Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
Барбарис
Member
А ще CHERRY KC 6000, але ціна на них зараз неадекватна. Можна ще просту CHERRY KC 1000 
-
leif
Member
беріть черрі поки ще є, бо скоро, мабуть, не буде 
-
leif
Member
стільки всього стоїть в клавіатурній черзі, що оце тільки сьогодні я вперше поставив ALEXOTOS GRANITE SWITCHES в клавіатуру:
купив я їх ще влітку, а змастив більше місяця назад
світч фуллтревельний, не ультра гладенький, але приємний, по звуку це така собі варіація на тему мілкі йелоу, але більш рафіновано, по-преміальному: трохи тихіше, не аж настільки лоу пітч як мілкі йелоу (але при цьому все ще досить лоу), більш консистентно від світча до світча. якість виготовлення чудова з відмінними допусками всюди в конструкції (ніяких люфтів, вобблів і т.п.) + з гарною пружиною, яку і думки не виникає міняти.
воно і в ціні відображено, звісно: нехай навіть ~ $13 за 3*35 мілкі йелоу по знижках останнім часом і $54 за 3*36 граніт + доставка з новелкейс, не скажу що граніт аж настільки краще якщо порівнювати лоб в лоб ціни, але граніт це такий собі ультимативний світч, який треба просто змастити, в той час як мілкі йелоу вимагають L+F+SS, що збільшить їхню ціну в підсумку, але все одно буде сильно дешевше гранітів.
в цілому мій вердикт -- 10/10, дуже сподобалось, хоч і дорого коштує. куплю ще, якщо встигну, а також спробую альтернативну версію від самих NK -- classic blue, яка, виглядає так, що зроблена на цих же молдах у typeplus, але трохи іншого пластику.
світч фуллтревельний, не ультра гладенький, але приємний, по звуку це така собі варіація на тему мілкі йелоу, але більш рафіновано, по-преміальному: трохи тихіше, не аж настільки лоу пітч як мілкі йелоу (але при цьому все ще досить лоу), більш консистентно від світча до світча. якість виготовлення чудова з відмінними допусками всюди в конструкції (ніяких люфтів, вобблів і т.п.) + з гарною пружиною, яку і думки не виникає міняти.
воно і в ціні відображено, звісно: нехай навіть ~ $13 за 3*35 мілкі йелоу по знижках останнім часом і $54 за 3*36 граніт + доставка з новелкейс, не скажу що граніт аж настільки краще якщо порівнювати лоб в лоб ціни, але граніт це такий собі ультимативний світч, який треба просто змастити, в той час як мілкі йелоу вимагають L+F+SS, що збільшить їхню ціну в підсумку, але все одно буде сильно дешевше гранітів.
в цілому мій вердикт -- 10/10, дуже сподобалось, хоч і дорого коштує. куплю ще, якщо встигну, а також спробую альтернативну версію від самих NK -- classic blue, яка, виглядає так, що зроблена на цих же молдах у typeplus, але трохи іншого пластику.
-
feniks_tm
Member
-
leif
Member
feniks_tm
коли не хочеться відмовлятись від кольорів АБС, але звучок щось ніяк не заходить
ну, головне щоб власнику подобалось, такі речі це суто преференс. я думаю, тут ключовий момент, що це магнітні світчі, і характер їхнього боттом ауту (та і апстроуку) вкупі з досить яскравою природою абс пластику муляв цьому хлопцю, от він і викручується як може, щоб це все діло трохи приглушити. але, чи не було б краще для такої мети взяти порон фоам? не знайшов?
за спробу і ентузіазм - відмінно
результат - на любителя
Відправлено через 29 хвилин 15 секунд:
зранку сьогодні було трохи часу, вирішив розміллмаксити свою "золоту" пцб для матрацу і запаяти алексотовські світчі в неї для максимальної потужності. все відкладав цей момент, бо, враховуючи у скільки пцбшка мені обійшлась грошей+зусиль, орудувати паялом на ній якось не хотілось
але врешті-решт я дійшов таки до того, що далі мілл-макси я терпіти вже не готовий на ній і треба розпаяти. сам пацієнт після операції виглядав непогано:
втім, через те, що я полінувався зняти стаби -- один з них трошки постраждав
але, нічого, трохи надфільком пройдусь отам в кутку, де оплавлено, і ще послужить 
Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
після цього запаяв світчі, про які писав вчора: і тепер я задоволений білдом на всі 100%
Відправлено через 11 хвилин 43 секунди:
взагалі, була ідея запаяти граніти тут не з алю плейтом, а PC, але вирішив не ризикувати, фіг його знає, як воно буде звучати, а туди-сюди паяти зайвий раз цю пцбшку ...
до того ж, у мене є ще одна трошки менш "золота" пцб для 2.0адд 1.2мм завтовшки (як і ОГ стокова плата до цього борду, така товищина це дизайнерський задум), от її можна спробувати теж розмілмаксити і запаяти на неї черрі на пц плейті, щоб флексило, але при цьому і звучало добре. в ідеалі доробити таки вінтажні черрі, ух, це мав би бути найс білд. зараз почнуться різдвяні канікули-вихідні, як раз займусь
Відправлено через 5 годин 18 хвилин 43 секунди:
ніхто Keygeek Little Elf в наявності часом не бачив?
маякніть плз, якщо десь на алі чи ще де трапиться випадково в наявності, буду вдячний. по опису щось цікаве таке, треба затестити. я досі ще не познайомився очно з жодним світчем від кейгік, а вже стільки про них чув і читав, що якось відчуваю, що FOMO наздоганяє
думав Y2 або Y3 купити на пробу, але щось саме Little Elf приваблює найбільше, дочекаюсь, мабуть, коли його рестокнуть. головне, знову не прокинутись, коли вже всюди буде розпроданий
Відправлено через 1 годину 8 хвилин 50 секунд:
і все ж таки я змінив свою думку щодо SA профілю
ось так тепер цей білд житиме
подивимось, скільки протримається
коли не хочеться відмовлятись від кольорів АБС, але звучок щось ніяк не заходить
ну, головне щоб власнику подобалось, такі речі це суто преференс. я думаю, тут ключовий момент, що це магнітні світчі, і характер їхнього боттом ауту (та і апстроуку) вкупі з досить яскравою природою абс пластику муляв цьому хлопцю, от він і викручується як може, щоб це все діло трохи приглушити. але, чи не було б краще для такої мети взяти порон фоам? не знайшов?
за спробу і ентузіазм - відмінно
Відправлено через 29 хвилин 15 секунд:
зранку сьогодні було трохи часу, вирішив розміллмаксити свою "золоту" пцб для матрацу і запаяти алексотовські світчі в неї для максимальної потужності. все відкладав цей момент, бо, враховуючи у скільки пцбшка мені обійшлась грошей+зусиль, орудувати паялом на ній якось не хотілось
Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
після цього запаяв світчі, про які писав вчора: і тепер я задоволений білдом на всі 100%
Відправлено через 11 хвилин 43 секунди:
взагалі, була ідея запаяти граніти тут не з алю плейтом, а PC, але вирішив не ризикувати, фіг його знає, як воно буде звучати, а туди-сюди паяти зайвий раз цю пцбшку ...
до того ж, у мене є ще одна трошки менш "золота" пцб для 2.0адд 1.2мм завтовшки (як і ОГ стокова плата до цього борду, така товищина це дизайнерський задум), от її можна спробувати теж розмілмаксити і запаяти на неї черрі на пц плейті, щоб флексило, але при цьому і звучало добре. в ідеалі доробити таки вінтажні черрі, ух, це мав би бути найс білд. зараз почнуться різдвяні канікули-вихідні, як раз займусь
Відправлено через 5 годин 18 хвилин 43 секунди:
ніхто Keygeek Little Elf в наявності часом не бачив?
маякніть плз, якщо десь на алі чи ще де трапиться випадково в наявності, буду вдячний. по опису щось цікаве таке, треба затестити. я досі ще не познайомився очно з жодним світчем від кейгік, а вже стільки про них чув і читав, що якось відчуваю, що FOMO наздоганяє
думав Y2 або Y3 купити на пробу, але щось саме Little Elf приваблює найбільше, дочекаюсь, мабуть, коли його рестокнуть. головне, знову не прокинутись, коли вже всюди буде розпроданий
Відправлено через 1 годину 8 хвилин 50 секунд:
і все ж таки я змінив свою думку щодо SA профілю
ось так тепер цей білд житиме
подивимось, скільки протримається
-
StTechnik
Member
Честно говоря - белый с желтым - ну не очень как то. С Черным - более интереснее смотрится. Вообще желтый такой себе цвет, который трудно с чем то комбинировать. Но с черным по любому лучше.leif: ↑ 16.12.2025 20:18подивимось, скільки протримається
На счет SA профиля - я так понимаю его беда - в том что он для многих высокий. А сам по себе - считается очень эргономичным. Поэтому его за основу берут все кому не лень и первым делом - уменьшают высоту. Возьми OSA (кейроновский штатный) - это SA с высотой OEM, MDA - тоже производная от SA, кто там еще... KSA, KAT (с ним мы завтра познакомимся) - тоже производная от SA, но ниже и со своими особенностями.
-
leif
Member
ти звернув увагу на ступінь зашайненості цього мого SA кейкап сету? а купував я його новимStTechnik: ↑ 16.12.2025 20:31На счет SA профиля - я так понимаю его беда - в том что он для многих высокий.
шо сказати, на вкус і цвєт, сам знаєш)) мені наразі однаково подобаються обидва варіанти в плані поєднання кольорів, але отакий настрій у мене зараз, що білий сет в черрі профілі за сукупністю усіх факторів краще заходитьStTechnik: ↑ 16.12.2025 20:31Честно говоря - белый с желтым - ну не очень как то. С Черным - более интереснее смотрится.
це все мені не цікаво. за останнні роки єдиний сет не в черрі профілі, який я придбав, це мтню дольч, який стоїть на норбафорсі. але його я купив щоб потицяти і послухати довгоочікувану новинку -- пбт капи від гмкStTechnik: ↑ 16.12.2025 20:31Возьми OSA (кейроновский штатный) - это SA с высотой OEM, MDA - тоже производная от SA, кто там еще... KSA, KAT (с ним мы завтра познакомимся) - тоже производная от SA, но ниже и со своими особенностями.
-
StTechnik
Member
leif
А мне как то наоборот черри профиль поднадоел. Для разнообразия попробую КАТ. Тем более он красивый.
А мне как то наоборот черри профиль поднадоел. Для разнообразия попробую КАТ. Тем более он красивый.
-
leif
Member
StTechnik
в цьому вся краса клавіатурного хоббі: не якісь стандартні рішення one-size-fits-all, а кастомізація, в якій кожен може знайти саме те, що йому потрібно
в цьому вся краса клавіатурного хоббі: не якісь стандартні рішення one-size-fits-all, а кастомізація, в якій кожен може знайти саме те, що йому потрібно
-
StTechnik
Member
leif
Соглашусь полностью. Прекрасная возможность что либо менять когда надоедает со временем. А потом через время вернуться на то что было. И оно уже как будто другое.в цьому вся краса клавіатурного хоббі
-
7mindfields
Member
Теж хотів придбати Y серію, коли ще не став дідом з однією клавіатурою для всього, але неодноразово бачив скарги, що саме ці свічі (y2 чи y3) через відносно короткий термін перестають працювати, хоча якщо суто для ознайомлення, чому ніleif: ↑ 16.12.2025 20:18 думав Y2 або Y3 купити на пробу
З приводу кольорового метчу, виглядає непогано (не фіолетовий звісно), краще ніж класичний wob, саме через цей сірий паперовий відтінок
-
leif
Member
7mindfields: ↑ 16.12.2025 23:18неодноразово бачив скарги, що саме ці свічі (y2 чи y3) через відносно короткий термін перестають працювати
отакої
а про інші кейгіки такого не траплялось?
7mindfields: ↑ 16.12.2025 23:18не фіолетовий звісно
-
7mindfields
Member
Не шукав, тому не підкажуleif: ↑ 16.12.2025 23:25 а про інші кейгіки такого не траплялось?
-
StTechnik
Member
Добрый вечер товарищи
Знаю, что всем пофик, но тем не менее - переходим к важным новостям.
Встречайте - профиль КАТ от компании Keyreative.
Очередной переделанный или "адаптированный" SA. Ниже - графическое сравнение.
И вот вам прямое сравнение "жопка к жопке" с ОSA (штатный профиль Кейрона)
Толщины они навалили конечно будьте любезны )
Новителы сделаны тоже Даблшот, в отличии от WS, где они сделаны УФ печатью.
Эргономика. Ну пока немного не привычно, но руки не орут "дай нам подставку".
Да, стоит сказать и подчеркнуть. Символы не просвечиваются и кириллицы нет
Звук. Да фиг знает как объяснить. Звук чуть другой, но приятный по прежнему и не раздражает все так же.
Вообщем пока нравится.
Ну и немного общего вида.
, да, leif?)
Но я пока еще понял куда чо ставить, с учетом правильных высот по рядам. Профиль конечно ну прям очень скульптурный
На этом собственно все. Вот думаю.. Гравировать или не гравировать? Чат, напишите в коментариях. Ну с вас там лайки, подписки, все такое
Знаю, что всем пофик, но тем не менее - переходим к важным новостям.
Встречайте - профиль КАТ от компании Keyreative.
Очередной переделанный или "адаптированный" SA. Ниже - графическое сравнение.
- спойлер
И вот вам прямое сравнение "жопка к жопке" с ОSA (штатный профиль Кейрона)
- спойлер
Толщины они навалили конечно будьте любезны )
- спойлер
Новителы сделаны тоже Даблшот, в отличии от WS, где они сделаны УФ печатью.
Эргономика. Ну пока немного не привычно, но руки не орут "дай нам подставку".
Да, стоит сказать и подчеркнуть. Символы не просвечиваются и кириллицы нет
Звук. Да фиг знает как объяснить. Звук чуть другой, но приятный по прежнему и не раздражает все так же.
Вообщем пока нравится.
Ну и немного общего вида.
- спойлер
Но я пока еще понял куда чо ставить, с учетом правильных высот по рядам. Профиль конечно ну прям очень скульптурный
На этом собственно все. Вот думаю.. Гравировать или не гравировать? Чат, напишите в коментариях. Ну с вас там лайки, подписки, все такое
-
7mindfields
Member
Точно ні, зважаючи на центральне розташування основних літерStTechnik: ↑ 17.12.2025 19:33 Гравировать или не гравировать?
-
Geinz21
Member
leif
друже, если не секрет, есть смысл из обычной доски делать hot-swap?
Два экземпляра дома есть, один не жалко. Или овчинка выделки не стоит и проще под нужные свичи перепаять?
друже, если не секрет, есть смысл из обычной доски делать hot-swap?
-
StTechnik
Member
Я вот тоже склоняюсь к такому же решению )7mindfields: ↑ 17.12.2025 19:45Точно ні, зважаючи на центральне розташування основних літерStTechnik: ↑ 17.12.2025 19:33 Гравировать или не гравировать?
-
leif
Member
Під "легендами", судячи з усього, ти мав на увазі іконки замість тексту на модах? ні, я не так щоб категорично проти такого, а чому ти вирішив, що мені не подобається? ніби я нічого такого не писавStTechnik: ↑ 17.12.2025 19:33точно знаю кому НЕ зайдет , да, leif?
як суб'єктивно сприймається сам пластик і якість виготовлення у порівнянні з найспбт або ws? маю на увазі не товщину, а враження про текстуру, на дотик, рівність/чіткість країв, символів тощо?
Відправлено через 4 хвилини 25 секунд:
можна заміллмаксити, але:Geinz21: ↑ 17.12.2025 19:48друже, если не секрет, есть смысл из обычной доски делать hot-swap?
- це не дешево, навіть якщо брати найдешевші сокети (а вони досить галімі, правду кажучи)
- подивись, чи є у тебе там на пцб отвори під allignment піни, тобто дві додаткові пластикові ноги 5-пінових свічтів.
якщо є, то можна заморочитись заради цікавості, але враховуй, що це муторно, якщо пцбшка не нова, адже самі сокети входять в отвори для металевих пінів зовсім щільно і тому ці отвори треба добре зачистити від залишків припою для того щоб встановлення стало можливим. тому я б спочатку розпаяв старі світчі, спробував зачистити, подивився, чи виходить це наявним інструментом з тим припоєм який там є, а тоді вже купував мілл-макс сокети і займався цим.
а які клавіатури?
-
StTechnik
Member
leif
Но вот именно тактильно - оба сета афигенны. Если я скажу «шелковая шероховатость» - будет глупо, но максимально точно.
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Кстати Cannonkeys в подарок положил один свич Черри. Модель не скажу - черный с белым стемом, и прям оооочень тактильный. Почти «кликер».
Предположил исходя из твоей расположенности к классике и канонам. Все как делает GMK. Но если ошибся - я даже рад. Просто на мой взгляд выглядит хоть и не по канонам, но свежо.а чому ти вирішив, що мені не подобається?
Я завтра сделаю фотосет сравнения лоб в лоб. Хотел сегодня, но не успел. Если говорить о тактильных моментах - все очень сильно прям вот близко. Качество может быть на условный миллиметр лучше у КАТ. К WS вопрос только УФ печати новителов. Завтра покажу что я имею ввиду. Заодно сравним попадания в цвета.як суб'єктивно сприймається сам пластик і якість виготовлення у порівнянні з найспбт або ws? маю на увазі не товщину, а враження про текстуру, на дотик, рівність/чіткість країв, символів тощо?
Но вот именно тактильно - оба сета афигенны. Если я скажу «шелковая шероховатость» - будет глупо, но максимально точно.
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Кстати Cannonkeys в подарок положил один свич Черри. Модель не скажу - черный с белым стемом, и прям оооочень тактильный. Почти «кликер».
-
leif
Member
у ГМК чимало сетів з іконками замість написів на модах, є деякі в яких це йде окремим кітом, є такі що з коробки такі. ось скажімо, один з сетів, який би я хотів роздобути собі колись в колекцію:StTechnik: ↑ 17.12.2025 22:14Все как делает GMK
https://oblotzky.industries/products/gmk-cyl-mv-hi-viz
може r2 дочекаюсь колись, може таки задушу жабу і куплю у колекціонерів-перекупів (баксів за 300
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
це, мабуть, ergo clear)) прикольноStTechnik: ↑ 17.12.2025 22:14Кстати Cannonkeys в подарок положил один свич Черри. Модель не скажу - черный с белым стемом, и прям оооочень тактильный. Почти «кликер».