Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Не розумію, чого так дупа горить :lol:
Корпус брався не із-за ніщети, а для спеціальних цілей для використання поруч з ТВ
В цей корпус влазить повноразмерна материнка, яку по суті і використовую, тобто не такий він і малий. Може на фото воно так здається, бо якщо б не було підпорки, ніжні кулери були 120..
Знизу карту обдувають два потужних артіка по 140 мм, тбто холодний воздух прямо йде знизу вгору.
спойлер
1.jpg
2.jpg
Відяху можна поставити навіть більше, що раніше і було, просто я її переставив в інший корпус. PowerColor Radeon RX 9070 XT Red Devil 16GB - грілася ще меньше, хоча тут лімити були 280 ватт а не 270 і оберти нижче. Можна сказати холодна. Хоча карта більше ніж Сапфір. З такою логікою, вона взагалі мала там задихнутися і згоріти :lol:
photo_2025-08-24_20-16-05.jpg
Стосовно ссд, то це як в анекдоті про чучку не читатель.... Я писАв, що це дуже горячий ссд і він гріється в обох корспусах. І в великому також, тому і там і там довелось поставити радіатори і перевернути воду. По нагріву процесорів різницю не помітив. Може врм стали грітися більше, але процесори у мене і там і там в щадящих режимах.
Последний раз редактировалось NST1983 10.01.2026 13:11, всего редактировалось 2 раза.
oversteve
Member

Piter Cantrope: 10.01.2026 11:17 Сапфір і HIS - два улюблені виробники карт. Ніколи не було з ними проблем. Але в мене з жодною картою не було ніколи проблем, в принципі)
а в мене колись хіс 4850 вмерла, так що все відносно :dontknow:
Artem_K
Member

oversteve: 10.01.2026 13:08а в мене колись хіс 4850 вмерла, так що все відносно :dontknow:
В мене померли Sapphire HD 3870 та Sapphire HD 6870, обидві з симптомами відвалу.
Vader
Member

Yurius: 10.01.2026 12:34
Vader: 10.01.2026 12:19Те,кто меня хейтят..что не зайду в ваш профиль,то все на красном и в душных корпусах Того и понятно...
тобто усі на форумі? :lol:
А где ты увидел про все на форуме?Там где то есть все на форуме? :-/

Отправлено спустя 4 минуты 28 секунд:
7mindfields: 10.01.2026 12:53
Vader: 10.01.2026 12:19 Я думал для формата sff/mff подбирают карты тако го же формата.
не треба думати, то не твоє (без негативу)
А что я не так написал?Что засовывают в непредназначенные для этого корпуса по размерам карты,а потом андервольтят до усрачки,и думают как температуры меньше сделать..

Отправлено спустя 17 минут 49 секунд:
NST1983
Корпус не такий малий,брався для спецiальных цiлей...Так в чем прикол тогда?Обычный ATX корпус возле телека,по вашим словам..В чем спецiальнiсть? :gigi:
Ну sff/mff корпус возле телека,я бы понял..А тут...Все ж с ваших слов..
Patruletz
Member

Vader: 10.01.2026 13:29Что засовывают в непредназначенные для этого корпуса по размерам карты
а не приходило на думку що у нас ситуація в країні така, що в разі чого цю малу коробку простіше кинути в рюкзак і все, не потрібно поспіхом все розбирати і видумувати як то все потім скласти?
Artem_K
Member

Patruletz
Такі думки приходять потім. На прикладі себе - у 2014 вийняв все з системника, склав у сумку та поїхав з Донецька. У 2022-му вийняв все з системника, кинув у сумку та поїхав з Бахмута.
PS. Зараз все зібрано у корпусі FSP CMT110A, який взяв за критеріями фільтру - нижнє розміщення БЖ, морда сіточкою, сортувати по зростанню ціни. На диво (якщо не враховувати некритичну незручність корпусу під збірку з АТХ-платою) доволі адекватна залізяка виявилася для тимчасового використання.
Piter Cantrope
Member

oversteve: 10.01.2026 13:08 а в мене колись хіс 4850 вмерла, так що все відносно :dontknow:
Artem_K: 10.01.2026 13:18 В мене померли Sapphire HD 3870 та Sapphire HD 6870, обидві з симптомами відвалу.
Просто я молодший, буде тільки 30 рочків цього року) Я не застав тих часів коли навіть на карти з топовими чипами часто ставили поганеньке охолодження, і gtx-и з радеонами відвалювались.
Моя перша була HIS 7970, отака. Я так пишався коли студентом заробив собі на неї) Потім була 290 теж HIS, з кожухом такої ж форми, але красивого кольору. То вони обидві були дуже класні.
А тоді взяв в якомусь ноунейм магазині реф 290X 8Gb сапфір з 3-ма вентиляторами. То була золота карта. Яку я продав майнерам втричі дорожче ніж купив. Далі була така собі Radeon Fury теж від сапфір, в якої розлочувались блоки, і вона ставала Fury X.
От з тих часів мені й полюбились HIS i Sapphire :)
Artem_K
Member

Piter Cantrope: 10.01.2026 14:08Я не застав тих часів коли навіть на карти з топовими чипами часто ставили поганеньке охолодження
Я застав часи, коли на відеокарти взагалі не ставили охолодження, та ще й можна було самому відеопам'ять ставити скільки потрібно :)
PS. Моя перша карта була S3 Trio64V2/DX.
Vader
Member

Patruletz
В убежище с компом ходишь каждый раз?Или ты глобально про евак?Если про евак,ты найдешь 3 мин вытянуть видяху и память,можно проц..остальное пыль..
Если прижмет,тебе не до рюкзака с компом будет.
И то...я бы выбрал место в рюкзаке для аптечки и воды за 1000гривен,нежели туда впихнуть комп за 1000 баксов. :shuffle:
Последний раз редактировалось Vader 10.01.2026 15:04, всего редактировалось 1 раз.
Patruletz
Member

Vader: 10.01.2026 14:50Или ты глобально про евак?Если про евак,ты найдешь 3 мин вытянуть видяху и память,можно проц..остальное пыль..

поки ти в попихах будеш шукати викрутку, знімати охлад з проца, викручувати відяху ... то з міні-збіркою все простіше, відстібнув кабелі, коробка/клава/миш у сумку/рюкзак і побіг
Vader
Member

Patruletz
Я уже вижу,как ты комп пакуешь,когда реально нет времени и угроза жизни.Я ж выше написал,если есть время для таких движений.
Мы за бутылку воды,готовы были поменять на что хочешь,за любые деньги.
Вообще,пример какой то говеный ты привел.
oversteve
Member

Vader: 10.01.2026 14:50 Patruletz
В убежище с компом ходишь каждый раз?Или ты глобально про евак?Если про евак,ты найдешь 3 мин вытянуть видяху и память,можно проц..остальное пыль..
Если прижмет,тебе не до рюкзака с компом будет.
И то...я бы выбрал место в рюкзаке для аптечки и воды за 1000гривен,нежели туда впихнуть комп за 1000 баксов. :shuffle:
а відяху потім куди пакувати, щоб її не покоцати? пакуєш все в 9-10 літровий корпус і не треба заморочуватися зі зборами-розборами
Vader
Member

oversteve
у нас разные понимания о ценностях...Проехали ;)
oversteve
Member

Vader
тут не в цінностях суть, не завжди ситуація доходить до таких крайнощів, про які ви пишете, а збирати лахи і переїзжати вже треба, відповідно простіше мати нормальну малу збірку, яка іноді буде навіть менша за коробку від відяхи :dontknow:
Patruletz
Member

Vader: 10.01.2026 15:06Я уже вижу,как ты комп пакуешь,когда реально нет времени и угроза жизни.Я ж выше написал,если есть время для таких движений.

спочатку є час, а потім вже немає його, може добавимо сюди ще перемінних ... ну там сам втікаєш чи з кимось, є кіт немає кота, є авто чи нема.
Бо даже якщо мало часу, сам і ще й кіт і немає авто, то у мене більше шансів прихопити з собою ще й комп.
vsx
Member

Piter Cantrope: 10.01.2026 14:08 Моя перша була HIS 7970
Легендарная карта в легендарном исполнении. Архитектура GCN была настолько удачной что потом 2 флагмана нвидиа не могли догнать. Красные на какой-то период вернули пальму первенства впервые с 2006 кажется. 290Х тоже хорошая была, но она раскрылась не сразу, со временем.
7mindfields
Member

Vader: 10.01.2026 13:47 засовывают в непредназначенные для этого корпуса по размерам карты,а потом андервольтят до усрачки
А як ти це визначив?
Ektalion
Member

Filabatya: 10.01.2026 11:03 якби кріплення ссд не було вона була би правіше?
Так, хоча його можна відкрутити, думаю і так буде достатньо.
Геральт
Member

Filabatya: 10.01.2026 09:42 куди ставити підпірку відеокарти(палочку знизу) між 2 і 3 вентилятором чи на край карти?
XFX рекомендує під роз'єми живлення. Але підозрюю, залежить від виконання.
спойлер
Изображение
man1242
Member

Patruletz: 10.01.2026 15:03
Vader: 10.01.2026 14:50Или ты глобально про евак?Если про евак,ты найдешь 3 мин вытянуть видяху и память,можно проц..остальное пыль..

поки ти в попихах будеш шукати викрутку, знімати охлад з проца, викручувати відяху ... то з міні-збіркою все простіше, відстібнув кабелі, коробка/клава/миш у сумку/рюкзак і побіг
Тим часом мсі тріо 75к грн :lol: паліт геймінг про 70к, схоже це тільки початок.
спойлер
5070ті за 55к :lol: :lol: :lol: зараз ще амд ціну підтягнуть і буде перемога пк геймінгу
Ответить