Мышь для Геймера! На чем остановиться?

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

tolebamber: 14.12.2025 02:58
VladimirV: 01.12.2025 19:13 А купити омрони в китаї пачкою не проблема.
Зачем брать ведро какахи когда можно взять штучки 4 нормальных, два поставить и два про запас...
Согласен. Очень давно не покупал их и соответственно не разбирался в вопросе, что сейчас актуально по качеству переключателей. Те запасы, что у меня в коробке омроны валялись - они уже лет под 8+- лежат. Сейчас не актуально, есть производители лучше как я понял. Да и вообще, уже оптические свичи актуальны для новых мышек а не механические, при выборе мыши, у них нету этого эффекта дебаунса.
feniks_tm
Member

feniks_tm: 12.12.2025 15:07 Geinz21
Треба було ще трохи почекати, вони там мали Z1V2 викатити пізніше :rolleyes: Як я розумію на новому MCU 54L15, відповідно значно живучіше по акуму. Але загалом і 500mAh на 52840 це тижня два.
Ага... тільки навіщо було міняти енкодер на TTC Gold я не розумію, але це справа вподобань звісно, мені особисто F-Switch E10 більше подобається за TTC Gold Dustproof.
спойлер
Изображение
Собі вирішив пощупати форму DEX'а (у вигляді ATK Y9 Ultimate) все ж, загальні обриси форми нагадують мій Thorn, але більше розмірами, може і зайде. Teevolution Terra хоч і гарний мишак, але чомусь моя рука абсолютно відвикла від форми 703тої (банально незручно мізинцю :shuffle:), хоч вона і була моєю основною то Thorn'а.
destructX
Member

feniks_tm: 14.12.2025 20:11
Собі вирішив пощупати форму DEX'а (у вигляді ATK Y9 Ultimate) все ж, загальні обриси форми нагадують мій Thorn, але більше розмірами, може і зайде. Teevolution Terra хоч і гарний мишак, але чомусь моя рука абсолютно відвикла від форми 703тої (банально незручно мізинцю :shuffle:), хоч вона і була моєю основною то Thorn'а.
Мені дуже зайшла така форма, горб зручно лягає в долоню та гібридом тримати чудово.
також була проблема с мізинцем завжди, пофіксив банально гріпсом під нього. Палець краще фіксувався та за декілька місяців звик до позиції та тепер не злізає/стирчить :gigi:
zelenuchka
Member

feniks_tm: 14.12.2025 20:11 Ага... тільки навіщо було міняти енкодер на TTC Gold я не розумію, але це справа вподобань звісно, мені особисто F-Switch E10 більше подобається за TTC Gold Dustproof.
По доступной в инете инфе у ТТС в полтора-два раза больше "живучести", тем более многим нравятся более четкие отсечки. Тут скорее зависит от предпочтений, рук и девайса. Чем больше диаметр\контакт колеса мышки, тем более "тактильнее" ТТС. Субъективно, но как по мне - правильно сделали :super:
Geinz21
Member

destructX
Что же, как обещал оставляю отзыв по ATK Z1.
Изображение
Итак, коробка. Тут, конечно мое почтение. После Logitech с их ссаным картоном, где даже на поролон пожмотились для защиты, тут прям как на премиум-продукт за сотню-другую баксов.
Изображение
Открыл, и меня ждала красота.
ИзображениеИзображение
Собственно, сам грызун и набор аксессуаров (наклейками точно не буду пользоваться :gigi:)

По поводу мыши. Поскольку я уже знатно соскучился за эргономичными формами, то сразу вспомнились былые времена с простецким мышами типа IntelliMouse. Ну, а из совсем недавнего, Zowie S1. Сам грызун весьма здоровый, в принципе и у меня рука немаленькая, что видно по фото. В руку легла как влитая, хотя поначалу было немного непривычно, поскольку сейчас у меня основная это Endgame Gear OP1. Но спустя буквально 30 минут уже даже и не понял, что сейчас держу новую мышь :D Клики негромкие, я бы даже тише моей предыдущей мыши. Колесико мягко крутится, хруста или люфтов не заметил. Из жирных плюсов считаю наличие веб-морды, что не требует установки лишнего хлама на компьютер (тут, увы, перфекционист, держу ровно то, что требуется и ничего лишнего). По играм пока не тестировал, ибо не было времени, надеюсь в ближайшее время оценю, но по первым впечатлениями мне нравится.
Учитывая цену (мне она со скидками и промокодами в 44 бакса обошлась), считаю весьма достойной покупкой.
zelenuchka
Member

Geinz21: 23.12.2025 13:18 destructX
Что же, как обещал оставляю отзыв по ATK Z1.
Учитывая цену (мне она со скидками и промокодами в 44 бакса обошлась), считаю весьма достойной покупкой.
Потестил я ее тоже на днях, только в другом цвете. Пластик неплох. Оставил свою Darmoshark M3 Pro Max. Последняя и крупнее и "монолитнее" при +- в том же весе.
Колесо у АТК да, очень приятное, но клики ... ну мое отношение к оптике походу знают все :)
Спасибо за миниревью!
Geinz21
Member

Прошу извинить, с моделью Zowie ошибся, пока набирал, только сейчас увидел. EC1, которая как раз таки были эргономической, а я написал S1 :)
destructX
Member

Geinz21: 24.12.2025 03:25 Прошу извинить, с моделью Zowie ошибся, пока набирал, только сейчас увидел. EC1, которая как раз таки были эргономической, а я написал S1 :)
Дякую за огляд. А шо по збірці, тревел кнопок?
Geinz21
Member

destructX: 26.12.2025 03:48
Geinz21: 24.12.2025 03:25 Прошу извинить, с моделью Zowie ошибся, пока набирал, только сейчас увидел. EC1, которая как раз таки были эргономической, а я написал S1 :)
Дякую за огляд. А шо по збірці, тревел кнопок?
Люфтов, скрипов нет. Насчет тревела не знаю, с нажатием проблем не испытывал, лишний усилий прилагать не требовалось. Причем как на основных кнопках, так и на колесике. А вот боковые чуток туговаты, ещё не привык.
moonwolf
Junior

Товариство вітаю. Порадьте мишу під кігтьовий хват для долоні 19.5х9.5. Зараз використовую Bloody V7. Дивлюся Kysona Uranus Pro, ATK Z1, VGN Y2, VGN F2, RAWM Leviathan V4. Можливо, пропустив щось цікаве?
https://www.eloshapes.com/mouse/compare ... zaopin-z2
Melofon
Member

Geinz21

Сейчас у всех китайских нормальных мышей коробки реально крутые и по принту и по качеству, да и само качество сборки и качество самых материалов стало на голову выше, мне особенно нравяться из магниевого сплава или из карбонового пластика, они более жёсткие и при этом очень лёгкие.
zelenuchka
Member

Melofon: 31.12.2025 21:00 Geinz21

Сейчас у всех китайских нормальных мышей коробки реально крутые и по принту и по качеству, да и само качество сборки и качество самых материалов стало на голову выше, мне особенно нравяться из магниевого сплава или из карбонового пластика, они более жёсткие и при этом очень лёгкие.
Если смотреть на новинки, то это не сейчас произошло, а еще года полтора-два назад. Конкуренция у них жутьчайшая.
В этой ветке обсуждалось большое кол-во моделей, которые достойны внимания. Ко мне стали сейчас поступать больше запросов обслужить "китайца", чем некогда от "великой тройки" → Logitech-Razer-SteelSeries ...
Собственно как и на рынке китайских мониторов ... смотришь на модели от А-брендов и сколько там жалоб\недовольств. Потом на "китайца" и как в той рекламе - "зачем платить больше?".
Печально конечно это (
Melofon
Member

zelenuchka

Вот жеж приколупался к словам, сейчас, полтора года назад, да мне без разницы, конкуренция это отлично для нас, цены вниз-качество вверх, но всегда найдётся тот кому что-то не нравиться ;) , и если что я много разбирал и чинил мышек А брэндов так и китайских и я скажу что большинство китайских намного проще с разборкой, тогда как А брэнды мутят иногда такую дичь что просто офигиваешь когда разбираешь - зачем было надо на столько всё усложнять? А сейчас начали делать проще в угоду снижению веса и слава транзистору что прогресс тут пошёл в эту сторону, внутри они теперь простые как дверь, разбирать и чинить теперь проще.
waryag
Member

Melofon: 10.01.2026 16:49и если что я много разбирал и чинил мышек А брэндов так и китайских и я скажу что большинство китайских намного проще с разборкой, тогда как А брэнды мутят иногда такую дичь что просто офигиваешь когда разбираешь - зачем было надо на столько всё усложнять
Усложнить-удорожить самостоятельный ремонт, чтобы юзер плюнул и пошел покупать у них новую.
И с той же целью опустили планку качества (а то и специально заложили никакой ресурс), а то сидят на мышках по 10 лет...
karokum
Member

(Відгук про Scyrox V8 та перехід на легшу\меншу мишку)
Не так давно залишав відгук на ATK X1 Ultimate
В цілому з того часу враження не змінилися, дуже хороша і якісна мишка

Але як і тоді згадував, одним оком поглядав на Скайрокси + пам'ятаю якийсь пан в цьому треді розповідав як спробував 40 грам мишку і назад повертатися не захотів (оригінальних постів я знайти не зміг)
Ось десь на початку грудня мене чорт під'юдив і я замовив Scyrox V8 :gigi:
Ну що ж, перше враження непогане було. Хитровироблена коробка (яку вони рекламлять), все красиво ефектно. Хоч я і не фанат закопування вартості в пакування, краще би в мишку ті гроші вклали
Щодо самої мишки - загальні речі вже у всіх оглядах сказані - до збірки претензій немає
У порівнянні з моєю АТК:
1. Покриття - воно більш матове і шорстке, відповідно навіть коли руки пітніють нічого не сковзить. Та і в цілому його якось приємніше тримати... Це охолоджуюче покриття в АТК до одного місця, взимку тобі навпаки холодно, а влітку у кого руки пітніють вони і будуть, бо зачасту це не від спеки а від напружених каток :D Плюс, в моєму випадку, АТК набагато швидше забруднюється і стає дуже швидко липкою, через що її частіше доводиться протирати. Зі Скайоркс такої проблеми я не помітив
2. Софт - у Скайрокс він звісно убогий, не стільки в плані можливостей як в плані UI\UX. Хоч у нього ти не так часто заходиш, частіше щоб просто перевірити стан батареї, але враження звісно погане
3. Батарея - 250 проти 500 мАг, і відповідно тиждень проти двох на 1000Гц при щоденному використанні 12+ годин
4. Перемикачі - мені всі подобаються більше у Скайокс, бо вони трохи м'якші і трохи тихіші. Як і писав раніше - на АТК іноді кліки різали по вухах, тут такого немає

Останні описані але основні критерії - це форма та вага. Маю не маленьку руку 20.5 на 10, тому завжди дивився у сторону великих мишок. Але ось як майнула думка коли вперше побачив форму Scyrox що має бути зручно, так воно і виявилося :idea: Якогось сталого хвату не маю - під час офісної роботи це claw, в іграх це завжди якийсь гібрид claw-finger, залежить від ситуації. І ця форма мені, здається, підійшла ідеально. Низько посаджені кнопки, через що сухожилля на пальцях не так натягуються і менше втомлюються. Найвища точка в неї зміщена да заду, через що на неї дуже зручно класти долоню щоб дати їй перепочити. Ось цієї опори для долоні мені тепер бракує у моїй АТК. Маленький розмір виявився не недоліком а перевагою, адже награвши 300 годин в Арк з нею, для PVP кращого хвату ніж пальцями не знайшов. В тандемі з малою вагою у 40 грам такого балдіжу моя рука ніколи не відчувала :) Тож щодо ваги - як говорив вищезгаданий пан, особисто я тепер також на більшу-важчу мишку повертатися бажання не маю взагалі. Навіть доволі легка АТК в ~60 грам і більшим розміром тепер відчувається як цеглина і рука проситься назад :laugh:

Однак не обійшлося без розчарування - і як я писав у першому пості що не взяв Скайрокс через деяку кількість негативних відгуків, мене спіткало те саме, і через пару тижнів колесо почало іноді жити своїм життям. Після того як я її розібрав і продув стало краще (всередині і так було чисто), але після такого звісно я її нікому рекомендувати не можу :-/
Якщо ситуація з колесом стане гірше, мабуть буду шукати заміну. Хоча сумніваюся що буде щось ідентичне по сукупності топової начинки, форми та ваги :(
tolebamber
Member

Пользоваться мышками миллион лет и только сейчас понять что энкодер это лотерея…
oversteve
Member

Підкажіть плз, задумався над покупкою безпровідної миші, вирішив шось дешеве китайське спробувати, в онлайн шутани не граю, більше сингли типу кампанії Дум + робота ФШ,3Д, так що не знаю наскільки мені потрібні усі ці приколи з супер-пупер сенсорами і т.п. Біля 20 років користуюся МХ518, загалом все влаштовує і хотілося б шось наближене по розмірах відчуттях знайти, супер легку мишу точно не хочу. Власне із того, на що дивився на Алі

Attack Shark V6 - $15 - по формі напевно те, що треба, але начинка "проста", не знаю наскільки воно гірше/краще МХ518 по відчуттях
Attack Shark X1 - $25 - краще по фаршу, але не знаю чи норм розмір
ATK A9 Plus - $29 - норм фарш як у X1, ну і бутирка більша, але знову ж не знаю як буде розмір
ATK X1 S - $29 - те саме, що і по Х1

По реддітах знаходив, що здається всі нахвалюють АТК, є зміст на ще щось подивитися в межах $30? Чи мені з моїми запросами можна брати V6 і не паритись?
noth1ng_matters
Member

oversteve стосовно розмірів та форми спробуй на сайті eloshapes знайти моделі і порівняти.
Ochepatka
Member

oversteve: 13.01.2026 15:13 Підкажіть плз, задумався над покупкою безпровідної миші, вирішив шось дешеве китайське спробувати, в онлайн шутани не граю, більше сингли типу кампанії Дум + робота ФШ,3Д, так що не знаю наскільки мені потрібні усі ці приколи з супер-пупер сенсорами і т.п. Біля 20 років користуюся МХ518, загалом все влаштовує і хотілося б шось наближене по розмірах відчуттях знайти, супер легку мишу точно не хочу. Власне із того, на що дивився на Алі

Attack Shark V6 - $15 - по формі напевно те, що треба, але начинка "проста", не знаю наскільки воно гірше/краще МХ518 по відчуттях
Attack Shark X1 - $25 - краще по фаршу, але не знаю чи норм розмір
ATK A9 Plus - $29 - норм фарш як у X1, ну і бутирка більша, але знову ж не знаю як буде розмір
ATK X1 S - $29 - те саме, що і по Х1

По реддітах знаходив, що здається всі нахвалюють АТК, є зміст на ще щось подивитися в межах $30? Чи мені з моїми запросами можна брати V6 і не паритись?
AJAZZ AJ159 pro за 1к+- грн на 3395 сенсорі. В моєму екземплярі взагалі немає ніяких косяків, корпус не хрустить і тд. Вона взагалі найбільш подобається з усіх мишок якими користувався і які коштували в рази більше за цю. Але подивись за її форму, бо вона не дуже велика.
oversteve
Member

Ochepatka: 13.01.2026 16:24 AJAZZ AJ159 pro за 1к+- грн на 3395 сенсорі. В моєму екземплярі взагалі немає ніяких косяків, корпус не хрустить і тд. Вона взагалі найбільш подобається з усіх мишок якими користувався і які коштували в рази більше за цю. Але подивись за її форму, бо вона не дуже велика.
от як раз про неї знаходив троха поганих відгуків про контроль якості і шо не рідко шляпа приїзжає, і що в цьому плані атак шарк краще, ну і АТК типу взагалі самий топ із того, що на алі можна знайти, але як воно в реалі х з...

Відправлено через 48 секунд:
noth1ng_matters: 13.01.2026 15:37 oversteve стосовно розмірів та форми спробуй на сайті eloshapes знайти моделі і порівняти.
дякую, як і підозрював V6 найближче, залишається питання чи потрібні мені ті всі фарші
Ответить