Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Rhizone: 11.01.2026 17:26 VA + фалд, або олед.
У VA на великих діагоналях погіршуються кути огляду (через це їх роблять гнутими), тому тут також, буде компроміс - чи підійде людині гнутий. Типу такого:Samsung Odyssey Neo G8 S32BG85
Олед, також можна, при правильному використанні, але статика з часом може взяти своє і залишити слід.
heidfeld
Member

walkman3000: 11.01.2026 14:02 о, ща нам самурай гайдзин расскажет куда делось знаменитое японское качество за последние, ну пусть будет 20 лет
никуда оно не делось. Если написано made in japan, значит качество топовое.
Rhizone
Member

Свегер: 11.01.2026 17:55У VA на великих діагоналях погіршуються кути огляду
Це, хіба що, якщо дуже близько перед ними сидіти. В мене VA на 43 дюйми і до кутів огляду взагалі ніяких питань немає на відстані плюс-мінус 110 см.
FirstTDM
Member

skaz19: 11.01.2026 15:37Олед цікавий - але я по 8-10 годин в день в роботі сайти і документи (тому гнуті також не цікавлять) - не думаю що найкращий варіант і є питання по вигорянню (ігри будуть по вихідним)
Работаю в похожем режиме... отлично всё на 32" 4К QD-OLED - и сайты, и документы, и презентации... каждые 4 часа монитор напоминает о необходимости регулярной "очистке пикселей" - можно сделать паузу на 5 мин, можно отложить процедуру...
Leoniddd
Junior

Sashr: 11.01.2026 17:40
Leoniddd: 10.01.2026 20:34 Приобрел Samsung Odyssey OLED G8 G81SF (LS32FG812SIXCI/UA),матовый,сам брал на страх и риск слишком мало отзывов,если у кого то вопросы welocome
В мене такий же на 32 вже півроку як.
Монітор шикарний, хоч це і перший мій OLED.
Особисто мені подобається те, що він матовий. Хоч в інтернетах багато жаліються, що краще глянцевий. Як на мене, то відсутність віддзеркалень - хороша опція.
З мінусів - ніжне захисне покриття. Я вже встиг своє коцнути кабелем HDMI і зробити вмятину. Матриця не постраждала і з часом перстав помічати взагалі, але сам факт слабкого захисту - все ще проблема сучасних OLED.
Я по этому его и купил,это мой третий с матовым покрытием вообще все без царапин,работаю в детейлинге вечно полируем на ауди салон,там все в глянце все вечно в царапинах,как говорится знаем проходили,эффект вау он моника получен,первый мой олед,часа 4 в кб77 просто катался смотрел с отвисшей челюстью
Свегер
Member

Rhizone: 11.01.2026 18:11
Свегер: 11.01.2026 17:55У VA на великих діагоналях погіршуються кути огляду
Це, хіба що, якщо дуже близько перед ними сидіти. В мене VA на 43 дюйми і до кутів огляду взагалі ніяких питань немає на відстані плюс-мінус 110 см.
Якщо ви "Thomson 43QG7C14" маєте на увазі, то в ін-ті пишуть, що в ньому IPS матриця, хоча, можливо, там помиляються.
Щоб перевірити, можна по екрану легенько провести пальцем. Якщо за пальцем буде тягнутися шлейф то це VA, а якщо немає, тоді це IPS.
https://vm.tiktok.com/ZMDh63Ypm/
Rhizone
Member

Свегер
VA-матриця в ньому. Я ще до придбання був впевнений, що VA.
Artem_M
Member

Leoniddd: 11.01.2026 18:53 Я по этому его и купил,это мой третий с матовым покрытием вообще все без царапин,работаю в детейлинге вечно полируем на ауди салон,там все в глянце все вечно в царапинах,как говорится знаем проходили,эффект вау он моника получен,первый мой олед,часа 4 в кб77 просто катался смотрел с отвисшей челюстью
Зазвичай до монітора не так часто доторкаєшся, як до панелей в салоні авто B-)
В КР2077 вразила картинка в SDR чи з увімкенним HDR?
Leoniddd
Junior

Artem_M: 12.01.2026 21:07
Leoniddd: 11.01.2026 18:53 Я по этому его и купил,это мой третий с матовым покрытием вообще все без царапин,работаю в детейлинге вечно полируем на ауди салон,там все в глянце все вечно в царапинах,как говорится знаем проходили,эффект вау он моника получен,первый мой олед,часа 4 в кб77 просто катался смотрел с отвисшей челюстью
Зазвичай до монітора не так часто доторкаєшся, як до панелей в салоні авто B-)
В КР2077 вразила картинка в SDR чи з увімкенним HDR?
по идее hdr 10+ gaming выскакивает всплыающее окно,
микрофибрами протирать надо иногда это факт)
Vader
Member

Поделюсь с вами своим опытом.Для глянцевых Олед мониторов не надо никакой хими для протирки!!!Это ошибка!Только поцарапаете панель.Это покрытие не такое как на Олед телевизорах,хотя визуально очень похоже.Я уверен тот,кто использовал спиртовые и тд химии для мониторов,сталкивался с разводами,которые очень тяжело убрать(так и царапают свои глянцевые олед матрицы)
Берете теплую водичку,прыскаете с бутылочки дозатора чуть чуть на ХОРОШУЮ(специальную микрофибру для экранов)НЕ ДЛЯ ОКОН ДОМАШНИХ!!И ТЕЛЕФОНОВ!а именно для екранов.И четко все вытирается,все как новое.
Еще одна ошибка,это нанесение жидкости на сам монитор,надо наносить именно на тряпку.
У меня брат,купил в Авроре жидкость для протирки экранов(спиртовую)..Навалил на екран,все это растер,поцарапал моник за 30к(придурок)и все :gigi:
Конечно,я это дело все вытер,но мелкие царапины остались(кое где) :shuffle:
walkman3000
Member

Vader: 12.01.2026 22:42Берете теплую водичку
конкретнее надо быть
Artem_M
Member

Глянсовий олед монітор чудово протирається ось такою штукою і комплектною фіброю (там їх дві, беремо більшого розміру):
спойлер
Изображение
Проте є декілька застережень:
Спочатку з екрана потрібно прибрати пил (легко без фанатизму), я це роблю такою штукою:
спойлер
Изображение
Потім нанести засіб на ЧИСТУ комплектну фібру, достатньо 2-3 пшиків і протерти екран.
І в кінці сухою частиною цієї ж фібри витерти насухо, теж без фанатизму.
Розводів не має лишитись, оскільки рідини не багато.
Фібру зберігати у захищеному від пилу місці.
Інструкція виглядає задротською, але варіант робочий і перевірений.
Категорично НЕ рекомендую пшикати рідину безпосередньо на екран, а потім розтирати.
Так і розводи будуть, і подряпини від пилу.
tablestikus
Member

у мене вчора з моїм MSI MPG 321URX вийшло епічне - нажимаючи кнопку живлення відчув що вона провалилася - зняв монітор - я офігів що все трималося на двох полосках пластику які при нажимі рухалися і вони лопнули. Прийшлося кряхтіти і за допомогою клею для пластика назад приклеювати. Не думав що в 2025 році можуть робити такі прості речі на соплях(

Ось пару фоток
спойлер
Изображение

Изображение
StTechnik
Member

tablestikus: 13.01.2026 12:11нажимаючи кнопку живлення відчув що вона провалилася
Силушка богатырская :D Нафига ее вообще нажимать? У меня такой же монитор - я не знаю как там чо сломать можно... Да и кнопку я эту не нажимаю один раз в месяц по праздникам
tablestikus
Member

StTechnik: 13.01.2026 12:15
tablestikus: 13.01.2026 12:11нажимаючи кнопку живлення відчув що вона провалилася
Силушка богатырская :D Нафига ее вообще нажимать? У меня такой же монитор - я не знаю как там чо сломать можно... Да и кнопку я эту не нажимаю один раз в месяц по праздникам
Та ні - вона легко нажималася завжди. Ну а як її не нажимати коли я хочу вимкнути монітор?
Filabatya
Member

тому водії БеМеВе і не користуються поворотниками :lol:
StTechnik
Member

tablestikus: 13.01.2026 12:19Ну а як її не нажимати коли я хочу вимкнути монітор?
А... Типа ПК включен, а моник - что бы не светил? Я ПК выключаю на ночь, монитор в стенд бай режиме. Да и засыпает он у меня итак через 3 мин.
Не знаю. У каждого свой сценарий конечно.
FirstTDM
Member

tablestikus: 13.01.2026 12:19Ну а як її не нажимати коли я хочу вимкнути монітор?
Не, ну крутая история... спасибо за инфу! У меня аналогичные кнопки... да они во всех моделях этой линейки MSI одинаковые...

Я на кнопки избегаю нажимать вообще... монитор включен в упс и если много часов нет света - то просто упс выключаю, если в штатном режиме - системник/монитор в сон на ночь отправляю...
skaz19
Member

Свегер: 11.01.2026 16:26
skaz19: 11.01.2026 15:52 Які ваші варіанти - пропозиції?
Можете ще такий розглянути:
BenQ MOBIUZ EX321UX
Варіант цікавий - але щось дуже казково дорого

Відправлено через 9 хвилин 52 секунди:
FirstTDM: 11.01.2026 18:35
skaz19: 11.01.2026 15:37Олед цікавий - але я по 8-10 годин в день в роботі сайти і документи (тому гнуті також не цікавлять) - не думаю що найкращий варіант і є питання по вигорянню (ігри будуть по вихідним)
Работаю в похожем режиме... отлично всё на 32" 4К QD-OLED - и сайты, и документы, и презентации... каждые 4 часа монитор напоминает о необходимости регулярной "очистке пикселей" - можно сделать паузу на 5 мин, можно отложить процедуру...
а скільки монітор у вас часу? як робота з документами?

просто чи брати ОЛЕД і бути готовим що він за 3-5 років вигорить

або IPS і пофіг

ОЛЕД при покупці так само перевіряти як і IPS?
sergant2020
Junior

Как писал ранее FirstTDM, отлично работать с текстом. Работаю 8-12 часов в день с текстом, никаких проблем не испытываю. У меня монитор не так давно - за выгорание не знаю :) Использую яркость на 35% - мне хватает. Очистку делаю сам - когда отхожу. 1 или 2 раза видел что монитор запускает очистку. Сейчас на последней прошивке там вроде раз в 24 часа. У меня модель MSI 321 UPX. Я ничего не проверял при покупке. Дома запустил тест на битые пиксели - битых не было ))
Последний раз редактировалось sergant2020 13.01.2026 14:09, всего редактировалось 1 раз.
Ответить