Новости
Последние статьи и обзоры
Рекордне зростання цін: в Європі оперативна пам’ять подорожчала більш ніж у чотири рази
-
dead_rat
Member
XXXshadyXXX
Я продав 3060 ті місцевому школяру за 150 євро.
Відчуваю свою чесність і благочинність
Я продав 3060 ті місцевому школяру за 150 євро.
Відчуваю свою чесність і благочинність
-
nochnik89
Member
dead_rat
Значит Вы мало изучаете этот вопрос или читаете форумы где сидят профаны в этой теме. Я уже видел как нейросетки работают в диагностике рентген снимков. Моя профессия рентгенолога через лет 5 скоро умрет в цивилизованном мире. Как и многие другие диагностические направления.
Вот бесплатный просмотрщик КТ зубов допустим.
https://www.planmeca.com/ru/iskusstvennyj-intellekt/
Скоро будет обновленная версия с ИИ , автоматический анализ костной ткани, будут доступны функции анализа костей для установки имплантов и кучи прочей бадяги.
Смотрел еще кт брюшной полости на японском аппарате Дж.Морита. Крутишь КТ и тебе в реальном времени помощник подсказывает на что обратить внимание. Я аж ах....уел. Стать врачом - 6лет и еще 3 года интернатуры. А еще практики нужно куча, никто в здравом уме не посадит студентика описывать КТ мозга и прочих отделов. А тут помощник подсказывает куда смотреть. В рабочих станциях которые идут с этими кт идут 8ми гиговые квадры серий Ампер (то есть уже считай устаревшие модели). Я еще видел что ребята делают в армии на моих теслах v100 (а это уже вообще позавчерашний день) и под впечатлением. В интересные времена живем. Расширьте кругозор, я думаю изменения с ии приходят в разные сферы, просто нужно интересоваться этим.
Значит Вы мало изучаете этот вопрос или читаете форумы где сидят профаны в этой теме. Я уже видел как нейросетки работают в диагностике рентген снимков. Моя профессия рентгенолога через лет 5 скоро умрет в цивилизованном мире. Как и многие другие диагностические направления.
Скоро будет обновленная версия с ИИ , автоматический анализ костной ткани, будут доступны функции анализа костей для установки имплантов и кучи прочей бадяги.
Смотрел еще кт брюшной полости на японском аппарате Дж.Морита. Крутишь КТ и тебе в реальном времени помощник подсказывает на что обратить внимание. Я аж ах....уел. Стать врачом - 6лет и еще 3 года интернатуры. А еще практики нужно куча, никто в здравом уме не посадит студентика описывать КТ мозга и прочих отделов. А тут помощник подсказывает куда смотреть. В рабочих станциях которые идут с этими кт идут 8ми гиговые квадры серий Ампер (то есть уже считай устаревшие модели). Я еще видел что ребята делают в армии на моих теслах v100 (а это уже вообще позавчерашний день) и под впечатлением. В интересные времена живем. Расширьте кругозор, я думаю изменения с ии приходят в разные сферы, просто нужно интересоваться этим.
-
leif
Member
ну інтернет так само через бульбашку доткомів зайшов і нічого. інакше просто і бути не могло з тим як нині в світі все влаштованоEkz0rcyst: ↑ 16.01.2026 13:49Прогрес звичайно є, але чи він вартує поточної ситуації з цінами на пам'ять думаю й так зрозуміло, що ні.
-
Cirax
Member
Да толку с него, как с козла молока.dead_rat: ↑ 16.01.2026 13:20 leif
Я тобі прямо заздрю.
Все що я бачу - скам: слоп відео і скам боти.
Мені влаштували мастер клас як АІ може дебажити баг у проді. Йому дали MCP у гітхаб, авс і графану. Через годину нескінченних полотен від АІ вже навіть презентатор плюнув і пішов руками дивитися.
Всі носяться з АІ, що допомагає з структурою білків і раком - але ж халепа, це розпочато десь в 2017-18 і мій колега там працює - але не з АІ/ЛЛМ на які всі хайпують
Ребёнок 10 лет, немного занимается программированием.
Ну, как занимается, всякие детские мелочи.
Человечек бегает по фону, руками - ногами шевелит.
Типа супер марио, кубик прыгает по платформам.
Так, он иногда спрашивает в ИИ как написать код, чтобы выполнить какое-то действие.
Ни единого раза не выдало рабочей строчки кода, хоть одной.
-
leif
Member
nochnik89

-
dead_rat
Member
nochnik89
Якби ви читали уважніше, мій колега працює саме на АІ котрий аналізує рентген знімки для діагностики раку.
З 2018 року там.
Я нормально освідомлений про це. І щось до 2025 воно все працювало без трильйонних вливаннь ФААНГІВ
Якби ви читали уважніше, мій колега працює саме на АІ котрий аналізує рентген знімки для діагностики раку.
З 2018 року там.
Я нормально освідомлений про це. І щось до 2025 воно все працювало без трильйонних вливаннь ФААНГІВ
-
Kyro
Member
Простой вопрос - где наочно посмотреть этот прорыв. Кому кроме некоторого количества задротов програмистов стало сильно легче работать?leif: ↑ 16.01.2026 13:24ну... то ти так дивишсяdead_rat: ↑ 16.01.2026 13:20Все що я бачу - скам: слоп відео і скам боти.
запитай у чата гпт або джеміні: чому зараз стався такий ривок в розвитку технології і чим нинішній стан нейронок/ЛЛМ/ШІ відрізняється від того що було 9-10 років тому. вони добре справляються з цими поясненнями, я перевірявdead_rat: ↑ 16.01.2026 13:20Всі носяться з АІ, що допомагає з структурою білків і раком - але ж халепа, це розпочато десь в 2017-18 і мій колега там працює - але не з АІ/ЛЛМ на які всі хайпують
Та даже им - ок выросла у тебя производительность на 300%. Завтра это новая норма производительности для всей галеры, все кто не может на мороз. А поднимут ли зарплату в 3 раза. Ответ сами знаете
Триллионы вливаются в эту истерию. В итоге 90% контор вылетит в трубу потому что инвестиции никогда не окупятся. Кто будет покупать эти AI сервисы - люди которых на мороз отправят в связи с тем что их AI заменил?
-
dead_rat
Member
99% що ні. Дещо зміниться - звичайно.nochnik89: ↑ 16.01.2026 13:53 Моя профессия рентгенолога через лет 5 скоро умрет в цивилизованном мире. Как и многие другие диагностические направления.
Попередній аналіз більше автоматизують, безсумнівно. Але буде як з Теслою, в 2015 ми вже мали позбутися водіїв… але попит на дальнобоїв лише збільшився.
Відправлено через 4 хвилини 9 секунд:
Галера продає людино-години. Вони не викинуть на мороз, просто накодять на 300% більше слопа щоб клієнт не міг їх позбутися.Kyro: ↑ 16.01.2026 14:05
Та даже им - ок выросла у тебя производительность на 300%. Завтра это новая норма производительности для всей галеры, все кто не может на мороз.
-
leif
Member
наразі прорив в розвитку лише почався і почався він не так то давно, найцікавіше ще попередуKyro: ↑ 16.01.2026 14:05Простой вопрос - где наочно посмотреть этот прорыв.
ваш погляд на всю цю двіжуху дуже примітивний і однобокий, як на мене. ну, так, роздулась бульбашка і шо тепер технологія перестала бути перспективною? ні не стала, а бульбашка не могла не роздутись, ніяк цього не можна було уникнути.
скоріше за все, ви не в курсі того, скільки всього відбувається навіть зараз і наскільки далеко це все має всі шанси зайти.
на лікбез зараз не маю часу, але інфи море -- цікавтесь, як вище написав nochnik89 і знайдете купу всього.
-
Kyro
Member
В итоге услуга AI ренгенолога будет стоить в 3 раза дороже чем живой человек.nochnik89: ↑ 16.01.2026 13:53 dead_rat
-
dead_rat
Member
Завдяки АІ наш рахунок на AWS виріс з 2 лямів до 3.7 лямів на місяць.
При невеликому зменшенні кількості клієнтів.
Це успіх.
При невеликому зменшенні кількості клієнтів.
Це успіх.
-
Enjthesilence
Member
нє, все це зрозуміло, ші - то дійсно прогрес і сильний інструмент. всілякі галузі від роботехніки до нейробіології у всю вже з ним працюють, але ж ми в інтернеті, тут помічають балєріну-капучіну та слоп відео про котиків (я люблю такі відео)leif: ↑ 16.01.2026 13:01 Enjthesilence
жарт, офк, зрозумілий і цілком доречний, але якщо починати душніть, то такий "ШІ" це побочка, а не основне використання і призначення ЛЛМ. звісно, впливає і це також, але через усі ці жарти деякі люди всерйоз вважають, що більше ЛЛМ ні для чого і не потрібен і весь хайп з ним це щоб робити балеріну-капучіну, хахаха
а саме італіан брейнрот, до речі, вже якось і помер швиденько
ніякий брейнрот не помре, поки я живий.
-
dead_rat
Member
Роботехніка розвивається дуже активно з 1950х. Вже у 1980х в американців були роботизовані станки.
А сьогодні є темні заводи і склади. Навіть наші склади обслуговують Autostore, Pio та Lokus роботікс.
Але ж знову, чого воно все прекрасно працювало до 2025? А у 2025 потребує трильйонів?
-
VovaII
Member
Enjthesilence
— Уточнення: поки у Вас є кошти їх дивитись.ніякий брейнрот не помре, поки я живий.
-
Kyro
Member
Ты понимаешь что технология ради технологии это х_рня собачья. И даже если она есть всегда вопрос в конечной стоимости решения на ее базе. А то что сейчас просиходит это непропорциональное раздувание стоимости самой технологии. Причем это гонка. Кто-то "победит" а кто-то в трубу вылетит. И потом чтобы отбить сумму этих вложений цена этих моделей будет такая что дешевле 1000 индусов посадить а результат тот же будет. Но выбора уже не будет, всех уволили "gemini" наняли.leif: ↑ 16.01.2026 14:12наразі прорив в розвитку лише почався і почався він не так то давно, найцікавіше ще попередуKyro: ↑ 16.01.2026 14:05Простой вопрос - где наочно посмотреть этот прорыв.нині ми на дуже ранньому етапі досі (і навіть так результати вже вражають)
ваш погляд на всю цю двіжуху дуже примітивний і однобокий, як на мене. ну, так, роздулась бульбашка і шо тепер технологія перестала бути перспективною? ні не стала, а бульбашка не могла не роздутись, ніяк цього не можна було уникнути.
скоріше за все, ви не в курсі того, скільки всього відбувається навіть зараз і наскільки далеко це все має всі шанси зайти.
на лікбез зараз не маю часу, але інфи море -- цікавтесь, як вище написав nochnik89 і знайдете купу всього.
-
VovaII
Member
По темі: це фактично за пів року ціна зросла в 4 рази. А що буде через рік, а через два?
Дякую.
Дякую.
-
leif
Member
це ти так ЛЛМ/ШІ/нейронки бачиш? лолKyro: ↑ 16.01.2026 14:23Ты понимаешь что технология ради технологии это х_рня собачья.
ну, я ж кажу, що ти не в курсі просто.
з доткомами вся історія нічому не навчила? бульбашка лопнула, а технології і напрацювання нікуди не ділась. на мою думку, і на цей раз буде щось подібне.Kyro: ↑ 16.01.2026 14:23сейчас просиходит это непропорциональное раздувание стоимости самой технологии
как страшно житьKyro: ↑ 16.01.2026 14:23всех уволили "gemini" наняли
-
VovaII
Member
О! А колись же робили стискання інформації в ОЗУ. Наприклад IBM навіть якусь мікросхему розробляла, але памʼять подешевшала і стало не актуально. А зараз знов актуально!!! 
-
Ekz0rcyst
Member
dead_rat
Подальший розвиток? Тільки питання, скільки для суттевого розвитку треба влити коштів/часу/ресурсів і наскільки це буде краще/якісніше/точніше/ефективніше за поточні рішення?
Подальший розвиток? Тільки питання, скільки для суттевого розвитку треба влити коштів/часу/ресурсів і наскільки це буде краще/якісніше/точніше/ефективніше за поточні рішення?
-
Kyro
Member
А тендеров между галерами не бывает? Не выйдет продать 300% если купили 100. На ровном месте в 3 раза больше человекочасов не продать.dead_rat: ↑ 16.01.2026 14:1199% що ні. Дещо зміниться - звичайно.nochnik89: ↑ 16.01.2026 13:53 Моя профессия рентгенолога через лет 5 скоро умрет в цивилизованном мире. Как и многие другие диагностические направления.
Попередній аналіз більше автоматизують, безсумнівно. Але буде як з Теслою, в 2015 ми вже мали позбутися водіїв… але попит на дальнобоїв лише збільшився.
Відправлено через 4 хвилини 9 секунд:Галера продає людино-години. Вони не викинуть на мороз, просто накодять на 300% більше слопа щоб клієнт не міг їх позбутися.Kyro: ↑ 16.01.2026 14:05
Та даже им - ок выросла у тебя производительность на 300%. Завтра это новая норма производительности для всей галеры, все кто не может на мороз.
Конечная цель всегда больше часов с одного гребца за минимум кассы.