Статистика Steam за листопад: зростання популярності GeForce RTX 50, процесорів AMD та Windows 11

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Геральт: 03.12.2025 00:07Ну, ти грай в скріни, а я буду в ігри
в 7фпс с апскейлером? или на консольной графике?)
LordTornado: 03.12.2025 00:47картинка на растровом изображении выглядит намного приятнее и реалистичнее.
какой смысл отрицать очевидное? да трасировка, особенно пути жрет немало, но и картинка меняется кардинально. Очень немного игр могут добится подобного растром.
Геральт
Member

erkins007: 03.12.2025 02:10 в 7фпс с апскейлером? или на консольной графике?)
Ти мабуть не помітив (через неуважність, а може з інших причин), то продублюю:
https://fex.net/uk/s/rrfc3bf

Там тобі і FPS і все вправо і натив і навіть плашка "RT On". Бо ж лякали, що промені не відключаються і настає нова ера. А по факту, в грі страждали зелені карти з куцою врам. :gigi:
Апскейл і "консольна графіка" це ж одне й те саме, фактично. Бо апскейли - фіча консолей в першу чергу. ПК-бояри тим і відрізнялись, що грали в нативі і з кращими налаштуваннями.
какой смысл отрицать очевидное? да трасировка, особенно пути жрет немало, но и картинка меняется кардинально. Очень немного игр могут добится подобного растром.
Забавок з трасуванням шляху - мізер. Настільки мало, що добі доводиться 5 річний 2077 по колу нон-стоп грати. А звичайні промені і не дадуть відчутної (в візуалі) різниці (Avowed, Outer Worlds2, FC6 і т.д.). А якщо згадати різні тлоу, то промені програють в 1 ворота. Але то все не має значення, бо UE5 крокує по планеті. А там ніяких тобі хардварних променів. Куртка забив на геймінг бо має іншу цяцьку, тому...без чумаданів. Он, реди, які непогано з НВ годувались, і ті на UE5 переходять. Бо байки про полегшення розробки з променями так і залишились байками. А сувора реальність диктує терміни розробки.

Графіка в Індіана паскудна, до речі. Мило замість текстур, і пластилінове дерево/вода
unique-neon
Member

proos: 02.12.2025 15:35Вот думаю не сливать ли свой 9700Х и брать 9800х3д
Профіт поза емуляторами буде дрібний
AlmstHappySndwch
Junior

Nekros: 03.12.2025 01:30
LordTornado: 03.12.2025 00:47 3) картинка на растровом изображении выглядит намного приятнее и реалистичнее.
Вывод: прогресс в трассировке пути по отношению к первым версиям есть, но сделать реалистичную картинку при слабом освещении в кадре пока что так и не научились...
Ще один сліпий свідок растра. Господи, звідки ви такі беретесь? :gigi:
Багато візуальний речей з нашого світу просто нереально реалізувати у растрі, і реалістично растр не виглядає і не може виглядати, це я кажу як 3д художник
Реалістично - не означає красиво. Камон, ви повинні це знати, ви ж художник. Це я кажу як фотограф/відеооператор 😁
Я в кіберпанку постійно розважаюсь у фоторежимі. І коли під час звичайної гри промені у мене вимкнені (даремно я монік на 180 герц купував, чи шо?), то у фоторежимі інколи вмикаю. І таки растр час від часу виглядає красивіше. Багацько коли вони взагалі виглядають майже однаково. Часто промені виглядають дуже красиво, спорити не буду, але як на мене висока частота кадрів буде краще. Щось я вже відвик при 60 грати 😁
А ще трішки неприємно, коли ти грався в тому фоторежимі, світло виставляв, налаштовував, а потім бац - скрін сильно шумить. Наче і не геймплей, часу на рендер скріна добіса, а воно так підсирає.

Відправлено через 7 хвилин 52 секунди:
erkins007: 02.12.2025 22:18 Я врубил фремген и играл в 120фпс. Категорически не приемлете фремген? 65фпс это не 25.
Та ні, я теж з ним граю. Просто одне діло фреймгенити 65 фпс, а інше - 25 😁
Yalg
Member

GipeR: 02.12.2025 15:02 не понятно по видеокартам, кого не спрошу у всех AMD и у многих уже 7000-9000 поколение, а по стате 3 инвалида
Купил ноут на Ryzen 8845 и rtx 4060.
Ноутов на радеонах в дикой природе нет, только в заповедниках немного.
А мобильных Rx 9000 тупо не существует в принципе.
Enjthesilence
Member

Геральт: 03.12.2025 08:35
erkins007: 03.12.2025 02:10 в 7фпс с апскейлером? или на консольной графике?)
Ти мабуть не помітив (через неуважність, а може з інших причин), то продублюю:
https://fex.net/uk/s/rrfc3bf

Там тобі і FPS і все вправо і натив і навіть плашка "RT On". Бо ж лякали, що промені не відключаються і настає нова ера. А по факту, в грі страждали зелені карти з куцою врам. :gigi:
Апскейл і "консольна графіка" це ж одне й те саме, фактично. Бо апскейли - фіча консолей в першу чергу. ПК-бояри тим і відрізнялись, що грали в нативі і з кращими налаштуваннями.
Забавок з трасуванням шляху - мізер. Настільки мало, що добі доводиться 5 річний 2077 по колу нон-стоп грати. А звичайні промені і не дадуть відчутної (в візуалі) різниці (Avowed, Outer Worlds2, FC6 і т.д.). А якщо згадати різні тлоу, то промені програють в 1 ворота. Але то все не має значення, бо UE5 крокує по планеті. А там ніяких тобі хардварних променів. Куртка забив на геймінг бо має іншу цяцьку, тому...без чумаданів. Он, реди, які непогано з НВ годувались, і ті на UE5 переходять. Бо байки про полегшення розробки з променями так і залишились байками. А сувора реальність диктує терміни розробки.

Графіка в Індіана паскудна, до речі. Мило замість текстур, і пластилінове дерево/вода
але хардварні промені є і в іграх на ЮЕ5, в тому ж самому Авовед, хв промінці краще відпрацьовують за софтверний люмен
SergiusTheBest
Member

daesz: 02.12.2025 23:55 А де всі ті лінукс бої які грозяться вже 15тий рік з вінди "зіскочити"?
листопад 2022 - 1.44%
листопад 2023 - 1.91%
листопад 2024 - 2.03%
листопад 2025 - 3.2%
erkins007
Member

Геральт: 03.12.2025 08:35Забавок з трасуванням шляху - мізер.
Факт есть факт, 7фпс на топовой карте от АМД с апскейлом это позор. Ну по той логике которую ты начал продвигать)
Геральт: 03.12.2025 08:35UE5 крокує по планеті. А там ніяких тобі хардварних променів
Анреаль5. Все те же стандартные для Радеона 7 фпс)
Изображение
AlmstHappySndwch: 03.12.2025 09:44Та ні, я теж з ним граю. Просто одне діло фреймгенити 65 фпс, а інше - 25
Естественно. Родных до фреймгена должно быть 60+
Геральт
Member

erkins007: 03.12.2025 17:22 Факт есть факт
Факт в тому, що на безкомпромісних налаштуваннях в тебе було 30 кадрів на карті 2025 в грі 2020. (пруф ти сам надав)

В мене ж на 6900 (фактично мідлова карта на момент проходження) при "все вправо" 80 кадрів в Індіана. (пруф вище)
Для чого сперечатись з фактами?

Вуконг також пройдений давно з комфортними 70 (чи щось біля того), само собою в нативі
Що там в тебе наступне буде, павук чи метро/контрол? Хоча ні, AW2 ж
Ото і будеш ти ті 3 гри по колу проходити до наст покоління карточок. Бо куртка не проплатив рекламу :gigi:
Nekros
Member

AlmstHappySndwch: 03.12.2025 09:44 Реалістично - не означає красиво. Камон, ви повинні це знати, ви ж художник.
3д художник це так називається професія 3д моделлера, малювати я не вмію )
При рейтрейсінгу навіть матеріали/текстури на моделях виглядають інакше, справжні тіні та відзеркалення.
Відносно красиву локацію з растром можна зробити але для цього запікається окрема текстура для тіней і світлих частин lightmap, мало того що вона занімає відеопамять, так всі ті обʼєкти що впечені не можна рухати бо тіні що були під ними залишаться, та самі тіні на обʼєктах теж, як би ти їх не крутив :gigi:
Enjthesilence
Member

AlmstHappySndwch: 03.12.2025 09:44 Реалістично - не означає красиво. Камон, ви повинні це знати, ви ж художник. Це я кажу як фотограф/відеооператор 😁
це все абсолютно інше питання, я би сказав особистих вподобань. комусь подобається стилізована графіка, комусь більш реалістична. тут нема чогось "красивішого" - це ж суб'єктивщина. от комусь заходить плоска картинка растра, де купа деталей просто левітує у повітрі через брак тіней, плоске освітлення, лялькова пластикова шкіра у нпс, мені більше подобається пастрейсинг, взагалі інший рівень візуалу.
https://imgsli.com/MzI1MDkz
kairo
Member

Геральт: 03.12.2025 17:45Факт в тому, що на безкомпромісних налаштуваннях в тебе було 30 кадрів на карті 2025 в грі 2020. (пруф ти сам надав)
Пан Геральт, як завжди. Оновлення із трасуванням шляху вийшло в середині 2023го.
erkins007
Member

Геральт: 03.12.2025 17:45Факт в тому, що на безкомпромісних налаштуваннях в тебе було 30 кадрів на карті 2025 в грі 2020
Факт в том что после флагмана АМД с 7 кадрами (и это с апскейлом), 65 с апскейлом на флагмане нвидиа это очень хорошо.

Ты сам эту тему стартовал, так что просто признай что просто признай что был неправ и я так и быть перестану тебе гробить психику 7 кадрами у АМД.
Геральт: 03.12.2025 17:45В мене ж на 6900 (фактично мідлова карта на момент проходження) при "все вправо" 80 кадрів в Індіана.
3 кадра там с настройками все вправо)
Ты же про 30 кадров начинал с родными настройками, а не на компромиссных.
Вот на поллных ультрах там 3 кадра.
Геральт: 03.12.2025 17:45Вуконг також пройдений давно з комфортними 70 (чи щось біля того), само собою в нативі
7 кадров. Мы же берём ультра настройки, а не консольное качество.

На консольном в качестве там у 5090 будет вообще оверхеад
daesz
Member

SergiusTheBest: 03.12.2025 16:42
daesz: 02.12.2025 23:55 А де всі ті лінукс бої які грозяться вже 15тий рік з вінди "зіскочити"?
листопад 2022 - 1.44%
листопад 2023 - 1.91%
листопад 2024 - 2.03%
листопад 2025 - 3.2%
Різниця все ще на межі погрішності :rotate:
Який там процент він11 за ці ж роки?
Геральт
Member

erkins007: 03.12.2025 18:41 Факт в том что после флагмана АМД
Вже той факт, що ти порівнюєш мідлову амд з топом від НВ багато про що говорить ;)

Покажи на мому відосі, де там 7 кадрів (таймкод), бо я на твому 30 вкажу запросто. І це також факт. Чому ти заперечуєш реальність? :popcorn:

Superior в Індіані. Хроматичні аберації та іншу дурню до уваги не беремо, на швидкодію не впливає.
erkins007
Member

Геральт: 03.12.2025 18:51Вже той факт, що ти порівнюєш мідлову амд з топом від НВ багато про що говорить
Где я говорил про топ?) я говорил про флагман.
9070хт такой же флагман АМД как и 5090 флагман нвидиа.
Чья ж вина что флагман у АМД в этом поколении такой слабенький?)
Геральт: 03.12.2025 18:51Покажи на мому відосі, де там 7 кадрів
И при чем тут твой видос с консольными настройками? Выше тесты на ультрах. И там 7 кадров. Факт есть факт, спорить бесполезно.
Видеокарты тестируются всегда на ультра настройках и там где у 5090 65 у АМД 7 кадров. Такова реальность.
Геральт
Member

erkins007
Ок, флагмам АМД в рази дешевше флагмана НВ. Бо компанія добра :D

Там не було куди вже крутити вправо, лол.
Консольні це в тебе, апскейл тобто. Але в консолях його придумали бо залізяка дешева і відносно слабка.
erkins007
Member

Геральт
Так и там 7фпс это с апскейлом)
Естественно за такое много денег никто и не даст. Тут и за те что просят за год и 0.1 процента в Стиме не набралось)
Alekss
Member

Сделал нормальный скриншот статистики. А то этот корявый огрызок публикуют по всем новостным сайтам. Даже никто не зашел и не сделал полный скрин статистики. Кто не в курсе, что такое статистика steam будет думать, что это весь скриншот GPU.
Вложения
2025.12 screen steam.png
Ответить