Новости
Последние статьи и обзоры
I need help. Проблема "Out of range"
-
ASTON
Member
Ray2000gt
Ні, не пробував.
Та мабуть буде працювати в будь-якому варіанті. Там же інша історія.
Та й навряд воно покаже справжню проблему.
Ні, не пробував.
-
Rain Man
Member
ASTON
с учётом того что у Вас есть интеграшка и вытащив карту Вы поймёте грешить на видик или сам монитор.. а вообще радики крайне привередливы к моникам, на некоторых мониторах на максимальной герцовке начинают грузить память на 100%, 5ххх и 6ххх радики так точно страдают этим, кто-то говорит кривые дрова и скорее всего так оно и есть, но на другом мониторе такая проблема может даже не проявляться... дома 2 моника, лось и лыжа, парочка 6700хт и одна 6900хт на лосе при частоте 165 герц постоянно долбились в сотку по памяти в простое, подключаешь к компу лыжу и такой проблемы нет ни на 165 ни на 180 герцах.. на 120 герцах проблема на лосе исчезала.. и шнуры менял и что только не делал, подавай им другой монитор и всё.. с зелёной картой у лося мир, дружба, жвачка и никаких проблем.. у Вас там вообще 280 герц, попробуйте герцовку скинуть до 120 и понаблюдать, драйвер откатить на видеокарту, с видиком вообще может быть всё хорошо, банальная несовместимость с данным монитором..
с учётом того что у Вас есть интеграшка и вытащив карту Вы поймёте грешить на видик или сам монитор.. а вообще радики крайне привередливы к моникам, на некоторых мониторах на максимальной герцовке начинают грузить память на 100%, 5ххх и 6ххх радики так точно страдают этим, кто-то говорит кривые дрова и скорее всего так оно и есть, но на другом мониторе такая проблема может даже не проявляться... дома 2 моника, лось и лыжа, парочка 6700хт и одна 6900хт на лосе при частоте 165 герц постоянно долбились в сотку по памяти в простое, подключаешь к компу лыжу и такой проблемы нет ни на 165 ни на 180 герцах.. на 120 герцах проблема на лосе исчезала.. и шнуры менял и что только не делал, подавай им другой монитор и всё.. с зелёной картой у лося мир, дружба, жвачка и никаких проблем.. у Вас там вообще 280 герц, попробуйте герцовку скинуть до 120 и понаблюдать, драйвер откатить на видеокарту, с видиком вообще может быть всё хорошо, банальная несовместимость с данным монитором..
-
ASTON
Member
Rain Man
Дякую за поради.
Зроблю 120Гц і подивлюся.
Але ж воно було все супер 1,5 місяці. І раптом почалося щодня майже.
Дякую за поради.
Зроблю 120Гц і подивлюся.
Але ж воно було все супер 1,5 місяці. І раптом почалося щодня майже.
-
tornadox
Member
Монітор в мене інший, але має юсб 3 хаб, так от підключав до свого ПК він постійно глючив, відвалювався і потрібно було в диспетчері видалити і це на якийсь час допомагало. Десь тут на форумі читав про баг АМД з юсб, думав це воно, поки не вирішив підключити цей монітор через юсб до іншого пк, і там не АМД і проблема повторилася.ASTON: ↑ 18.12.2025 20:10Копаю далі.
І от що побачив - в мене в Пристроях висить якийсь невизначений драйвер для USB.
Емпіричним шляхом встановив, що це веб-камера. Відключив поки на.х.
І коли вантажиться ПК то підсвітка клавіатури і мишки спочатку вмикається, потім гасне, а потім знов вмикається.
Згадав, що здається АМД оновило якраз перед початком цього бага драйвера Чіпсета.
То може то воно якось похєріло USB порти, і воно так "ісполняло" ?
Переставив дрова Чіпсета на свіжі, відключив веб-камеру.
Якщо що, і буде продовжуватися, то мабуть вимкну USB кабель від монітора (він в принципі не сильно потрібен для виводу картинки, як я розумію).
-
ASTON
Member
tornadox
Тож міняти на відяху NVidia і не морочити голову?
Чи мається на увазі система материнка+проц АМД?
Тож міняти на відяху NVidia і не морочити голову?
Чи мається на увазі система материнка+проц АМД?
-
FirstTDM
Member
Я думаю, что можно победить проблему и в текущей кофигурации железа...ASTON: ↑ 19.12.2025 13:25Тож міняти на відяху NVidia і не морочити голову?
Менять старую видяху на NVIDIA 50хх вполне эффективно... можно и так...
-
ASTON
Member
FirstTDM
Спробую мабуть зараз вінду переставити.
Бо з тижні півтори тому (десь як проблема почалася) антівірус кричав на щось, здається на щось пов'язане із драйверами USB якраз.
А зараз мишка висла-висла і завис весь ПК в підсумку.
Тож мабуть тре переставити все вчисту спробувати. Давно не робив цього. Пора мабуть.
Спробую мабуть зараз вінду переставити.
Бо з тижні півтори тому (десь як проблема почалася) антівірус кричав на щось, здається на щось пов'язане із драйверами USB якраз.
А зараз мишка висла-висла і завис весь ПК в підсумку.
Тож мабуть тре переставити все вчисту спробувати. Давно не робив цього. Пора мабуть.
-
tornadox
Member
ASTON
мова була про АМД проц + мат.плата, але проблема швидше за все таки в хабі монітора. Просто не користуюся ним. Можливо у вас інша проблема.
На іншій системі були проблеми з DP - заміна допомогла.
Ще би радив налаштувати якусь завантажувальну флешку з лінуксом, наприклад Ubuntu щоб ізолювати проблеми з драйверами.
Якщо є лишній ССД то можна спробувати Windows To Go. Головне на мою думку ізолювати ОС і софт щоб зрозуміти чи це залізо.
мова була про АМД проц + мат.плата, але проблема швидше за все таки в хабі монітора. Просто не користуюся ним. Можливо у вас інша проблема.
На іншій системі були проблеми з DP - заміна допомогла.
Ще би радив налаштувати якусь завантажувальну флешку з лінуксом, наприклад Ubuntu щоб ізолювати проблеми з драйверами.
Якщо є лишній ССД то можна спробувати Windows To Go. Головне на мою думку ізолювати ОС і софт щоб зрозуміти чи це залізо.
-
ASTON
Member
Переустановка вінди теж не допомогла.
Мабуть такі тупо фізично порти мруть чи відяха.
Дочекаюся ще нового кабеля і якщо це не допоможе, тре карту міняти.
А от питання на що?
Розглядаю варіанти від 5060 ti до 9070 xt
Чи може взяти 9060 xt, трохи зекономивши?!
Мені все одно сильно не треба, я в WoT та PUBG граю останні багато років.
ААА тайтли не ганяю.
Мабуть такі тупо фізично порти мруть чи відяха.
Дочекаюся ще нового кабеля і якщо це не допоможе, тре карту міняти.
А от питання на що?
Розглядаю варіанти від 5060 ti до 9070 xt
Чи може взяти 9060 xt, трохи зекономивши?!
Мені все одно сильно не треба, я в WoT та PUBG граю останні багато років.
ААА тайтли не ганяю.
-
FirstTDM
Member
Да. Проверить на новом кабеле а потом всё остальное... Ну и проверять видео по DP нужно без USB концентратора в мониторе...ASTON: ↑ 19.12.2025 22:48Дочекаюся ще нового кабеля
Имхо, стоит посмотреть на 5060Ti/5070TiASTON: ↑ 19.12.2025 22:48Розглядаю варіанти від 5060 ti до 9070 xt
-
Ray2000gt
Advanced Member
Підключаєте два моніки в карту і материнку.ASTON: ↑ 18.12.2025 21:36 Ray2000gt
Ні, не пробував.
Це дасть можливість подивитись у вінді, що робиться з картою в момент Out of range. Можливо вона і в диспечері пропадає, або зі знаком оклику. Тоді карта дохла.
Якщо в диспечері все ок, пробуйте змінювати параметри дисплея, подивитесь на реакцію.
Спробуйте якось завантажити її. Тільки не графікою (бо це буде на інтеграшці). Запустіть якийсь рендер, чи щось таке.
P.S. Просто можливо ПК завантажується на інтеграшці в моменти Out of range, а ви про це навіть не здогадаєтесь, не підключивши монік в материнку.
-
ASTON
Member
FirstTDM
вимкнути USB кабель з монітора?
вимкнути USB кабель з монітора?
-
VovaII
Member
ASTON
Так в танчики і на інтеграшці можна грати. Вийміть взагалі відеокарту і протестуйте на інтеграшці.
Результати відпишіть. А то поки що навіть не локалізували проблему.
Так в танчики і на інтеграшці можна грати. Вийміть взагалі відеокарту і протестуйте на інтеграшці.
Результати відпишіть. А то поки що навіть не локалізували проблему.
-
FirstTDM
Member
Ну да... отключить USB - вынуть кабель... прошивка уже свежая и на качество картинки USB кабель никак не влияет...ASTON: ↑ 20.12.2025 11:46вимкнути USB кабель з монітора?
-
ASTON
Member
Кабель USB вимкнув. Але проблема на місці. Холодний старт зазвичай out of range. 1-3 перезагрузки допомагають.
Вилізла цікава особливість - коли я вмикаю режим 120Гц, система навіть при холодному старті завантажується завжди (здається жодного разу ще не було out of range). Але вона тупо нестабільна, мишка фрізить кожні 5 сек, потім тупо висне вся система.
І так само потребує кілька перезагрузок для нормалізації роботи.
Тож різниця між 144Гц і 120Гц лише в тому, що в першому видає чорний екран із написом out of range, а в другому windows таки завантажується, але результат такий самий.
Штучка інтелект каже, що це к DP-контролеру на ВК прийшла чорна тьотя з косою.
Що це деградація DP-контролера.
Типу:
144 Гц
link training падає одразу
Windows не може зафіксувати режим
→ out of range
→ відкат
GPU не може стабілізувати сигнал взагалі
120 Гц
link training проходить частково
Windows завантажується
але:
починається DPC latency
зависає мишка
потім підвішується вся система
Це гірше, ніж out of range.
Вилізла цікава особливість - коли я вмикаю режим 120Гц, система навіть при холодному старті завантажується завжди (здається жодного разу ще не було out of range). Але вона тупо нестабільна, мишка фрізить кожні 5 сек, потім тупо висне вся система.
І так само потребує кілька перезагрузок для нормалізації роботи.
Тож різниця між 144Гц і 120Гц лише в тому, що в першому видає чорний екран із написом out of range, а в другому windows таки завантажується, але результат такий самий.
Штучка інтелект каже, що це к DP-контролеру на ВК прийшла чорна тьотя з косою.
Що це деградація DP-контролера.
Типу:
link training падає одразу
Windows не може зафіксувати режим
→ out of range
→ відкат
link training проходить частково
Windows завантажується
але:
починається DPC latency
зависає мишка
потім підвішується вся система
-
tornadox
Member
ASTON
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... kill_gpus/
на реддіті є декілька тем де юзери жаліються що кабелі DP вбили їх ВК. Пишуть що це цілком можливо.
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... kill_gpus/
на реддіті є декілька тем де юзери жаліються що кабелі DP вбили їх ВК. Пишуть що це цілком можливо.
-
ASTON
Member
До речі, новий кабель DP не допоміг.
Мабуть ВК всьо, і треба нову.
Мабуть ВК всьо, і треба нову.
-
FirstTDM
Member
Офигеть... это что же получается - видяха и трех лет не прожила?ASTON: ↑ 23.12.2025 15:56До речі, новий кабель DP не допоміг.
-
ASTON
Member
FirstTDM
Угу, навесні 2023 купив її. І ось.
При тому я її особливо не розганяв, хіба шо спробувати трохи. 99% працювала в стоці, корпус охолоджується добряче, ігри це в основному старі PUBG, WoT типу такого, залочені на 144Гц. Тобто не в упор працювала.
Отаке.
Стара MSI 1070 працювала років з 8-9 і взагалі нічого їй.
А ця ось так.
Угу, навесні 2023 купив її. І ось.
При тому я її особливо не розганяв, хіба шо спробувати трохи. 99% працювала в стоці, корпус охолоджується добряче, ігри це в основному старі PUBG, WoT типу такого, залочені на 144Гц. Тобто не в упор працювала.
Отаке.
Стара MSI 1070 працювала років з 8-9 і взагалі нічого їй.
А ця ось так.
-
Polaris
Member
ASTON
бігло продивився тему, але так і не знайшов головного, через DDU дрова зносили з подальшою установкою останніх начисто?
бігло продивився тему, але так і не знайшов головного, через DDU дрова зносили з подальшою установкою останніх начисто?