Фіксуються нові випадки вигоряння роз’єму 12V-2X6 на відеокартах Radeon RX 9070 XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Фіксуються нові випадки вигоряння роз’єму 12V-2X6 на відеокартах Radeon RX 9070 XT

Здавалося б, серед партнерів АМД вибір достатній, щоб не вступити в це...
але все ще є любителі зіграти в лотарею :-/
gregory_amd
Member

Нема мозку - вважай каліка.
Інакше не описати людину що придбала версію з 12vhpwr замість нормального за умови наявності вибору...
Sanьka
Member

Не не, ви що, це точно не через по...й роз'єм який пропхнув Хуанг, це (вставитии будь яку причину щоб зробити винним користувача) :mad:
HaSker
Junior

Коли дійсно не треба економити і брати нормальну, 5070Ті B-) Той же роз'єм, на 4 Вт менше TDP, але не горить, навіть через перехідник
Enjthesilence
Member

HaSker: 26.01.2026 13:22 Коли дійсно не треба економити і брати нормальну, 5070Ті B-) Той же роз'єм, на 4 Вт менше TDP, але не горить, навіть через перехідник
нітро+ гуд охлад

Відправлено через 38 секунд:
Sanьka: 26.01.2026 13:22 Не не, ви що, це точно не через по...й роз'єм який пропхнув Хуанг, це (вставитии будь яку причину щоб зробити винним користувача) :mad:
і тут хуанг пропхнув, навіть у червоні карти, ну паскудник, скоро гадити в під'їздах замість обеми почне
Sanьka
Member

Тепер при покупці 9070 окрім СО, треба буде зважати на те щоб карта була на класичних 8 пінах. Бо грати в рулетку то таке .....
Enjthesilence: 26.01.2026 13:27і тут хуанг пропхнув, навіть у червоні карти, ну паскудник, скоро гадити в під'їздах замість обеми почне
Всі знають що він стоїть за "всім цим".
Enjthesilence
Member

Sanьka: 26.01.2026 13:33 Тепер при покупці 9070 окрім СО, треба буде зважати на те щоб карта була на класичних 8 пінах. Бо грати в рулетку то таке .....
Enjthesilence: 26.01.2026 13:27і тут хуанг пропхнув, навіть у червоні карти, ну паскудник, скоро гадити в під'їздах замість обеми почне
Всі знають що він стоїть за "всім цим".
хто "всі?" звідки знають? ну кинь лінк, я хочу дізнатись також. хуанг подзвонив сапфірам і приказав їм у червону карту запхнути новий коннектор, який навіть не нвідія розробила?
8 пін ніколи не горіли? :popcorn:
KimRomik
Member

це піднімає популярність бюджетних відеокарт, де все ще старий добрий надійний PCIe
aaleksandrenko
Member

Не так страшно як показували на 5090.
Фактично постраждав тільки перехідник до відеокарти. Сама карта ціла.
Як на мене то причина цього в розташуванні роз'єму який розташований всередині пічки з радіатором. Умовно всередині корпусу трохи більше 30 градусів. А радіатор гріється десь 60 градусів. Враховуючи що при стандартному розташуванні роз'єм може грітись до 100 градусів. То таке інженерне рішення може вбити роз'єм.
Бо такий самий коннектор є не тільки на цій 9070хт, але щось я не бачив проблем з іншими виробниками
Enjthesilence
Member

aaleksandrenko: 26.01.2026 13:44 Не так страшно як показували на 5090.
Як на мене то причина цього в розташуванні роз'єму який розташований всередині пічки з радіатором. Умовно всередині корпусу трохи більше 30 градусів. А радіатор гріється десь 60 градусів. Враховуючи що при стандартному розташуванні роз'єм може грітись до 100 градусів. То таке інженерне рішення може вбити роз'єм.
Бо такий самий коннектор є не тільки на цій 9070хт, але щось я не бачив проблем з іншими виробниками
справа не у радіторі, а в тому яким чином дріт гнеться в тій ніші під бекплейтом.
aaleksandrenko
Member

Enjthesilence: 26.01.2026 13:46
aaleksandrenko: 26.01.2026 13:44 Не так страшно як показували на 5090.
справа не у радіторі, а в тому яким чином дріт гнеться в тій ніші під бекплейтом.
Можливо. Все одно інженерне рішення сапфір сумнівне в цій карті
Mozdev
Member

Це кул сторі коли роз'єм спроєктували менеджери, а не інженери.
proos
Member

так у радиков же вроде есть 8ми пиновые коннекторы, зачем покупать это если можно старый проверенный купить?
Sanьka
Member

Enjthesilence: 26.01.2026 13:38хто "всі?" звідки знають? ну кинь лінк, я хочу дізнатись
Друже, тільки для тебе. Але тссс.
спойлер
Изображение
hohlid19
Member

Ситуация с сапфирами "заставь дурака молиться". Благо только они и ещё ассроки с их таичи этим болеют
Intel74320ASuperFin+
Member

Деньги на топовую карту есть, а питаться от старого АТХ 2 блока это дурка. Не было лишних 100-200 баксов на голду-платину ATX 3.x CWT/Seasonic/Super Flower/FSP?
kairo
Member

Sanьka: 26.01.2026 13:22Не не, ви що, це точно не через по...й роз'єм який пропхнув Хуанг
Хуанг вже як та невістка з анекдота, винний у всіх бідах індустрії.
leif
Member

oversteve: 20.01.2026 00:54окремо по АМД с 12вхпвр - тих, які будуть юзати з перехідникомїх вилізе ще достатньо, бо там невдалий дизайн ніші в радіаторі, в якій той товстий шнур перехідника викривляється, якщо його нормально не укласти, і тому от вилазять прогари на карті, яка жере небагато порівняно із зеленими монстрами, я взагалі не пригадую, щоб був хоча б один випадок з червоними 12вхпвр погорільцями і рідним кабелем від бж
приніс вам провидця :laugh: менше тижня! як в воду дивився
Аціо
Member

kairo: 26.01.2026 14:35
Sanьka: 26.01.2026 13:22Не не, ви що, це точно не через по...й роз'єм який пропхнув Хуанг
Хуанг вже як та невістка з анекдота, винний у всіх бідах індустрії.
Ага от дивна річ - коли ти маєш увесь ринок, а роль конкурента виконує твоя рідна племінниця?
Та ні хто ж то винен, точно ні, а це той БЖ, дроти, Юпітер увійшов у фазу Венери - оберіть ваш варіант.

А за роз'єм я давав розгорнуту відповідь - він не придатний до використання адже щоб виконувати свої функції, має суворо виготовлятись за стандартами та мати немалий шар позолоти, у кого ще не горіло вам пощастило мати якісно зроблений як роз'єм так і дроти. А інші через окислення, погане з'єднання, неякісні складові на яких у будь який момент може економити будь який виробник, буде викликати оплавлення, перегрів та вихід з ладу відеокарт.
Це рулетка, адже цей роз'єм мінімум має мати 400%+ запасу міцності щоб нівелювати подібні випадки.
oversteve
Member

Аціо: 26.01.2026 16:23 А за роз'єм я давав розгорнуту відповідь - він не придатний до використання адже щоб виконувати свої функції, має суворо виготовлятись за стандартами та мати немалий шар позолоти, у кого ще не горіло вам пощастило мати якісно зроблений як роз'єм так і дроти. А інші через окислення, погане з'єднання, неякісні складові на яких у будь який момент може економити будь який виробник, буде викликати оплавлення, перегрів та вихід з ладу відеокарт.
Це рулетка, адже цей роз'єм мінімум має мати 400%+ запасу міцності щоб нівелювати подібні випадки.
цей роз'єм не з потолка взяли, це цілком собі нормальний стандартний молекс мікро-фіт, який вже 10+ років використовується досить широко в індустрії окрім відях і він цілком дозволяє такі струми пропускати, і фактичний запас там в 2+ рази
Ответить