— Гадаю розробники іграшок із Вами дуже не погодяться. Їм ніколи часу не вистачає.На ровном месте в 3 раза больше человекочасов не продать.
Конечная цель всегда больше часов с одного гребца за минимум кассы.
Новости
Последние статьи и обзоры
Рекордне зростання цін: в Європі оперативна пам’ять подорожчала більш ніж у чотири рази
-
VovaII
Member
Kyro
-
dead_rat
Member
Але ж людино-години не трансформуються напряму у виконані проекти, а проекти не трансформуються напряму у долари.Kyro: ↑ 16.01.2026 14:29 Конечная цель всегда больше часов с одного гребца за минимум кассы.
Я точно бачив, як галери білили команду з 5 людей, а насправді там була дівчинка менеджер і один розраб. І нічого, такий самий: майже готово, отот, а ось вам презентація…
Як і половина dou розповідає як правильно мати два фулл тайма і імітувати свою присутність.
Мій знайомий володар галери теж казав: приведи мені проект - дам 15% ціни. Я певен те саме вони можуть пропонувати менеджерам корпорацій.
Последний раз редактировалось dead_rat 16.01.2026 14:38, всего редактировалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Це робиться не на ЛЛМ. Ці технології чудово працювали до ЛЛМ і працюватимуть після. Поточний лохотрон їх не стосується і трильярди туди не завезуть. Системам машинного зору з розпізнаванням образів і зіставленням даних скоро 50 рочків стукне якщо що. Нормальний лінійний розвиток корисної технології.nochnik89: ↑ 16.01.2026 13:53Я уже видел как нейросетки работают в диагностике рентген снимков.
-
XXXshadyXXX
Member
dead_rat
Ну я даже за 150 евро не покупаю 3060ti из за Hynix ибо лотерея может быть. Я так купил в идеале за 150 евро год назад 3060Ti в исполнении Asus Rog Strix и там были именно те самые чипы Hynix той самой проблемной партии. И хоть карта проходила все возможнные тесты на VRAM, я ее перепродал от греха подальше.
Ну я даже за 150 евро не покупаю 3060ti из за Hynix ибо лотерея может быть. Я так купил в идеале за 150 евро год назад 3060Ti в исполнении Asus Rog Strix и там были именно те самые чипы Hynix той самой проблемной партии. И хоть карта проходила все возможнные тесты на VRAM, я ее перепродал от греха подальше.
-
dead_rat
Member
Це якась твоя фішечка. Я уяви не маю, що там були за чіпи, карта відпрацювала без нарікань і ще роки пропрацює у нового володаряXXXshadyXXX: ↑ 16.01.2026 14:42 dead_rat
-
XXXshadyXXX
Member
dead_rat
Ну может и фишечка, эти карты я избегаю, если разве что они на на samsung чипах
Ну может и фишечка, эти карты я избегаю, если разве что они на на samsung чипах
-
Kyro
Member
Именно так потому что притулить их пытаются везде.leif: ↑ 16.01.2026 14:27це ти так ЛЛМ/ШІ/нейронки бачиш? лолKyro: ↑ 16.01.2026 14:23Ты понимаешь что технология ради технологии это х_рня собачья.
ну, я ж кажу, що ти не в курсі просто.
з доткомами вся історія нічому не навчила? бульбашка лопнула, а технології і напрацювання нікуди не ділась. на мою думку, і на цей раз буде щось подібне.Kyro: ↑ 16.01.2026 14:23сейчас просиходит это непропорциональное раздувание стоимости самой технологиикак страшно житьKyro: ↑ 16.01.2026 14:23всех уволили "gemini" наняли![]()
Да я ж не в курсе, я ж не вижу какие дает ответы AI. Вот бувально пару минут назад коллега закинул в чате ответ от AI по вполне конкретному вопросу, причем это наш AI
Ээээ страница текста, 10% полезной информации, нет конкретного ответа. Так это я знаю что там 10% полезной а кто-то бы клиенту закинул.
В том то и дело. Там был излишний оптимизм по поводу покупок в сети и использования сети обывателями. Сервисы разные, куча сопутствующих технологий, потому и наработки остались.
А сейчас есть конкретная технология (LLM) в которую заливают триллионы денег.
Отправлено спустя 2 минуты 40 секунд:
Время это деньги. Им денег не хватает и грамотного ими распоряжения.VovaII: ↑ 16.01.2026 14:32 Kyro— Гадаю розробники іграшок із Вами дуже не погодяться. Їм ніколи часу не вистачає.На ровном месте в 3 раза больше человекочасов не продать.
Конечная цель всегда больше часов с одного гребца за минимум кассы.
Отправлено спустя 5 минут 24 секунды:
Трансформируются или нет это уже другой вопрос контроля использования ресурсов и управления.dead_rat: ↑ 16.01.2026 14:35Але ж людино-години не трансформуються напряму у виконані проекти, а проекти не трансформуються напряму у долари.Kyro: ↑ 16.01.2026 14:29 Конечная цель всегда больше часов с одного гребца за минимум кассы.
Я точно бачив, як галери білили команду з 5 людей, а насправді там була дівчинка менеджер і один розраб. І нічого, такий самий: майже готово, отот, а ось вам презентація…
Як і половина dou розповідає як правильно мати два фулл тайма і імітувати свою присутність.
Мій знайомий володар галери теж казав: приведи мені проект - дам 15% ціни. Я певен те саме вони можуть пропонувати менеджерам корпорацій.
-
dead_rat
Member
Доречі!!!
Я ж учора як раз розмовляв з нормальною компанією, як раз АІ і диагнозування раку і робота з німецьким університетом і оце усе. Реально все адекватно, піду на співбесіду. Оці https://www.aignostics.com/
Знаєте як в них фінансування?!! 55 мільйонів. Усього-то! За ці гроші ОпенАІ пропрацює півтори секунди десь.
Я ж учора як раз розмовляв з нормальною компанією, як раз АІ і диагнозування раку і робота з німецьким університетом і оце усе. Реально все адекватно, піду на співбесіду. Оці https://www.aignostics.com/
Знаєте як в них фінансування?!! 55 мільйонів. Усього-то! За ці гроші ОпенАІ пропрацює півтори секунди десь.
-
Tiufin
Member
Сценарій кінця світу через ШІ, який не могли передбачити жодні фантасти:
Через ШІ дорожчають чіпи та всі люди помирають через стрес, викликаний цим здорожчанням
Через ШІ дорожчають чіпи та всі люди помирають через стрес, викликаний цим здорожчанням
-
Барбарис
Member
leif, не ллм зараз працюють, а спеціалізовані нейронки. Ллм шлях до АSI(superAI), їх відповідно й форсять, на них іде оперативка, чіпи, а ще з них намагаються придумати вирішення неіснуючих проблем. Багато таких стартапів дійсно вистрілює та успішно розводить людей на гроші. Зараз всюди пихають ллм, щоб вони вчились, в надії що з них вийде хоча б AGI. Поки до цього далеко, але вони наразі створюють великий ринок, правда, безприбутковий. ANI для всяких наукових, дослідних цілей відходять в тінь, хоча до цього росли. Коли інвестори зрозуміють, що прориву до AGI не сталось - почнуть забирати гроші.
Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
dead_rat, так у них ані, їм не треба споживати купу непотрібної інфи та вчити модель всього підряд.
Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
dead_rat, так у них ані, їм не треба споживати купу непотрібної інфи та вчити модель всього підряд.
-
vmsolver
Member
Вливают триллионы не в LLM, а в датацентры, которые способны на всё, что можно выразить в виде матричной арифметики, сейчас LLM, но это весьма общий термин, трансформеры, мамба, микс разных подходов, сейчас всё это крутится как в котле и развивается. Безусловно, когда пытаются ответы четырёх агентов направить пятому, который формирует финальный ответ это всё не от хорошей жизни, но народ пытается понять грани применимости технологии к той или иной задаче. Будущие модели будут лучше и им не обязательно быть на 20Т параметров.Kyro: ↑ 16.01.2026 14:59А сейчас есть конкретная технология (LLM) в которую заливают триллионы денег.
Датацентры на 55 миллионов не построишь, это разные инвестиции, их не надо сравнивать. Триллионы вливают в датацентры и инфраструктуру, а не в конкретный узкий проект. Разница же очевидна.dead_rat: ↑ 16.01.2026 15:00 55 мільйонів. Усього-то! За ці гроші ОпенАІ
-
dead_rat
Member
Ні, не очевидна.vmsolver: ↑ 16.01.2026 15:29Датацентры на 55 миллионов не построишь, это разные инвестиции, их не надо сравнивать. Триллионы вливают в датацентры и инфраструктуру, а не в конкретный узкий проект. Разница же очевидна.dead_rat: ↑ 16.01.2026 15:00 55 мільйонів. Усього-то! За ці гроші ОпенАІ
Коли фірма каже: ми намагаємося зробити те і те, ціною того і того. То виходить реальний продукт за реальні гроші. Оце приклад: боремося з раком - вкладаємо 55 мільйонів і отримуємо подекуди і правда воажаючі результати.
Ще один приклад, Китай запровадив повне стеження за мільярдним населенням аж до автоматичної оплати обличчям у магазині. І більшу частину цього зробив у 2018, коли я був там перший раз - вже бачив. І знову без трильйонів на датацентри.
ОпенАІ не може пояснити для чого будуються датацентри, але всі по кругу вливають трильйон+. Без жодного пояснення для чого. Просто під обіцянку, що ми то огогого, зараз як відкриємо …
Це не технології, це західний світ відкрим МММ
Последний раз редактировалось dead_rat 16.01.2026 15:36, всего редактировалось 1 раз.
-
Georgin
Member
dead_rat
О, щось корисне для людини, це цікаво.
Найближче я був до подібного, коли робили фронтенд для хоспісу
Найближче я був до подібного, коли робили фронтенд для хоспісу
-
dead_rat
Member
Саме так, тому хоч і запропонували трох менше моєі зп, то все одно хочу піти на співбесіду.Georgin: ↑ 16.01.2026 15:34 dead_rat
Найближче я був до подібного, коли робили фронтенд для хоспісу![]()
Доторкнуся до хоч одного корисного застосування АІ
-
Kyro
Member
в датацентры, которые способны на всё, что можно выразить в виде матричной арифметики, сейчас LLM,vmsolver: ↑ 16.01.2026 15:29Вливают триллионы не в LLM, а в датацентры, которые способны на всё, что можно выразить в виде матричной арифметики, сейчас LLM, но это весьма общий термин, трансформеры, мамба, микс разных подходов, сейчас всё это крутится как в котле и развивается. Безусловно, когда пытаются ответы четырёх агентов направить пятому, который формирует финальный ответ это всё не от хорошей жизни, но народ пытается понять грани применимости технологии к той или иной задаче. Будущие модели будут лучше и им не обязательно быть на 20Т параметров.Kyro: ↑ 16.01.2026 14:59А сейчас есть конкретная технология (LLM) в которую заливают триллионы денег.
Датацентры на 55 миллионов не построишь, это разные инвестиции, их не надо сравнивать. Триллионы вливают в датацентры и инфраструктуру, а не в конкретный узкий проект. Разница же очевидна.dead_rat: ↑ 16.01.2026 15:00 55 мільйонів. Усього-то! За ці гроші ОпенАІ
Завтра когда окажется что дальнейших перспектив развития нет , окупаемости нет а для других задач не эфективно куда это все пойдет?
-
Georgin
Member
dead_rat
Бажаю удачі
Якщо буде все норм - чекаємо на цікаву історію про AI який зміг і робить вклад у розквіт та розвиток людської раси 
Бажаю удачі
-
Tiufin
Member
Ах ти барига! Через таких як ти воно й дорожчає!XXXshadyXXX: ↑ 16.01.2026 13:49 Та я в шоке с цен в Европе, тут уже DDR4 очень сильно приближается к ценам на DDR5. Я тут как бешенный скупаю ddr4 на вторичке пока ещё можно взять по ок цене... Ну как взять, скальпануть через 5-10 секунд как память в продаже появилась) Иначе ни как. Тут ещё цены на RTX 3060 выросли в цене на вторичке, продают по 250-300 баксов так как 12gb
когда как новая rtx 5060 стоит 300 баксов
![]()
Якщо що - це сарказм, але багато хто так справді думає.
-
vmsolver
Member
Смотрите шире, у вас слишком узкий взгляд, делают инфраструктуру дорог, а не конкретную дорогу от карьера до завода.dead_rat: ↑ 16.01.2026 15:34Ні, не очевидна.vmsolver: ↑ 16.01.2026 15:29
Датацентры на 55 миллионов не построишь, это разные инвестиции, их не надо сравнивать. Триллионы вливают в датацентры и инфраструктуру, а не в конкретный узкий проект. Разница же очевидна.
Коли фірма каже: ми намагаємося зробити те і те, ціною того і того. То виходить реальний продукт за реальні гроші. Оце приклад: боремося з раком - вкладаємо 55 мільйонів і отримуємо подекуди і правда воажаючі результати.
Ще один приклад, Китай запровадив повне стеження за мільярдним населенням аж до автоматичної оплати обличчям у магазині. І більшу частину цього зробив у 2018, коли я був там перший раз - вже бачив. І знову без трильйонів на датацентри.
ОпенАІ не може пояснити для чого будуються датацентри, але всі по кругу вливають трильйон+. Без жодного пояснення для чого. Просто під обіцянку, що ми то огогого, зараз як відкриємо …
Последний раз редактировалось vmsolver 16.01.2026 15:45, всего редактировалось 1 раз.
-
Kyro
Member
Во-во. Задачи конкретной нет - для всего и вся. Т.е для ничего.dead_rat: ↑ 16.01.2026 15:34Ні, не очевидна.vmsolver: ↑ 16.01.2026 15:29
Датацентры на 55 миллионов не построишь, это разные инвестиции, их не надо сравнивать. Триллионы вливают в датацентры и инфраструктуру, а не в конкретный узкий проект. Разница же очевидна.
-
dead_rat
Member
Во-во, як велодоріжка з нікуди в нікудиvmsolver: ↑ 16.01.2026 15:44Смотрите шире, у вас слишком узкий взгляд, делают инфраструктуру дорог, а не конкретную дорогу от карьера до завода.dead_rat: ↑ 16.01.2026 15:34
Ні, не очевидна.
Китайці вже побудували міста привиди, американці будують датацентри привиди