Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

luckygamerks: 15.12.2025 20:21 Слухайте, тут постійно обговорюється майже одні й ті самі питання. Можливо зараз прозвучить тупо, але ж тут є дійсно досвідчені експерти, які б наприклад за бажання могли б скласти деякий топ по кожної моделі від кращих до гірших карт, зрозуміло, що для одного в карті може цікавити максимальна потужність, другого максимально тихе охолодження, комусь треба дуже коротка карта, але ж тимнименш, а десь у шапці цей топ взагалі був би класно.
Наприклад як я розумію у 9070xt все жа таки том це Меркури, потім мабуть ред девіл чи сапфір нітро+?
Щось по типу такого, від кращого до гіршого:

Radeon 9070xt:
1) XFX Mercury
2) Sapphire Nitro+
3) Powercolor Red Devil

Я розумію, що це не так просто, але це б була нереальна допомога для людей, які не взагалі не орієнтуються. Та і зараз поки все не так сильно здорожчало, людина може зайти подивитись список від кращих до гірших, задати, якщо треба пару уточнюючих питань і придбати, щось.

Є офіційні магазини в яких ціни змінюються, кожного дня і умовно з такого списку можна вихватити, щось цікаве дешевше ніж від конкурентів.
Прошу прям сильно каменюками не закидувати
Только если этот топ будет составлен от Vlaad13
Buldozer.
Member

KPAH: 15.12.2025 20:32
luckygamerks: 15.12.2025 20:21 Слухайте, тут постійно обговорюється майже одні й ті самі питання. Можливо зараз прозвучить тупо, але ж тут є дійсно досвідчені експерти, які б наприклад за бажання могли б скласти деякий топ по кожної моделі від кращих до гірших карт, зрозуміло, що для одного в карті може цікавити максимальна потужність, другого максимально тихе охолодження, комусь треба дуже коротка карта, але ж тимнименш, а десь у шапці цей топ взагалі був би класно.
Наприклад як я розумію у 9070xt все жа таки том це Меркури, потім мабуть ред девіл чи сапфір нітро+?

Radeon 9070xt:
1) XFX Mercury
2) Sapphire Nitro+
3) Powercolor Red Devil

Я розумію, що це не так просто, але це б була нереальна допомога для людей, які не взагалі не орієнтуються. Та і зараз поки все не так сильно здорожчало, людина може зайти подивитись список від кращих до гірших, задати, якщо треба пару уточнюючих питань і придбати, щось.

Є офіційні магазини в яких ціни змінюються, кожного дня і умовно з такого списку можна вихватити, щось цікаве дешевше ніж від конкурентів.
Не выдумывай. Месию попросим и делов
luckygamerks
Member

Vlaad13: 15.12.2025 20:29

Radeon 9070xt:
1) XFX Mercury
2) Sapphire Nitro+
3) Powercolor Red Devil

Людина яка не розбирається в відяхах піде в магазин і керидбає зелену карту
Людина яка розбирається у відяхах просто придбає зелену карту
Для чого ця таблиця радеонів?
По перше, тут багато людей приходять і питають поради.
По друге, про людей які розбираються, тут іде повідомлення виключно у їхній допомозі скаладання топу актуальних карт від кращої до гіршої.
По третє, 9070 була виключно для прикладу, вам було б легше аби таблиця почалась з nvidia? Мова іде про всі актуальні карти теперішнього покоління.
А саме: Rtx 5050, 5060 5060ti, 5070, 5080, 5090
Rx 9600xt, 9700, 9700xt
Я розумію, що дуже багато ньансів та підводних каменів, але такі я ки здатні лише у критику =)

Отправлено спустя 3 минуты 50 секунд:
Buldozer.: 15.12.2025 20:35
KPAH: 15.12.2025 20:32

Не выдумывай. Месию попросим и делов
Думаю ви і без месії гарно розбираєтесь, через вас цих карт мабуть сотні проходять :gigi:
FirstTDM
Member

luckygamerks: 15.12.2025 20:21деякий топ по кожної моделі від кращих до гірших карт
По какому критерию ранжировать топ видях? По цене? По производительности из коробки? По разгону? По шуму? По размеру?
luckygamerks: 15.12.2025 20:21Щось по типу такого, від кращого до гіршого:
Radeon 9070xt:
1) XFX Mercury
2) Sapphire Nitro+
3) Powercolor Red Devil
Вот, например, ТОП по популярности прямо с хотлайна на сейчас B-)

1) GIGABYTE Radeon RX 9070 XT GAMING OC 16G
2) ASUS TUF-RX9070XT-O16G-GAMING
3) ASUS PRIME-RX9070XT-O16G
4) GIGABYTE Radeon RX 9070 XT GAMING 16G
5) GIGABYTE AORUS Radeon RX 9070 XT ELITE 16G
Vlaad13
Member

Для радеонів таблиця непотрібна бо там всього 3 категорії.
1. Меркурій топ
2. Все інше плюс мінус однакове
3. Гіга де температури норм але спірні прокладки тому товар на любителя.
У зелених Асус, Мся, Інно.
Усьо
luckygamerks
Member

FirstTDM: 15.12.2025 21:12
luckygamerks: 15.12.2025 20:21деякий топ по кожної моделі від кращих до гірших карт
По какому критерию ранжировать топ видях? По цене? По производительности из коробки? По разгону? По шуму? По размеру?
luckygamerks: 15.12.2025 20:21Щось по типу такого, від кращого до гіршого:
Radeon 9070xt:
1) XFX Mercury
2) Sapphire Nitro+
3) Powercolor Red Devil
Вот, например, ТОП по популярности прямо с хотлайна на сейчас B-)

1) GIGABYTE Radeon RX 9070 XT GAMING OC 16G
2) ASUS TUF-RX9070XT-O16G-GAMING
3) ASUS PRIME-RX9070XT-O16G
4) GIGABYTE Radeon RX 9070 XT GAMING 16G
5) GIGABYTE AORUS Radeon RX 9070 XT ELITE 16G
Дякую за топ, але ж топ популярності нажаль не відображає, якості товару.
FirstTDM
Member

luckygamerks: 15.12.2025 21:21Дякую за топ, але ж топ популярності нажаль не відображає, якості товару.
Ага... т.е. топ не по популярности, не по цене, не по скорости, не по шуму, а по некому "качеству"? B-)

А что такое в данном контексте "якість товару"? Уж не гуманитарная ли это категория? :)
Yurius
Member

luckygamerks: 15.12.2025 21:21Дякую за топ, але ж топ популярності нажаль не відображає, якості товару
Ви не правильно ставити запитання,ось і отримали....
luckygamerks
Member

Yurius: 15.12.2025 21:25
luckygamerks: 15.12.2025 21:21Дякую за топ, але ж топ популярності нажаль не відображає, якості товару
Ви не правильно ставити запитання,ось і отримали....
Ну я намагався пояснити у своєму повідомленні, що я розумію, що для різних людей топ буде різний, але малось наувазі середньо зважений топ, по основним показникам від найкращого до найгіршого. Може я не правий, але у переважній більшості це по перше якість виконання. Я привів приклад, наскільеи я чув то саме ті три карти які я написав для 9700xt є найкращими виконаннями, можливо я помиляюсь.

Так само як для 5070ti я так для себе розумію, це що типу ASUS ROG Strix, MSI Suprim X/Gaming X Trio/Expert, найгірші само собою це мабуть msi vantus і т.д.

Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
FirstTDM: 15.12.2025 21:24
luckygamerks: 15.12.2025 21:21Дякую за топ, але ж топ популярності нажаль не відображає, якості товару.
Ага... т.е. топ не по популярности, не по цене, не по скорости, не по шуму, а по некому "качеству"? B-)

А что такое в данном контексте "якість товару"? Уж не гуманитарная ли это категория? :)
Я чув ви тут багато розповідали про свій великий досвід відносно пк та їх комплектуючих, тому я думаю ви розумієте, що саме малось на увазі, є0дине я так зрозумів, у ви трохи більше топите за асус, хоча не завжди асус це добре. Якщо, про досвід, це я не що б образити, а про те, що ви часто розказували про себе та знайомих, та багато карт асус у вашому з ними користуванні.
FirstTDM
Member

luckygamerks: 15.12.2025 21:43але малось наувазі середньо зважений топ
Да ну... так не бывает... без указания критериев никаких средневзвешенных показателей не получится...
luckygamerks: 15.12.2025 21:43я думаю ви розумієте, що саме малось на увазі
Нет, не понимаю.

Когда меня спрашивают какую видяху купить сегодня (завтра ситуация может быть другая) - я спокойно отвечаю Asus или MSI с 3-мя кулерами по вкусу и кошельку от 5060 Ti до 5080... те, кто берут 5050 или 5090 и так понимают зачем они это делают...
luckygamerks: 15.12.2025 21:43я так для себе розумію, це що типу ASUS ROG Strix
ASUS TUF-RTX5070TI-O16G-GAMING
Последний раз редактировалось FirstTDM 15.12.2025 22:13, всего редактировалось 1 раз.
Hells Angels
Member

luckygamerks: 15.12.2025 21:435070ti я так для себе розумію, це що типу ASUS ROG Strix
позиціонується як топ лінійки асус, а гарантія обмежена 3 роками, і накой воно потрібно? переплатити за ргб на боці?
Vlaad13
Member

Hells Angels: 15.12.2025 22:08
luckygamerks: 15.12.2025 21:435070ti я так для себе розумію, це що типу ASUS ROG Strix
позиціонується як топ лінійки асус, а гарантія обмежена 3 роками, і накой воно потрібно? переплатити за ргб на боці?
коли купляєш асус його завжди потім легше продати на Лох.юа
цю фірму там купують майже відразу
але саме стрікс краще не брати бо майже завжди там дроселі оруть - краще таф
ilcattivo
Member

Vlaad13: 15.12.2025 20:29 Людина яка не розбирається в відяхах піде в магазин і керидбає зелену карту
Людина яка розбирається у відяхах просто придбає зелену карту
Для чого ця таблиця радеонів?
Універсальний гайд з вибору відеокарт від Влада. Користуйтесь :up:
Вложения
vlad_1337.png
daesz
Member

ilcattivo
:lol: :lol:
спойлер
і головне - правда ж :lol: :lol:
Nouriel
Member

luckygamerks: 15.12.2025 20:21Слухайте, тут постійно обговорюється майже одні й ті самі питання. Можливо зараз прозвучить тупо, але ж тут є дійсно досвідчені експерти, які б наприклад за бажання могли б скласти деякий топ по кожної моделі від кращих до гірших карт,
без толку, це форум тут немає якихось закріплених повідомлень, чи шоб шапка була на кожній сторінці. Та й люди не надто читають: буває, задають питання, на яке відповідь буквально над самим питанням.))
Crazy_8
Junior

Crazy_8: 23.11.2025 00:22 Вітаю, панство. Хочу купити 5070 ti за мінімум грошей. Підкажіть що краще взяти. Поки розглядаю такі варіанти(можливі варіанти ще):
- Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF OC
- Zotac GAMING GeForce RTX 5070 Ti SOLID SFF OC
- ASUS PCI-Ex GeForce RTX 5070 Ti PRIME OC Edition
Потрібна карта довжиною до 310(мій корпус Vinga Ghost).
Знаю, що у гіги були/є проблеми з тим, що витікає термопаста. Про цей Зотак інфи багато не знайшов. Я так розумію що в плані продуктивності воно все +- одне, тож мабуть треба дивитись на охолодження та компоненти карти.
Планую рендерити на карті та іноді грати в ігри.
В кінцевому результаті купив собі 5080 від асус. Знаю, що по факту переплатив, але вже таке. Починалось все з звичайної 5070. :D
7mindfields
Member

luckygamerks: 15.12.2025 20:21 Я розумію, що це не так просто, але це б була нереальна допомога для людей, які не взагалі не орієнтуються. Та і зараз поки все не так сильно здорожчало, людина може зайти подивитись список від кращих до гірших, задати, якщо треба пару уточнюючих питань і придбати, щось.
витрачати час тільки в нікуди, хоч 10 таких топів зроби, всеодно будуть постійно заходити унікуми, які не можуть декілька сторінок прочитати, і запитувати одні й ті самі тупі питання (як приклад, тред по ssd)
FirstTDM
Member

Crazy_8: 16.12.2025 04:14В кінцевому результаті купив собі 5080 від асус.
Поздравляю! :super:

А конкретно - какая видяха Асус? Prime, TUF, Astral, ProArt?
Crazy_8: 16.12.2025 04:14Починалось все з звичайної 5070.
Так бывает и часто B-)
Crazy_8: 16.12.2025 04:14Знаю, що по факту переплатив, але вже таке.
А в чем смысл странного термина "по факту переплатив"? Не было скидок хороших? Цены выросли со вчерашнего дня? Или как? :)
Filabatya
Member

FirstTDM
Переплатив заключається в співідношенні продуктивності до ціні до тішки відповідно.
Аналогічні танці з 9070 хт і простої в амд)
Ответить