Sony створює ШІ, який зможе проходити складні моменти в іграх на PlayStation замість користувача

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

В якийсь момент розробники навчали мобів діяти як живих людей, але щось пішло не так, чому тепер інтелект ворогів не зробити за підтримки ШІ? Ні, тепер геймер настільки тупий, що йому потрібна допомога в проходженні ШІ. :lol:
waryag
Member

tornadox: 07.01.2026 17:37Соні вивчає свою аудиторію, мабуть бачать що є великий % геймерів які застрягають на якісь грі і закидають її. Аудиторія геймерів молодшає і з того що я бачу зараз менше тих хто шукає відео чи текстові гайди проходження. Сам недавно проходив Teslagrad і деякі моменти було важко самому догадатися.
Це проблема не лише соні. Більшість гравців не проходить ігри до кінця, ті ж ачівки за проходження ігор є добре, якщо в 30-40% гравців..

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
Diablique: 07.01.2026 18:04 В якийсь момент розробники навчали мобів діяти як живих людей, але щось пішло не так, чому тепер інтелект ворогів не зробити за підтримки ШІ? Ні, тепер геймер настільки тупий, що йому потрібна допомога в проходженні ШІ. :lol:
Ніколи такого не було. Хіба що окремі проєкти, та й ті більше про маркетинг.
А щоб боти вигравали на скілі, а не за рахунок переваги в реакції чи механіках - практично ніколи не буває.
kyon
Member

Да иногда смотришь в какой-то игре которая тебе нравится в стиме а там ачивки 90% только самые первые, а середина или конец может пару процентов игроков получили, прямо личное, чувствуешь обиду :shuffle: :rolleyes:
Последний раз редактировалось kyon 07.01.2026 18:36, всего редактировалось 2 раза.
oversteve
Member

maxn: 07.01.2026 17:08 Так в играх и так все скалы и проходы помечены желтой красной и стрелками куда идти надо. Я даже и не помню когда последний раз терялся.
можливо це фішка для трофіхантерів, в деяких ігорях вибити платину дійсно не абиякі скіли треба
Tetronga
Member

Bukakanga: 07.01.2026 17:14
Tetronga: 07.01.2026 17:13 А де вони бачили складні моменти в іграх останніх років... не знаю, 10?
дарк соулс и все его клоны и последователи. Не то, чтобы там прям сложно, но часть инфы или неочевидна или иногда даже отсутствует в самой игре.
Соулслайки без складності і непотрібні, це ж їх головний стовп навколо чого вони будуються. А складні моменти в моєму розумінні це всякі криві-косі недороблені сегменти, як не знаю... місія з вертольотом у Вайс сіті? Але проблема в тому, що я в сучасних іграх таких моментів давно не бачив
dead_rat
Member

KimRomik: 07.01.2026 17:06 В мене таке враження, що люди просто тупішають і замість того щоб постаратись дослідити та перепройти локацію вони дають це на корм для ШІ. Ніяк, крім банальна лінь, це по іншому не назвати... :facepalm:
Просто ігри Соні вже такий відстій, що хай АІ з ними грібеться
KimRomik
Member

dead_rat: 07.01.2026 18:35
KimRomik: 07.01.2026 17:06 В мене таке враження, що люди просто тупішають і замість того щоб постаратись дослідити та перепройти локацію вони дають це на корм для ШІ. Ніяк, крім банальна лінь, це по іншому не назвати... :facepalm:
Просто ігри Соні вже такий відстій, що хай АІ з ними грібеться
так може краще тоді ресурси ШІ пустити на якісну розробку ігор щоб людям було цікаво грати, замість того щоб примушувати їх проходити до кінця, навіть з ШІ
dreamcome
Junior

Это для сега-денди было бы интересно а для соверменных игр это не актуально
AntonyKandaurov
Member

Додавати інтелект болванчика в іграх аби вони вміти ефективно протистояти гравцям - ні.
Прикрутити ШІ який буде проходити гру за тебе - оооу йес, давайте два а краще три! :D
AlexWest
Member

Якщо болванчики будуть з ШІ, гравці швидко обламаються, бо самі на їх фоні стануть болванчиками. Хто багато грає в онлайн-ігри, протримається довше, а хто звик з ботами – завиє дуже швидко. Тому той ШІ НПС розробники одразу почнуть жорстко різати. Судячи з % по ачівках прогресу, затребуваними будуть якраз ШІ-помічники. Це не зовсім те саме, що ютуб-проходження, бо деякі місця гравці зможуть проходити самі. Цікаво у що все це виллється.
Mikes
Member

Не, ну если бы ИИ бегал бы ролл-беки на Грола в Силксонге за меня, а я б только босса траил - было бы "ок", но тут проблема дизайна самого Силксонга и наличия этих самых роллбеков.
waryag
Member

AlexWest: 07.01.2026 19:15Якщо болванчики будуть з ШІ, гравці швидко обламаються, бо самі на їх фоні стануть болванчиками. Хто багато грає в онлайн-ігри, протримається довше, а хто звик з ботами – завиє дуже швидко. Тому той ШІ НПС розробники одразу почнуть жорстко різати.
ШІ потрібен ботам для того, щоб достовірно симулювати боротьбу і красиво програвати, а не те, що ви собі вигадали. :lol:
NUN4AG
Member

ШІ буде проходити складні місця, а потім ще й гріндити замість тебе на згенерованих їм же та геніальним UE5 пустотах ігрового світу.
З вас лише 60 70 80$ (120 за делюкс з якимось там доп контентом, який ми може випустимо через рік-другий), які ви можете заробити, якщо ваші функції не перекладуть на ШІ :lol:
AlexWest
Member

waryag, адаптивна складність поведінки – було б добре. І взагалі пора вже їм додуматись давати максимум налаштувань складності. А то ШІ-помічник чи ШІ-суперник виглядає, наче розігріваєш собі сніданок в адронному колайдері.

Отправлено спустя 12 минут 39 секунд:
NUN4AG, так, ШІ сам буде створювати ігри і сам їх проходити. А ми в цій схемі тимчасовий костиль.
zaqik
Member

Сначала сделать тяжёлую игру, а потом ИИ чтоб [сам] её проходил. Как там звучит шутка про сначала придумать проблему, а потом её героически забарывать?..
MqM
Member

maxn: 07.01.2026 17:08 Так в играх и так все скалы и проходы помечены желтой красной и стрелками куда идти надо. Я даже и не помню когда последний раз терялся.
Інколи хочеться ту фарбу на голову таким дизайнерам вилити, бо це настільки бездарно зроблено, що руйнує атмосферу

Отправлено спустя 3 минуты 50 секунд:
zaqik: 07.01.2026 22:18 Сначала сделать тяжёлую игру, а потом ИИ чтоб [сам] её проходил. Как там звучит шутка про сначала придумать проблему, а потом её героически забарывать?..
Хочуть вгодити одночасно розумним і тупим :D
unique-neon
Member

Соні не кине геймера в біді :D
waryag: 07.01.2026 18:08Більшість гравців не проходить ігри до кінця
Причини різні бувають, наприклад гра виявилась не варта часу
Tetronga: 07.01.2026 18:35Соулслайки без складності і непотрібні, це ж їх головний стовп навколо чого вони будуються.
А я от лише елден пограв, але не за складність (цілком за, щоб були крутілки зробити полегше), а за розмаїтий світ, цікаво експлорити, в цьому сенсі схожий на метроідванії. Бачив скарги на однотипних противників, але погодитись з цим не можу, вони теж доволі різноманітні. Єдина нудна копіпаста там для мене були катакомби. Ще скаржились що з дарксоулсів асетів накопіпастили, може бути, їх не грав.
3Dfx
Member

Авто з автопілотом
Приставки з само- проходженням
Ресторани з само- обслуговуванням

А ти просто за все платиш!))
Inqizitor2022
Member

waryag: 07.01.2026 17:11
спойлер
Изображение
Это - жестокая картинка.
Тут ещё подходит:
спойлер
Изображение
big_bang
Member

Геральт: 07.01.2026 17:02 Від AIM асісту, до ШІ проходження :-/
та шо там вигадувать - youtube проходження вже давно є)

Відправлено через 32 секунди:
для самих слабких "геймерів"
Ответить