NVIDIA випустила професійну відеокарту RTX Pro 5000 із 72 гігабайтами GDDR7

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити NVIDIA випустила професійну відеокарту RTX Pro 5000 із 72 гігабайтами GDDR7

Так ось куди пішла вся память зі споживого ринку.
dead_rat
Member

Пропоную обговорити NVIDIA випустила професійну відеокарту RTX Pro 5000 із 72 гігабайтами GDDR7

За 4300$ баксів ще й нормально на фоні 5090
leif
Member

dead_rat: 19.12.2025 11:54За 4300$ баксів ще й нормально на фоні 5090
дивлячись для чого купувати, досить різні продукти для різних сценаріїв застосування. для усіляких ЛЛМ сабж мабуть сильно вигідніше, адже там обсяг пам'яті рулить в першу чергу, наскільки я розумію. а у 5090 GPU помітно потужніше, що дає свої переваги
alexeygalas
Member

leif
У PRO відеокарт головний козир це ECC пам*ять та стабільні таймінги і драйвери. Reliability.
Таким відеокартам місце на W материнських платах. Ну і в усіляких Dell PRO, Lenovo Thinkpad
Artem_K
Member

leif: 19.12.2025 12:02 для усіляких ЛЛМ сабж мабуть сильно вигідніше, адже там обсяг пам'яті рулить в першу чергу, наскільки я розумію. а у 5090 GPU помітно потужніше, що дає свої переваги
Дивився тести, якщо не вистачає пам'яті, то ніяка потужність чипу вже не допомагає. 5090 (32) в рази пролетіла мутанту 4090 (48), коли модель запросила 40+ Гб пам'яті. Якщо вистачає, то 5090 швидше відсотків на 25-30 десь.
leif
Member

alexeygalas
все так, все так

я думав собі отаку взяти, ну, щоб і пограти і попрацювати, якщо буде треба, з запасом, так би мовити:

https://telemart.ua/products/pny-nvidia ... ro6000-pb/

але хотспур та інші форумні фахівці кажуть, що гарантовано згорить роз'єм живлення (катастрофічно), інфа 100%, тож довелось відмовитись від покупки :weep:
alexeygalas
Member

leif: 19.12.2025 12:16але хотспур та інші форумні фахівці кажуть, що гарантовано згорить роз'єм живлення (катастрофічно), інфа 100%
Так і є. Під час гри навантаження кратно вищі в графонистих іграх ніж в робочих задачах
Барбарис
Member

leif, не треба виправдовуватись, що відговорили. Потратив на залишки чері виготовлені в Німеччині, чесно?
daesz
Member

У Хуанга явно якісь проблеми із рахунками, попереднє покоління (Ада) було 6к, а нове покоління (Блеквел) - це 5к :D
leif
Member

alexeygalas: 19.12.2025 12:19Так і є. Під час гри навантаження кратно вищі в графонистих іграх ніж в робочих задачах
клятий хуанг! зовсім не піклується про юзерів, які керуються принципом я заплатив за весь спідометр за всю потужність -- я буду використовувати всю потужніть :tomat: :tomat:
Барбарис: 19.12.2025 12:19leif, не треба виправдовуватись, що відговорили. Потратив на залишки чері виготовлені в Німеччині, чесно?
йой, я забув, що тут люди з клавіатурної теми теж є. спалився :rolleyes:

нічо нічо, ваші rtx 6000 через 5-7 років на ібеї будуть на вагу продавати, а от німецькі черрі тільки дорожчатимуть і через 30 років. як вино :learn:
Bukakanga
Member

красивое...
Volodymyr1985
Member

Шкода такі гроші віддавати заради домашніх експериментів з локальними моделями, але не так шкода, як купляти оверпрайс оперативку. Цікаво, скільки такий звір коштуватиме на наших прилавках 🤔
cspp
Member

Карта пойдет под обучение AI как пить дать, однако налог на покупку за бугром ещё 30 процентов от цены
firestarter256
Member

dead_rat
Могу тебе сотню выписать по 4к, налоги и перевозка из СШП на тебе. Я и так 2 ляма перечислил не гривнами чтоб понятно было
Melofon
Member

У неё (5000) 384 бит шина а в спецификациях указано 512бит, но 512 может быть только у старшей 6000 и при 3-х гигабитных чипах у неё 96GB, https://www.techpowerup.com/gpu-specs/? ... %20PRO%20W

Отправлено спустя 13 минут 38 секунд:
daesz: 19.12.2025 12:28 У Хуанга явно якісь проблеми із рахунками, попереднє покоління (Ада) було 6к, а нове покоління (Блеквел) - це 5к :D
5000-е это не поколение а предтоп, 6000 это топ, на поколения у них видеокарты для рабочих станций по цифрам сейчас не различаются, в конце только добавляют имя архитектуры (ну и приставку PRO добавили в блэквэл), Это поколение называется Invidia Blackwell PRO W https://www.techpowerup.com/gpu-specs/? ... %20PRO%20W и старшая модель называется RTX PRO 6000 Blackwell, Прошлая линейка называлась Nvidia Workstation Ada и старшая модель называлась RTX 6000 Ada Generation https://www.techpowerup.com/gpu-specs/? ... tion%20Ada, а в позапрошлом поколении примерно то же самое что и в прошлом но с одним отличием, общее название линейки Nvidia Workstation Ampere и топ назывался RTX A6000 (соответственно без окончания с названием архитектуры).
Ответить