Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Z440_User
У мене є генератор для будинку, а грошей на серйозну систему нема і не буде вже. Тому акумулятор тільки для критичних систем як опалення та інтернет. І раз в день генератор на годину щоб усе зарядити, прокачати воду і т.д.
48 В система стартує з 1000 доларів десь? І мабуть не окупиться ніколи в моїх умовах.
_VlaD_
Member

Hotspur: 22.01.2026 20:51 кліматична а є календарна
То все балабольство.
Пам'ятаю як 8 березня у Миколаїві було -10 вранці. Точно запам'ятав, бо добряче змерз доки мамі квіти на базарі купував та захворів бронхітом.
Також пам'ятаю як в Одесі 1-го січня було +12. Мухи літали, травка зеленіла та люди шашлики жарили.
Лютий може бути холоднішим за січень. Тут залежить від того куди потоки холодного повітря підуть.

https://dumskaya.net/news/V-Odesse-zame ... g)-011112/
dimus8210
Member

Hotspur: 22.01.2026 20:51
Z440_User: 22.01.2026 20:35Я теж якось людині розказував що немає сенсу від 12В і треба дивитися на 48В системи.
люди ідіоти. треба знати власне споживання а не розказувати казки

Відправлено через 39 секунд:
murzik: 22.01.2026 20:40дивно, а по календарю 5.5 тижні
кліматична а є календарна
Робимо ставки що наступить раніше :)
Z440_User
Member

EvgeniyK86 так, але:
Комплект з Кулона на 1кВт + самозбір 280А*г (по ціні грудня 2025) = 30-32тис.грн.

Він тихий, він класний, вивозить повне навантаження+ максимальний заряд в межах 140-280В, шайтан-коробка включив та поїхав світ-за-очі на невизначений термін...
АЛЕ:
- скоро вимкнення, перемкнув будинок на ДБЖ, все працює як і було, навантаження показує 97-100%. Голос з кухні "ой, мені треба блендер увімкнути" - ок, вимикаємо щось, щоб звільнити місце в його кВт.

При роботі від АКБ у мене до нього питань немає, везе що віз і не кашляє. Тільки воно мені не треба щоб отримати пустий АКБ через 3 години, коли попереду ще 5 годин темряви і не факт що включать. Тому на АКБ можна обійтися без електричного підігріву підлоги (при робочому котлі опалення та грубки за настроєм), без працюючого файлозвалища-торентокачалки-роздавалки, та з трохи зниженими тиском води в крані. Все інше як працювало, так і працює. Тож на АКБ маю споживання не більше 350Вт, найчастіше в БМС бачу цифру 200-230Вт.
Hotspur
Member

Z440_User: 22.01.2026 22:33самозбір 280А*г (по ціні грудня 2025)
з цим будуть проблеми :rotate:
acm_fan
HWBOT OC Team

Z440_User: 22.01.2026 22:33Тому на АКБ можна обійтися без (...)
Верно. У всех разные сценарии, прямо упирающиеся в бюджеты (+ хотелки).
Нет никаких универсальных советов. Особенно тешат паны, у которых пять стадий принятия до Deye, а Вы расскажите про Deye тем, кто В от Вт не отличает. Часто у них даже деньги есть, но не работает голова, прямо совсем. Намекает на покупку ЗС.
EvgeniyK86: 22.01.2026 21:17Навіть не розглядав таке, це взагалі поза бюджетом
Бюджет ограничен, нужно на вчера и чтобы хорошо :think:
А потом он проснулся (с) Извините.
Раньше где были? :(
Хотя многие до сих пор живут в параллельной реальности и думают что завтра всё будет ОК, нужно просто потерпеть (с)
EvgeniyK86: 22.01.2026 21:02Зараз коштів не вистачає.
Так бывает.
Но Вы хотите закопать их в оверпрайс коробку со смешными характеристиками.
При этом купили зачем-то лифер за 11к грн, чтобы... просто котёл запитать? Я пас с советами, потому что потерялся в логике.
Разве что (с) иметь запас на сутки или больше, но а дальше? Заряжать потом 100 А*ч чем и как (а точнее как долго)? :dontknow:
UPD
EvgeniyK86: 22.01.2026 21:58І раз в день генератор на годину щоб усе зарядити
О, я как-то пропустил сразу. И как Вы за час времени зарядите высаженный в ноль 100 А*ч? :rotate:
Smok
Member

може кому треба, гарна ціна, але 110 вольт і незрозуміло як заряджати
EcoFlow RIVER 2 Max 1000W Portable Power Station Off-Grid Generator
$143.99 with coupon code - https://www.ebay.com/itm/366119095697
Filabatya
Member

Повна хрінь :gigi:
EvgeniyK86
Member

acm_fan: 23.01.2026 00:09 Раньше где были? :(
Генератор, дбж для роутера, повербанк купив раніше, але на все одразу немає фінансів, у зв'язку з війною. До цієї зими взагалі якоссь обходило нас, вимикали на пару годин світло раз в день.
acm_fan: 23.01.2026 00:09
EvgeniyK86: 22.01.2026 21:58І раз в день генератор на годину щоб усе зарядити
О, я как-то пропустил сразу. И как Вы за час времени зарядите высаженный в ноль 100 А*ч? :rotate:
То в планах в мене швидка зарядка. А поки що світло вмикають три рази по 2 години, то заряджатиметься від ДБЖ. Споживання не велике тому по моїм розрахункам все працюватиме.
murzik
Member

EvgeniyK86: 22.01.2026 21:39 Z440_User
Ось такий я купив, тільки мені він в 11000 обійшовся, пише від 12В наче
https://www.motoblok.biz/ua/catalog/150 ... -100a.html
о, у мене теж Power Queen :gigi: з 2023 року
EvgeniyK86: 23.01.2026 07:24То в планах в мене швидка зарядка.
а можна одночасно заряджати і від сонячного інвертора і від зовнішньої зарядки?
Последний раз редактировалось murzik 23.01.2026 08:24, всего редактировалось 1 раз.
EvgeniyK86
Member

murzik
Цікаво скільки він тоді коштував?
murzik
Member

EvgeniyK86
у мене 24В 100 А*г з доставкою новою поштою 30500 :( зараз за ці гроші можна в 2 рази потужніше
і сонячний інвертор MUST 11 тисяч
повна зарядка за 3-3.5 години (30А зарядка від сонячного нажаль)
EvgeniyK86
Member

murzik
То ціни зменшились?
Виходить добре що я в 23 обрав генератор, а не акумулятори. Бо зараз генератор той що я брав за 16 коштує 24.
Denon480
Junior

Всем привет, подскажите по опыту покупки с nkon и с доставкой новой почты, где то читал что НП может требовать пошлину на посылку это так?
Брать буду эту батарею https://www.nkon.nl/ru/nkon-ess-pro-51- ... terij.html и она вроде попадает под беспошлинную доставку, как действовать в случае если НП будет требовать дополнительные деньги?
PROGRAMMATOR
Member

Може запросити документи. Грощі - ні.
Kypatop01
Member

Denon480
Если так боишься НП - вези мистом.
Хотя никакой разницы, по сути, нет(нп даже быстрее будет немного)
Denon480
Junior

PROGRAMMATOR
Спасибо, значит ничего платить дополнительно не требуется, это хорошо.
Kypatop01
Там вроде выбор только НП и всё.
Hotspur
Member

EvgeniyK86: 23.01.2026 07:24Генератор, дбж для роутера, повербанк купив раніше, але на все одразу немає фінансів, у зв'язку з війною. До цієї зими взагалі якоссь обходило нас, вимикали на пару годин світло раз в день.
пан просто новини не читав з осені 2022

Відправлено через 55 секунд:
Denon480: 23.01.2026 08:58Всем привет, подскажите по опыту покупки с nkon и с доставкой новой почты, где то читал что НП может требовать пошлину на посылку это так?
Брать буду эту батарею https://www.nkon.nl/ru/nkon-ess-pro-51- ... terij.html и она вроде попадает под беспошлинную доставку, как действовать в случае если НП будет требовать дополнительные деньги?
НП я не вожу бо вони придурошні і дорогі
acm_fan
HWBOT OC Team

EvgeniyK86: 23.01.2026 07:24А поки що світло вмикають три рази по 2 години
Ок, Илон, тогда зачем 100 А*ч батарея на всю котлету, когда денег не хватает? :-/ Ничего не понятно, но очень интересно (с). Зарядной станции бы хватило за глаза. Бы (с). В общем Вы хотели услышать одобрямс на покупку ИБП смех-мощности за 8к+ грн, но не получите его :gigi: :dontknow: Но у каждого свои хотелки и визии, это норм.
EvgeniyK86: 23.01.2026 08:27То ціни зменшились?
Глобально на лиферы? За три года? Очень сильно. Фактически до трамповских пошлин тарифов (с) доставка до США стала стоить дороже, чем сами лиферы непосредственно. Потом ситуация поменялась :D
Denon480: 23.01.2026 08:58где то читал что НП может требовать пошлину на посылку это так?
А почитайте их договор (оферту) - там всё плохо.
Denon480: 23.01.2026 09:42Там вроде выбор только НП и всё.
Увы, да. Nkon сами выбрали НП и отправляют только так. Выбор без выбора это не выбор :gigi:
Молчаливое согласие теперь со всеми хотелками НП, захотят денег - будете платить. Суровая реальность. Но бодаться тоже можно (что требует времени). Готовьте банковские выписки и скриншоты.
А касаемо продления беспошлинного ввоза - нет его. Закон проголосовали, да, но он не подписан до сих пор. В текущей редакции нет цифры 2029, хоть недоблогеры и форсят эту фейк-инфу.
Я уже молчу про лицензирование (с), про которое почему-то никто до сих пор тут не написал. Но это отдельный треш от кабмина. К слову, по факту уже действующий :-/
Пока пропускают без вопросов, но что будет дальше - непонятно.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3854-20#Text
Документ 3854-IX, чинний, поточна редакція — Прийняття від 16.07.2024
Denon480: 23.01.2026 08:58Брать буду эту батарею
Вы же понимаете, что она раньше марта не приедет? Просто фиксирую.
Denon480
Junior

acm_fan: 23.01.2026 15:09Вы же понимаете, что она раньше марта не приедет? Просто фиксирую.
Конечно понимаю, я её как раз на весну-лето беру что бы холодильник не стоял по 4 часа без электричества.
Ответить