Користувач зіткнувся з повним вигоранням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Melofon: 31.12.2025 12:21
Геральт: 28.12.2025 08:12
Були б проблеми все одно. Штекер не балансує струми. Хіба що товщину 1го піну робити такою, щоб пропускав всі 600Вт. Але тоді сенс в решті пінів втрачається.
Не было бы проблем! Какой барансир, это он сейчас нужен и такие делают, но с хорошим запасом не было бы даже намёка на перегрев отдельных пинов бо если сделать достаточно большую площадь соприкосновения контактов то уже не пины будут выступать слабым местом :learn:
тести ж є, де цей роз'єм починає плавити, коли по ньому 1.5кВт пускають, як на мене то такого запасу цілком достатньо :dontknow:
ну і знову ж поки я сперечався з любителем макрофоток, то заміряв опір мікрофіт вс мініфіт і у малих терміналів-мам як виявилося опір в 2+ рази менше, такщо саме мале з'эднання по електропровідності має бути не гірше за велике

Відправлено через 4 хвилини 26 секунд:
Геральт: 31.12.2025 12:32 Melofon
Уявімо, що товщину збільшили вдвічі, але більше нічого не змінили. Що станеться при макс споживанні (600Вт) і при зникненні контакту в 3х пінах (перебили дріт, брак, тощо)? Буде таке саме оплавлення решти (живих) дротів. А якщо 4 піна перебити? А 5?
як бачите з прикладу Альваро далеко не всюди у 8пін є навіть захист від рукожопа, а ви про балансир шось кажете, та й власне я не впевнений, що ті балансири реально шось балансують, бо по факту то просто шунти, які моніторять струм, а чи є там схема, яка то все регулює ніхто не пише :dontknow:
leif
Member

dext: 31.12.2025 11:16скільки з них окрім першої дожили до цього часу в режими "600W в розгоні без андервольта?"
я думаю, що всі дожили, адже юзери sff в більшості випадків більш просунуті і вміють дотриматись елементарих правил експлуатації, які аж ніяк не rocket science, і які я вам наводив в попередньому обговоренні. втім, склалось враження, що до вас цей момент так не дійшов і ви продовжуєте сприймати ці неймовірно прості інструкції, як щось складне і непосильне для пересічного збиральника ПК.

ще раз: ви для себе, як прикидаєте: який відсоток всіх випущених майже за рік 5090 вийшли з ладу з усіх можливих причин і були замінені по гарантії? давайте, тільки число, ваша суб'єктивна оцінка.
dext: 31.12.2025 11:16напевно, але доказів відсутності деградації немає, бо 12pin відомі також повільною деградацією
повільна чи неповільна, але результат один і той же правильно? що ж, от і подивимось, яким він буде, коли настане, чи настане взагалі і наскільки ваше уявлення корелює з реальністю в одному окремо взятому випадку (який сам по собі, звісно, нічого не доводить), набирайтесь терпіння, цілком можливо, що це надовго.
dext: 31.12.2025 11:16саме так: без tolerance, з фактичним погіршенням всіх характеристик, окрім компактності
як же страшно, Господи!
dext: 31.12.2025 11:16знову застосуємо формальну логіку: фахівець, який боїться зайвий раз поворухнути свою збірку, щоб зробити фото - вочевидь розуміє, що результат залежить не вій його фаху
те, що я "боюсь поворухнути свою збірку" і тому ви не бачите вождєлєнного макро-скріна(с) -- це суто ваше припущення і аж ніяк не більше. що ж ви логіку так однобоко використовуєте? можуть же бути і інші причини, чому я не збираюсь виконувати ваші забаганки, чи не так?

і я сподіваюсь, ви задумувались щодо того, що взагалі важить випадок однієї карти серед багатьох тисяч випущених 5090? відповідь -- нічого. будь які фото і докази на прикладі однієї карти це виключно для вашої і моєї розваги (що ж ми дарма тут на форумі сидимо? має бути весело)

доведеться вам змиритись з моїми умовами і поки якось інакше розважатись, але не розстраюйтесь (sic), випадок моєї карти (навіть з урахуванням того, що це все just for fun) ще не вичерпано, найцікавіше попереду

маєте моє слово: стосовно перебігу подій з нею надаватиму регулярні апдейти, а коли буду знімати для чистки від пилу (поки ще не час) обов'язково зроблю такі потужні макро-скріни (с), що ви офігієте B-) але не раніше, тож поки можу запропонувати вам лише активувати свою багату фантазію і уявляйти, як там роз'ємчик деградує і плавиться потроху... повільно.... уууух! та ти шо, жесть :horror:
Геральт
Member

oversteve: 31.12.2025 13:31 як бачите з прикладу Альваро далеко не всюди у 8пін є навіть захист від рукожопа, а ви про балансир шось кажете, та й власне я не впевнений, що ті балансири реально шось балансують, бо по факту то просто шунти, які моніторять струм, а чи є там схема, яка то все регулює ніхто не пише :dontknow:
В 3*8пін (теперішніх) воно "самобалансується" кількістю гнізд. Тобто проблеми в 1/3 конекторі не вплинуть на решту 2/3 конекторів. А 150Вт нехай навіть по одному дроті з 6 це далеко не те саме, що 600Вт. Але там і 150 не буде. А якщо ще й БЖ по лініях слідкує, то взагалі красота.

Альваро "вибив" 2/3, якщо я праивльно зрозумів.
oversteve
Member

Геральт: 31.12.2025 15:39
oversteve: 31.12.2025 13:31 як бачите з прикладу Альваро далеко не всюди у 8пін є навіть захист від рукожопа, а ви про балансир шось кажете, та й власне я не впевнений, що ті балансири реально шось балансують, бо по факту то просто шунти, які моніторять струм, а чи є там схема, яка то все регулює ніхто не пише :dontknow:
В 3*8пін (теперішніх) воно "самобалансується" кількістю гнізд. Тобто проблеми в 1/3 конекторі не вплинуть на решту 2/3 конекторів. А 150Вт нехай навіть по одному дроті з 6 це далеко не те саме, що 600Вт. Але там і 150 не буде. А якщо ще й БЖ по лініях слідкує, то взагалі красота.

Альваро "вибив" 2/3, якщо я праивльно зрозумів.
ну от знову ж таки ніхто не пояснює як воно "самобалансується", шунти про які ці всі ці діячі пишуть тільки вимірюють струм, треба щоб якийсь механізм балансування був, а чи є він там :dontknow: от як раз у випадку Альваро можна було побачити як "проблема в конекторі" вплинула на інший конектор, самобалансування ніякого не було і карта не витримала лихої долі, при чому там у нього саме на карті шось згоріло, бо жерло через 1 шнур більше, ніж треба, з кабелем все ок було, наскільки я пам'ятаю

в 12вхпвр 600вт йдуть по 6 жилам, у 8пін 150Вт по 3, але багато виробників у нормальних БЖ дозволяють пускати 300+ по 3, так що виходить +- те саме по наватаженню
ну і бж точно не буде слідкувати, щоб там не більше 150Вт було на одному виході, тим більше враховуючи, що сам стандарт дозволяє перегруз в 2+ рази
Геральт
Member

oversteve: 31.12.2025 16:10 от як раз у випадку Альваро можна було побачити як "проблема в конекторі" вплинула на інший конектор, самобалансування ніякого не було і карта не витримала лихої долі, при чому там у нього саме на карті шось згоріло, бо жерло через 1 шнур більше, ніж треба, з кабелем все ок було, наскільки я пам'ятаю

в 12вхпвр 600вт йдуть по 6 жилам, у 8пін 150Вт по 3, але багато виробників у нормальних БЖ дозволяють пускати 300+ по 3, так що виходить +- те саме по наватаженню
ну і бж точно не буде слідкувати, щоб там не більше 150Вт було на одному виході, тим більше враховуючи, що сам стандарт дозволяє перегруз в 2+ рази
Він 66% потужності, так би мовити, відрубав.
Тобто на живий сокет припало замість 150Вт - 450Вт. Було б хоча б 2, то вже було б 450 замість 300. А норм роз'єм до 290Вт (один) тримає. З двома могло все обійтися. От вам і самобалансування. Просто в тому випадку гірше можна було хіба що в живому 8пін пообкусувати 2 жили і лишити один 8пін з 1ю жилою. Гіршого сценарію вже просто нема.

В 12 йдуть по 6, але вони запаралелені, а не розділені. В тому й проблема. Альваро, щоб хапнути проблем, мав "обкусити" 6/9. Тобто більшу половину.
В 12пін трабли почнуться навіть з 1-2 жилами. А при 66% проблемних (як в Альваро) воно запалає набагато швидше і яскравіше.

Ну і ще невідомо, чому БЖ в захист не пішов, якщо карта смоктала по 1роз'єму 400Вт чи скільки там.
oversteve
Member

Геральт: 31.12.2025 16:25
oversteve: 31.12.2025 16:10 от як раз у випадку Альваро можна було побачити як "проблема в конекторі" вплинула на інший конектор, самобалансування ніякого не було і карта не витримала лихої долі, при чому там у нього саме на карті шось згоріло, бо жерло через 1 шнур більше, ніж треба, з кабелем все ок було, наскільки я пам'ятаю

Він 66% потужності, так би мовити, відрубав.
Тобто на живий сокет припало замість 150Вт - 450Вт. Було б хоча б 2, то вже було б 450 замість 300. А норм роз'єм до 290Вт (один) тримає. З двома могло все обійтися. От вам і самобалансування. Просто в тому випадку гірше можна було хіба що в живому 8пін пообкусувати 2 жили і лишити один 8пін з 1ю жилою. Гіршого сценарію вже просто нема.
а чим це принципово відрізняється від "самобалансування" по 6 запаралелених жилах в 12вхпвр? :think: ті самі 9 жил в паралель, тільки 3 колодки замість 1
Геральт: 31.12.2025 16:25 В 12 йдуть по 6, але вони запаралелені, а не розділені. В тому й проблема. Альваро, щоб хапнути проблем, мав "обкусити" 6/9. Тобто більшу половину.
В 12пін трабли почнуться навіть з 1-2 жилами. А при 66% проблемних (як в Альваро) воно запалає набагато швидше і яскравіше.
так у випадку альваро також вийшло, що ті 3х8пін були просто запаралелені і карта схавала 1 роз'єм замість 3
з 1-2 відваленими жилами у 12вхпвр проблем ще не виникне, он дербауер 800Вт по роз'єму ганяв на жирній 5090 і все було ок, по тих тестах на прогар, що є треба щоб десь під 20А по жилі йшло, щоб вона добре грілася, а це по суті треба щоб 4 проводи відвалилися, що малоімовірно без кривих рук або якогось браку/умислу
Геральт: 31.12.2025 16:25 Ну і ще невідомо, чому БЖ в захист не пішов, якщо карта смоктала по 1роз'єму 400Вт чи скільки там.
так невідомо чи там є такий захист на окремий роз'єм, чи там просто на всю лінію моніторить перевантаження
Геральт
Member

oversteve: 31.12.2025 16:54 а чим це принципово відрізняється від "самобалансування" по 6 запаралелених жилах в 12вхпвр? :think: ті самі 9 жил в паралель, тільки 3 колодки замість 1
Тим, що норм БЖ має йти в захист, якщо на 1 колодку іде овер дофіга (в нашому прикладі >300Вт, або ж >150Вт. Залежить від блока)
У випадку 12пін, блоку все одно, чи 600Вт ідуть по 1й жилі чи по 6. Бо жили паралельні.
так у випадку альваро також вийшло, що ті 3х8пін були просто запаралелені і карта схавала 1 роз'єм замість 3
Це питання до вендора карти і БЖ. Воно не має так бути.
Але щось таке пригадую, що писали, ніби БЖ таки йшов в захист, Альваро його просто взяв "ізмором". Лінь шукати ту тему.
так невідомо чи там є такий захист на окремий роз'єм, чи там просто на всю лінію моніторить перевантаження
В нормальному БЖ ті лінії окремі (на кожний 8пін своя)

дербауер хай півроку поганяє, а не пару год від сили. І не просто 800Вт по роз'єму, де воно поділено порівно. А власне, що ті 600Вт на 4 жили накинути. І з невідомо яким розподілом (коли контакт не ідеальний для всіх 6). Ну і 800/6<600/4
oversteve
Member

Геральт: 31.12.2025 17:02
oversteve: 31.12.2025 16:54 а чим це принципово відрізняється від "самобалансування" по 6 запаралелених жилах в 12вхпвр? :think: ті самі 9 жил в паралель, тільки 3 колодки замість 1
Тим, що норм БЖ має йти в захист, якщо на 1 колодку іде овер дофіга (в нашому прикладі >300Вт, або ж >150Вт. Залежить від блока)
У випадку 12пін, блоку все одно, чи 600Вт ідуть по 1й жилі чи по 6. Бо жили паралельні.
так у нормальних бж можна пускати 300Вт на 8пін, враховуючи, що атх3 дозволяє перевантаження в 2+ рази, то там ніякий захист не допоможе :dontknow:
Геральт: 31.12.2025 17:02 дербауер хай півроку поганяє, а не пару год від сили. І не просто 800Вт по роз'єму, де воно поділено порівно. А власне, що ті 600Вт на 4 жили накинути. І з невідомо яким розподілом (коли контакт не ідеальний для всіх 6). Ну і 800/6<600/4
дербауер це просто приклад, але загалом цікаво, що спочатку бочку катив із-за роздовбаного кабелю, а потім фактично з 30% перегрузом все ок працювало :dontknow:
на нероздовбаному кабелі розподіл буде +- рівномірний, для суттєвого перекосу треба щоб опір в 2+ рази відрізнявся, а таке без кривих рук або браку майже нереально
Геральт
Member

oversteve: 31.12.2025 17:29 так у нормальних бж можна пускати 300Вт на 8пін, враховуючи, що атх3 дозволяє перевантаження в 2+ рази, то там ніякий захист не допоможе :dontknow: с
Ну от пішло в Альваро >300 і все, захист. В 600Вт для 1 колодки 8пін "по стандарту" я в житті не повірю

дербауер це просто приклад, але загалом цікаво, що спочатку бочку катив із-за роздовбаного кабелю, а потім фактично з 30% перегрузом все ок працювало :dontknow:
на нероздовбаному кабелі розподіл буде +- рівномірний, для суттєвого перекосу треба щоб опір в 2+ рази відрізнявся, а таке без кривих рук або браку майже нереально
Воно все працює, питання лиш скільки ;)
А мірило "роздовбаності" яке? Це тому мабуть фотки хтось скидати не хоче, щоб ресурс роздовбаності не виюзати раніше сроку :)
І якось забагато кривих рук і браку на редіт. Так там ще й бували і повторні випадки в того самого користувача.
oversteve
Member

Геральт: 31.12.2025 17:36
oversteve: 31.12.2025 17:29 так у нормальних бж можна пускати 300Вт на 8пін, враховуючи, що атх3 дозволяє перевантаження в 2+ рази, то там ніякий захист не допоможе :dontknow: с
Ну от пішло в Альваро >300 і все, захист. В 600Вт для 1 колодки 8пін "по стандарту" я в житті не повірю
з великою імовірністю там спрацював захист по просадці напруги, а не по перегрузу
Геральт: 31.12.2025 17:36
Воно все працює, питання лиш скільки ;)
А мірило "роздовбаності" яке? Це тому мабуть фотки хтось скидати не хоче, щоб ресурс роздовбаності не виюзати раніше сроку :)
І якось забагато кривих рук і браку на редіт. Так там ще й бували і повторні випадки в того самого користувача.
на рахунок мірила роздовбаності х з, дербауер щось там казав, що через той кабель пару сотень відях пройшло, так що у його випадку то досить багато по любих мірках, ну і роздовбати роз'єм можна не тільки перетиканнями, можна ще гнути провід біля колодки, коли вона вже в відяху вставлена і таким чином пошкодити термінали
на рахунок фоток це взагалі досить тупа ідея, по-перше може бути влом розбирати комп, по-друге може не бути нормального макрооб'єктиву, по-третє я не знаю що там взагалі можна побачити, доки воно не підшмалиться, типу наярювати на якісь мікросколи і царапини? :think:
реддіт великий, воно й не дивно, ну і 1-2 повторні випадки цілком можуть лягати в канву рукожопості, це скорше такого плану новини натякають на реальну проблему
https://wccftech.com/cafe-owner-reports ... ZAMfn6PjiA
dext
Member

leif: 31.12.2025 15:33 я думаю, що всі дожили, адже юзери sff в більшості випадків більш просунуті і вміють дотриматись елементарих правил експлуатації, які аж ніяк не rocket science, і які я вам наводив в попередньому обговоренні. втім, склалось враження, що до вас цей момент так не дійшов і ви продовжуєте сприймати ці неймовірно прості інструкції, як щось складне і непосильне для пересічного збиральника ПК.
юзери SFF (серед яких і я) не будуть жарити 600W на більш-менш тривалій дистанції тому, що це фізично неможливо, навіть 400W неможливо B-)
ще раз: ви для себе, як прикидаєте: який відсоток всіх випущених майже за рік 5090 вийшли з ладу з усіх можливих причин і були замінені по гарантії? давайте, тільки
число, ваша суб'єктивна оцінка.
є офіційна статистика GN і ваша анонімна, упереджена, особиста думка - що ж варто враховувати? :dontknow:
повільна чи неповільна, але результат один і той же правильно? що ж, от і подивимось, яким він буде, коли настане, чи настане взагалі і наскільки ваше уявлення корелює з реальністю в одному окремо взятому випадку (який сам по собі, звісно, нічого не доводить), набирайтесь терпіння, цілком можливо, що це надовго.
я оперую елементарною фізикою та статистикою, а не терпінням: 12pin зобов'язиний горіти і горить частіше за 8pin, ваша думка - типовий survivorship bias / 1 стадія :dontknow:
як же страшно, Господи!
чим частіше ви це використовуєте - тим менш ефективний психологічний ефект
те, що я "боюсь поворухнути свою збірку" і тому ви не бачите вождєлєнного макро-скріна(с) -- це суто ваше припущення і аж ніяк не більше. що ж ви логіку так однобоко використовуєте? можуть же бути і інші причини, чому я не збираюсь виконувати ваші забаганки, чи не так?
тут знову виключно формальна логіка: макро-картинка є доказом, декларації, наміри, відмазки та понти - не є доказом, тож де ваші докази? питання риторичне B-)

"Якщо довго сидіти біля річки - там рано чи пізно попливуть горілі 12hfw" :D
Bukakanga
Member

нате вам поджаренный разъем на 9070хт

https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... 0xt_nitro/
Melofon
Member

Геральт

Перебитые три пина это уже даже не просто брак а реальная поломка и каким боком это касается к нашей теме? это уже совсем другой случай, я о том что если бы пины и разъёмы были бы толще и длиннее то пофиг было бы на какойто недоконтакт одного-двух или даже трех пинов, я не про полный недоконтакт а только частичный, тут же хватае даже частичного чтобы был перегрев и оплавление, достаточно было бы чтобы пины были хотябы как у 8+2 кабелей-разьемов то уже небыло бы проблем с 600ваттными видеокартами , но и сам штекер с разъемом были бы соответственно сильно больше по размеру. А вот если бы были перебиты три и более контакта то это бы сразу привело бы к перегреву и/или оплавлению при большой нагрузке топовой видяхи, естественно всё зависит от толщины пинов и площади соприкосновения с разъёмом, были бы они например не толще чем 8+2 пин но длиннее то это тоже бы увеличило контакт и тут уже возможно даже без полного отсутствия трех контактов оно бы ещё нормально работало хоть даже с небольшим нагревом но без оплавления, всё зависит от запаса или максимальной возможности соединения штекер-разьем и так как у современных 12пин запаса практически нет и они нормально работают только при качественном соединении вмех пинов, это простая физика.
AssayMAS
Member

waryag: 31.12.2025 09:19Те же 4 Ампера и больше может выдавать драйвер на светодиод в фонаре, и никакими сварочными сечениями там и не пахнет.
А еще можешь посмотреть на плюсовые контакты тех же высокотовых 18650 с токами в 20+С.
У меня 1Ватт светодиод в фонаре но там отродясь и аккум на 3,6В*0,2А= 0,72Ватт так он теплее руки после 20 минут свечения - аккум помер, я приколхозил аккум на 1,2Ампера (в 6 раз больше что стоил как цена трёх фонарей) так после 10 минут пользоваться фонарём горячо руке... .
А 18650 на много Ампер единовременной отдачи везде где вижу 4-5 точками к ленте в 0,5-1см ширину и 0,2-0,3мм толщину из никеля приваривают точечной сваркой... Там на ленту 0,1мм до 2Ампер а на 0,3мм десятки Ампер с краткими периодами до 100 ампер.
leif
Member

dext: 31.12.2025 18:21юзери SFF (серед яких і я) не будуть жарити 600W на більш-менш тривалій дистанції тому, що це фізично неможливо, навіть 400W неможливо
ще й як можливо
dext: 31.12.2025 18:21є офіційна статистика GN
- по-перше, вона ніяким чином не офіційна, це просто опитування, мабуть, ви цього не зрозуміли, тож звертаю вашу увагу
- по-друге, ця статистика стосується всіх карт з 12-пін роз'ємом, а не 5090 окремо
- по-третє, згідно цих даних роз'єми 8пін та 12пін однаково надійні статистично
- по-четверте, уважно перечитайте, що саме я запитав

так що, відповідь (тільки число, без тексту) буде, чи як завжди?
dext: 31.12.2025 18:21я оперую елементарною фізикою та статистикою,
ви вже довели, що статистикою ви оперувати не вмієте і не розумієте, як вона працює і про що свідчать ті чи інші цифри. а те, що ви в вашому ПТУ в свій час отримали автомат з цього предмету (з ваших слів) свідчить не про ваші знання, а про недоліки вітчизняної системи освіти.
dext: 31.12.2025 18:21ваша думка - типовий survivorship bias / 1 стадія
я ж і кажу, що я тут розважаюсь, а не намагаюсь на одному прикладі вам щось довести :laugh: ви яким місцем читаєте текст?
dext: 31.12.2025 18:21чим частіше ви це використовуєте - тим менш ефективний психологічний ефект
зауважте у відповідь на які ваші тейки я це пишу ;)
dext: 31.12.2025 18:21тут знову виключно формальна логіка: макро-картинка є доказом, декларації, наміри, відмазки та понти - не є доказом, тож де ваші докази? питання риторичне
про макро-скріни (с) я вам вже все сказав, додати нічого. залишайтесь на лінії, не тікайте з форуму
dext: 31.12.2025 18:21"Якщо довго сидіти біля річки - там рано чи пізно попливуть горілі 12hfw"
що ж, спостерігаємо, що буде в моєму випадку :write:
oversteve
Member

Bukakanga: 31.12.2025 20:17 нате вам поджаренный разъем на 9070хт

https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... 0xt_nitro/
то вже третя здається, але всі згоріли з перехідником і однаково з усіма контактами підшмаленими, тобто відвал пайки в перехіднику, імхо там та ніша допомгла, бо люди в ній не гнули нормально провода, і виходило як на фото, загнули б по лінії і було б все ок
спойлер
Изображение
waryag
Member

AssayMAS: 31.12.2025 20:28У меня 1Ватт светодиод в фонаре но там отродясь и аккум на 3,6В*0,2А= 0,72Ватт так он теплее руки после 20 минут свечения - аккум помер, я приколхозил аккум на 1,2Ампера (в 6 раз больше что стоил как цена трёх фонарей) так после 10 минут пользоваться фонарём горячо руке...
Древний ХМЛ-2 - 10Вт, 3А, а при хорошем охлаждении спокойно кушает до 4-6А.
Чуть более новый ХМР20.2 - уже 20Вт и 6А (в 3-вольтовой версии).
MessiaH
Member

alexeygalas: 27.12.2025 12:44Відеокарта в комп встановлена в Березні 2024
FSP Dagger PRO 850W 3.0 SFX
Zotac Trinity OC 4080 Super
Кабель з aliexpress 12VHPWR <--> 12VHPWR 40cm довжиною
Ну так 4080 потребляет херню. Для 4090 и уж тем более 5090 твоего БП мало будет
dext
Member

leif: 31.12.2025 20:44 ще й як можливо
максимум на 10-15хв до насичення СО, після чого розігріті до 70 PCB та 90+ конденсатори довго поза оф. спеками не живуть
тому "вижати все до гарантії, а потім швиденько продати на лох.ua" - можливо варіант для вас, але не для мене :rolleyes:
- по-перше, вона ніяким чином не офіційна, це просто опитування, мабуть, ви цього не зрозуміли, тож звертаю вашу увагу
- по-друге, ця статистика стосується всіх карт з 12-пін роз'ємом, а не 5090 окремо
- по-третє, згідно цих даних роз'єми 8пін та 12пін однаково надійні статистично
- по-четверте, уважно перечитайте, що саме я запитав
- по-перше, офіційна від GN.
- по-друге, "офіційна" від NV якраз маячня, бо чи не кожен перший з погорільців каже, що його пости на оф.каналах видаляють, чому ж це так? :rotate:
- по-третє, фактична публічна статистика не на користь 12pin поробки, тож тут жодних протиріч з +20%
ви вже довели, що статистикою ви оперувати не вмієте і не розумієте, як вона працює і про що свідчать ті чи інші цифри. а те, що ви в вашому ПТУ в свій час отримали автомат з цього предмету (з ваших слів) свідчить не про ваші знання, а про недоліки вітчизняної системи освіти.
маніпулювати не вмію так, бо якщо бачу поробку, бачу що вона за всіма параметрами гірша за 8pin, значить і горіти вона буде частіше - що і відбувається на практиці :rotate:
я ж і кажу, що я тут розважаюсь, а не намагаюсь на одному прикладі вам щось довести :laugh: ви яким місцем читаєте текст?
так ви і не доведете, з відомих об'єктивних/суб'єктивних причин
зауважте у відповідь на які ваші тейки я це пишу ;)
перехід на демагогію це перехід на демагогію :dontknow:
про макро-скріни (с) я вам вже все сказав, додати нічого. залишайтесь на лінії, не тікайте з форуму
знову повторю: і не надасте, бо кожен рух кришталевого 12pin фалосу - невідворотнє зменшення ресурсу, чим ви ризикувати не будете, мені нагадувати про таких "сміливих фахівців з надійним 12pin" абсолютно нічого не коштує як в минулому, в цьому, так і в наступних тредах.

Тож до наступного, невідворотнього свята феєрії 12pin :popcorn:

Відправлено через 28 хвилин 43 секунди:
P.S.: не пощастило https://www.reddit.com/r/buildapc/comme ... d_running/
ось тут "надійний 12зpin" тихесенко помер, а не згорів :gigi:
alexeygalas
Member

MessiaH: 01.01.2026 10:42Для 4090 и уж тем более 5090 твоего БП мало будет
Я в курсі. Я і не ставитиму. Мало того - навіть msi ventus найменша хх90 в мій корпус не стане по розмірах. Тому максимум у вигляді 80х карт мене влаштовує.

Якщо надумаю купляти хх90 - візьму трошки інший корпус ну і sfx на 1000w щоб був запас на спайки.
Хоч і в мому корпусі андервольт і ліміт по температурі показаний через малий літраж
Ответить