Новости
Последние статьи и обзоры
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав оновлення 1.7.1 із виправленням проблем
-
denizen
Member
Пропоную обговорити S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав оновлення 1.7.1 із виправленням проблем
коли вже буде обіцянe оновлення на UE5.6?
-
vsx
Member
а когда они обещали обновление до 5.6?denizen: ↑ 09.12.2025 12:18 коли вже буде обіцянe оновлення на UE5.6?
-
denizen
Member
Ну ок, 5.5.4, але суті питання це не змінюєvsx: ↑ 09.12.2025 12:22а когда они обещали обновление до 5.6?denizen: ↑ 09.12.2025 12:18 коли вже буде обіцянe оновлення на UE5.6?
https://www.stalker2.com/news/what-s-next-for-the-zone
-
destructX
Member
2026, але на 5.5.4denizen: ↑ 09.12.2025 12:18 Пропоную обговорити S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав оновлення 1.7.1 із виправленням проблем
-
Enjthesilence
Member
В наступному році і дива там не буде, не розумію тих очікувань і більше не розумію загравань студії в цьому плані. На перспективу - норм, в моменті глобально нічого не зміниться. Краще запитати, коли обіцяні длс та мультиплеєрdenizen: ↑ 09.12.2025 12:18 Пропоную обговорити S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав оновлення 1.7.1 із виправленням проблем
-
destructX
Member
https://store.steampowered.com/news/app ... 9598676383vsx: ↑ 09.12.2025 12:22а когда они обещали обновление до 5.6?denizen: ↑ 09.12.2025 12:18 коли вже буде обіцянe оновлення на UE5.6?
Відправлено через 55 секунд:
про длс уже вкиди йдуть від розробників, а мультік думаю ніколиEnjthesilence: ↑ 09.12.2025 12:27В наступному році і дива там не буде, не розумію тих очікувань і більше не розумію загравань студії в цьому плані. На перспективу - норм, в моменті глобально нічого не зміниться. Краще запитати, коли обіцяні длс та мультиплеєрdenizen: ↑ 09.12.2025 12:18 Пропоную обговорити S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав оновлення 1.7.1 із виправленням проблем
-
Enjthesilence
Member
Але ж за максимальне видання все ще обіцяють шкурки на зброю в онлайні, чи зникне так само з опису як і «а-лайф 2.0?»destructX: ↑ 09.12.2025 12:28https://store.steampowered.com/news/app ... 9598676383
Відправлено через 55 секунд:про длс уже вкиди йдуть від розробників, а мультік думаю ніколиEnjthesilence: ↑ 09.12.2025 12:27
В наступному році і дива там не буде, не розумію тих очікувань і більше не розумію загравань студії в цьому плані. На перспективу - норм, в моменті глобально нічого не зміниться. Краще запитати, коли обіцяні длс та мультиплеєр
-
destructX
Member
Я думаю не зникне а просто буде тотальний мороз. Ну який онлайн, камон, це ж і вони розуміють. Гру до стану цукерки ще мінімум весь слід.рік робити + паралельно длс. Єдине добре, шо 1.6 та 1.7 патчі гру зробили +- хорошою, вже можна проходити тим, хто скіпав на рік проходження через какашний стан продукта (як я)Enjthesilence: ↑ 09.12.2025 12:32Але ж за максимальне видання все ще обіцяють шкурки на зброю в онлайні, чи зникне так само з опису як і «а-лайф 2.0?»destructX: ↑ 09.12.2025 12:28
https://store.steampowered.com/news/app ... 9598676383
Відправлено через 55 секунд:
про длс уже вкиди йдуть від розробників, а мультік думаю ніколи
Хіба через декілька років онлайн, але кому воно треба буде?
Я пам'ятаю часи мп Чистого Неба, боже збав, яка це ганьба була
-
LordTornado
Member
Уже можно наконец спокойно пройти? Или ещё остались баги?
-
MqM
Member
Не знаю як ЧН, але мульт ТЧ я грав про мережі та ніхто не нив:)destructX: ↑ 09.12.2025 12:34Я думаю не зникне а просто буде тотальний мороз. Ну який онлайн, камон, це ж і вони розуміють. Гру до стану цукерки ще мінімум весь слід.рік робити + паралельно длс. Єдине добре, шо 1.6 та 1.7 патчі гру зробили +- хорошою, вже можна проходити тим, хто скіпав на рік проходження через какашний стан продукта (як я)Enjthesilence: ↑ 09.12.2025 12:32
Але ж за максимальне видання все ще обіцяють шкурки на зброю в онлайні, чи зникне так само з опису як і «а-лайф 2.0?»
Хіба через декілька років онлайн, але кому воно треба буде?
Я пам'ятаю часи мп Чистого Неба, боже збав, яка це ганьба була![]()
Тим більше зараз зробити механіки куди легше, можна спокійно запозичити
-
destructX
Member
можнаLordTornado: ↑ 09.12.2025 13:39 Уже можно наконец спокойно пройти? Или ещё остались баги?
-
MessiaH
Member
хочешь ещё больших лагов и тормозов?denizen: ↑ 09.12.2025 12:18коли вже буде обіцянe оновлення на UE5.6?
-
yariksom
Member
S.T.A.L.K.E.R. як завжди довгобуд, роки через два пограю 
-
Earanak
Member
Хуже может стать только если они капитально накосячат. Просто UE5 получал много обновлений и оптимизаций со времен 5.1, на котором игра сейчас работает. Практически по всем направлениям. PSO Caching, улучшение Стриминга Ассетов, минимизирована инвалидация VSM карт, прокачанна Тесселяция, в каждой версии улучшали и софтверный и хардверный Люмен (и тени и отражения и Update Speed). Та даже каличный тамошний TSR получал апгрейды. Наниты прокачивали чуть ли не в каждой версии, в том числе завезли поддержку TwoSided материалов для Нанитов (растений с транслюценцией). По части шейдеров и WPO тоже всякое прокачали. И вообще там за что не возьмись везде были улучшения с точки зрения оптимизации, инструментов для оценки производительности игры, кэширования и прочего. Я не знаю сделана ли игра на Левелах или на WP, но и WP (World Partition) получал Массу обновлений именно с оптимизацией связанных. Да, разумеется - если ничего не менять в игре и просто обновить движок - ситуация может не сильно изменится. Это ясное дело. Но хуже точно не должно стать. А сильно лучше стать может, за счет того что появится инструментарий и возможности задействовать все оптимизации. Будут ли это делать ? Без понятия.MessiaH: ↑ 09.12.2025 16:53хочешь ещё больших лагов и тормозов?denizen: ↑ 09.12.2025 12:18коли вже буде обіцянe оновлення на UE5.6?
Другое дело что вот уже 5.7 версий вышла в Ноябре. А они на 5.5 собирались, отстают, наверное. И конечно я понимаю общий скепсис, ведь годно оптимизированных игр на UE5, всего пару штук. Но почему хуже должно стать - решительно не понимаю. Я вот с UE5 работал, и идей что именно может пойти не так у меня в целом нету. Да, сломаются некоторые блюпринты, но их починят. Да, останутся какие то Legacy/Deprecated опции, но ничего страшного.
Я считаю что станет лучше. Но не на много.
-
Paner
Junior
Пограв в СП2077, подивився на динамічні тіні, там вони є, в сталкері навіть в приміщенях досі не завезли, а хотілося б. В принципі я граю в сталкера з дня релізу і не сказав би, що гра була дуже забагована, за виключенням битви з Фаустом, там мене дійсно вимучили лаги і постійні вильоти з гри, на цьому все, більше критичних моментів не було. А от наповненість гри контентом та подіями треба підтягувати ну дуже сильно, бігати по локаціям де нічого не відбувається не цікаво, точки швидкого переходу бо зна де, єкономіка, баланс зброї та її кількість обурюють, але ми граємо і чекаємо змін. Вважаю, що краще поліпшувати ігровий процес, а все потім переводити на новий рушій.
-
Serg IX
Member
1,7 трохи побігав. як спавнились коло тебе так і є. Ні, ще почекаю
-
Барбарис
Member
Serg IX, дивно, в мене давно не спавняться поруч. Може моди чи перекачати?
-
Hotspur
Member
переустанови заново груSerg IX: ↑ 09.12.2025 18:38 1,7 трохи побігав. як спавнились коло тебе так і є. Ні, ще почекаю
-
MessiaH
Member
движок всё равно настолько пи...ский, что ему все эти оптимизации до сраки, стоишь на месте - идеально ровная линия фреймтайма, только начинаешь двигаться и она вся идёт кракозябрами, статерры проскакивают, кстати после обновы 1.7.1. имхо стало похуже работать. Т.е. ассеты и шейдеры этот ублюдский движок компилит на ходу, никакая прекомпиляция не спасает, делать на нём опенворлд игры просто противопоказаноEaranak: ↑ 09.12.2025 17:50Хуже может стать только если они капитально накосячат. Просто UE5 получал много обновлений и оптимизаций со времен 5.1, на котором игра сейчас работает. Практически по всем направлениям. PSO Caching, улучшение Стриминга Ассетов, минимизирована инвалидация VSM карт, прокачанна Тесселяция, в каждой версии улучшали и софтверный и хардверный Люмен (и тени и отражения и Update Speed).
не знаю, что там за улучшения, но ни Бороде 4, ни Outer Worlds 2 оно не помогло, до ужаса всё ублюдски и попи....ски оптимизированоEaranak: ↑ 09.12.2025 17:50По части шейдеров и WPO тоже всякое прокачали. И вообще там за что не возьмись везде были улучшения с точки зрения оптимизации, инструментов для оценки производительности игры, кэширования и прочего.
-
Earanak
Member
MessiaH, я не говорил за другие игры и за сам движок в целом. Оперировать играми которые уже вышли в неадекватном состоянии на свежей версии движка - можно, но это никакого отношения к тому об чем я говорил не имеет, совершенно. Ведь речь шла за обновление движка с 5.1 в рамках одной конкретной уже выпущенной игры. Если у вас есть примеры более менее известных игр которые вышли на 5.0-5.1, в последствии обновилась до 5.6-5.7 и из за этого стали хуже работать - буду признателен, мне эта информация будет полезна, и интересна. Сталкер 2 при всех своих патчах на условные 300гб, версию движка - не менял.
Последний раз редактировалось Earanak 09.12.2025 22:44, всего редактировалось 1 раз.