именно так и тенденция весьма угрожающая.KimRomik: ↑ 07.01.2026 17:06 В мене таке враження, що люди просто тупішають і замість того щоб постаратись дослідити та перепройти локацію вони дають це на корм для ШІ. Ніяк, крім банальна лінь, це по іншому не назвати...![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Sony створює ШІ, який зможе проходити складні моменти в іграх на PlayStation замість користувача
-
Firebrand
Member
-
VovaII
Member
А хто Вам дав право всіх по собі рівняти?
Різним людям різне подобається в іграх. І те що людині нема бажання колупатися в якомусь конкретному моменті, не означає що в іншому він не пройде швидше за Вас.
Сам був дуже здивований, коли почув: в Фоллаут 4 примушують займатись будуванням бази, — через це не зміг пройти. — Це казала людина яка сама віндовз перевстанолює і налаштовує.
— Сказати що я був шокований такою несподіванкою — нічого не сказати.
А щодо корисного використання ШІ — то це буде тільки там, де його впровадженням займатимуться ті хто прислухається до думки спільноти, а не піар менеджери.
Чекати адекватного використання ШІ варто скоріше від молодих команд. Наприклад таких що створили Експедицію 33, або Арків.
То моя думка.
Різним людям різне подобається в іграх. І те що людині нема бажання колупатися в якомусь конкретному моменті, не означає що в іншому він не пройде швидше за Вас.
Сам був дуже здивований, коли почув: в Фоллаут 4 примушують займатись будуванням бази, — через це не зміг пройти. — Це казала людина яка сама віндовз перевстанолює і налаштовує.
— Сказати що я був шокований такою несподіванкою — нічого не сказати.
А щодо корисного використання ШІ — то це буде тільки там, де його впровадженням займатимуться ті хто прислухається до думки спільноти, а не піар менеджери.
Чекати адекватного використання ШІ варто скоріше від молодих команд. Наприклад таких що створили Експедицію 33, або Арків.
То моя думка.
-
uncle_doc
Member
вони їх до кінця не проходять з зовсім інших причин, а не зза складностіwaryag: ↑ 07.01.2026 18:08Це проблема не лише соні. Більшість гравців не проходить ігри до кінця, ті ж ачівки за проходження ігор є добре, якщо в 30-40% гравців..tornadox: ↑ 07.01.2026 17:37Соні вивчає свою аудиторію, мабуть бачать що є великий % геймерів які застрягають на якісь грі і закидають її. Аудиторія геймерів молодшає і з того що я бачу зараз менше тих хто шукає відео чи текстові гайди проходження. Сам недавно проходив Teslagrad і деякі моменти було важко самому догадатися.
-
waryag
Member
Це стосується практично всіх ігор, і визнаних шедеврів також.unique-neon: ↑ 07.01.2026 23:29 Причини різні бувають, наприклад гра виявилась не варта часу
Складність - не єдина, але одна з головних причин.uncle_doc: ↑ 08.01.2026 09:48 вони їх до кінця не проходять з зовсім інших причин, а не зза складності
В ДС 2 і 3 я так і не пройшов повністю всі ДЛС, а в ЕР і не починав.
-
phobosse
Member
Игровой куколдизм ? )
-
tornadox
Member
я дуже часто бачу як отримую в грі якусь базову ачівку за проходження прологу наприклад, і потім в стімі пише що лише 10% користувачів її отримали. Але це стім, там багато ігор купують на розпродажах і не грають.waryag: ↑ 07.01.2026 18:08Більшість гравців не проходить ігри до кінця, ті ж ачівки за проходження ігор є добре, якщо в 30-40% гравців..
-
avuremybe
Member
Суть в тому, що АІ подивиться його за тебе. І в гру за тебе пограє.Bukakanga: ↑ 07.01.2026 17:09но вообще - в чем тогда смысл игры? Можно и на ютубе прохождение посмотреть

Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
А шо ж у ній такого кривого і недоробленого?Tetronga: ↑ 07.01.2026 18:35А складні моменти в моєму розумінні це всякі криві-косі недороблені сегменти, як не знаю... місія з вертольотом у Вайс сіті?
-
waryag
Member
Незручне керування з клавомиші, і, можливо, ще якісь проблеми з портом (через занадто високий фпс, наприклад).avuremybe: ↑ 08.01.2026 16:42А шо ж у ній такого кривого і недоробленого?
-
avuremybe
Member
Є кнопки вверх/вниз, є кнопки повороту ліво/право, є кнопки нахилу в усі сторони.waryag: ↑ 08.01.2026 16:46Незручне керування з клавомиші, і, можливо, ще якісь проблеми з портом (через занадто високий фпс, наприклад).avuremybe: ↑ 08.01.2026 16:42А шо ж у ній такого кривого і недоробленого?
Яхз, чого там може не вистачати. АІ-помічника, який буде ті кнопки прожимати?
А стосовно високого фпс - особисто я ні в кого в 2002 не бачив високого фпс. І навіть розповідей таких не чув...
З мого досвіду - багато людей не вкурило, як тим повітряним транспортом керувати.
У рокстарів, напевно, був точно такий же досвід, бо в сан андреас перед такими місіями вони прикрутили десяток коротеньких місій-туторіалів.
Але на практиці виявилось, що титул "нєпрахадімої" місії просто перетягла на себе школа польотів
Дійсна причина, очевидно, криється саме в сабжі - пересічний геймер не бажає робити нічого складнішого за "press X".
-
tornadox
Member
Поява і зростання "жанру" Idle RPG тому реальний прикладavuremybe: ↑ 08.01.2026 16:56пересічний геймер не бажає робити нічого складнішого за "press X"
-
waryag
Member
Не вистачає плавного керування, як на геймпаді. Тим більше, це доволі казуальна гра, а не хардкорний сім.avuremybe: ↑ 08.01.2026 16:56Є кнопки вверх/вниз, є кнопки повороту ліво/право, є кнопки нахилу в усі сторони.
Яхз, чого там може не вистачати. АІ-помічника, який буде ті кнопки прожимати?
А стосовно високого фпс - особисто я ні в кого в 2002 не бачив високого фпс. І навіть розповідей таких не чув...
З мого досвіду - багато людей не вкурило, як тим повітряним транспортом керувати.
У рокстарів, напевно, був точно такий же досвід, бо в сан андреас перед такими місіями вони прикрутили десяток коротеньких місій-туторіалів.
Але на практиці виявилось, що титул "нєпрахадімої" місії просто перетягла на себе школа польотів
Дійсна причина, очевидно, криється саме в сабжі - пересічний геймер не бажає робити нічого складнішого за "press X".
З тогочасним прогресом в залізі це справа пари-трійки років. А ГТА залишаються актуальними набагато довше.А стосовно високого фпс - особисто я ні в кого в 2002 не бачив високого фпс.
-
МОНАХ
Member
► В підсумку: зрозуміло, що все це робиться задля привабливості більшої аудиторії і втримання старої в іграх і кінцевої мети стабілізації, а то і збільшення прибутків від продажу ігор... Може це й спрацює на сучасних молодих геймерах (або "геймерах"), але у такого динозавра як я з самого початку геть інше бачення: а НАЩО таке тоді купувати взагалі? Щоб як Ілон Маск потім хвалитися в соцмережах, подивіться, який я крутий прохідон? Нє, ну - у кожного своя "вавка", ясна річ, Соні на всяк випадок пробує "застовпити" і такий напрямок, але - ...
виродження ігрової індустрії дає все цікавіші "метастази".