Noctua випустила чорні версії вентиляторів NF-A14x25 G2 та кулера NH-D15 G2

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

kairo: 19.11.2025 17:14
dead_rat: 19.11.2025 17:07Взагалі-то через інфляцію.
За цей період інфляція Євро склала 23 відсотка.
Це офіційна інфляція, котра до реальної не має ніякого відношення.

Реальні ціни десь подвоїлися, то Ноктуа з 110 до 170 ще по-людськи
alexeygalas
Member

А я останнім часом перейшов на ID-Cooling + вентилятор Noctua по розміру. У ID-Cooling дуже великий зоопарк як низькопрофільних (що мені цікаво більше) так і великих моделей. І кріплення шпал навіть між різними сегментами сумісне, що дозволяє легко тосувати їх між собою для тестів. Але вентилятори їх із шумними підшипниками. Тому це комбо ідеальне.
Барбарис
Member

Thermalright Phantom Spirit чи інші моделі будуть не гірше. Ще з кращих є арктіки, але бувають просадки по якості. Біквайти, фрактали та інші теж стали оверпрайсом.
Artem_M
Member

Sanьka: 19.11.2025 16:44 А мені важко зрозуміти, чому вони не можуть найняти дезігнєра і прикрити зверху кінці теплотрубок або пластиною (як у Біквайт), або ковпаками (як у Мугена 100 років тому) :insane:
І це враховуючи вартість, та те, що її показники не такі вже й ультимативні як це було років 15 тому.
Тому, що у них окремо в продажі є декоративна кришка за 30 баксів :laugh:
daesz
Member

kairo: 19.11.2025 15:02 Час не стоїть на місці, в Нокти вже багато конкурентів які пропонують шикарні вентилі за набагато менші гроші. І не треба роками чорну версію чекати.
Деяким ошпареним фанатам цього не зрозуміти :D
dead_rat
Member

daesz: 19.11.2025 18:32
kairo: 19.11.2025 15:02 Час не стоїть на місці, в Нокти вже багато конкурентів які пропонують шикарні вентилі за набагато менші гроші. І не треба роками чорну версію чекати.
Деяким ошпареним фанатам цього не зрозуміти :D
Ошпарені фанати розуміють це краще за вас.

Ну хоче людина Ноктуа - купує собі Ноктуа. Ви можете так само причепитися до абсолютно усього.
bes
Member

dead_rat: 19.11.2025 18:36 Ну хоче людина Ноктуа - купує собі Ноктуа. Ви можете так само причепитися до абсолютно усього.
да даже те кто хочет - уже за 8000 не хотят
Volodya811
Member

kairo: 19.11.2025 16:57
Sanьka: 19.11.2025 16:44І це враховуючи вартість, та те, що її показники не такі вже й ультимативні як це було років 15 тому.
NH-D15 G2 за 170 Євро програє Thermalright Peerless Assassin 140 за 40 баксів.
спойлер
Изображение
Изображение
Conclusion
Noctua’s NH-D15 G2 is a marked improvement over the original NH-D15, with CPU temperatures up to 3C cooler compared to its predecessor. Noctua also almost certainly has the best customer support in the PC cooling industry. However, since the launch of the D15, multiple companies have released excellent air coolers that cost much less, making the high $149.95 price of Noctua’s cooler way too high to justify. Given the competition from Thermalright and others, no one should consider paying such a high price for an air cooler.
Нокта робить шикарні СО, але із цінами повний перебір. Зараз не 2010й, на ринку багато конкурентів, які пропонують +- аналогічні рішення за адекватний прайс.
Чудес не буває. Все на ринку коштує своїх грошей. За 40 доларів топової башти з якісними кулерами існувати не може. Можливо, хтось певний час влаштовує акції та продає собі у збиток, але "Thermalright Peerless Assassin 140 за 40 баксів" я в Україні не бачу.
По друге, якісний вентилятор стартує від 15-20 доларів ОДИН. Півтора року тому, я зажав дати 3*700 грн за вентилятори Ноктуа і купив по 3*350 вентилятори Arctic P8 PWM PST CO з подвійним кульковим підшипником (брав на відеокарту). Якраз через півтора року (це коли я ще майже не грав у ігри) один з трьох вентиляторів уже нормально не стартує на низьких оборотах. Тому, про 40 доларів за топову башту 140 з двома вентиляторами і шести тепловими трубками можете просто забути. Якість буде - ДНО.
kairo
Member

я зажав дати 3*700 грн за вентилятори Ноктуа і купив по 3*350 вентилятори Arctic P8 PWM PST CO
Які це Нокти за 700 гривень ви збирались придбати?
"Thermalright Peerless Assassin 140 за 40 баксів" я в Україні не бачу.
На Аліку 2600 грн. Я все розумію, але 2600 та 8000.
Якість буде - ДНО.
Thermalright не вчора на ринку з'явились, це хороший бренд.
анти__бот
Member

kairo: 19.11.2025 19:38Які це Нокти за 700
Напевно а9, або а6 в дорогому магазині
Последний раз редактировалось анти__бот 19.11.2025 19:50, всего редактировалось 1 раз.
анти__бот
Member

Del
kairo
Member

анти__бот: 19.11.2025 19:46A6 напевно, теж недавно купував
Так це взагалі різні вентилі:
Arctic P8 - 80 x 80 x 25 мм
Noctua NF-A6x15 - 60 х 60 х 15 мм
анти__бот
Member

kairo
Та я від ціни дивився, а потім глянув що а6 за 580 неділю назад брав
daesz
Member

kairo
Без різниці які, всі ноктівські слімки - хлам, їх не беруть навіть профільні користувачі (сфф сегменту).
Последний раз редактировалось daesz 19.11.2025 19:54, всего редактировалось 1 раз.
kairo
Member

Noctua NF-A9 PWM - 900 грн.
Volodya811
Member

kairo: 19.11.2025 19:38
я зажав дати 3*700 грн за вентилятори Ноктуа і купив по 3*350 вентилятори Arctic P8 PWM PST CO
Які це Нокти за 700 гривень ви збирались придбати?
"Thermalright Peerless Assassin 140 за 40 баксів" я в Україні не бачу.
На Аліку 2600 грн. Я все розумію, але 2600 та 8000.
Якість буде - ДНО.
Thermalright не вчора на ринку з'явились, це хороший бренд.
1. Ціни в Китаї мене не цікавлять, питання часу, коли будуть введені мита.
2. Thermalright бренд може й хороший, але Arctic - не гірший. І як показав і мій досвід - не виходить у китайців за 8-10 доларів зробити якісний вентилятор.
3. Маленькі вентилятори Ноктуа 40-80 мм стартують від 700 грн на Хотлайні.
Vpupkin
Member

Я планую перезбиратися у нормальний кузов, нарадьте мені будь ласка шикарних вентиляторів, от тільки не арктіків.
анти__бот
Member

kairo
Ого ще неділю назад дешевше було, брав а6 за 580 а зараз на тому ж сайті 700
daesz
Та де, якщо брати axp90 то туди треба ставити слімку нокти щоб було тихіше, ну так на редіті кажуть :gigi:
анти__бот
Member

Volodya811
Кулер до корпусу Noctua NF-A4x10 FLX 585,00 ₴
Кулер до корпусу Noctua NF-A4x20 FLX 585,00 ₴
Кулер до корпусу Noctua NF-A6x15 PWM ₴579,00
Неділю назад брав в Україні
анти__бот
Member

kairo: 19.11.2025 19:50Так це взагалі різні вентилі:
Arctic P8 - 80 x 80 x 25 мм
Noctua NF-A6x15 - 60 х 60 х 15 мм