Хіба це ретро?Ще зарано 1156 обзивати *ретро*.Я зараз довбуся з конфігом 486 проц 66 мГц ,перед цим зібрав до купи сокет 3 з процом 100 мГц.Оце ретро.
Новости
Последние статьи и обзоры
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор темы:
mklm
-
Бумик
Member
Prescot478
Хіба це ретро?Ще зарано 1156 обзивати *ретро*.Я зараз довбуся з конфігом 486 проц 66 мГц ,перед цим зібрав до купи сокет 3 з процом 100 мГц.Оце ретро.
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
Бумик
Це вже артефакти)))
Це вже артефакти)))
-
Бумик
Member
Mykolay3ack
Але ж робочі.
Зара шаманю з чіпами кешу на материнці,щось при відключенному кешу робить,але повільно,то зрозуміло.А при вмиканнні робить через раз,міняю чипи по одному,є з десяток у запасі.
Але ж робочі.
Зара шаманю з чіпами кешу на материнці,щось при відключенному кешу робить,але повільно,то зрозуміло.А при вмиканнні робить через раз,міняю чипи по одному,є з десяток у запасі.
-
Z440_User
Member
У мене офісна машинка (до лютого 2025р. була домашньою) на H55 з Xeon X3470 (аналог i7-870) з 2х8GB DDR3-1600.Prescot478: ↑ 01.11.2025 14:17 Доброго дня, даруйте, можливо не тут питаю хоча залізо вже не першої свіжості, так от,
є материнка ASUS P7H55M-PRO на 1156 сокеті, до неї придбаю процесор i7-870 або i7-860, і память.
Інтел вказує що контролер памяті в даних процесорах підтримує частоту лиш (DDR3-1066, DDR3-1333),
а материнка підтримує частоту (DDR3 2133(O.C.)*/1333/1066),
питання: яку взяти оптимальну память, з якою частотою, не переплачувати і брати на 1333мгц, чи з запасом на 1600мгц !??
Планую взяти 4-планки по 2гігабайти щоб було 8-гіг в двоканалі. Дякую.
Раніше була на ESC H55H-M, два слоти під пам'ять, максимальний об'єм 8гб, але так як контролер ОЗУ знаходиться в проці, тому замість 8гб було 16гб. Пам'ять робила на 1600МГц.
Потім було КЗ дякуючи китайському перехіднику Molex-PCIe 6pin, було "зеркально" сплутано дроти на Molex. Там де +5В було +12, ну і центральні теж відзеркалені. Підключав GTX 460, їй потрібно 2шт*6pin PCIe, а в БП лише один. Коротше, відео вижило, БП оплавився по дроту 5В від Molex до плати де він припаяний в БП, сдох VRM на мамці, підгорів проц трохи.
Зараз ASRock H55M-LE, теж тільки два слоти, а відповідно лише 8ГБ DDR3-2600+(OC) / 2133(OC) / 1866(OC) / 1600 / 1333/1066 non-ECC.
Стоять попередні 2х8GB DDR3-1600, але підпалений проц тепер не тримає цю частоту, нормально робить тільки на 1333МГц (це найменша його біда після КЗ
Так що і7-870 та Xeon X3470 можуть тримати 1600МГц, але і7-870 обмежений 16ГБ RAM, а Xeon X3470 тримає 32ГБ (головне щоб слотів на 8ГБ модулі вистачило на мамці).
- спойлер
-
spoglyadach
Member
Дивно що сидите на такому форумі і не знаєте такі базові речі які вже розжовані роками, в специфікаціях інтола вказано базові параметри роботи на стокових частотах. Це працює по принципу вставив і забув точно та гарантовано, так само можна опиратись на листочок з 20-30 позицій де вказано рекомендовані партнамбери конкретних планок і шукати саме їх безсонними ночами. Це типу як наприклад до AMD Ryzen першого покоління Zen було вказано частоту 2666, але всі чогось сиділи на 3000 та 3200 з виходом апдейтів АГЕСА.Prescot478: ↑ 02.11.2025 20:58 Я виходив з того що контролер памяті і7-проців на 1156-сокеті впирається в 1333Мгц. !???
Поки збираю систему неспішно, материнка є, шукаю память і проц, з процом все зрозуміло, память буду брати вже з запасом по частотам щоб трохи підрозігнати, память 1333мгц вже не розглядаю, моніторю швидку память вже на 16 гіг як тут вище радили.
Бо виявляється чим швидше прцює ця шина тим швидше система взагалі, бо все проходить через оперативку, поки проц не дочекається звідти даних, буде простоювати, ізі
На 1156 у 2025 я б менше ніж 1866 точно не ставив, це навіть не розгін це так, тренування просто і камінчик що ви хочете ставити його легко переносить без підняття напруги з кулером на 3 трубки типу гамакс 300, плашки як вже вище писали коштують 3 копійки
-
Prescot478
Member
Просто я вірю інтолу і ніскілечки непіддаю сумніву його заявочкиspoglyadach: ↑ 03.11.2025 13:04
Дивно що сидите на такому форумі і не знаєте такі базові речі які вже розжовані роками, в специфікаціях інтола вказано базові параметри роботи на стокових частотах.
Так, буду такі ставити плашки, доречі гамакс 300 також є і знетерпінням чекає щоб вгамувати пилкий і7spoglyadach: ↑ 03.11.2025 13:04 На 1156 у 2025 я б менше ніж 1866 точно не ставив, це навіть не розгін це так, тренування просто і камінчик що ви хочете ставити його легко переносить без підняття напруги з кулером на 3 трубки типу гамакс 300, плашки як вже вище писали коштують 3 копійки
-
Бумик
Member
Хто може виручити,потрібен чіп вставний на 64 кБ (це фрагмент фото такої ж мамки на Ретровебі,то стоїть чіп з правильним обсягом)на фото відмітив ,який має бути.Не обовязково,щоб маркування повністю співпадало.Головне,це кількість виводів.та щоб були цифри 64 в маркуванні.Бо на материнці,що прикупив нещодавно,хтось встановив цей чіп *TAG* на 256 кБ,а повинен бути 64 кБ.
- спойлер
-
nummus777
Junior
Добрий вечір.
Є блок живлення з підключенням 20 pin, без живлення процесору 4 pin. При підключенні в материнську плату з живленням материнської 20 pin і живленням процесору 4 pin тестовий стенд стартує, але не виводить зображення. В мене цілком закономірне запитання: справа в тому, що не підключено живлення процесору 4 pin і тому нема зображення чи справа в блоці живлення? Просто раніше з блоками живлення без живлення процесору 4 pin справи не мав.
Є блок живлення з підключенням 20 pin, без живлення процесору 4 pin. При підключенні в материнську плату з живленням материнської 20 pin і живленням процесору 4 pin тестовий стенд стартує, але не виводить зображення. В мене цілком закономірне запитання: справа в тому, що не підключено живлення процесору 4 pin і тому нема зображення чи справа в блоці живлення? Просто раніше з блоками живлення без живлення процесору 4 pin справи не мав.
-
OldGoodGames
Member
Скоріш за все, що немає живлення на цпу через 4пінnummus777: ↑ 07.11.2025 00:33 Добрий вечір.
-
Бумик
Member
Відповідь знаходиться в самому запитанні.Звісно,що без додаткового живлення процу воно не стартоне.Підключайте БЖ ,де є ці 4 пін.nummus777: ↑ 07.11.2025 00:33 справа в тому, що не підключено живлення процесору 4 pin і тому нема зображення
-
nummus777
Junior
OldGoodGames, Бумик
Дякую за відповідь.
Дякую за відповідь.
-
Death
Member
бен ай нид хелп, десь пролюбили 4 миші ACER з хвостами та 4 флешкі KINGSTON 64гб , може в кого е дохляки , зрозуміло що купити можна але можливо валяеться барахло, краще копійку в машину закинемо бо за місяць друга L200 в мінусі, не доїхали до посадки.
-
ApostolCV
Member
Привіт!
Давно мене тут не було. Тому , ловіть лайфхак як в 2025 отримати оригінальну (не обрізану) флешку на 128MB.
1. Йдемо на базар ( в жодному разі не купляти в офіційних магазинах , вам може попастися не ліквідний продукт з заявленими характеристиками
).
2.Купляємо флешку всесвітньовідомого (я ж не помиляюся?)) бренду SmartBuy на 4 GB.
3.Приходимо додому і тицяємо на флешку потрібний для старих систем софт.
Бажано раз чи два упустити до землі.(так флешка набирає швидкості від земного прискорення) (не точно)
4. Робимо здивований вигляд коли флешка читається в ПК та не бажає форматуватися. Це добрий знак!
5.Беремо паяльник станцію тонке жало, йдемо паяти.
Розбираємо: Ес, старий пошрябаний чип, схоже на успіх, але про всяк випадок Гуглимо маркування. 6. Дурний мікро контролер не знає з яким потужним раритетом він працює!
Тому ліземо в інтернет і перешиваємо його.
7. Тепер ми щасливі володарі флешки на яку можна записати весь софт епохи i8088, або з десяток пісень у форматі MP3
8. ...
9. PROFIT!!1
Давно мене тут не було. Тому , ловіть лайфхак як в 2025 отримати оригінальну (не обрізану) флешку на 128MB.
1. Йдемо на базар ( в жодному разі не купляти в офіційних магазинах , вам може попастися не ліквідний продукт з заявленими характеристиками
2.Купляємо флешку всесвітньовідомого (я ж не помиляюся?)) бренду SmartBuy на 4 GB.
3.Приходимо додому і тицяємо на флешку потрібний для старих систем софт.
Бажано раз чи два упустити до землі.(так флешка набирає швидкості від земного прискорення) (не точно)
4. Робимо здивований вигляд коли флешка читається в ПК та не бажає форматуватися. Це добрий знак!
5.Беремо паяльник станцію тонке жало, йдемо паяти.
Розбираємо: Ес, старий пошрябаний чип, схоже на успіх, але про всяк випадок Гуглимо маркування. 6. Дурний мікро контролер не знає з яким потужним раритетом він працює!
7. Тепер ми щасливі володарі флешки на яку можна записати весь софт епохи i8088, або з десяток пісень у форматі MP3
8. ...
9. PROFIT!!1
-
Васильович
Member
Треба неробоча флешка KINGSTON 64гб, я вірно зрозумів?Death: ↑ 15.11.2025 20:46флешкі KINGSTON 64гб , може в кого е дохляки
-
OldGoodGames
Member
Вітаю шановані!
Підкажіть будь-ласка де можна не дорого придбати
односторонній модуль DDR2 1Gb PC2-5300 667 Mhz 1.8v
матплата, 4гб односторінної максимум,
https://www.gigabyte.com/ua/Motherboard ... v-1x/sp#sp
Підкажіть будь-ласка де можна не дорого придбати
односторонній модуль DDR2 1Gb PC2-5300 667 Mhz 1.8v
матплата, 4гб односторінної максимум,
https://www.gigabyte.com/ua/Motherboard ... v-1x/sp#sp
було 4 модулі по 1гб, один вийшов з ладуBecause of chipset limitations, do not populate both DIMM sockets of the same channel (e.g. DDRII1 and DDRII2), or populate 4 DIMM sockets with double-sided memory modules to prevent system's failure to start or incorrect detection of memory modules. Please refer to the user manual for the memory configurations table.
-
Anifix
Junior
OldGoodGames
в мене такі є. Напишіть в ЛС чи тут якої фірми, таймінги чи які чипи
чи пришліть фото тих що є я підберу масимально похожий
-
OldGoodGames
Member
мені потрібен один модуль 1гб, 667, cl5, 1.8v односторонняAnifix: ↑ 18.11.2025 08:45 OldGoodGames
-
Бумик
Member
Доброго вечора усім.
Хто підкаже по памяті SIMM 30 ,що це за плашки з двома чипами всього.Начебто повинен бути й третій чіп,котрий є чіпом контроля парності.
Бо при заватнаженні компа з цими плашками видає як раз помилку контролю парності.
З іншим кітом з чотирьох плашок робить все норм.
А ось з цим кітом ніяк.
Хто підкаже по памяті SIMM 30 ,що це за плашки з двома чипами всього.Начебто повинен бути й третій чіп,котрий є чіпом контроля парності.
Бо при заватнаженні компа з цими плашками видає як раз помилку контролю парності.
З іншим кітом з чотирьох плашок робить все норм.
А ось з цим кітом ніяк.
- спойлер
- спойлер
-
radical
Member
OldGoodGames
Можна замінити дві 1гб плашки в каналі одною 2гб плашкою, буде працювати.
Обмеження стосується не більше 16 чіпів на канал, 2х2гб будуть працювати, це у випадку встановлення двох плашок на канал треба, щоб на них було 8 чіпів.
Можна замінити дві 1гб плашки в каналі одною 2гб плашкою, буде працювати.
Обмеження стосується не більше 16 чіпів на канал, 2х2гб будуть працювати, це у випадку встановлення двох плашок на канал треба, щоб на них було 8 чіпів.
-
Бумик
Member
Може в кого є зайві плашки SIMM 30 Pin чотири штучки по 1 Мб,то купив би.