D. профіт 20 баксів ;)
SKYJAKER
Member

Схоже як у свій час було i7 6700K (9800X3D) проти i7 7700K (9850X3D)
yuriy_dd
Member

199 проти 196 - вони бачать, а коли в 3 рази краще і менше споживає - то не бачать
stagger1987
Junior

вважаю купівлю пів року тому б\у 14600kf за 6800 на олх раціональним рішенням, враховуючи по цій таблиці його 190 фпс vs 247 у топа за 500+ бачей і це по перше, по друге це енергоефективні ядра в інтелі які в умовах які ми всі нині переживаємо.. дуже продовжують роботу пк на альтернативному живленні.
це моя думка і спостереження.
LVladislavchik
Member

yuriy_dd
Сильно менше споживає хіба в режимі сну, от тут справді нема конкурентів, в іншому автономність не сильно краща сучасних х86 ноутів, а місцями й гірша, те ж саме стосується швидкодії, бенчі бенчами, а реально різницю я не побачив, ну і тротлінг ейра м4 банально в зумі за 20-30хв з дикими лагами це прям епік фейл :facepalm:

На захист епла скажу що це все ж доволі збалансований ноут з добротними екраном, корпусом, збіркою, звуком, тачпадом, шарніром, вебкою, мікрофонами, клавою, у більшості інших ноутів мінімум щось одне з цього списку буває суттєво гірше навіть якщо решта краще, конкретно в маці я не побачив тільки емейзінгу швидкодії, але це вже таке, ± на рівні конкурентів, вистачає на все, треба буде тротлінг спробувати побороти термопрокладками на кришку, от вам і емейзінг :rotate:
stakanctl
Member

yuriy_dd: 28.01.2026 22:17 199 проти 196 - вони бачать, а коли в 3 рази краще і менше споживає - то не бачать
Юра, хочу взять себе монстра на арм. Что посоветуешь?
Liam
Member

Сиджу на i5-8400 й лиха не знаю. Картинки подивився, коментарі почитав, світло за графіком, чай допив й спати.
N0il
Member

Маркетинг працює дивлюсь. 720р , 1080р. А шо так багато, я взагалі граю у 320х240. Це ж яким треба бути дурним щоб вірити в ці тести. Я про графіку, адаптер напевно був 5090. Вони вже не знають як гроші витягнути з людей. Немає грошей на ГПУ, то купляйте новий ЦП...
Kullerok
Member

Даже в новую систему очень сомнительно на релизе. Через пол годика да вполне годно а.
unique-neon
Member

stoned: 28.01.2026 18:04По ядрам зрозуміло. А щодо контроллера памяті, досі поріг 6400 для 1:1?
На overclock.net вчора хтось викладував перші результати. Fclk 2222 (так розумію розгін по шині бо стокові 2233 не їхали), 1:1 6400, 2:1 8200. Все стандартно з пам'яттю.

Високий же буст згідно дербауера - за рахунок високого споживання.

Так собі рефреш. В нас ще чомусь зверху просять не 20 $, а 150 $.
kyon
Member

Стремные они только потому что горят, 3д кэш имхо тупик потому что он или над или под а это значит худшее охлаждение, оттого они и работают на более низких частотах и залочены, а не залочены так горят, короче тупик.
Tetronga
Member

yuriy_dd: 28.01.2026 22:17 199 проти 196 - вони бачать, а коли в 3 рази краще і менше споживає - то не бачать
Не підкажете скільки кадрів видасть потужний суперпроцесор М5 в БФ6? :lol:
Последний раз редактировалось Tetronga 29.01.2026 08:30, всего редактировалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 29.01.2026 00:02Сильно менше споживає хіба в режимі сну
мій мак міні якщо підключатись і працювати по ssh без монітора в режимі спокою споживає 1 Вт, в режимі сну 0 Вт
LVladislavchik: 29.01.2026 00:02в іншому автономність не сильно краща сучасних х86 ноутів, а місцями й гірша
як це може бути якщо енергоефективність М у 3-5 разів вища, тобто для виконання тої самої роботи йому треба в 3-5 разів менше енергії
LVladislavchik: 29.01.2026 00:02бенчі бенчами, а реально різницю я не побачив
але реальний прогрес у x86 ви бачите?
LVladislavchik: 29.01.2026 00:02ну і тротлінг ейра м4 банально в зумі за 20-30хв з дикими лагами це прям епік фейл
тоді давайте будемо порівнювати - беремо x86 note без активного охолодження і подивимося за скільки він буде тротлити
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 29.01.2026 08:30тоді давайте будемо порівнювати - беремо x86 note без активного охолодження і подивимося за скільки він буде тротлити
Так питання не в тротлінгу а в тому, чому маркетологи Apple постійно нехтують охолодженням обпікаючи своїм споживачам коліна. Що в Air що в PRO.
Або вони це навмисно роблять щоб познущатись. Або вони позиціонують свої комп*ютери для задач не важчих за веб серфінг. Тоді це безглуздо.
Хоча нічого б не відпало в них, якщо б вони в Air встановили дві маленькі турбінки. Навіть такі як в мому Thinkpad X9 на Lunar Lake. Але вони є і лептоп приємно тримати на колінах, немає навіть натяку на нагрів корпусу. Коли немає потреби - вони зупиняються. Якщо вжарюєш - вони запускаються і лептоп лишається прохолодним і на ньому комфортно працювати. Так повинно бути. А не те що робитть Апплє
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 29.01.2026 08:30 мій мак міні якщо підключатись і працювати по ssh без монітора в режимі спокою споживає 1 Вт, в режимі сну 0 Вт

як це може бути якщо енергоефективність М у 3-5 разів вища, тобто для виконання тої самої роботи йому треба в 3-5 разів менше енергії

але реальний прогрес у x86 ви бачите?

тоді давайте будемо порівнювати - беремо x86 note без активного охолодження і подивимося за скільки він буде тротлити
1. Тоді по цій логіці макбук з вимкненою підсвіткою має споживати +- стільки ж, перевірю від станції по type-c щоб не було втрат на блочок живлення;
2. Ну ось так, на скільки вистачало dell xps на i7 1360p, на стільки й вистачає ейра на м4 з 10 ядрами, ейр можливо на процентів 10-15 автономніший, але всерівно зранку в мене повністю заряджений ноут і до кінця робочого дня один раз я мушу його зарядити, об'єм роботи +- той же, якщо ютуби ганяти то питань нема, тримає як заявлено, але й х86 останні дуже достойно себе показують;
3. Звичайно бачу, я з 2019 апгрейдив домашній комп r5 2600->r6 3600xt->r5 5600->r7 5700x->r5 7500f->r7 7700->r7 9700x, практично у всіх випадках доволі суттєвий приріст продуктивності, при цьому на момент апгрейду скільки доплатив в процентах то +- стільки ж % приросту отримав;
4. Я не знаю ноутів на х86 з чимось потужнішим за пентіуми без активного охолодження, напевно даж з і3 знайти ще той квест, бо виробники шарять що воно буде тротлити, та й для прикладу можна взяти макбук про чи мак міні з аналогічною конфігурацією м4 на 10 ядер і там є активне охолодження, в зумі не тротлить, проблема вирішена, але це +30% вартості за аналогічні 16/512 тільки щоб воно могло виконувати базові офісні задачі, бо еір м4 не може повноцінно виконувати базову офісну задачку, мій дуже гарячий стає знизу та зверху біля шарніру та відразу відео ривками, буду пробувати фіксити це термопрокладками між кришкою та охолодженням.
fantomrulezz
Member

yuriy_dd: 28.01.2026 22:17199 проти 196 - вони бачать, а коли в 3 рази краще і менше споживає - то не бачать
Юрію, ти відкрив мені очі, я готовий нарешті прозріти і перейти на АРМ з цього жахливого допотопного х86.

Там вже навіть геймпасс для АРМ виходить, буду всі ігри тепер на АРМ грати.
Продам свої тормознуті 9800x3d та 5090, і от нарешті на АРМ побачу величезний приріст продуктивності і енергоефективності.

Підкажи, яку платформу на АРМ мені треба купити, щоб отримати 120 фпс в усіх іграх в 4К + ультра налаштування + RT?
cspp
Member

Я подожду следующее поколение.
s1nedus
Member

unique-neon: 29.01.2026 08:14
stoned: 28.01.2026 18:04По ядрам зрозуміло. А щодо контроллера памяті, досі поріг 6400 для 1:1?
Так собі рефреш. В нас ще чомусь зверху просять не 20 $, а 150 $.
Этот проц был заявлен как рефреш?
alexeygalas
Member

fantomrulezz: 29.01.2026 11:00Підкажи, яку платформу на АРМ мені треба купити, щоб отримати 120 фпс в усіх іграх в 4К + ультра налаштування + RT?
MacBook AIR на 8гб і грати в Cloud Gaming серверах на процесорах ARM :super:
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 29.01.2026 09:17тоді давайте будемо порівнювати - беремо x86 note без активного охолодження і подивимося за скільки він буде тротлити
alexeygalas: 29.01.2026 09:17 Так питання не в тротлінгу а в тому, чому маркетологи Apple постійно нехтують охолодженням обпікаючи своїм споживачам коліна
раніше був макбук ейр М1 - то проблема що його не можливо було поставити на ноги - він холодний як лід, доводилось підстеляти щось
на М4 - гарячіший, але все терпимо
alexeygalas: 29.01.2026 09:17Хоча нічого б не відпало в них, якщо б вони в Air встановили дві маленькі турбінки
охолодження - це джерело проблем, воно всмокчує пил, особливо якщо ставити на одіяло. Так що мені критично важливо - без охолодження
LVladislavchik: 29.01.2026 09:59 1. Тоді по цій логіці макбук з вимкненою підсвіткою має споживати +- стільки ж, перевірю від станції по type-c щоб не було втрат на блочок живлення;
перевірте, але ще один момент - без активної UI сесії - лише по ssh, і без підєднаного монітора та usb пристроїв
LVladislavchik: 29.01.2026 09:59Ну ось так, на скільки вистачало dell xps на i7 1360p
давайте модель вашого Дел
LVladislavchik: 29.01.2026 09:59Я не знаю ноутів на х86 з чимось потужнішим за пентіуми без активного охолодження, напевно даж з і3 знайти ще той квест
нема тому що М проци в 3-5 разів більш енерго-ефективні - роблять ту саму роботу витрачаючи в 3-5 разів менше енергії
тести можете знайти на https://notebookcheck.net/
Ответить