isusik63: ↑ 14.12.2025 17:15Ну ваши посты в этой теме это то что прийти на форум про рыбалку и в теме про подорожание фидерных снастей , начать писать что рыбалка на фидер это для дедов (и можно ловить на бамбуковую удочку) и также можно это время потратить на другие сферы .Tiufin: ↑ 14.12.2025 16:33
Ну вас же в моєму першому повідомленні тригернула саме строка про те, що ігри - це в основному для дітей, хоча там ще багато про що йшлося та основна думка була не про це, а про те, що здорожчання заліза - це впринципі дрібниця (а по міркам сьогоднішніх проблем - так тим паче)
Щодо вашого питання - ну я ж не знаю, яку частину свого життя ви присвячуєте цьому заняттю. Якщо значну (таку, що йде у збиток іншим сферам) - то так, це не норма. До речі, тому й "ігри - це в основному для дітей" - бо в них ще не багато тих інших сфер, та й загалом ігри їх ще розвивають на навчають (а от дорослу людину вони вже нічому новому не навчать). Тобто, для дитини це не лише витрата часу на розваги, а й певна користь.
Ну, в 36 років норма - мати сім'ю, дитину або кілька, і якщо ігри цьому не заважають, то й добре, значить вони не шкодять іншим сферам життя. Але для певної частки геймерів це не так, і ігри займають занадто значну частину життя.
Це щодо віку. А щодо 5090 - ну грайте на чому хочете, але і на карті за 300 баксів можна непогано грати у сучасні ігри. То ж ці всенародні плачі про "дорого, ніпаіграть", виглядають дивно. До речі, тут на форумі прийнято сміятись із аудіофілів - що типу слухають звук, а не музику (та й впринципі я теж підтримую такий погляд), але стосовно ігор в цілому переважає якраз таке ж "аудіофільство" - типу, щоб пограти нормально, то треба лише топ графоній, топ карта і 4к 120гц. І тому так боляче сприймають здорожчання заліза. А я хочу сказати, що можна грати в простіші ігри (чи з простішими налаштуваннями) і отримувати від них задоволення, і при цьому це не буде потребувати тисяч доларів.
Відправлено через 6 хвилин 44 секунди:
![]()
Ні, ну щодо алкоголю - тут я згоден. Хоча ігри також викликають певну залежність. Але хоча б не так руйнуючі діють на людину.
Але інші перелічені вами "хоббі" виглядають не так вже й поганонавіть копати картоплю все ж таки - це більш корисне для здоров'я заняття, ніж сидіти перед екраном та певним чином стресувати )
![]()
Мне кажется в жизни надо руководствоваться правилом "хто как хочет так и дро..т" .![]()
З іншого боку - не знаю, що таке ті фідерні снасті, але якщо їх треба купувати раз на 5+ років, то навіть їхнє подорожчання у 2-3 рази не варте того, щоб кожен день на форумі розводити "плач ярославни" про це.
Відправлено через 6 хвилин 30 секунд:
Ну, кому залізо потрібне для професійної діяльності - зазвичай це відображується на вартості роботи для замовника. Тобто, це як і інше обладнання в інших сферах - їхня вартість закладається у собівартість продукції (товарів чи послуг) та й все.MqM: ↑ 14.12.2025 17:21Якби ви буди дійсно дорослою людиною то дізналися, що пк потрібні не лише для ігор.Tiufin: ↑ 14.12.2025 13:57 Підвищення цін, звичайно, це завжди неприємно, але все ж дивно виглядає, що така, загалом дрібна тема, викликає такі страждання у купи народу (не лише тут на сайті). Великі дядькі 30-40 років плачуться, що тепер не пограти в якусь іграшку через дорогі відеокарти (а тепер і пам'ять)![]()
Тим паче, як показує статистика стіму - для того щоб пограти- достатньо і відеокарти за 300 баксів та 16гб озу. Та й загалом, комп'ютерне залізо за останні 10 років настільки сповільнилося у своєму застаріванні, що навіть ігрові збірки залишаються актуальними протягом приблизно 5 років (а діти - як би, основна аудиторія, щоб гратися - взагалі граються у всілякі піксельні іграшки, типа майнкрафту, роблоксу та інші невибагливі ігри) . Але страждальці із дня у день страждають, що тепер не зможуть купити собі 64-128гб озу (наче воно впринципі необхідне для чогось, окрім власного его)
Особливо смішно це виглядає у нас в країні, де є проблеми поважливіше, але люди концентруються на якійсь дрібниці. Хоча, можливо це такий механізм психіки- відволікатись на щось неважливе.
Від підвищення постраждає безліч талановитих початківців з різних сфер.
В мене знайома від майнінгу постраждала, їй купували пк для архітектурного проектування - в результаті вона з відяхою на 6 гіг була.
Якраз геймери можуть пережити граючи стаоі ігри, а от люди в яких дохід залежить від сучасного пк який гарантує конкурентну спроможність на ринку можуть мати дуже великі збитки.
А те що деякі тішать своє его тут на форумі з топовим залізом ганяючи суто ігри окоема тема