Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

StTechnik: 20.12.2025 11:39 leif
А что если…..(прости, понадоедаю тебе еще)
Взять в перспективе… Geon тот что ты рекомендовал выше… и две платы Веном. Под механику и под магниты…. Т.е когда надоела механика - сменил плату - корпус тот же? Относительно Нео80 подобный вариант по качеству как?
- нео 80 і нео80ку це дуже різні клавіатури. звичайна 80ка першого покоління вже і не виробляється, тобто можна хіба десь залишки пошукати. А "ку" версія це куди потужніший рівень клавіатури. Я говорив вище саме про ку версію Нео 80, про "звичайний" мова не йшла.
- геон, який я згадував ще вище, це недорогий корпус під магнітну пцб і я б не рекомендував використовувати його з механічними світчами взагалі, а порівняння механічного білду в цьому frog Leggera з нео80ку воно в принципі недоречне і некоректне. Геон пролетить як фанера над парижем :D
7mindfields
Member

StTechnik: 20.12.2025 13:09 Это я понимаю. Кстати у тебя ж он был насколько я помню. Что тебе в нем НЕ понравилось? Или просто надоел?
Сподобалось все, окрім якоїсь хардверної несумісності з моїм сінкпадом, при кожній ініціалізації заліза з підключеною через wired мод клавіатурою (bluetooth, 2.4hz все ок) треба було перепідключати борд через usb. Все інше - висота, нижче розміщені свічі (в порівнянні з ево80 і qk75n), колір, бол кетч система кріплення топ кейсу, 1.6mm pcb (вага то надійно), магнітний коннектор то імба.
Продаю доречі :rolleyes:
StTechnik
Member

Тогда как бы для моего случая выбор очевиден. нео80ку. Внешне она тоже прям норм.
leif
Member

StTechnik: 20.12.2025 17:33Тогда как бы для моего случая выбор очевиден. нео80ку. Внешне она тоже прям норм.
якщо цей борд, то радив би дивитись латунь боттом + Machining-Mark SS Weight, щоб вона не була занадто грузна і thuddy, як у випадку з міддю. ну і обов'язково принаймні один пластиковий плейт до алюмінієвого взяти, а краще 2 пластикових плейти, бо вони достатньо різні.

ти, мабуть, захочеш з бездротовою пцбшкою, тому буде 255 або 275 якщо два пластикових плейта + 60 баксів доставка в штати, якщо не подорожчала з того часу як я перевіряв, і ще не менше 50 за доставку в Україну, не забуваємо митницю. а потім плюс світчі, тут вже до чого душа лежить, але вважай, що фоамлес білди вони більш вибагливі до світчів, адже усі звуки, які в фоамному білді можуть пройти непоміченими, без фоамів будуть вилізати одразу :rotate: тому вкрай бажано або змащувати самому (це найкраща опція) або купувати змащені вручну. можна, звісно, на перший час обійтись заводським змащенням, якщо це hmx або ще щось, що непогано змащене з заводу, але це так чи інакше не дуже надовго і потім все одно доведеться цим займатись або ж втулити фоами, або ж змиритись з тим, що тайпінг буде мати усілякі призвуки. в принципі існують люди, яким на них байдуже, але я до них не відношусь, як ти міг здогадатись :D
StTechnik
Member

leif: 20.12.2025 20:18якщо цей борд, то радив би дивитись латунь боттом + Machining-Mark SS Weight, щоб вона не була занадто грузна і thuddy, як у випадку з міддю.
4,5 кг... Та это смертоубийство :lol:
leif: 20.12.2025 20:18ти, мабуть, захочеш з бездротовою пцбшкою,
Именно такой вариант.
leif: 20.12.2025 20:18якщо два пластикових плейта
Я присматривал вариант с "гибким алю" и с новым их материалом PEI.
leif: 20.12.2025 20:18+ 60 баксів доставка в штати
Да. 62 если быть точным. Кстати интересно откуда везут? Потому что на китайский адрес Миста сказало - доставки нет.
leif: 20.12.2025 20:18вибагливі до світчів
Вопрос свичей я даже думать не хочу сейчас. Начну когда оно вот на руках будет.
Да и в принципе я об этом плотно подумаю где то в конце февраля. Просто сейчас настал период затрат в другую тему. Но он скоро закончится)
leif
Member

StTechnik: 20.12.2025 20:344,5 кг... Та это смертоубийство
я про те, що воно буде по різному звучати в залежності від обраного конфігу матеріалів
StTechnik: 20.12.2025 20:34Я присматривал вариант с "гибким алю"
такий варіант замість стандартного алю це мінус звук заради більшого флексу (щось доводиться приносити в жертву), тут вже кому що більше подобається
StTechnik: 20.12.2025 20:34с новым их материалом PEI
ну, він не їхній, але останнім часом на хайпі у більшості виробників, це так B-)
StTechnik: 20.12.2025 20:34Кстати интересно откуда везут?
з китаю
StTechnik: 20.12.2025 20:34Потому что на китайский адрес Миста сказало - доставки нет.
ага, про що я кілька разів тут в топіку писав раніше. досить цікава історія. і де китайці купують нео на внутрішньому ринку -- залишається відкритим питанням :spy:
StTechnik
Member

leif
досить цікава історія
Там еще прикол когда страна доставки Китай - оно Такс лепит еще на 40 баксов. Т.е доставка в принципе наверно возможна, просто китайские адреса писать - тот еще вид искуства.

Відправлено через 6 хвилин 5 секунд:
А нет.
CHINA (MAINLAND)
Это из их списка куда они НЕ доставляют. Из Шипинг полиси. Так что отбой. 🙄
В США без проблем.
StTechnik
Member

leif
ага, про що я кілька разів тут в топіку писав раніше. досить цікава історія. і де китайці купують нео на внутрішньому ринку -- залишається відкритим питанням
Следствие показало… что если в QK вбить адрес Миста в……. Гонконге то…… он его с удовольствием принимает, и доставка начинает стоить 10 баксов. Везет некий SF Express к которому вопросов нет - они мне в Китае доставляли с сайта Кейрона мышку.
А… и налогов никаких не включается. Единственное- у Миста это немного особенный склад - с ними надо будет поконсультироваться по нему голосом. Но варианты как видишь - есть.
Что то мне подсказывает что я в начале года буду делать заказ 🫠
leif
Member

StTechnik: 21.12.2025 16:51Гонконге то…… он его с удовольствием принимает, и доставка начинает стоить 10 баксов
о, ну це вже значно краще ніж 60, -50 баксів як з куща
StTechnik: 21.12.2025 16:51Единственное- у Миста это немного особенный склад - с ними надо будет поконсультироваться по нему голосом.
а що там з ним особливого?
StTechnik
Member

leif: 21.12.2025 16:53о, ну це вже значно краще ніж 60, -50 баксів як з куща
Не поленился даже скрин сделать.
спойлер
Screenshot 2025-12-21 165339.jpg
Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
leif: 21.12.2025 16:53а що там з ним особливого?
Как я понял - на нем не предоставляется никаких стандартных их сервисов - консолидация, расконсолидация, хранение.. Т.е. пришло - сразу как есть - отправили. У них есть такое понятие "отправить в один клик".
Зверніть увагу! Склад у Гонконзі приймає лише готові вантажі, оформлені як послуга “Відправити в один клік”. Додаткові послуги (консолідація, перевірка, фотозвіт, зберігання, повернення, викуп товарів) недоступні.
Ну нам как бы это и не особо надо в целью экономии 50$

Відправлено через 3 хвилини :
leif
В скрине нет второго плейта. Его как я понял надо вторым заказом делать. Но остальное вроде все верно? Все как ты советовал?
leif
Member

StTechnik: 21.12.2025 16:59Ну нам как бы это и не особо надо в целью экономии 50$
це сто відсотків
StTechnik: 21.12.2025 16:59В скрине нет второго плейта. Его как я понял надо вторым заказом делать.
ні, треба одним робити. там коли робиш замовлення воно має тобе провести до аксесуарів які купуються разом з клавіатурою. ті що купуються окремо від клавіатури вони на іншій сторінці.

подумай все ж про поліпропіленовий плейт, який би модний не був PEI) поліпропілен м'який і побільше від алю по звуку відрізнятиметься ніж PEI, тому це цікавіше з точки зору різноманіття білдів.

колір обрав правильний, як мій нео 65кор плюс:
viewtopic.php?p=4046810#p4046810
тільки доведеться тобі під нього ще якісь кейкапи пошукати :rotate:

Відправлено через 14 хвилин 46 секунд:
я тим часом задушив сьогодні жабу і в останній день його проведення з двох ніг увірвався в групбай GMK Cherry love
спойлер
Изображение
дорага, звичайно, але в якості утєшенія там такі кіттінги, що з альт. альфами кейкапів вистачить на дві дошки: на 65% борд поставити + все шо залишилось на ТКЛ чи більше. профіт (мабуть)! але втіха так собі, середньої потужності, все одно дуже дорого з доставкою в Україну і митницею. баксів 300
StTechnik
Member

leif
колір обрав правильний
Ну я пока не уверен. Мне надо что бы цвет подходил под то что есть (Mizu). Можно в теории взять синий - но мне кажется оно сливаться будет. Можно Сильвер - вообще универсальный. А можно Серый или этот МонБлан как «акцент».
С плейтами подумаю. Может три возьму. Ты скажи какие ТОЧНО не брать? Типа очень схожий с другим.

Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
я тим часом задушив сьогодні жабу і в останній день його проведення з двох ніг увірвався в групбай GMK Cherry love
Видел я на многих сайтах этот гб. Красивый цвет. Но могу ошибаться - у КейКобо по моему уже есть такой. Тоже красивый.
leif
Member

StTechnik: 21.12.2025 17:29Мне надо что бы цвет подходил под то что есть (Mizu)
якщо так, то, монблан одразу мимо. він там на рендері на сторінці продукту сильно відрізняється від того який він в житті.
StTechnik: 21.12.2025 17:29Можно в теории взять синий - но мне кажется оно сливаться будет. Можно Сильвер - вообще универсальный.
ці два і чорний можна брати спокійно. імхо, з синім не буде відчуття, що зливається.
StTechnik: 21.12.2025 17:29 А можно Серый
як варіант, яле я вже не настільки впевнений.
StTechnik: 21.12.2025 17:29МонБлан как «акцент».
як вже вище написав, це, як на мене, однозначно ні. тому що у мене є клавіатура нео в цьому аноді і на 80ку він буде точно такий самий.
StTechnik: 21.12.2025 17:29С плейтами подумаю. Может три возьму.
це правильне рішення) я коли почав гратися з клавіатурами більш-менш серйозно, я купував усі плейти до дошок до яких міг дотягнутись, щоб зрозуміти що до чого.
StTechnik: 21.12.2025 17:29Ты скажи какие ТОЧНО не брать? Типа очень схожий с другим.
з того що там є, особисто я б взагалі пройшов повз Glossy-chamfer ALU Plate, а все решта цілком має право на життя. карбоновий плейт з лонгполл світчами, як на мене, інколи просто робить дива, не схожий ні на що. PP, PEI, ALU, CF це все буде суттєво відрізнятись і по відчуттях і по звуку.

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
StTechnik: 21.12.2025 17:32Но могу ошибаться - у КейКобо по моему уже есть такой.
схожий але інший і альт альфи не темно-бордові, а світлі. ну, і взагалі кейкобо інакше звучить, дещо інакше зроблений, це трохи інша історія ніж ГМК. за 89 доларів., за які зараз продають кейкобо черрі, (а то і за 80 регулярно можна взяти), це непогана пропозиція, але це саме з оглядкою на цю ціну.
StTechnik
Member

leif
PP, PEI, ALU, CF це все буде суттєво відрізнятись і по відчуттях і по звуку.
И вот в этом случае очень на руку разница в доставке. 😈
А с какого маунта лучше начать первое впечатление? Алю плейт и топ маунт? Или что то иное?
leif
Member

StTechnik: 21.12.2025 17:43А с какого маунта лучше начать первое впечатление? Алю плейт и топ маунт? Или что то иное?
залежно від світча і плейту. в цілому, мені здається (і більшість поважних оглядачів клавіатур це враження підтверджують), що основний маунт, під який робився нео80ку це гаскет-ніжки (або гантелі, як це називають англійською, але у нас це не дуже звучить :gigi: ), і це в цілому справедливо не тільки для нього, а для всіх клавіатур нео останнього покоління. решта маунтів які вони пропонують то вже більше для галочки, для різноманіття, щоб люди мали можливість погратись. але в залежності від світча і плейту, може щось звучатиме краще так, до того ж у людей смаки і вподобання різні, треба тестувати конкретні конфіги, тоді вже робити висновки. от тут "правильного" рішення не існує, навіть не зважаючи на вищесказане про те, на який маунт дизайнери робили основний акцент
StTechnik
Member

leif: 21.12.2025 17:49гаскет-ніжки
Это которые у них в оригинале Poron Gasket?

Відправлено через 8 хвилин 39 секунд:
Присмотрелся - синий под мои наборы будет действительно идеальным. Не будет сливаться.
Ну и чо там кота тянуть. Завтра уточню у Миста по поводу склада - да и закажу. А то потом у них китайский НГ начнется - они там месяц не просыхают. А так пусть начинают делать. Там отгрузка 4 недели.

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Но блин. 4.5 кг. Это можно без ноги остаться если уронить.
leif
Member

StTechnik: 21.12.2025 18:08Это которые у них в оригинале Poron Gasket?
вибач, я наплутав з маунтами :shuffle: зараз глянув, для нео80ку силіконові гаскети тільки в вигляді socks без dumbbells, це для 60ку 65ку і для 75ку справедливо про них. my bad

для нео 80ку так, порон гаскети -- головна опція, топ маунт як варіант, силіконові гаскети -- не зрозуміло навіщо (імхо) :up:

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
StTechnik: 21.12.2025 18:18Ну и чо там кота тянуть. Завтра уточню у Миста по поводу склада - да и закажу.
:gigi: :up:

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
StTechnik: 21.12.2025 18:18Но блин. 4.5 кг. Это можно без ноги остаться если уронить.
якщо маєш звичку постійно рухати клавіатуру на столі, перший час будеш звертати на це увагу) але досить швидко звикаєш
StTechnik
Member

leif
якщо маєш звичку постійно рухати клавіатуру на столі,
Вообще нет. Единственное когда я ее немного подвигаю - это когда играю. Но это не проблема. В любом случае - Вес - это надежность (с).
В свичах я вот вообще не рублю совсем. Знаю что хочу линейные. Не сайлент. Ты упоминал HMX - слышал на ютубе их Cloud v2 - звук ничего вроде.
leif
Member

StTechnik
4,5кг клавіатура це по своєму прикольно, тут без питань, особливо якщо раніше такого не було. Мастхев досвід) Я колись шукав латунний мідпіс для свого глейру щоб збільшити вагу з 4,5кг до 6кг з цим мідпісом, але довго не міг знайти і потім вже і перегорів і цією ідеєю, на звук там вже від нього вплив від нульового до негативного, чисто круто шо 6кг клавіатура :gigi: B-)

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
StTechnik
Hmx непогані, клауди першого покоління це один з найкращих їхніх світчів, як на мене, маю сет їх. Друге покоління клаудів особисто не тицяв, вони відносно недавно вийшли
StTechnik
Member

Поговорил с Мистом (они работают по вс до 21-00 :D ) короче нормальный вполне рабочий склад в Гонконге. Есть одно НО, которое надо завтра уточнить с их коммерческим отделом. А именно - растаможка. Там есть ньюансы и микро отличия от обычного МистШоппинг (Европа и США). Поговорю с ними - потом отпишусь.
Доставка Китай - Укр мне посчитали.... типа 70 баксов при вече 4.5 кг. Грубо. ) Ну тоже себе такое.. :D Другое дело что все это не сразу одним платежом с заказом. Не так что бы сильно больно. Но надо будет считать. Вариантов доставки как бы больше одного. И даже больше двух. Можно еще в Корею отправить) Оттуда вроде доставка в Укр почему то дешевле. :spy:
Ответить