Acer представила 6K-монітор ProDesigner PE320QX, а також Predator XB273U F6 з частотою оновлення до 1000 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Rex: 07.01.2026 19:52 Який сенс в такій великій частоті оновлення, якщо людське око не бачить і не розрізняє більше 24 кадрів на секунду?
Занадто жирно накинули :gigi:
Kassatka
Member

Filabatya: 07.01.2026 09:18 xIIImaL
В вас інше, в вас дві 27ки 2к по висоті. 16 9 48ка вища набагато. Коли відстань перегляду більше витягнутої руки, це вже не робота, а розваги :)
Ну по суті в мене так і є.
Коли робота - активно користуюся клавою, редагую контент, то нахиляюся уперед і відстань перегляду - приблизно витягнута рука. Центр екрану на такій відстані, що можна повністю доторкнутися усією долонею. А лівий і правий край екрану - так, що пару сантиметрів не вистачає, щоб доторкнутися кінчиками пальців. Кути екрану ще далі. Те, на чому хочу особливо зосередитись, можу виводити в центр екрану, або принаймні щоб не на самому краї справа чи зліва.
Коли розваги - просто читаю, переглядаю, то можу відкинутися на спинку крісла і вже центр екрану на такій відстані, що ледве можна доторкнутися кінчиками пальців.

Тому основна робоча область в межу витягнутої руки потрапляє. А от самий край екрану справа не так легко видно. 50 дюймів трішечки забагато, в ідеалі мабуть 46-47 дюймів, як був мій перший 47-дюймовий Full HD екран. Але 43 дюйми вже було б мені замало після того, як звик до 47 дюймів.
FirstTDM
Member

Kassatka: 07.01.2026 19:36Але принаймні на кілька мільярдів населення Землі мають бути бажаючі використовувати великі екрани на все поле зору з типової мотіторної відстані як для робочого софта, так і для геймінгу.
Тут согласен - всегда есть тысячи (из миллиардов населения) альтернативно мыслящих по поводу размеров экранов - только вот никто и не обязан выпускать такие мониторы...

Присоединяюсь к совету - купите себе большой ТВ и успокойтесь...
Kassatka: 07.01.2026 19:36А там повинна також виникнути потреба і в високому dpi
Никто никому ничего не должен - есть реальность, а не чьи-то фантазии на эту тему...
Kassatka
Member

FirstTDM: 07.01.2026 21:13 Никто никому ничего не должен - есть реальность, а не чьи-то фантазии на эту тему...
Якщо високий dpi доволі популярний і високо цінується в малих діагоналях, то чому йому б не існувати також і на великих діагоналях? Але просто великі діагоналі - це й так дуже рідкісні моделі, а високий dpi/надвисока роздільна ускладнюють і збільшують вартість моделі. У результаті в 27-32 дюймах 5K/6K є, а в 43-50 дюймах лише 4K, хоча на більшій діагоналі це було б ще більш доречно.
FirstTDM
Member

Kassatka: 07.01.2026 23:01У результаті в 27-32 дюймах 5K/6K є,
Ну да... люди работают в сложных прогах и такое разрешение востребовано... всё логично...
Kassatka: 07.01.2026 23:01а в 43-50 дюймах лише 4K,
Банально, но факт: 43-50" - это не для работы, а для кино и игр, в которых 4К вполне качественно... ну или для презентаций, деловых графиков и т.д.
Alligator
Member

Rex: 07.01.2026 19:52 Який сенс в такій великій частоті оновлення, якщо людське око не бачить і не розрізняє більше 24 кадрів на секунду?
Ви кіборги-убійци? Око взагалі працює по іншому і різниця у 24 і більше кадрів настільки відчутна, що у людей без вад зору різниця між 60 та 30 фпс у моніторі викликає фізичку біль від дискомфорту.
inquisition
Member

Alligator: 08.01.2026 09:30
Ви кіборги-убійци? Око взагалі працює по іншому і різниця у 24 і більше кадрів настільки відчутна, що у людей без вад зору різниця між 60 та 30 фпс у моніторі викликає фізичку біль від дискомфорту.
Он троллит.
Ответить